Hai izish! (72)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALTESA

fetele eu snt in a 3-a zi de cand am renuntat sa-i mai dau ceva pentru colici il indop degeaba cu toate prostiile si sincer ii este mai bin fara ele ,parca mai rau il rscolete.

in schimb dupa fiecare masa ii fac masaj la burtica ,ii pedalz picioarele si i le flexez deasupra burticii si a inceput copilul meu sa doarma ziua ,nu mai tipa decat o data pe zi radem si suntem mai linistiti.

ar trebuii sa incercati si voi sa vedeti cate gaze scoate nici cu espumisan,sab simplex,infacol colief,baba drink si alinan nu aveam rezultatele astea.

alina chiar mi se pare aiurea cum adica dormea ca era infometat nu cred asa ceva pai al meu si satul si tre sa-l legan putin ca sa doarma si cel ma mult doarme 3,5 ore noaptea iar ziua maxim o ora.nu vrei tu sa mai ceri si alta parere?poate asta e ritmul lui.

implinita de Rafael-Ioan

Am incercat cum spui tu , cu masaj cu gimnastica , la noi nu da rezultate , insa altceva are efect pt eliminarea gazelor si o stare mai ok : statul pe burtica in pat, adik cu funduletul in sus.

ANE-MARIA mamica fericita de Bianca Maria ( 08.02.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_anto

Fetele, eu as vrea sa ii dau LP, dar NU VREA BIBERONUL!!! Sub nici o forma. Azi-noapte nu am dormit DELOC...ma gandeam la tot felul de prostii..din cauza ca nu prea mananca
De aseara i-am tot facut proba suptului, la fiecare masa, sa vad cat papa in 24 h. De aseara dela 19.30 pana azi la 17 a avut 8 mese, din 3 in 3 ore fix (culmea e ca azi asa a cerut el..), dintre care 7 mese a 50 ml si masa de la 11.30 de 100 ml. deci 450 ml.. Mai fetelor, dar suge cei 50 ml in 2-max 3 minute, dintr-un san. Si gata. Nu mai vrea deloc.. Dupa masa de la 11.30 am mers afara o ora, intre mese a tot dormit, a mai ras putin, si a facut kk in timp ce manca la 14.30.
Concluzia mea astazi (dupa o noapte de fel de fel ganduri..) este ca Filip este mai moale asa, ca fel de a fi, manacnca exact cat ii trebuie si incerc sa il las asa. Mai ales ca mai aud si cazuri asemanatoare.
Ca si greutate, a luat 450 g in 3 sapt.. Dr la care am mers ieri a zis ca ar vrea sa ia in sapt asta minim 300 g..

Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)

am o prietena care a avut fix aceeasi problema ca tine. Acum bebe a ajuns la 4 luni, refuza in continuare biberonul, la san nu prea mananca; concluzie: trebuie sa inceapa diversificarea ca nu ia copilul in greutate.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Parca ma simt mai bine cand vad ca nu numai a mea face asa .. imi mai dispar gargaunii
am venit si noi de la dr. am luat un kg intr-o luna si am crescut vreo 6 cm. avem 4150 si 54-55 cm. Ne-a laudat dr ca arata foarte bine si creste frumos. a zis de bine si de mami ca fata e ingrijita, masata si ... rasfatata :P
de colici .. a zis ca mai mult de ceea ce stim deja .. nu avem ce sa-i facem. sa insistam cu compresele calde/pernuta pe burtica pt ca-i ajuta mult
la fel de mult dormitul pe burtica piele pe piele sa simta caldura de la noi

Citat:
citat din mesajul lui ane-maria

Citat:
citat din mesajul lui danezza

Off si pitica mea e in apogeul colicilor :(
aseara si azi strangea piciorusele, plangea si se ghemuia la fiecare partz. Dupa ce iesea .. se linistea .. in cateva min o lua de la capat.
Dimineata i-am bagat n sfert de supozitor cu glicerina. A facut kk imediat si s-a mai eliberat si cu gazele. azi cred ca merg cu ea la dr sa fim siguri ca e de la colici. nu stiu ce ar putea sa fie altceva ca de mancat mananca .. cand nu o doare burtica e zambareatza toata.
Va pup, numai bine!

Danezza de la colici este, si cu pitica mea la fel patesc, aceleasi faze.

ANE-MARIA mamica fericita de Bianca Maria ( 08.02.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

In primul rand, vreau sa-mi cer scuze Ane-Mariei ca i-am dezaprobat mesajul. Citeam de pe tel si am apasat din greseala.
Prietenicilor, va multumesc din suflet pentru aprecieri. Sunt convinsa ca fiecare dintre voi simte exact acelasi lucru pe care l-am descris eu. Asa cum si eu simt, traiesc ceea ce a descris Mady.
M-am trezit din club in cuib si nu stiu cum sa randunesc pe aici. Am noroc cu mami care spala, calca, gateste, face curat si mai face si fata sa ragaie cand eu nu mai am rabdare. Totodata am un sot care se straduie sa imi tina sus moralul fiindca ma invart pe gura unei prapastii. Simt inca mirosul fricii si a disperarii, inchid ochii si revad oglinzile mari din sala de operatie, chipul desfigurat de durere a mamei mele alergand pe langa patul meu in drum spre blocul operator, ochii in lacrimi a sotului meu..Si nu pot sa nu ma gandesc ca am pierdut pentru totdeauna sansa de a simti cum e sa dai viata pe cale naturala.
Ne incearca si pe noi disperarea, mai ales noaptea cand, de obosela, ma lovesc de toti peretii si plang in hohote cateva minute pana ma trezesc de tot ca sa fiu apta sa o tin la san si sa nu o scap pe jos. Nu se satura intotdeauna de la mine si atunci, deznadajduita, ii dau LP (s-a intamplat azi noapte si azi la masa de pranz). Nu ma mai obosesc sa ma intreb "de ce" in legatura cu alaptarea. Ii dau cat am si adaugam LP. O vreau sanatoasa si ma vreau si pe mine in deplinatatea facultatilor mentale ca sa ma pot bucura de ea, de sotul meu, de voi, de ceilalti prieteni (aviz Lady ).
In ceea ce priveste, predarea stafetei, ma simt onorata ca v-ati gandit la mine, insa aveam si eu 2-3 propuneri: Lady, Alina, Anda.
Eu m-am alaturat voua cand Sophia s-a dus sa se cunune cu olteanul ei insa voi ati fost de la inceput aici, ati trait fiecare bucurie si pierdere. In plus, voi sunteti "veterane" si stiti ce isi doresc sa auda proaspetele mamici.
Eu propun ca voi, cele 3, sa faceti un colaj de ganduri pentru viitoarele mamici.
Alina in decembrie cand scriai tu ca ti-e dor de mirosul de caca de bebe am crezut ca esti nebuna. Acum inteleg ce spuneai. Parca as sigila mirosul asta intr-o sticluta sa-l am cu mine pt tot restul vietii.
Anda dulce pt un bebe ginerica frumos.
Bia am vazut acum 2 capitole ca esti putin necajita. Uite un buchet de irisi sa-ti treaca Intr-adevar seamana Irisucile intre ele
Ileana

Si acum sa strigam niste fete:
Annisia, Aly_k, Matza, Shoareku, Bella_sib, Allinush, Jassemine, Cicineata, Yasmin

Iris made in/by Mihaela
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

alina, daca incerci alt tip de biberon? nici nu stiu ce sa iti zic..
si radu doarme in carut :)) il car dupa mine pe unde am treaba
ileana, voi ce faceti cum mai sunteti?
mihaela, sa stii ca si eu ma gandesc uneori ca am ratat sansa nasterii pe cale naturala, dar e mai important ca am doi copii sanatosi, ca eu sunt intreaga si in rest, nimic nu conteaza. mai pune si tu o poza doua cand ai timp

pt colici, nici eu nu mai folosesc nimic de vreo luna. il tin in brate daca mai are cate o criza si in rest doarme pe burta (cica ajuta).
noi suntem in pregatiri pt botez. mi-am cumparat rochie. i-am gasit si marei una frumoasa, dar nu ii gasesc pantofiori in rest mai nimic.
radu mananca, doarme, sta treaz si gangureste la greu. rade cu toata fata cand ma vede. la fel si la Mara. se uita la ea ca la Dumnezeu si imediat incepe sa vorbeasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Salutare si de la noi,

Uff, mai fetelor, va trimit cate o imbratisare! Lipsa somnului se vede la fiecare si zic eu ca accentueaza ingrijorarile noastre. As vrea sa va pot scrie la fiecare in parte, dar timpul e dusmanul meu nr 1. Pe de o parte ne dorim sa-i vedem mari, pe de alta parte am opri timpul in loc. Si la noi e la fel, mancat la 2.30-3 ore, dureri de burtica, nopti/ zile/ mese mai bune si mai proaste dar ...crestem! daca e sa va dau un sfat, e ceea ce aplic si la mine, ascultativa instinctul, faceti ce credeti ca e mai bine, uitati sa va intrebati "de ce m-i se intampla mie?" si sa pierdeti timp cautand raspunsuri, zic eu ca mai bine sa va focusati pe solutii. Am incredere ca fiecare mamica de aici face ce e mai bine pentru puiul ei. Ma bucur ca fiecare vorbeste/povesteste deschis experienta pe care o oare, ca se dau sfaturi si nu se judeca.
Va imbratisez cu drag si va trimit si o floricica virtuala!
pt voi toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

gianina1983
scuze ca am dat "buzna" la voi in casa, am vazut mesajul tau de la "alaptare" si m-am gandit ca aici vei citi mai repede.
Sper sa nu vina prea tarziu raspunsul, uita-te te rog pe link-ul de la semnatura mea, legat de perioadele de crestere!
Mult succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

off ane maria, danezza..unde erati ieri cand povesteam eu de durerile bebelusului meu. tare mult aveam nevoie sa stiu ca astea sunt totusi dureri normale de burtica si ca si alti bebelusi le au.
oricum astazi am fost la dr si binenteles ca de la colici sunt durerile. imi spunea sa mai schimb intre ele medicamentele. dar nici eu nu mai vreau sa-l mai indop cu prostii asa ca am recurs la metoda folosita de mama acum 33 de ani. ceai de chimen+anason intre mese si carpa calda pe burtica. vad ca ceaiul ii face bine si nu pot sa zic ca daca ii dau ceai nu mai mananca pentru ca mananaca destul de bine. dar parca doarme mai linistit. o sa vad noaptea asta cum e.
povesteati de mersul la baie...e un lux...nu mai imi permit sa stau decat strict pentru nevoi si asta intre doua plansete ale lui. ce dat cu creme, ce unghii facute, ce pensat...cand vad ca adoarme in timpul zilei nu stiu incotro sa apuc mai intai. si am doar un copil, asa ca ma plec in fata celor care aveti mai multi.
pentru indemnizatie pasii sunt: depunerea cererii de suspendare a contractului de munca la angajator in baza careia se face decizia de suspendare. tot angajatorul va elibereaza adeverinta cu salariile pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului. cu astea 2 si cu buletinele al tau si al sotului - copie si original, certificat nastere copil-copie si original, livret famile, dosar cu sina, in cazul in care vreti sa vi se vireze in cont bancar aveti nevoie de extras de cont semnat si stampilat de banca, cerere tipizat completata de mama, cerere tipizat completata de tata..sper sa nu fi uitat nimic.
dosarul se depune in maxim 60 de zile dupa terminarea celor 126 de zile de concediu medical pre si postnatal si cu minim 30 zile inainte de terminare.
mie mi se termina concediul postnatal pe 18 martie si pe 29 feb mi-am depus dosarul. va recomand sa va depuneti dosarul cat mai repede pt ca dureaza 2-3 luni solutionarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Alicece sa fac, bantui prin casa cu copilul in brate...e super odihnit si are ochii mari. Eu sunt zombi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

anto daca postarea ta era una anonima , linistita ma puteam semna eu pe ea , pt ca e tras la indigo cu ce patesc eu cu fata, mananca asa si asa , nu ia f bine in greutate si doarme (acum mai putin ca are colici) ..asta ma plangeam si io capitolul trecut ;si spuneam si atunci , ca n-as avea nicio apasare daca mananca 10ml daca ar lua cum trebuie in greutate..(am facut proba suptului vreo 3 zile , eram capiata cu cantarul)
acum ca sa fie treaba treaba are colicii f puternici de vreo 2 zile si nici aia 80-100ml nu-i mai mananca ..sincer am ajuns la capatul puterilor , nu stiu cum sa o scot la liman cu mancatul asta
sa-ti zic ce mi-a zis mie pediatra ,in cazul anastasiei
sa-i dau la o masa dintr-un san astfel incat celalalt sa aiba timp sa se umple ;sa mananc/dorm bine si sa iau vitamine ;sa nu-i dau biberon ..si eu i-am dat san si vazand ca nu mananca bine am incercat cu formula ,nicio sansa sa-l bea,insa adriana mi-a dat ideea sa-i dau intai bibe si apoi titi si asa a vrut..io am optat pt a ma mulge si i-am dat bibe si apoi titi din care culmea a tras
din pacate perspectiva e destul de colorata ca sa ma exprim plastic , adica daca nu ia in greutate cat trebuie trece pe lp, stiu ce simti ca nici mie nu mi-a picat bine , dar vorba ilenei , e o alternativa asa ca ..asta e
aa..si inca ceva , o drita de la regina maria m-a intrebat ce am cu copilul ca e bine , a vazut-o treaza si e f activa , zambareata roteste ochii de numa , plus ca noi ne luptam sa nu mai ridice asa de caput ca zici ca are 3 luni asa il suceste si tine in sus..sa las copilul in pace ca ei indicele de crestere nu e numai greutatea..si circumferinta capului si a abdomenului si lungimea ..vom vedea , mai avem si noi 2 sapt si tragem linie ..pana atunci ne muncim cu titi

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca

Mergi la inceput