Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 27
Selene_Bunny spune:
nikol, in permanenta vorbesc cu ea, orice fac, ii spun. Si ea oricum pune intrebari. Inclusiv: "te-ai suparat pe mine pentru ce am facut?" Uneori, cand e mai groasa, ii spun da, alteori, ii spun nu, nu sunt suparata, dar ma deranjeaza ce faci. In acelasi timp, am grija sa ii spun ca o iubesc mereu, oricum, numai ca nu putem face numai prostioare. Si asta speculeaza. Face trasnaia, dupa care vine si intreaba: "ma mai iubesti?"
Eu ma consult cu ea in multe situatii, inclusiv cand i-am luat o camasa cadou lui tati. La baie, cand ta-su deschide usa si cere prosop si chiloti curati, ea ma da deoparte, sa i le duca ea, nu ma lasa sa i le duc eu.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
adinag spune:
Selene, cat timp petrece Daria la buni in medie luni-vineri pe zi?
Eu imi mentin parerea de acum x pagini: sunt muuult prea multe reguli, incat nu le mai poate lua in serios. Reguli putine si foarte clare.
Am o prietena de care imi amintesti in unele privinte. Are un baietel care face peste o luna 3 ani si desigur testeaza si el tot felul de limite. Arunca lucrurile (si la noi, deci straine), da in copii (dupa parerea mea de oboseala sau cand a avut deja prea mult input si se simte cumva depasit de tot ce e in jurul lui, sau cand nu-i convine ceva). Ea, prietena, reactioneaza de fiecare data, insa intr-un mod total aiurea din punctul meu de vedere.
De exemplu, baiatul ei trage in al meu. Ea sare in sus, merge la el, in cearta, dupa care vreo 10-15 minute ii tot explica de ce nu e bine etc. Baiatul incepe sa planga, ea il ia in brate si il alinta si mangaie . La urma copilul nu a priceput nimic. Ea este de parere ca reactioneaza de fiecare data.
Sau: baiatul arunca jucariile alor mei prin casa, desigur cea ce noi evitam. Ea, de pe canapea, ii zice intr-un ton domoool si de alint, cu voce de copil, asa, sa nu mai arunce. El se uita la ea si continua. Ea ii mai zice de cateva ori in acelasi ton dupa care ma intreaba: vezi, ce sa fac? ii spun si degeaba...
Deci gandeste-te cum sunt reactiile tale la diferite boroboate ale Dariei. Sunt clare?
Eu nu sunt adepta pedepselor, doar a consecventelor. E o mare diferenta, zic eu.
Am si eu copii foarte iuti, stiu cum e. Pentru mine cheia este sa le tin mereu antrenati intr-o activitate, sa le fiu cu un pas inainte, sa zic asa. Inainte de a ajunge ei sa se plictiseasca, le gasesc o alta sarcina sau idee de joc. Bineinteles ma joc si eu foarte mult cu ei, si multe jocuri active. Pentru ca ei sunt activi si s-ar plictisi de jocuri de stat pe jos sau canapea, le trebuie mai multa actiune.
Cere multa energie din partea parintilor. Insa cu cat imi dau singur aun sut in fund sa fac ceva, sa merg cu ei undeva, cu atat creste si energia mea. Nu de azi pe maine insa...
Iar cu curatenia: cu cat esti mai mult plecata de acasa cu Daria, cu atat mai putina mizerie si dezordine va fi .
Daca vrei sa stii ceva concret, intreaba-ma.
olympia spune:
Selene, eu cred ca Daria se poarta urat cu bunica fiindca l-a vazut pe bunic facand asta si nu doar o data.
eumada spune:
Selene,zau..Eva i-a rupt trei perechi de ochelari bunicii..adica mamei mele...si?Cei de permanenta..cand face treaba,cand merge pe strada..i-a purtat lipiti....a mai mers bajbaind....pana la urma s-a dus si si-a facut altii noi....sa vezi in ce hal arata ceilalti....si?
Sfidarea de care vb tu o au toti..zambesc,se uita la tine si fac traznaia...cata faina a carat EVA PE COVOARE...EI MAI STRANG,MAI DIRECTIONEZ POTOPUL PE O CUVERTURA CEVA.....SI TIMPUL TRECE...A MEA FACE TRAZNAIA....SI SE APUCA DE PALNS INAINTE..DE NU STIU CE ARE....ASTA CA SA NU O CERT..SI ZICE"NU MA CELTA,SUNT MICA"...MA UMFLA RASUL...
Ei fortarea limitelor e specialitatea lor pana in patru cinci ani.....asta e.....sa stii ca,daca vad ca reactionezi iar te provoaca.....si tot asa...Nu trebuie ignorati,trebuie gestionata situatia.Ca tu te enervezi si ea vede si iar face...vede ca te afecteaza ...
E doar un copilde trei ani.....ei nu au acelasi mod de a gandi si actiona ca un adult....
Eva e genul dezordonat..si eu si sotul suntem la fel...dar nu e nici mizerie in casa,nici praf.....bine ca se joaca,bine ca e sanatoasa,bine ca te poti bucura de ea....
Ar trebui sa te topesti....ei la mine de ziua sotului meu au fost toti prietenii cu copiii din dotare.Maxim 5 ani..vreo 7.Sa vezi cum arata casa.....mancare pe covoare,jucarii azvarlite,calculatorul blocat,ce mai....si eu ma bucuram cand ii vedeam cum faceau sedinta si se intelegeau toti.sa mai faca vreo traznaie.....incearca te rog sa intelegi ca doar o viata avem..o pierdem in nimicuri...si peste 20 de ani...o sa vrei sa fii iar tanara si singura ta grija sa fie puiul tau cel obraznic......si nu se va mai putea....(Eva daca sta cuminte mai mult de 10 minute,inseamna ca se simte rau).
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
adinag spune:
Eumada, asa e... si eu mor de fericire cand le vd ochii stralucind, cand au alti copii aici la joaca si fac casa praf :D. Dar sunt asa faini, ca nu pot sa nu ma bucur.
Acum ca sunt mai mari le mai aduc aminte din cand in cand sa se gandeasca ca nu paraseste nimeni casa inainte de a pune lucrurile la loc. Se mai domolesc ptr vreo 5 minute, dar nu mai mult
missdarcey spune:
Am promis sa nu mai intervin ever la nici un subiect dar hai sa o mai comit o data . Voi ca si adulti dati dovada de multa imaturitate .Cazurilr concrete > Daria a izbit cu mucenicii de perete ,probabil pentreu faptiul ca bunica a lasat-o sa fie simplu spectator in timp ce ea impletea si rasucea .Bunica ar fi trebuit ,cand a pus aluatul pe masa ,sa-i spuna Dariei ce vrea sa faca ,sa-i dea si ei o bucata de aluat si sa munceasca de zor impreuna ,apoi sa puna produsul finit la cuptor ,sa priveasca prin geam cum cresc . Treaba cu rosiile e probabil din cauza ca Daria nu are voie la frigider.Daca cineva i-ar explica de ce avem frigider si sa-i arate ce e in el nu cred ca s-ar intampla asa .Eu nu am avut in casa nici un tabu ,nici aragaz ,frigider masina de spalat ,cosul de gunoi ,i-am explicat ce e cu ele si nu au reprezentat nici un interes dupa . Cu sticla de ulei ,ascapat-o (trantit-o) pe jos .Reactia bunicii trebuia sa fie ,O..,saracuta Daria ,ai scapat sticla din mana si s-a rasturnat uleiul pe jos ,de ce nu ai rugat-o pe bunica sa te ajute ca e prea grea sticla pentru tine , da las ca strangem noi ,nu e nici o problema! Trebuie sa faceti in asa fel in cat cand ea face o pozna sa para un accident nu o sfidare .
eumada spune:
Misdarcey...corect.Exact asa procedez eu si mama mea.....Eva face salata,Eva face friptura.....adica pune carnea in tava.de aragaz nu se apropie ca stie ce inseamna de cand cu oparitul cu ibricul de cafea in clocot pe aragazul de la gradinita...cu Eva punem pungile cu carne cumparata la congelator.......totul amandoua..sau ea si bunica.....si cand vezi cat de importanti se simt si cat de fericiti sunt ca ajuta....ei ce buna e mancarea facuta de Eva...ardeii umpluti de ea....framanta si ea paine...aoleu Doamne ce e dupa aia...dar...
Dar sunt momente frumoase...de acre sa ne bucuram..eu fac poze...multe....am cam 15000 pana acum.....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
missdarcey spune:
Daca Daria ar veni in vizita as pregati din timp niste playdough in toate culorile ,i-as arata in mare casa ,o intreb unde ar vrea sa se joace ,daca o capteaza ceva in mod deosebit o las sa exploreze in prezenta mea si cu explicatiile aferente .Am multi copii in vizita si fac fata !Apoi normal ca intr-o vizita mananci si bei ceva ,aleg ceva care sa placa tuturor (fructe ,biscuiti ,branza ) ,de baut ceva simplu (apa sau suc ) ,daca covorul si canapeaua sunt pretentioasa le acopar sau ma mut la bucatarie .
nikol24 spune:
Parerea mea este ca in general copii sunt f diferiti si reactioneaza in mod diferit.Ceea ce da rezultate la fetita mea poate ca nu functioneaza la fetita ta.Nu cred ca un copil de 3 ani poate fi un pericol public daca varsa uleiul sau mazgaleste peretele.Poate ca te ai grabit sa o etichetezi pe fetita ta.Un copil de 3 ani nu sfideaza,nu face un lucru in ciuda ta,nu se razbuna..isi traieste copilaria.Gandeste te sau vorbeste cu mama ta cum erai u la 3 ani,ce facei tu la 3 ani poate reusesti sa intelegi mai bine