Bobocei de Sept-Oct 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Tzuki spune:
neata
Anda, fac amnio pt ca vreau sa stiu ca bebe e bine. dublu/triplu test nu-mi spun asa ceva, ci doar ma incadreaza intr-o statistica. oricum, am decis sa nu le fac. am in vedere ca istoricul meu arata 2 sarcini oprite in evolutie si un triplu test iesit cica pozitiv la bb2 (dar care nu s-a confirmat, desigur). si antecedentul cu o amnioceneza care nu mi s-a parut deloc traumatizanta.
asa ca o fac pt linistea mea sufleteasca.
mie mi-a vazut sexul copilului in 2D, n-are a face nr de dimensiuni, ci mai mult ochiul doctorului.
bb 3
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anaomaria/Anaomaria.jpg)
Anaomaria spune:
Buna dimineata, fetelor
Am citit tot dar n-am avut pentru ce sa intervin, pana acum.
Tzuki, te rog sa-mi spui si mie niste titluri de carti pe care le-ai citit pentru a-l pregati pe primul baietel pentru fratior. Eu am o fetita care va implini 3 ani cand va apare bb si vreau sa tratez cat mai corect problema. Eu am avut un frate cu 5 ani mai mic si parca m-au responsabilizat atat de mult ai mei, incat multa vreme am avut impresia ca eu l-am crescut si ca a venit ca eu am vrut. Si tare as fi vrut sa dau timpul inapoi, sa anulez comanda
Va pup pe toate si va imbratisez!!! 12+
“Never, never, never, never give up.” Winston Churchill
![](images/user_woman.png)
Elfica spune:
Mhala: Legat de teoria mea conform careia Dumnezeu stie mai bine ce imi da si de raspunsul tau: Ma duc la doctor, pentru a putea corecta o eventuala anemie sau ce se poate corecta. O sa vad cum voi proceda la a doua sarcina, mi se pare asa greu sa ma fatai la toate ecografiile, analizele, ca imi vine sa renunt, sa nu mai fac atatea ca la prima sarcina, ca nu am cu cine sa o las pe Iulia. La prima sarcina nu am vrut sa fac dublu test, triplu test, dar in final am acceptat triplul, mai mult de gura sotului. Mi se pare ca nu e corect sa spun eu ca omor un copil, atata timp cat Dumnezeu mi l-a dat. Ma rog sa nu fie bolnav si atat, iar daca e, inseamna ca asta mi-e crucea pe care trebuie sa o port. Fereasca Dumnezeu insa, chiar nu stiu cum as reactiona sa mi se spuna ca sunt intr-o astfel de situatie, dar si daca e in burtica, tot suflet e. Ce, cand se naste un copil bolnav de sindrom Down, are cineva dreptul sa il omoare? Nu!!! Si atunci de ce cand e in burtica credem ca avem acest drept?
Asa zic acum, sper sa nu avem parte niciuna sa fim puse intr-o astfel de situatie limita!
Dar cu siguranta ca voi face analizele de sange, ecografiile, sunt perfect de acord ca daca putem corecta ceva, sa o facem. Cu dublu test si triplu test nu sunt de acord (voi accepta doar daca voi fi obligata de medic, ca n-o sa imi schimb medicul de nu stiu cate ori). Aceste analize sunt pur statistice si consider ca mai rau afecteaza mamele. Am auzit multe cazuri cand mamele au trecut prin stres enorm si de fapt nu erau probleme reale. Bine, sunt de acord ca un copil bolnav are si el o viata chinuita si si parintii, dar eu cred ca daca Dumnezeul mi-l da, iar eu decid sa ii iau viata, cred doar ca va fi mai bine, dar de fapt cred ca voi plati inzecit, ca imi va da Dumnezeu altele, voi suferi ca m-am opus voii de Sus intr-un alt fel negandit, care ma va face sa sufar cel putin in egala masura. Dar gata cu gandurile astea, fereasca Dumnezeu de asa ceva!
Zicea cineva aici pe forum ca stie persoane care au facut toate analizele in sarcina si totusi copilul s-a nascut cu sindromul Down. Oare e totul atat de bine organizat in Romania, incat sa se studieze elementele comune si predictiile sa fie corecte? Adica a pus cineva parintii sa mearga la clinicile unde si-au facut dublu si triplu test si sa anunte ca bebe s-a nascut cu s. Down, incat riscul lor sa fie luat in calcul la urmatoarele statistici? Eu nu cred, desi asa ar trebui! Si atunci cum se face baza de date cu cei cu Down, la care se raporteaza riscul? In fine, nu imi bat capul si nici nu voi continua, ca nu vreau sa deranjez. Insa nu am incredere in eficienta acestor teste.
Iertare pentru ca m-am lungit! Sper ca nu ati facut asa:
Va
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalu85/lalu85.jpg)
lalu85 spune:
Salutare burticilor
Fetelor eu am intrat in saptamana 17 si sunt programata la triplu test pe 2 aprilie....din ce am citit pe aici si pe la alte subiecte, fetele au facut triplu mai devreme...la mine nu e cam tarziu?! oricum eu nu am tinut neaparat sa-l fac, dar doctora mea a insistat si plus de asta il fac gratuit. Eu stiu ca este doar o statistica si imi doresc sa nu tin cont prea tare de rezultat, dar ma gandesc ca daca il fac asa tarziu, nu stiu ce rost mai are....
Va
lalu85 16+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda82/anda82.jpg)
anda82 spune:
Tzuki, stiu si eu ca dublu si triplu sunt pur statistice, asa ca ai dreptate ca faci amnio.Mie dr mi-a zis ca dublu si triplu sunt putin mai mult decat nimic.
Elfica ai dreptate.Si eu cred ca daca fugi de-o cruce, de exemplu avortezi un copil cu probleme, cu siguranta Dumnezeu iti va da alta ...poate si mai grea.Si oricum in ochii Lui Dumnezeu toti suntem perfecti.Eu pe sarcina trecuta am luat niste pastile interzise in sarcina(ketonal) si am fct si 2 radiografii dentare, medicii erau rezervati in privinta copilului, insa eu m-am incapatanat sa-l pastrez,mi-a fst frica de Dumnezeu,si bb obtinut cu greu.Si slava bunului Dumnezeu si Maicii Domnului si Sf Nectarie ca mi-a dat o fetita sanatoasa.Toata sarcina am fost extrem de stresata si la nastere.Si, am mai spus si ma repet analizele pot iesi toate ok, inclusiv amnio...dar ce te faci dc bb face o hipoxie la nastere?
Lalu85 triplu test se face intre saptamana 16-18, deci e ok.
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani
Tzuki spune:
eu sunt mai relaxata in privinta lui D-zeu, cred ca nu e ipocrit sa ne dea liber arbitru si apoi sa ne pedepseasca pt ca nu facem ca el .
dar ma rog, fiecare sa faca asa cum simte .
Anaomaria, o sa-ti dau titluri, desi cartile nu tratau exclusiv aceasta problema. mi-a placut jesper jull si montessori (modul cum puneau problema) - si dolto e ok, desi nu sunt de acord intrutotul cu ce zice ea.
nu stiu, la 3-4 ani mi se pare f mic un copil pt a fi responsabilizat cu privire la fratele sau mai mic. pe care- sa fim seriosi- nu prea are motive sa-l iubeasca: e mic, nu se joaca, si in plus, o mai si acapareaza pe mama astfel incat aceasta nu ii mai apartine doar lui in totalitate. cunoscutii parintilor brusc nu-l mai vad pe el, ci pe cel mic, devenit cel dragalas si demn de atentie. cum sa fie fericit??
eu acum n-o sa discut cu cei doi copii ai mei decat f tarziu. o sa le zic sec ca eu si cu tati o sa mai avem un copil, asa cum l-am avut pe el si cum l-am avut si pe fratele lui. daca or sa-mi zica ca ei nu vor, o sa le zic ca e ok, ii inteleg, dar ca decizia am luat-o deja, ca tine de parinti si nu de copii. poate vor fi nemultumiti, dar mi se pare cea mai corecta abordare. nu abureli cu "partener de joaca", cu "o sa va iubiti", "o sa va aveti toata viata" cand copilul nu asta o sa vada. si apoi, de unde stiu eu ca se vor iubi? cum sa-i zic eu ca "trebuie sa-l iubesti!" ?- un sentiment nu se poate impune. poate el/ei o sa-l urasca pe cel mic intr-o prima faza. ce sens ar avea sa-i fac sa se simta si mai rau, oricum se simt disconfortabil pt ceea ce e in sufletul lor. mi se pare important sa empatizez cu ei, sa le confirm sentimentele.
oricum, lucrurile se mai adapteaza si in functie de copil, unii isi manifesta gelozia imediat, altii dupa 1 an...unii foarte mult, altii putin. dar eu cred ca totul tine de atitudinea parintilor si atat.
bb 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/g_rainbow/g_rainbow.jpg)
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuki eu sunt mai relaxata in privinta lui D-zeu, cred ca nu e ipocrit sa ne dea liber arbitru si apoi sa ne pedepseasca pt ca nu facem ca el ![]() dar ma rog, fiecare sa faca asa cum simte ![]() Anaomaria, o sa-ti dau titluri, desi cartile nu tratau exclusiv aceasta problema. mi-a placut jesper jull si montessori (modul cum puneau problema) - si dolto e ok, desi nu sunt de acord intrutotul cu ce zice ea. nu stiu, la 3-4 ani mi se pare f mic un copil pt a fi responsabilizat cu privire la fratele sau mai mic. pe care- sa fim seriosi- nu prea are motive sa-l iubeasca: e mic, nu se joaca, si in plus, o mai si acapareaza pe mama astfel incat aceasta nu ii mai apartine doar lui in totalitate. cunoscutii parintilor brusc nu-l mai vad pe el, ci pe cel mic, devenit cel dragalas si demn de atentie. cum sa fie fericit?? eu acum n-o sa discut cu cei doi copii ai mei decat f tarziu. o sa le zic sec ca eu si cu tati o sa mai avem un copil, asa cum l-am avut pe el si cum l-am avut si pe fratele lui. daca or sa-mi zica ca ei nu vor, o sa le zic ca e ok, ii inteleg, dar ca decizia am luat-o deja, ca tine de parinti si nu de copii. poate vor fi nemultumiti, dar mi se pare cea mai corecta abordare. nu abureli cu "partener de joaca", cu "o sa va iubiti", "o sa va aveti toata viata" cand copilul nu asta o sa vada. si apoi, de unde stiu eu ca se vor iubi? cum sa-i zic eu ca "trebuie sa-l iubesti!" ?- un sentiment nu se poate impune. poate el/ei o sa-l urasca pe cel mic intr-o prima faza. ce sens ar avea sa-i fac sa se simta si mai rau, oricum se simt disconfortabil pt ceea ce e in sufletul lor. mi se pare important sa empatizez cu ei, sa le confirm sentimentele. oricum, lucrurile se mai adapteaza si in functie de copil, unii isi manifesta gelozia imediat, altii dupa 1 an...unii foarte mult, altii putin. dar eu cred ca totul tine de atitudinea parintilor si atat. bb 3 |
imi place foarte mult abordarea ta! eu i-am spus lui Lucas ca va avea un fratior sau o surioara, dar el e mult prea mic sa inteleaga. baieteii tai sunt mai mari si inteleg altfel, dar imi place cum pui problema si ai dreptate! copilul mai mare nu trebuie responsabilizat pt cel mic si nici nu ii putem impune sa-l iubeasca
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si
![](smiley_pregnant.gif)
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalu85 Salutare burticilor ![]() Fetelor eu am intrat in saptamana 17 si sunt programata la triplu test pe 2 aprilie....din ce am citit pe aici si pe la alte subiecte, fetele au facut triplu mai devreme...la mine nu e cam tarziu?! oricum eu nu am tinut neaparat sa-l fac, dar doctora mea a insistat si plus de asta il fac gratuit. Eu stiu ca este doar o statistica si imi doresc sa nu tin cont prea tare de rezultat, dar ma gandesc ca daca il fac asa tarziu, nu stiu ce rost mai are.... Va ![]() |
Pe mine doc meu m-a trimis la TT vineri, cand gestational as avea 14s1zi (ecografic, bb ar avea 14s3z). Practic nici eu nu as fi mers la analiza de sange, dar sotul insista sa respect ce a zis doc. Asa ca voi merge la Synevo vineri dimineata, 140 lei parca ma costa.
Bebe dragonel la bord !
![](batetoba.gif)
Tzuki spune:
eu stiu ca tt se face intre sapt 14 - 18. eu la sarcina anterioara am facut la fel ca Bob, la 14 s si vreo 2-3 zile.
bb 3