Mamici, am o problemuta cu micul meu print. A invatat sa ceara la olita de la un an..intai am zis ca din joaca, dar apoi i-am format, cred, reflexul sa zica caca atunci cand simtea ca vrea sa faca. Zic asta pentru ca de foarte multe ori mi s-a intamplat ca el sa fie la masa si sa se opreasca din mancat si sa tipe in gura mare caca, iar cand il puneam pe olita facea. cand se juca, se oprea din ce acea si cerea. Chiar si pe strada zicea si se abtinea pana ajungeam acasa. Noaptea, cand ii mai venea sa faca, la fel, se trezea si zicea caca. Numai ca la un an si 5 luni a avut un episod de diaree, de atunci parca s-a dat peste cap. Nu mai zice nimic. Acum are aproape un an si 8 luni. I-am tot spus ca trebuie sa zica cand face, luat la baie cu noi. Dar nu merge, acum isi da drumul in scutec, daca il prind si-l pun pe olita se abtine si face abia dupa 20-30 de minute cand nu mai sunt atenta pt ca am diverse treburi. Ori se ia cu joaca si nu mai cere.
Oare de ce face asa?
cred ca incepe sa-si testeze limitele. incepe sa-si dea seama ca poate sa refuze.
parerea mea este ca, cu cat insisti mai mult, cu atat vei obtine efectul contrar. lasa-l o perioada sa uite si apoi o luati de la 0.