Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 15
Selene_Bunny spune:
Citat: |
Recompensarea copiiilor cu cadouri nu suplineste lipsa fizica si afectiva a parintilor. |
Foarte de acord! Numai nu scoateti la inaintare ziua de nastere, Craciunul, Pastele si alte ocazii speciale! Sau scoateti-le in cazul celor carora chiar li se potriveste remarca!
Io, la varsta Dariei si mai tarziu, primeam mult mai multe cadouri de ocaziile astea speciale. Nu ca o suplinire a lipsei fizice si afective a parintilor, ci fiindca asa era normalul, firescul - de la parinti 1 cadou, de la matusa alt cadou, de la bunici (si aveam 3 perechi!) alte cadouri...
Ganditi-va ca, daca serbati ziua copilului cu invitati, fiecare invitat va veni cu cate un cadou. Inseamna ca parintii nu ii acorda copilului suficienta dragoste si atentie? NU! E un obicei cat se poate de firesc si cu bun-simt, esti invitat, nu te prezinti cu mana in dos.
Fratele meu, si cand nu isi serba ziua, tot primea cadouri de la parinti si prieteni... Ca primea direct bani, ca puneau prietenii mana de la mana si luau ceva impreuna, tot cadouri se cheama...
Nush cum e prin alte zone ale tarii, dar eu am crescut cu:
- cadouri de ziua mea
- dulciuri si fructe de Mos Nicolae
- cadouri de Mos Craciun
- cadouri de Paste
- mici atentii cu diverse ocazii (8 martie, de exemplu, premiul II la terminarea liceului, intratul la examen)
1 iunie, mai putin.
Bunicii ne dadeau bani si cand eram la facultate. Asa, atentii din partea lor.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Alizee spune:
Selene, atat ai retinut tu din tot mesajul ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
Eu ii spun zilnic Dariei ca o iubesc. Si i-o si arat. La culcare, imi spune: "Stiu ca ma iubesti, si eu te iubesc, pupa-ma".
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui allinta Selene, atat ai retinut tu din tot mesajul ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Nu. Am comentat doar o chestie ce m-a atins (tu si asa ai fost de acord cu kari in ce a spus).
Da' tu ai citit ce am scris eu?
Vezi ca n-am primit PM-ul ala de care ziceai.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
lulu77 spune:
selene, azi si ieri ai stat (aproape) toata ziua pe DC. Daria ce a facut in acest timp?
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Nu. Am comentat doar o chestie ce m-a atins (tu si asa ai fost de acord cu kari in ce a spus). Da' tu ai citit ce am scris eu? Vezi ca n-am primit PM-ul ala de care ziceai. |
Hai, lasa, nu te mai stropsi la mine. Citeste cu atentie ce ti se scrie si nu mai incerca sa iti gasesti scuze pt a nu face nimic, cu exceptia lamentarilor ca lumea e rea.
allinta
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui lulu77 selene, azi si ieri ai stat (aproape) toata ziua pe DC. Daria ce a facut in acest timp? SOACRA MARE Doua maini stangi |
Mai calculeaza. :)
La 10 am iesit din casa. La 13 am venit inapoi. Intre 13 si 14.30 m-am ocupat de copil - schimbat, hranit, giugiulit. La 14.30 a adormit. Inca doarme.
Aseara am plecat de acasa la 18.30. Ne-am intors la 23.30. La 00.30 inca ma ocupam de traducerea de care uitasem.
Daca ma vezi cumva logata (acum nu sunt), nu inseamna ca "stau pe DC". Mai citesc si altele, tocmai ascultam o melodie preferata pe youtube. Ma relaxeaza.
O sa ma duc in curand sa pun vase la loc, spal alte vase, gatesc pentru maine, spal pe jos. Pe urma ma voi ocupa de pus haine la loc, aranjat dulapul Dariei (e cam vraiste). Cand se va trezi ea (cam intr-o ora), o sa-i dau de mancare, dupa care o s-o tin pe langa mine sau o s-o las sa se uite la un DVD cu strumfii. Sau va construi castele din cuburi cu tati.
Iar azi-dimineata, pe la 9, experimentam un atac de panica. Habar n-am de ce.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui allinta
Hai, lasa, nu te mai stropsi la mine. Citeste cu atentie ce ti se scrie si nu mai incerca sa iti gasesti scuze pt a nu face nimic, cu exceptia lamentarilor ca lumea e rea. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Buey, uneori citesc un mesaj si de 3 ori... N-am decat un user in lista de ignore, si ala nu esti tu...
Numai ca io deja is etichetata intr-un anume mod...
Edit: mai amuz cateva mesaje ma laudai ca am inceput sa fac schimbari, ca bravo, ca s-o tin tot asa. Amu' imi zici ca gasesc scuze ca sa nu fac nimic.
Apoi ori e alba, ori e neagra.
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
Maria_1 spune:
Imi cer scuze, n-am avut rabdare sa citesc toate raspunsurile.
Eu n-am copii, dar din cate povestesti.....ma recunosc perfect. Eram cum zici ca e fetita ta.
Duduiam, saream in pat pana se umplea casa de praf, vroiam desene, voriam colorat si desenat, vroiam jucaria cutare, apoi jucaria cutare, mazgaleam pe pereti, spargeam, varsam si casa era un talmes balmes.
Intr-un cuvant am fost un copil tare agitat si dezordonat.
Evident....este normal ca la varsta asta copiii sa fie energici, jucausi, poznasi...sa faca tot felul de boacane. Dar in toate exista o limita. Daca tu, ca mama simti ca lucrurile sunt mai exagerate decat este firesc, daca simti ca agitatia este agitatie, si nu doar energie fireasca pt varsta asta....atunci cred ca poti sa te gandesti la cateva masuri.
Un om dezordonat nu se vindeca cu timpul. Daca apuca sa fie asa si este tolerata dezordinea.....copilul se obisnuieste asa si apoi e tare greu sa se dezobisnuiasca ca adult.
Ai mei mi-au pus cateva reguli. Nu stiu daca te ajuta prea tare, dar macar sa-ti faci o idee:
1. Mi-au delimitat spatiul de joaca. Joaca cu papusile si jucariile doar la mine in camera. Nu in sufragerie, nu pe hol, nu in bucatarie sau in alta parte. Doar la mine in camera.
2. Cand se aduna un morman de jucarii....mama venea sa stranga si imi zicea: "Strangem impreuna". Pune ursuletul la locul lui, papusica pe noptiera, etc. Faceam 'ordine' impreuna.
3. Coloratul/desenatul pe pereti era pedepsit. Mi se 'confiscau' culorile si cariocile. Plangeam cateva ore. Ma lasau sa planga (cred ca li se rupea inima) si imi spuneau ca pedeapsa se va repeta daca nu 'respect' zugraveala.
4. Niciodata nu facem mai multe lucruri in acelasi timp. Taica-meu glumea si imi zicea ca nu sunt Napoleon. Acum ne uitam la desene (chiar daca doar 10 minute), acum ne jucam cu plastilina (dar inchidem televizorul!), acum ne balacim cu mama la vase (dar nu ducem buretele de vase in dormitor). Ma puneau sa aleg si sa ma hotarasc. Ce vrei? Aia sau ailalta? Poate suna dur....dar in final chiar faceam o alegere - chiar daca ma plictiseam repede.
5. De la 4 ani m-au dus sa fac dansuri si balet. Saream acolo ca nebunii, transpiram si consumam tone de energie. Cand veneam acasa, eram mult mai linistita
6. Imi puneau muzica clasica non-stop. Incetisor....dar 'canta' aproape tot timpul. Abia mai tarziu am citit de 'efectul Mozart'.
Cu multa atentie, cu multa rabdare si cu reguli clare (si pedepse usoare - fara nervi, tipete, bataie, etc). . . ai mei au reusit sa ma domoleasca si sa ma ajute sa ma concentrez mai bine.
La scoala nu am avut nici un fel de probleme (in afara de nazbatiile obisnuite pe care le fac toti copiii).
Daca crezi/simti ca fetita e mai agitata si mai zapacita decat este normal, incearca sa aplici cateva reguli - ce ti se pare mai potrivit, sa vorbesti des cu ea (ca de la adult la 'adult') si sa o duci undeva unde sa iti consume energia cu 'rost'. Cred ca dansurile sunt cele mai potrivite pentru copiii de varsta asta si pentru fetite in general. Dar astazi sunt mult mai multe variante.
Oricum, exista solutii si nu pare sa fie nimic grav care sa te ingrijoreze foarte tare. Doar putin mai multa disciplina indusa cu binisorul, cu multa dragoste si rabdare.
Alizee spune:
"" Iar azi-dimineata, pe la 9, experimentam un atac de panica. Habar n-am de ce.""
Probabil te sperie ca ti-a crescut copilul si urmeaza o noua etapa pt tine + ca ai si fost criticata.
Tu singura te expui, asa ca fa bine si pune in practica ce sfaturi ti se par potrivite. Fa ceva, nu mai sta si-ti plange de mila.
allinta