Ce stiti de gradinita YUKI din sectorul 4?
Raspunsuri - Pagina 2
mira_33 spune:
Asa e la inceputul gradinitei, sufera si copilul si parintii, de dragul lui. Sunt totusi micuti, se simt pierduti. Conteaza educatoarele, iar doamnele de la grupele mici sunt lipicioase si dragute. Adaptarea depinde de felul in care percepe copilul mediul. Am vazut insa ca erau bolnaviori cei mici saptamana trecuta, nu stiu acum cum mai sunt.
consi_s spune:
Da, mare dreptate ai cu suferinta de la inceput: in prima zi in care l-am lasat singur, il auzeam de afara cum plange, asa ca am fugit in masina si am tras si eu o portie de plans :)) Dar ma gandesc ca e spre binele lui, asa ca dimineata il schimb, il dau la ingrijitoare, plangand, si plec. Inteleg ca imediat ca ii ia in primire educatoarea se linisteste, asa ca asa conteaza pentru mine.
Saptamana trecuta a stat si baiatul meu acasa, a fost racit si el... se pare ca trebuie sa trecem si prin astfel de faze.
adelaki spune:
Am citit abea acum cele scrise de Adelaki, aveam si eu indoielile mele legate de educatoare, din fericire copilul meu nu era direct sub mana ei. Pe baietelul tau Adelaki l-am observat si eu de multe ori pe camera, neparticipand, m-am intrebat de ce, pentru ca nu ii lipseau calitatile. Am observat si comportamentul educatoarei, asupra caruia am facut si comentarii, cred ca nu e pregatita corespunzator si nu are nici "stofa" pentru asa o activitate grea. Nu sunt ingeri in comportament, insa sunt ai nostri, vrem sa ii protejam si stiu sigur ca daca le vorbesti cu blandete si rabdare, ei inteleg. Cel putin eu asa cred, pentru ca nici al meu nu e usa de biserica. Sigur o sa primesc comentarii de la voi: il mai duci acolo ? inca ? urmeaza sa ma decid, sa treaca si serbarea, oricum sunt cu ochii pe el.
[/quote]
Scuze, nu am mai intrat pe forum de multa vreme si nu am mai vazut ca ati mai discutat in continuare.
Pentru copilul meu in mod cert Yuki nu a fost o alegere buna. Asta nu inseamna ca pentru alti copii nu ar putea fi, mai ales daca aduc educatoare cu experienta, mai pregatite sa interactioneze cu copii mai mari. Au avut la un moment dat o doamna mai in varsta care era super si care mi-a zis ca fi-miu nu are nici o problema. Si uite ca a avut dreptate, cum l-am mutat de acolo si i-am schimbat educatoarele, cum a inceput sa participe la ore.
Dupa numai 3 luni deseneaza, scrie cifre si litere, insa cel mai important este ca respecta autoritatea educatoarelor, nu misuna aiurea prin camera cand ceilalti copii stau la masa, nu se tavaleste pe jos, etc Am fost la petrecerile unor copii si a fost super, toata lumea il invita. In Yuki parca era ciumat, se fereau de el, asta si pentru ca daca aparea un conflict, gradinita il arata pe el cu degetul, copilul e de vina. Am povestit la celalalt subiect ca am fost la psiholog, incepusem sa cred si eu ca e ceva in neregula cu copilul meu. Uite ca e ok copilul, a confirmat si psihologul si a confirmat si comportamentul lui in gradinita actuala.
In plus stiu ca acolo este in siguranta, este tot timpul supravegheat, nu ca in Yuki unde era lasat singur in camera pentru ca "nu vrea sa mearga la masa", ceea ce mie mi se pare inacceptabil.
Pana la urma insa fiecare decide ce vrea pentru copilul lui si nu contest faptul ca alti copii ar putea fi ok acolo.
Anda08 spune:
Despre gradinita Yuki va recomandam sa cititi si urmatoarele informatii aflate www.desprecopii.com/info-id-10989-nm-Yuki-gradinita-in-care-si-proprietarii-acesteia-isi-aduc-copiii.htm" target="_blank">AICI - Yuki - gradinita in care si proprietarii acesteia isi aduc copiii!
www.supereva.ro/info.asp?id=850" target="_blank">Super Eva - Carte inteligenta de bucate - Jurnal de sarcina - Despre dragoste - Nume de Copii
admin spune:
Trebuie sa intelegeti ca fiecare parinte poate sa aiba experiente pozitive sau negative cu o gradinita. Multe din parerile de pe acest forum se bazeaza pe experiente personale si trebuie citite ca atare.
Desprecopii.com a inceput sa faca vizite la diverse institutii din Romania ca sa ofere si o opinie separata, speram noi cat mai obiectiva. Rezultatul + fisa de inspectie este prezentat in linkul de mai sus trimis de Andra.