Strengari 42 - Hai Strumfy, Magddalena, Happylica!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buburuza, pai 1 sapt nu inseamna mult.. stai cumintica in pat si aia e. mai ai si tu asa putin...

AMR 2 zile

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Salutare fetelor! Ce faceti? Avem si noi o problema si poate voi ma ajutati! Printesica mea dupa ce mananca cam de vreo 2 sau 3 ori pe zi vomita zdravan,adica tot lapticul care il bea! Ce sa fac? Voua vi-i s-a intamplat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Hei gagici!

M-am intors de la eco si Gaza e bine Sunt asa de fericita, imi facusem tot felul de scenarii dupa durerile ce le-am avut... Dar e ok puradelul, marisor - 3200g, si cu toate cele ok. Are iar cordonul in jurul gatului, dar nu-mi fac probleme ca l-a mai avut o data si a scapat, si chair daca sa zic ca nu-si revine pana nasc, nu-i bai ca pot sa nasc f bine natural si cu cordonul in jurul gatului.. deci suntem ok!

Sovi, doula nu are dreptul sa le spuna medicilor ceva. Doula iti spune tie (chiar daca de fata cu medicii), si tu le ceri medicilor ce vrei. Si asa cum a zis Dara, ea e acolo sa te sprijine, dar si sa fie atenta la ce se intampla.. e 'avocatul' tau, daca vrei, numai ca nu are niciun drept pe acolo, deci orice indicatie de-a ei trebuie vociferata de tine (sau familia ta). Mai multe info http://www.pronatalita.ro/consiliere.php - cu tipa asta voi naste eu, astea sunt preturile si conditiile. In plus, e disponibila 24/7 si inainte de nastere si dupa, pt orice nelamurire as avea, orice spaima, etc (inclusiv consiliere in alaptare, masajul bebeului..).
Multa bafta iti doresc, sa se intoarca Iustin pana nasti! Continua cu exercitiile si daca nu merge si nu merge, cauta doctori care se baga la intors - stiu sigur ca exista si in Ro ca am vazut la TV dar nu mai stiu cum il cheama pe nenea. Insa cred ca poti sa intrebi la Naste cum simti, sigur stiu fetele ceva.

Bia, imi pare rau de situatie.. dar cred ca cel mai bine vorbesti cu pediatrul.. Bafta!

cu Gaza... >> AMR 4 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bia_Mi

Salutare fetelor! Ce faceti? Avem si noi o problema si poate voi ma ajutati! Printesica mea dupa ce mananca cam de vreo 2 sau 3 ori pe zi vomita zdravan,adica tot lapticul care il bea! Ce sa fac? Voua vi-i s-a intamplat?

Mami de Rebe!

la prima "strigare" imi suna a reflux... (un diagnostic exact numai medicul pediatru iti poate da eventual in urma unei ecografii la stamacel).
iar daca e reflux indicate sunt mese mai mici cantitativ si mai dese, culcat cu capul mai sus (eventual ridicata salteaua in dreptul caputului - ii pui ceva sub saltea sa stea mai oblic) si foarte bune in ameliorarea refluxului sunt probioticele - Baby's Jarro Dophilus sau Protectis date conform indicatiilor din prospect!

acest reflux e de la maturarea mai inceata a tractului digestiv (sau supra alimentare) si probioticele ajuta in maturare...

mai era si debridatul care ajuta!

trece in timp de regula cand incepe diversificarea...

cel mai bine e sa o consulte pediatrul!

mami deSerban Alexandru 15.07.2009
37+ cu Mara Ioana
AMR 1 saptamana!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Bia, daca spui ca vomita in jet si cantitate multa e posibil sa aiba reflux. In cazul asta trebuie sa ai grija mereu sa scoata bine aerul (chiar in timpul mesei puteti face pauze sa scoata aerul daca accepta), sa o manevrezi cu mare grija, sa o culci pe saltea inclinata (pui sub picioarele patutului ceva si ai salteaua inclinata). Sa o urmaresti cu atentie dupa ce papa. Iti doresc sa nu fie forma grava. Si David a avut, dar nu vomita mai mult de 3 ori pe zi (si asta rar).
Unsa trebuie clar sa vorbesti si cu pediatrul. Noi n-am luat medicamente pt ca asa cum am spus n-a fost forma grava. Daca este suspiciune de stenoza te rog intreaba daca nu i se poate verifica prin ecografie (pe noi ne-au trimis direc la radiografie ).
Poate nu e nimic din cele de mai sus, dar te rog intreaba pediatrul.
te pup, nu te speria si ai grija sa scoata mititica tot aerul

Dana ma bucur pt bucuria ta, ai un flacau grasun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, felicitari pentru Gaza! Ce sa zic, prin carti ziceau ca in USA doula se baga pentru tine sa spuna personalului medical dorintele tale, pentru ca pe tine te doare si poate nu esti super coerenta la momentul ala ca sa le spui tu toate alea. Si se tine de capul lor sa le respecte, ca stie ce ai vrut tu. In afara de incurajari, tinut de mana, "prietena la nastere". Se pare ca la noi nu prea are asa mult loc sa faca asta, ma gandesc, de are chestii mai rezervate asa trecute in lista acolo.

Bia, cica in caz de reflux, iti spune doctorul daca este, sfincterul de la stomac "nu inchide" si uneori trece abia la inceperea diversificarii la 6 luni, cand incep alimentele de consistenta mai groasa. Si eu stiu ca Buburuza cu probioticele, la unii au functionat. Eu intelesesem ca diferenta intre regurgitari frecvente si reflux este daca vomita in jet si/sau nu ia in greutate.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara tu ai explicat refluxul cum neuronul meu nu e in stare . Insa poate fi vorba de reflux si daca ia in greutate. David a luat super bine in greutate cu tot refluxul si intr-adevar a disparut odata cu diversificarea. S-a ameliorat insa datorita pozitiei de alaptare, scos aerul des si insistent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

felicitari meg,sa va traiasca sa fiti sanatosi si fericiti!!!

33+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dana, ce grasun e gaza!!! bravo! il faci de aproape 4kg!
monna, ati ajuns acasa?

AMR 2 zile

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, please, daca-l mai poti intreba pe sotul tau despre Clexane, am o tona de cutii de 0,4 si acum am aflat ca trebuie sa cresc doza, sa fac 0,6 pt. ca nu mai iau Aspenter. O sa incerc sa le schimb la farmacie, dar daca nu, ca sa nu ma intep de 2 ori si/sau sa arunc cate 0,2 din a doua seringa, ar merge sa tin 1/2 de seringa de 0,4 in frigider si s-o utilizez a doua seara? Doare mai rau de la rece?

Si la anestezie in coloana, daca fac de 0,6, trebuie sa treaca mai mult de 12 ore de la injectie? La doza de 0,4 erau 12 ore, la doza mai mare, trebuie sa treaca mai mult de 12 ore?

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput