Hai izish! (72)
Raspunsuri - Pagina 9
carpediem spune:
Buna dimineata tuturor,
Fetelor mare ajutor sunteti la casa omului, ca va citesc printre picaturi zilnic si aflu ca ceea ce face pruncul meu e normal si ma mai linistesc. Deci si pt voi toate!!!
Acum, stiu ca a mai scris cineva despre asta, dar am uitat si nu prea am timp sa caut in urma, ce inseamna cand bebe cu tzitzi in gura incepe sa planga, se enerveaza rau, da cu mainile, cu picioarele si apoi cauta cu disperare iar tzitzi??? De 2 zile imi face asa, pana acum nu a facut.
Azi mergem si noi la pediatra, Doamne-ajuta sa fi luat in greutate, ca eu i-am dat si completare LP pt ca nu se satura la san, insa nu i-am dat atat de mult cat zicea dr pediatra si nici chiar la fiecare masa, am incercat sa mizez cat pot tot pe tzitzi, dar nici sa-l infometez, caci azi-noapte in decurs de o ora a mancat 140 ml de lapte muls plus LP, plus tzitzi, era frant de foame, pt ca de 2 mese nu-i dadusem decat piept. Iar el nu mananca atat de mult, are 3 sapt, mananca san, apoi 40-60 ml LP la o masa.
Eu sunt zombie de oboseala, de nesomn, de grija lui, pt ca e primul si nu stiu daca fac bine tot ce fac, adica la fel ca multe dintre voi, de aici, dar vad ca totusi a facut buculite in obraji, deci cred ca e de bine totusi
Eu am trecut prin cateva zile de cosmar datorita unei constipatii cum n-am avut in viata mea si nu doresc nimanui sa aiba, am ajuns si la spital pt clisma si tot degeaba Dupa 5 zile de chin am scapat, dar am luat si niste pastile de plante, Herbolax de fructe si l-a bolborosit putin si pe cel mic, acum suntem bine, dar am un ritual intreg cu mancarea, restrictii, adica nu mananc mare lucru si mi-e mai mereu foame, de frica sa nu patesc iar ce am patit.
Sorry ca m-am lungit atat, o zi frumoasa sa aveti
Mami implinita de bebe Matei Gabriel
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
dr_anca spune:
Neata fetele!
Citesc mesajele si nu stiu ce sa mai zic. Internetul asta, tv, medicii neinformati si toate informatiile astea care ne bombardeaza cred ca ne fac un mare rau.
Probabil este si lipsa somnului (care este foarte important),cum spunea alta mamica dar fetelor totusi acum avem lapte praf sa le dam completare, avem pampers si nu spalam un munte de pelinci, avem tot felul de medicamente pentru colici si nu ne dam cu capul de pereti, avem tot felul de marsupii, wrap si cum se mai numesc care ne fac viata mai usoara si nu ne rup bartele si coloana.
Ce facea o femeie cu bebelusul inainte de aparitia acestor produse care ne usureaza atat de mult viata?
Poate sunt eu nebuna si nu m-am confruntat cu prea multe probleme si mai stiu ca voi primi rosiile cuvenite in cap dar vreau sa trag un semnal de alarma daca se poate sa nu mai priviti lucrurile numai in negru.
Daca ma credeti oricat de calma sunt eu ma gandeam sa imi cumpar Sedatif Pc ca e pe baza de plante sa iau numai sa nu ma mai agit. Am si eu probleme dar cu copilul mare plangacios si ma deprima.
Cred ca avem nevoie sa ne incurajam si sa mergem mai departe gandind pozitiv.
ALTESA spune:
si eu tot luni ma duc la control marysa dar merg la cabinetul privat tu?
la mine sunt 8 saptamani caci la 6 saptamani alergam cu copilul pe la budimex si iar m-am neglijat.
Eu am zi grea luni ca plec de dimineata la fundeni (apropo daneza,suzik,raluca,matza voi a-ti ajuns la analize?),apoi la budimex si apoi la ginecolog si tre sa car bebicul peste tot ,am noroc ca el doarme in masina.
alice ai mai fost prin vitan sunt ceva reduceri la bebei?
eu ma gandesc oare ce o mai face anastasia cu gemenii si anessi ca nu au mai dat nici un semn?
danezza spune:
Nu am mai fost .. si injectiile le-am facut 2 da, una 1 .. mai am vreo saptamana dar nu cred ca le mai fac.
asta mica iar e matzaita .. off cand terminam cu colicii astia?
Citat: |
citat din mesajul lui ALTESA si eu tot luni ma duc la control marysa dar merg la cabinetul privat tu? la mine sunt 8 saptamani caci la 6 saptamani alergam cu copilul pe la budimex si iar m-am neglijat. Eu am zi grea luni ca plec de dimineata la fundeni (apropo daneza,suzik,raluca,matza voi a-ti ajuns la analize?),apoi la budimex si apoi la ginecolog si tre sa car bebicul peste tot ,am noroc ca el doarme in masina. alice ai mai fost prin vitan sunt ceva reduceri la bebei? eu ma gandesc oare ce o mai face anastasia cu gemenii si anessi ca nu au mai dat nici un semn? implinita de Rafael-Ioan |
mar_ysa_28 spune:
Super Altesa!!!
Pai la ce ora te-ai programat? tre sa sun si eu...eu stau la cateva min de cabineul privat..si poate ne vedem..
CristinaGoji spune:
Dr Anca - eu cred ca inainte erau alte circumstante, nu putem compara situatiile. In primul rand inainte cand nastea o femeie, sareau toate neaia o pauza s-o ajute in gospodarie, mama, soacra, matusi, surori, lauza n-avea voie sa se atinga de nimic in casa, sub pretextul ca n-ar fi curata, daca avea copii mai mari, nu-si facea atatea probleme ca sa-i faca acomodarea lina, sa nu se simta neglijt/neglijati, nici n-avea treaba cu ei, dimpotriva, ii punea sa o ajute cu cel mic, cu gospodaria. Si nu inseamna ca cei mari ar fi suferit, pentru ca ei nu stateau la fusta mamei, ei abia asteptau sa scape de fusta asta ca sa iasa in drum la joaca,pentru ca si ei la randul lor au fost tinuti in brate, leganati, alaptati atata timp, cat au avut nevoie, pana s-au saturat. Iar viata copiilor in societatea de dinainte nu era atat de izolata cum e acum. Nici mama nu era asa izolata cum e acum. Si mai e un mare of, cum mi-am dat eu seama zilele trecut. Inainte femeile nu-si faceau probleme sa arate bine dupa nastere. Li se parea ceva normal sa se ingrase, nu aveau presiunea asta pe umeri, nici sa fie aranjate, sa miroase frumos. Pe noi si asta ne framanta mult si ne creeaza dsconfort. Si viata lor de dinainte de bebe nu se schimba radical dupa ce nasteau, pe cand la noi da, chiar si la cele care nu sunt la primul copil. Eu asa vad lucrurile, pentru ca aceleasi nedumeriri aveam si eu.
ALTESA spune:
marysa la 15 mi-au gasit loc fetele de la receptie e f aglomerat.
dr.anca eu abia acum relizez cat s-a chinuit mama cu mine ,cand imi spunea ca am avut colici pana la 5 luni si ca nu mai stia de ea parca mi se parea ca exagereaza si stateam numai in brate plus ca in cadita o legana pe sormea cu piciorul iar diferenta intre noi este de 11 luni.
pe deasupra mai ramasee si gravida a-3a oara cand eu aveam 2 luni dar spre norocul ei s-a dat drumul la avorturi
alina_anto spune:
Neata!
Fetele, poate copiii sunt mai agitati in perioada asta de la luna plina...zic si eu.. Pe mine clar ma influenteaza negativ treaba asta cu luna plina..
Azi-noapte Filip a fost ok, dar Sara a fost extrem de agitata, s-a trezit cu mine la 5.30 sa il "alaptam" pe Filip, sa il schimbam de kk, sa il adormim..
Multumesc pt sfaturi si incurajari!
Adriana Sper sa nu fie cazul sa il diversific asa repede, off..
Alice O sa incerc sa ii iau si de la chicco bib si tetina. dar problema este ca el nici macar nu incearca sa suga, cum simte tetina in gura o scuipa, isi face greata. Si crede-ma ca insist, nu ma las asa usor, dar degeaba.. Ma gandesc ca poate nici nu ii place laptele, NAN, sa ii iau altceva??
Cristina Cred ca ar trebui sa ma mut cu tine o perioada pt ca imi inspiri siguranta, mami. Cu toate ca la partea de teorie sunt si eu destul de informata, la partea practica...stau mai prost.. Inca imi fac tot felul de ganduri si exagerez pt niste lucruri minore.. Sper sa imi treaca repede.
Georgia Nu stiu ce sa mai fac, ce decizie sa iau.. Ca sincer, eu as vrea sa ii dau doar biberon, sa ma mulg (cat se va putea) si sa ii dau si LM si completare de LP, daca este cazul.. Asa ca ma tot gandesc sa chem pe cineva sa ma ajute vreo sapt-doua, sa il trec pe bib. Pt ca va fi greu, imi dau seama ca va pierde poate si in greutate, pana va accepta biberonul, iar singura, cu el nu fac fata..
Aseara a venit Doru de la servici terminat..a facit pe fondul oboselii o cadere, il durea tot, asa ca a trebuit sa il ingrijesc si pe el, sa ma ocup si de Sara, si de Filip..si de mine..
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)
adc spune:
Ileana, cred ca nu ti-am mai scris demult ca iarasi ne potrivim Si eu azi noapte pe la 4.30 faceam ture leganand scoica. Bebe Cristi nu prea plange noaptea (de fapt e doar a doua oara cand ma "plimba") dar exact cum spui sta cu ochii cascati sau se foieste si scoate sunetele acelea ca o locomotiva cu aburi, fara sa iasa nici macar un partz. Foiala si nesomnul sunt tot de la colici, doar ca piticii ii suporta bine daca nu plang. Eu ma consolez cu gandul ca daca ar mai si plange noaptea cum o face uneori ziua as lua-o pe aratura.
Si despre refuzul sanului drept, am observat acelasi lucru si am gasit si explicatia, pozitia lui preferata e cu capul spre dreapta, si il enerveaza la culme cand il fortam sa intoarca capul in partea cealalta, sa mai stea si invers. Cel putin sanul meu drept nu e cu nimic diferit de stangul, la fel vine laptele daca nu chiar mai bine
Multumesc inca o data pt parerile voastre legate de Marsupi. E super, mi l-au livrat la timp chiar daca nu sunt in Bucuresti, m-am plimbat cu bebe dormind tun fara sa am acea durere in spatele gatului, sper sa il pot utiliza cat mai mult. Sotul meu rade de mine, ca degeaba scrie pe el ca tine pana la 15 kg, ca eu nu voi putea duce nici macar 8. Zau ca din punctul asta de vedere daca al meu copil e sanatos nu imi doresc sa ia foarte mult in greutate
Imi pare rau pt fetele care nu se odihnesc, si pentru bebelusii care se confrunta cu colici severe, of, parca ma vad si eu la primul copil... Intr-adevar, in afara de rabdare si de acordat atentie copilului nimic nu ne-a ajutat. Pe mine ma deprima la maxim daca auzeam cate o mamica povestind cum doarme puiul ei zi si noapte si se trezeste doar sa manance. Imi dadeau lacrimile si la fel ma gandeam ca al meu copil e bolnav... bineinteles ca nu era.
Si a trecut mult timp pana sa imi dau seama ca daca imi pierd calmul si rabdarea, copilul devine si mai greu de linistit.
MyLady, cred ca te-ai saturat de sfaturi, dar daca nu se poate nu se poate... bine ca exista laptele praf, care stim sigur ca acopera nevoile copilului, si laptele tau il va avea in continuare pentru a se calma si a-si potoli setea.
Iar am scris o gramada si sigur mai voiam ceva sa spun... am uitat.
tebligia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_anto Neata! Fetele, poate copiii sunt mai agitati in perioada asta de la luna plina...zic si eu.. Pe mine clar ma influenteaza negativ treaba asta cu luna plina.. Azi-noapte Filip a fost ok, dar Sara a fost extrem de agitata, s-a trezit cu mine la 5.30 sa il "alaptam" pe Filip, sa il schimbam de kk, sa il adormim.. Multumesc pt sfaturi si incurajari! Adriana Sper sa nu fie cazul sa il diversific asa repede, off.. Alice O sa incerc sa ii iau si de la chicco bib si tetina. dar problema este ca el nici macar nu incearca sa suga, cum simte tetina in gura o scuipa, isi face greata. Si crede-ma ca insist, nu ma las asa usor, dar degeaba.. Ma gandesc ca poate nici nu ii place laptele, NAN, sa ii iau altceva?? Cristina Cred ca ar trebui sa ma mut cu tine o perioada pt ca imi inspiri siguranta, mami. Cu toate ca la partea de teorie sunt si eu destul de informata, la partea practica...stau mai prost.. Inca imi fac tot felul de ganduri si exagerez pt niste lucruri minore.. Sper sa imi treaca repede. Georgia Nu stiu ce sa mai fac, ce decizie sa iau.. Ca sincer, eu as vrea sa ii dau doar biberon, sa ma mulg (cat se va putea) si sa ii dau si LM si completare de LP, daca este cazul.. Asa ca ma tot gandesc sa chem pe cineva sa ma ajute vreo sapt-doua, sa il trec pe bib. Pt ca va fi greu, imi dau seama ca va pierde poate si in greutate, pana va accepta biberonul, iar singura, cu el nu fac fata.. Aseara a venit Doru de la servici terminat..a facit pe fondul oboselii o cadere, il durea tot, asa ca a trebuit sa il ingrijesc si pe el, sa ma ocup si de Sara, si de Filip..si de mine.. Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012) |
Alina mie mi-a scos pediatra NAN pe motiv k este mai mult reclama si mi-a zis sa-i dau milumil si in cartea lui Capraru milumil e primul peste tot.. incearca sa il schimbi si dak nu vrea cu milumil da-i humana e mai gras dar e ff bun