Bobocei de Sept-Oct 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 22
stella87 spune:
Tzuki, eu o sa fac tot ce-mi recomanda medicul, sunt la prima sarcina si cred ca le fac ami mult asa de frica. Desi, dupa tot ce am citit nu-s asa sigura ca tre sa fac si dublu si triplu test. Importante mi se par ecografiile care se fac, pentru ca acolo se vede daca totul evolueaza cum trebuie si pt mama si pt bebe. Cat despre statistici, inca nu le-am inteles exact si tre sa ma mai informez
fericita 12+
Tzuki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tzitziri Tzuki, tie ti-a masurat translucenta la triplu test?Eu stiu ca doar in saptamanile 10-13 si 6 zile e luata in calcul translucenta...si triplul test se face dupa.. Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) 13+ Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso |
da, a masurat-o la triplu test, in sapt 15 (de fapt 14 s si 3-4 zile0 si in sapt 18 (la prima sarcina). si mereu era scris, pe foaia pe care mi-o dadea de la eco: "elemente necesare interpretarii triplului test" sau ceva in genul. si era si translucenta. dar mi-au masurat-o si la eco morfologica din sapt 22-24 - nu stiu ce relevanta mai avea, dar aparea acolo ca fiind masurata.
bb 3
Tzuki spune:
Anne Marie - da, sunt la al 3-lea, insa pe mine m-au luat treptat, m-am intarit si am invatat pe parcurs, nu stiu cum e cu 3 dintr-un foc. prea simplu n-are cum sa fie, insa cu certitudine vor compensa in triple satisfactii .
Ramona, ai mei sunt niste nazdravani fara pereche, o sa va mai povestesc eu pe parcurs despre ei. din fericire 5-9 treziri nu au fost ff dese si nu regula. insa au fost multe nopti in care mai mult treaza am fost decat adormita. cel putin primul copil a fost rau de somn pana pe la 2 ani jumate si pot sa ma "laud" ca in perioada asta puteam sa numar pe degetele de la o mana noptile dormite integral. in rest, trezit cam la 3-4 ore.
cel mic e mai ingaduitor, de la 1 an si 7 luni (deci de 2 luni) nu se mai trezeste noaptea pt mai mult de 2-3 min, in care mai scanceste putin, dar adoarme la loc. trai pe mine!
Stella, si eu zic ca e bine cum faci, adica asa cum iti indica medicul .
bb 3
Mirabelac spune:
Salutare tuturor!
N-am mai trecut pe aici pt ca am avut ceva probleme care, slava domnului, s-au rezolvat. Am fost la spital in urma unor contractii dureroase destul de mari, am facut tratament acolo cu Gynipral si am scapat, n-am sangerat insa am avut dureri. Acum sunt iar acasa in concediu medical inca 2 sapt. Se pare ca nu lipsesc problemele nici sarcina asta...
Astept si eu rezultatul la DT, mi-a zis sa fac si TT intre 16-18 sapt insa eu ma gandeam sa vad cum iese DT si apoi mai vad. La prima doar DT am facut.
Lalu imi pare rau ca nu te-au lasat durerile de cap, eu am scapat si de greturi si de durerile de cap odata.
La echografie dr mi-a zis ca nu crede ca e baiat, la 12 sapt si 2 zile, vom vedea insa ca e prea devreme.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 13
sandy_2008 spune:
Andrei al meu avea niste crize in perioada aia cand i-au dat dintii si mai ales maselele...cred ca pana pe la un an si ceva ne-au tinut...se trezea noaptea urland la propriu, si nu il puteam impaca cu nimic...dupa ce urla cat il tinea gura, adormea la loc...Stiu ca exista niste geluri pentru gingii iar dupa 1 an sunt si niste sprayuri de amortit durerea, dar la noi nu prea au avut efect...
Bye
corinuka_g spune:
anne mary imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva...bine macar ca FIV-ul s-a finalizat cu bebei..
eu am facut FIV in ungaria si e o diferenta de la cer la pamant fata de ce spui tu...chiar nu-nteleg de ce la noi toti medicii si nepriceputii s-au apucat de FIV..ma gandesc ca pentru a lua pacientilor disperati banii, nu pentru a-i ajuta..
mie mi s-a spus in ungaria ca FIV-ul reusit e cel ce sarcina unica, chiar sarcina gemelara e considerata un fel de esec, deoarece uterul si organismul femeii e pentu o sarcina...am si multe exemple de FIV-uri cu sarcina gemelara, din care unul s-a oprit in evolutie mai apoi..
pana la 35 ani dr de acolo recomanda transfer de 1-2 embrioni, peste 35 de 2-3 embrioni...eu am 38 ani si am transferat 3 (atatia am avut de toti:)...dar tie sa-ti puna 4??? si sa fie decizia lui???asa ceva n-ar trebui sa existe in practica medicala...mai bine puneai 2 si congelai 2...noua ni s-a recomandat sa punem 3 ca sa se prinda 1 si asa a fost...
sper sa fie bine si pentru voi pana la urma! mi ciuda ca lucrurile urate despre medici si clinici din Ro continua sa ne otraveasca viata..
pupici si bafta!
10+ Multumesc Doamne!
anda82 spune:
Tzuki din pacate nu am alaptat decat 3 luni.Am intrerupt din prostie, fetita nu lua in greutate prea bine, dar pana la urma am descoperit ca nu laptele era de vina, ci o infectie urinara.
Pana acum o luna se trezea doar sa manance o data pe noapte, uneori de doua ori.Insa acum se trezeste des, nu vrea sa pape se foieste si vrea suzeta.Sper sa fie dintii si sa nu fie altceva...
Anne sper din suflet sa fie bine[pup.
In rest eu am inceput sa fiu usor nelinistita, ma intreb dc bb e ok ca nu mai am simptome...si mai e pana la eco
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
_Irene_ spune:
anne`mary: si eu am facut FIV in Ungaria, la acelasi medic ca si corinuka. Intr-adevar nu exista termen de comparatie, desi la fiv-ul din tara (primul fiv l-am facut la noi) n-am avut parte de un tratament ca cel descris de tine, din contra, dar tot aveam cateodata senzatia ca se experimenteaza pe mine. Si medicul cu care am facut fiv-ul in tara sustinea ca doar sarcina unica e considerata un succes; din pacate la noi nu exista nici experienta, nici dotarea necesare pentru astfel de proceduri, iar mie chiar embriologul mi-a recomandat sa incerc in alta tara. Si a avut dreptate. Daca mai adaugam si caracterul medicilor din Romania si foamea dupa bani ...
Doamne ajuta sa fie bine toti bbe-ii care s-au prins si sa vina pe lume sanatosi!
7+
anda82 spune:
Sandy, si fetita mea plange asa dintr-o data...probabil si la noi sunt tot dintii.Sper totusi sa revina la programul ei de somn.Ma gandeam ca poate e de la burtica ca uneori ridica si picioarele, dar totusi vremea colicilor a trecut, si nici cand avea colici nu se trezea.
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
anne`mary spune:
neatza fetelor. Cum va simtiti? Eu nu prea am dormit aseara si acum sunt extrem de obosita. Am visat numai copii, gemeni, negemeni...de toate pentru toti. Iar dimineata nici vremea parca nu vrea sa ma ajute cu putin soare...ninge, ploua, e innorat.
Mirabela pe burtica.
Dr si embriologul de la biogenesis sunt greci. Eu am implinit 29 de ani in ziua transferului, starea sanatatii este buna, toate analizele, ecografiile au fost bune, am reactionat bine la simulare, calitatea embrionilor a fost 3 categoria A si unul categoria B si cu toate astea mi s-au pus toti 4. Eu nici nu am stiut cati embrioni mi s-au pus. A fost un haos total. Cand am revenit la clinica, dr a inceput sa tipe si sa spuna ca sunt mincinoasa pentru ca am spus ce am patit cu ei aici pe forum. Au urmat explicatiile halucinante de genul "a fost decizia mea medicala" ca la un mom dat sa se scape sa-mi spuna ca 4 am avut 4 mi-a pus si ca daca nu vroiam 4 trebuia sa-i spun. Cand sa-i spun ca imediat m-au legat de masa.
In fine. Imi este greu sa spun asta e soarta, asa a vrut dumenezeu...ca nu dumnezeu mi-a transferat 4 embrioni. Asa cum zicea si Irene, pur si simplu am plecat cu impresia ca si-au batut joc d emine. Azi vorbeste sotul cu un avocat sa vedem cum ii actionam in justitie. Cel mai rau este ca am primit mesaje private cu fete care au patit-o mai rau ca mine la biogenesis dar nici nu-si spun povestea si nici nu vor sa mergem in instanta impreuna. O fi normal tratamentul asta si eu nu stiu.
Dar hai sa trecem peste. Am fost la psiholog care mi-a confirmat ca psihic sunt echilibrata si fac fata cu bine situatiei.
Luni ma vad cu dr ginecolog. Cand mi-a identificat prima oara la 6 saptamani sarcina cvadrupla, l-am speriat . Bitestul il fac la Herghelegiu la Sanador.
EU ma bag la somn. Va puuup