Bobocei de Sept-Oct 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
a_raluca spune:
felicitari mamicilor pentru vestile bune de la eco
este primul meu msg care se va vedea in timp real si al doilea aici, dar sa stiti ca intru zilnic sa vad ce mai faceti
voiam sa va spun ca mie nu imi este greata decat atunci cand mestec mancare. la serviciu vin cu o sacosa de mancare, iar spre sfarsitul prg. mai cumpar ceva si de la chiosc ca nu imi ajunge. daca o tin in ritmul asta inca 8 luni, am sa iau proportii considerabile
multumim danei pt grija de a ne adauga in lista
Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit!
7+
Tzuki spune:
salutare
ce liniste pe aici, se vede ca se apropie primavara, iese lumea cu nasul la soare.
Anda, multumesc de felicitari, n-am niciun merit deosebit .
Gaitica, da, stiu ca nu e totul f clar la 12 sapt, marja de eroare e f mare. cred totusi ca e mai usor sa gresesti la fete, adica sa zici ca sunt fetite si apoi sa le creasca ceva acolo . dar daca ce se vede acolo, se vede de la o posta :)), atunci e mai greu sa dai gres. oricum, pt noi ar fi o surpriza frumoasa daca ar fi fetita, desi dupa 2 baieti mi-e greu sa ma vad mama de fata . din aceeasi categorie am si eu niste prieteni, au stiut toata sarcina ca vor avea baietel, deci pana in ultima clipa li s-a spus ca e baiat (desi nu stiu cine mai insista asupra sexului copilului la eco mai spre final) si surpriza....la nastere, o superba fetita . asta soc!!
Anka, bine ai venit . si bun venit si celorlalte burtici care ni s-au alaturat in ultimele zile, recunosc ca inca mi-e greu sa ma obisnuiesc cu atatea nume noi.
Corinuka...vaaai, vreau si eu o cina in 2(hai, 3 cu 1 la purtator). am si uitat cum e!
eu ma simt mandra, desi n-am asa motive reale, ca ieri cand am fost la dr sa-mi faca ecografia, s-a uitat pe burta mea si cica: "ai nascut natural! si de 2 ori! esti SUPER TARE!!" m-am umflat in pene, desi ca mine sunt majoritatea femeilor care nasc (adica sper ca totusi majoritatea nasc natural ). dar cand iti zice un barbat, parca suna altfel...
eu am facut cu copiii mucenici moldovenesti, au iesit belea! va trimit cate unul si voua, virtual!
bb 3
Tzuki spune:
raluca, asa am avut si eu greturile (care din fericire vad ca s-au mai dus), imi era bine doar in timp ce mancam. pacatoase greturi. si paguboase . mie mi-e si rusine sa zic ca am luat deja 4 kilograme de cand am ramas insarcinata . insa de acum vreau sa trec pe un regim mai sanatos, abia astept sa apara salata, spanacul, stevia...sa mai pun frana la kg.
in ultimele 2 luni se pun, in medie cate o jumatate de kg pe saptamana. deci am asigurate pt atunci cam 4 kg...si cu astea de acum,..deja mi-am facut planul .
ma rog, stiu ca o sa le dau jos relativ repede, dar tot nu ma simt eu bine asa greoaie.
bb 3
ANKA-iasi spune:
Buna fetelor,multumesc de primire si urari.David mai mai sa planga aseara cand l-am anuntat oficial ca este un bebe la mama in burtica,dar cand i-am ca o sa aiba cu cine se fugari prin casa,gata supararea.De-acum era interesat,poate sunt doi sau chiar trei bebelusi ca o sa fie fugareala si mai si!!!!!!!!si desigur a inceput cu intrebarile :ce papa bebe de acolo din burta,daca ma doare sau daca il simt.........a fost o seara placuta si amuzanta ,asa ca o sa fie el cel care ii va da vestea bunicii-in weekend e detasat acolo.Azi nu m-am mai simtit chiar rau,dar merg prea des la toaleta,mi se pare cam devreme pt asta.Si nu-mi pot infrana pofta asta nebuna de cartofi prajiti,de-abia astept sa termin munca sa ajung acasa si sa-i fac...pana se termina cred ca dau gata vreo doi saci
david
gaitica78 spune:
Tzuki, poti sa mai zici de 1000 de ori cate de pacatoase si paguboase sunt greturile astea... Nu credeam ca o sa le incerc asa din plin mai ales ca toate gravidutele din jurul meu nu au avut probleme de genul asta.. parca s-au adunat la mine toate Nu pot sa mananc nimic, m-am imprietenit tare bine cu baia si cu aia de acasa si cu aia de la munca... am slabit vreo 2 kg (la ultima cantarire), nu suport nici un fel de miros, nici de mancare gatita, nici de cafea (desi o ador si n-am mai baut o cafea de 2 saptamani), nici de flori - si am primit o gramada zilele astea nu ma pot bucura de nimic, nici pofte n-am. Cred ca sunt o gravida prea sclifosita si sper ca nu v-am plictisit cu bocetele mele.
Anka, e un haios puiul tau. Si eu ma gandesc de multe ori cum as proceda daca as mai avea un copilas, mai ales ca am auzit tot felul de variante.
Fetelor, eu in weekend nu prea intru pe calculator, asa ca o sa va citesc luni. Pana atunci va doresc un weekend minunat, asa cum vi-l doriti.
VA pup
8+
Tzuki spune:
Gaitica, preferam o greata ca a ta, cu repulsie fata de mancare. stiu ca suna cam dubios, dar mie mi se pare chiar nasol sa-ti fie rau si sa mananci ca disperata . tot aveam senzatia ca daca o sa mananc putin o sa-mi fie mai bine.
dar sa stii ca trec pana la urma si greturile. raaar de tot se intampla sa te tina pana la sfarsit, nu cred ca esti tu chiar asa ghinionista. la no1 m-au tinut pana la 12 sapt, la al doilea pana la 20 , acum pana la 12.
eu copiilor mei (de 4 ani jumare si 1 an si 9 luni) n-o sa le zic de bb3 decat atunci cand burtica va fi foarte vizibila. oricum pt ei e greu sa astepte atat de mult. plus ca n-o sa aduc acasa de la maternitate decat o "chestie" mica cu care nu se vor putea juca, o sa manance, o sa doarma si o sa planga si cam atat. si mult timp nu va face nimic altceva. deci n-o sa-i amagesc ca le aduc partener de joaca. cel mare intelege, insa nu ma astept sa sara in sus de bucurie ca va mai avea un frate/sora.
noi am avut probleme cu gelozia si as vrea sa nu repet greselile. o sa incep prin a evita MAXIM sa-l intreb - pe el sau pe fratele lui - daca vrea un frate/sora. pt ca trebuie sa fiu sincera si parerea lui chiar nu mai conteaza. plus ca zarurile sunt aruncate si decizia de a mai avea un copil nu a fost luata de el, ci exclusiv de noi, parintii.
D (baiatul cel mare) a fost ferm convins ca toata treaba cu fratele cel mic s-a intamplat pt ca a vrut-o el. si nu stia cum sa faca la loc comanda.
abia dupa 1 an jumate s-au mai domolit relatiile intre ei -se joaca impreuna, se mai cearta, insa e cat de cat ok.
ma duc ca trag de mine.
bb 3
nu_mai_stiu spune:
Buna ziua frumoase mamici !
La multi ani pentru ieri si sa fim sanatoase si cu bbii la termen.
Bun venit noilor fete care au venit,spre rusinea mea nu mai retin numele.
Nu am mai scris de la 10 saptamani si acum am 12s1z...Cu toate ca nu am scris de atata timp, rar a fost o zi cand nu v/am citit.Am hotarat asa cat de cat sa nu mai scriu pentru ca sunt putin pe langa subiect.Multumesc lui Dumnezeu nu am nici un simptom de sarcina si nu prea am ce sa scriu.Parca nici nu-mi vine sa scriu toata ziua cat de bine ma simt eu cand sunt alte mamici care saracele stau numai in baie.Dar...totusi pentru prima data am vomat si eu pe 7 martie .
Felicitari mamicilor care si-au vazut puiutii la eco si au un procent acolo vis-a-vis de sexul bebelusului.
Ma bucur ca pana acum sunt doar vesti bune si sa dea Dumnezeu sa fie asa pana la capat.Sa venim numai cu vesti bune de la doctor si cu lacrimi de bucurie.
Luni am si eu programare la eco.Abia astept sa-l vad,sa vad daca e bine,poate imi zice si mie ceva de sex cu toate ca la mine e mult prea devreme,o sa am 12s4z.Nu l-am mai vazut pe bb de la 9s4z.
Eu am intrerupt utrogestanul de vreo saptamana.Acum iau doar elevit si acid folic.No-spa nu prea iau...daca iau asa unul la saptamana.Cum fac putina curatenmie prin casa cum ma doare spatele.Cam atat despre mine in ultima perioada.M-am ingrasat si eu vreo 3-4 kg.
Va doresc o primavara frumoasa,plina de vesti bune si caldura sufleteasca .Sarcini cat mai usoare si multa pace sufleteasca.
12+
Elfica spune:
Fetelor care aveti bona, cat platiti si pentru cate ore pe zi, cate zile pe saptamana (daca bona mai face si altceva decat sa aiba grija de copil, va rog specificati, sa am un termen de comparatie, ce detalii mai puteti mentiona: cati copii ingrijeste, ce varste au etc.). Multumesc mult pentru cele care imi raspundeti rapid! Vreau sa ajut pe cineva si ar avea mare nevoie de un raspuns cat mai repede.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
_Irene_ spune:
Buna fetelor,
Eu va urmaresc, dar nu prea am spor la scris.
Legat de dublul test, mie mi-au spus doi dr de la clinica unde am abonament ca exista o modalitate mai noua care presupune sa faci analizele de sange undeva intre sapt 8-10 si eco intre sapt 11-13,6. Se pare ca ar fi si mai buna metoda asta. O sa discut si cu medicul care imi urmareste sarcina sa vad ce zice. Ati auzit si voi de metoda asta sau a facut cineva bitestul asa?
Astazi am facut si noi 7 sapt. Am remarcat ca am aceeasi DPN cu Ramona_bm si cu o zi mai tarziu decat madanan, cel putin dupa estimarea de la eco. Din fericire simptomele mai nasoale de sarcina m-au ocolit pana acum. In afara de faptul ca nu prea mai suport sa mananc dulce, ca mi se face foarte des foame si mi-e pofta de tot ce vad (in special acru si sarat) nu prea am alte manifestari. Ar mai fi mersul la toaleta noaptea, dar de cele mai multe ori doar o singura data si o usoara ameteala spre seara, pe drumul spre casa.
Gaitica: de ce ti-ai facut anticorpii antiRH, aveti RH-ul negativ, tu sau sotul?
Nu stiu daca mai e de actualitate subiectul, dar nu cred ca utrogestanul poate cauza fixarea extrauterina a embrionului; eu la ambele fiv-uri a trebuit sa iau incepand cu cateva zile inainte de embriotransfer; banuiesc ca nu e nicio diferenta fata de sarcina obtinuta natural, iar in cazul fiv riscul de extrauterina e mai mare din cate stiu, deci nu s-ar recomanda daca ar avea astfel de efecte.
_Irene_ spune:
Am uitat sa va urez si eu, cu intarziere, La multi ani!, pentru mamicile cu burtici si pentru cele care sunt cu burtici pentru prima oara. Sa aveti sarcina usoara si sa petreceti 8 martie alaturi de puiutii vostri anii viitori, sa primiti primele martisoare si primele felicitari confectionate de ei la gradi. Deja gandul meu zboara departe in timp.
Mai am o curiozitate: si voi aveti interdictie la in primele 12 sapt, sau in cazul meu e din cauza ca am obtinut sarcina prin fiv? Doi dr mi-au spus categoric fara, inainte de a apuca eu sa ridic problema, iar cel de-al treilea, pe care m-am hot sa-l intreb care ar fi motivul, a zis ca el nu vede nicio problema si ca n-are nicio importanta cum a fost obtinuta sarcina, iar ceilalti dr probabil sufla si in iaurt.
Oricum nici eu nu mi-as asuma riscul, dar eram curioasa daca voi aveti restrictii in sensul asta.