Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 5
Leditia spune:
Noah si David a pictat peretii,oglinzile si peste tot.Degeaba ii dau foi,pt el e mai distractiv sa deseneze prin balcon.I-am luat carioci pt oglinzi sa se desfasoare in voie..a desenat peste tot.Asta e..am lavabila in debara,o sa dau o mana cand s-or umple peretii :)))
Nici el nu strange,dar ma ajuta..trage si el hainele din dressing,rastoarna jucariile,nu sta locului,e intr-o permanenta miscare...Insa sta cand are el chef,repet cand are el chef..sa citim,sa coloram pe carti,sa construim,sa facem castele din pahare de plastic,chestii statice..
Sincer eu nu mi-am pus problema ca ar avea ceva,asa e el.Lui ii place sa se catere,sa sara,sa ne alergam,sa ne jucam cu mingea..
Oricum ei sunt plictisiti,oribil de plictisiti,pt k stau de 3 ani numai cu noi,cel putin la mine de un an,mai mult cu mine si e satul pana peste cap de mine...De aia cand vine ta-su sau bunica-sa vrea sa faca tot doar cu ei..La varsta lor au nevoie de copii,de colectivitate,de altcineva..nu toata ziua cu mama.E obositor si pt ei si pt noi,ca eu cel putin nu pot sa ma joc atata,iar el vrea mereu companie la jucat:))
Te-ai mai gandit la gradi?Eu abia astept sa-l duc luna asta ca nu se mai poate...
Edit:nu o poti tine pana la nesfarsit acasa,vorbeste-i din timp,du-o treptat..stai cu ea pana se obisnuieste,azi o duci o ora,apoi doua..pana ajungi la 4-5 ore cat e programul scurt.Are nevoie de colectivitate crede-ma..
lulu77 spune:
Selene, Daria este absolut un copil cat se poate de normal.
Este doar plictisita si uneori satula de regulile impuse mereu.
Scoate-o mai mult timp afara, sa intre in contact mai des cu copii de varsta ei, si mai taie din reguli sau din nemultumirea ta fata de ceea ce face ea.
Isi va schimba si comportamentul/atitudinea.
Este mica...peretii se mai murdaresc chiar si la 5 ani, ca asa le vin lor idei si li se pare funny, cuburile si jucariile se trantesc sau nu se strang chiar si la 5 ani, deci..calm si rabdare.
Ideal este sa mearga la gradinitza. program scurt, de ajuns ptr ea.
Va ajunge acasa obosita si nu o sa mai aiba tmp de alte nazbatii...pana dupa amiaza, cand o sa fie fresh dupa somnul de pranz.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Selene_Bunny spune:
blackgirl, in perimetrul nostru, ca nu stiu cum sa spun altfel, nu sunt copii de varsta Dariei. Sunt doar scolari. Iar in cele 4 scari de bloc ale blocului nostru predomina pensionarii. La gradinita, a fost singurul copil care era atat de aproape de gradinita (ies din bloc, merg pe alee pana la capatul blocului, trec o mica strada si intru in gradinita). Restul copiilor erau veniti de la o statie, doua de autobuz distanta.
Educatoarea tanara ar functiona mai bine la ea. Sa iti spun de ce: daca reactioneaza urat cand o femeie de la 45-50 de ani in sus o admira (azi a marait la vreo 4 astfel de femei, si nu erau toate straine), situatia se schimba cand este vorba de femei mai tinere. Preferatele ei sunt fetele de liceu/facultate. Am observat-o de mai multe ori, le studiaza, remarca (,) cum sunt imbracate, ce bijuterii poarta, ce accesorii au in par... E mult mai receptiva la astfel de persoane, fie ele si straine. Toate sunt "fetite", s-a intamplat de doua ori sa se ataseze instantaneu de o astfel de "fetita" (studente amandoua), calatoream cu trenul cand s-a intamplat. Pur si simplu, suit la ele in bratze fara nicio rezerva.
matilda, metodele mentionate de tine le aplicam de mult. Pe scurt, i se cam rupe de ele.
Dupa cum am spus, spune: "las' ca..."
Ledi, Daria in continuare ma prefera pe mine. Mami sa ii pregateasca laptele, mami sa i-l dea, mami sa o imbrace/dezbrace, mami sa o spele pe dinti, mami sa ii dea cu lingura/furculita in gura, ca ei i-e lene, mami sa-i aduca hartia igienica sa se stearga de pipi, mami sa ii ridice nadragii, ca ea e mica si nu poate...
Referitor la stat cu ea la gradi: dupa cum am spus, la gradinita asta ni s-a interzis si sa intram in sala de clasa cu copiii. Schimbat pe hol, pupat pe hol, luat la revedere pe hol, trimis copilul in clasa si gata. Cica nu permite Sanepidul altfel.
lulu, chiar am iesit cu ea mai mult, si ieri, si azi. Doar ce-a adormit (asta dupa ce a mai tzopait vreo 30-40 de minute pe aici...)
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
pitzinuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Ledi, Daria in continuare ma prefera pe mine. Mami sa ii pregateasca laptele, mami sa i-l dea, mami sa o imbrace/dezbrace, mami sa o spele pe dinti, mami sa ii dea cu lingura/furculita in gura, ca ei i-e lene, mami sa-i aduca hartia igienica sa se stearga de pipi, mami sa ii ridice nadragii, ca ea e mica si nu poate... |
si mami face.
asa ajunsese si fratele meu, la 20 de ani arunca samburii de corcoduse sub pat direct.
si nu vrei sa iti mai zic unde a ajuns fratele meu dupa aia si prin ce a trecut.
totul pentru ca nu a avut reguli. si pentru ca fost lasat sa faca ce a vrut.
slava domnului ca acum e bine, si sper ca trecut peste ce a fost mai rau.
eu ti-am mai spus la celalt subiect ca o cresti in detrimentul ei.
edit: si sa iti mai zic ceva: fratele meu nu s-a simtit iubit in felul asta, ci mai degraba abandonat. (eu am fost tratata la fel, insa am plecat repede de acasa si a trebuit sa ma descurc. iar pe vremea mea inca nu aparusera drogurile, ca sa intelegi mai bine)
Selene_Bunny spune:
pitzinuca, exista reguli, exista tzinut in frau. Tu poate vezi altceva, poate crezi ca la mine e tzara lui Papura-Voda. Nu e asa.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
alex_andra spune:
Selene, mie mi se pare foarte tare ca ba unii te blameaza ca nu esti suficient de empatica si nu-ti respecti copila, ba altii te blameaza ca ii acorzi prea multa libertate si ca nu are reguli....
Tare rau...
alex_andra spune:
buun, deci daca lasi copilul sa faca ce doreste, se va simti abandonat si se va apuca de droguri
scuza-ma pitzinuca, dar....daca asta i s-a intamplat fratelui tau, nu inseamna ca e o regula, ci ca acolo au existat alte probleme mult mai grave.
michelle-usa spune:
noi am avut reguli de cand eram mici:
-dimineatza sau cand incepeam activitatea ii aminteam regulile si el le repeta ca sa vedem ca a inteles.
-nu carioci, doar culori
-scris DOAR pe caiet
-pictura doar cu mine
-plastilina doar pe tablita
-cutii pt fiecare sortiment de jucarii(masinutze, animale...fiecare la cutia ei)
-strins jucarii inainte de culcare sau cand plecam undeva
-jucarii ii dadeam pe rind(le roteam la interval de o luna)
-jucrii aruncate pe jos in afara de camera lui se confisca(2-3 zile)
-avea voie cu doar 2-3 jucarii in living
-nu gasim jucariile cand treb sa plecam afara, pierdem timp sa le cautam sau mergem fara ele. a fost suficient de vreo 2 ori sa facem asta si crede-ma ca si le punea cu mare grija sastie de unde le ia
-jucarii pt afara, baie...nu ne jucam in casa.
-haine de afara si casa nu le amestecam
-nu aruncam cu jucarii prin casa sau in sus...ne pica in cap sau calcam pe ele. doar cu cele din plush.
-program de afara, arta, litere... ii facusem cu stickere ca nu stia sa citeasca sa stie ce are de facut.
-il puneam sa repete regulile, adica:unde ne jucam cu bicicleta"afara"imi raspundea el...cand incepea o activitate, la fel il intrebam regulile si el raspundea...unui copil treb sa-i amintesti f. des ce are de facut pana se invata si apoi e totul mai usor.
va fi ordonat cu temele, hainele...lucrurile personale.
acum s-a facut mai mare, e responsabil de camera lui, lucrurile lui...eu nu ii caut daca nu le gaseste.
arunca haine sau ghiozdan pe jos se confisca...i-am spus ca pleaca la scoala cu plasa .
la sf de saptamana avem concurs cine are mai frumos in camera, sertare, dulap...
e f. ordonat si organizat si la scoala (clas a 2-a) si asta il face sa aiba o minte linistita si sa se focalizeze la ce treb nu sa piarda timpul cu nimicuri.
e un tip f. energic si mereu treb sa faca ceva...dar a invatat sa le faca pe rind ca sa iasa bine si sa aiba fun.
selene daca vrei sa o inveti ordonata acum e momentul sa incepi. trebuie sa oferi timp, atentie,consecventa, repetitie...
Selene_Bunny spune:
michelle, am gasit solutii. Dar Daria NU este eu. Si ce sa fac? Sa ma impun cu ce? Cu vocea? Cu palma?
Consider ca am depasit etapa asta, consider ca explicatiile sunt mai bune, chiar daca ma mai enervez ca repet acelasi lucru iar si iar.
Iar mamselle cea zapacita nici nu imi asculta uneori explicatiile, daca o pun sa repete ce am spus, zice ca nu stie ce am spus.
Jucariile sunt sortate pe categorii si depozitate in cosuri de plastic. Doua cosuri sunt in dulap, alte doua, langa dulap. Nu am decat doua camere, una este dormitorul comun, cealalta este camera de zi. Jucariile sunt in dormitor, in camera de zi nu mai era loc. Si eu incerc sa i le dau prin rotatie. Cu lada de papusi + ponei nu s-a mai jucat de vreo saptamana. Prefera cuburile.
Daria arunca cu jucarii. Nu pot preveni asta, doar explica dupa gest. Nu pot preveni pentru ca nu stiu cand o apuca, na. Uneori, sunt in bucatarie, spal vasele, ea se joaca in camera, pe covor, si aud odata o strigatura si trosc, a zburat cubul. Ca nu statea cum trebuie peste celalalt. Sau incearca sa se incalte singura, nu reuseste si zdrang, zboara pantoful. Dar cu aruncatul, eu ma simt vinovata.
Sau iese pe casa scarilor, cand merge la/vine de la buni sau iesim afara si incepe sa tzipe din rarunchi. Si rade. Zice ca e distractiv. Sa-i stric cheful? Uneori nu pot, pur si simplu, are o fatza de copil fericit...
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: |
-scris DOAR pe caiet -plastilina doar pe tablita -cutii pt fiecare sortiment de jucarii(masinutze, animale...fiecare la cutia ei) -strins jucarii inainte de culcare sau cand plecam undeva -jucarii ii dadeam pe rind(le roteam la interval de o luna) -jucrii aruncate pe jos in afara de camera lui se confisca(2-3 zile) -nu gasim jucariile cand treb sa plecam afara, pierdem timp sa le cautam sau mergem fara ele. -jucarii pt afara, baie...nu ne jucam in casa. -haine de afara si casa nu le amestecam -nu aruncam cu jucarii prin casa sau in sus...ne pica in cap sau calcam pe ele. |
Ce am selectat sunt si regulile noastre. DAR... Cati copii inteleg utilitatea regulilor impuse de parinti?
Dariei ii place sa vada daca alea chiar sunt reguli batute in cuie de ambii parinti sau se mai pot si incalca. Si uite ca ne-a sfidat pe amandoi (pe ta-su mai ales, si asta are fitilu' scurt) cu NU. Multe NU-uri. "Daria, strange jucariile - NU", "Daria, nu arunca (,) cu lucruri - Dar e distractiv", "Daria, nu o lovi pe buni - Dar ma plictisesc", "Daria, nu turna apa pe jos - NU", "Daria, mananca si singura - E greu, nu pot" si tot asa.
Repet, e o mare speculanta. Cand e vorba de trasnai, "am crescut, mami". Cand e vorba de "corvoade" (ridicat nadragii singura), "nu pot, mami, sunt prea mica".
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...