Butonul de siguranta pe internet
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
Parental Control nu este restrictiv in sensul de ingradire fara nicio noima. Eu am avut pe Pc acest parental control bar. Si a fost extraordinar.
Cand copiii trec de 14 ani si au din ce in ce mai multa nevoie de calculator se schimba situatia. Atunci trebuie sa te bazezi pe incredere, educatie si eventual pe un astfel de buton.
Ceea ce vreau sa spun este ca problema trebuie privita si din punctul de vedere al parintilor cu copii mai mari.
La un moment dat nu se mai poate sa supraveghezi copilul cand navigheaza pe internet.
El are nevoie de intimitate si de incredere din partea noastra a parintilor.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PQ007 Oamenii au trait pe vremuri bine merci si fara siturile XX de pe Net si nu a fost o lipsa; evident nu erau nici tot felul de pradatori / abuzatori cibernetici... Dar acestia existau fizic. Caz concret in Canada acum 3 ani (procesul este acum pe rol): copil de cca 7 ani, luat de la scoala, probabil abuzat (“amanunt” nedat publicitatii inca), iar apoi omorat de o cunostinta a mamei (care se droga) si de un amic al acestei cunostinte. Sinistru! Nu consider ca un copil pierde ceva daca accesul lui e limitat si mai ales din motive de siguranta. Desigur ca presiunea grupului, colegilor, anturajului e mare. Dar o parghie a controlului parental e discutia cu copilul. Si increderea reciproca. Ok, dar pana unde? Mai bine cenzurat si safe decat dezvoltarea libera a personalitatii si riscul... cat casa! Mai ales la varsta copilariei ( nu c-as exclude adolescenta...) Una dintre cele mai basic metode de control parental: computerul trebuie sa stea intr-un loc de “trecere” , undeva in living room, astfel incat parintele sa isi poata arunca oricand un ochi la copilul care e pe Net. OT: La extrema cealalta, prin comparatie, una dintre cele mai proaste idei despre care am citit relativ de curand (nu mai stiu unde), e utilizarea unui laptop “personal” de catre copil. Stiu ca undeva in lumea americana (proiect pilot – scoala pilot)– si asta e si trendul- s-ar vrea ca toti elevii sa aiba laptop sau alt palm-held device la orele de curs. Gasesc asta ca una dintre cele mai proaste idei ... In plus e o metoda super pt. controlul maselor la nivel institutionalizat (incepand cu elevii) (si) cu ajutorul Internetului, tendinta e destul de clara. Big Brother (BB) cu ghiozdan... electronic. |
Ce?
Alexandra Maria
14.12.2007
viviana spune:
PQ - Dezvoltarea libera a personalitatii este importanta. Foarte importanta.
Dezvoltarea libera a personalitatii permite achizitionarea de aptitudini necesare adaptarii la mediul natural si social.
Factorii externi care influenteaza personalitatea sunt mediul si educatia.
Copilul ocrotit excesiv, cenzurat, va porni in viata cu un handicap si va avea probleme de adaptare la maturitate.
A-ti educa copilul in pas cu progresul este si asta important.
Sa nu cadem in pacatul conspiratiilor universale.
Nu stiu ce inseamna "OT:"
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
PQ007 spune:
Viviana: Nu neaga nimeni dezvoltarea libera a personalitatii. Ne referim cel mai probabil la categorii de varsta diferite, asa cum dealtfel si spui in ultimul tau mesaj. Evident ca n-o sa stai toata viata sa privesti peste umar la ce face copilul tau, nu-i asa? Gradele de « libertate » vor corespunde cu varsta copilului, evident. Cat si cum sunt aceste grade sunt acordate, stabileste fiecare parinte, la fel si limitele de minim si maxim, in functie de propriile criterii. Presupun ca suntem de acord cu asta.
Necesitatea computerului personal al copilului o gasesc indoielnica. Se poate face carte si fara computer personal si subliniez inca o data “personal”, in sensul ca doar copilul are access la el si-l considera doar al lui, prin urmare orice posibilitate de supervizare a parintelui e exclusa. La extrem, nici nu ar fi legal sa lasi copilul sa desfasoare o posibila activitate ilegala in care utilizarea PC-ului e implicata si sa nu ai nici o responsabilitate, sa zici de pilda ca nu ai stiut , desi tu ca parinte platesti si PC-ul si Netul.
FYI, OT = Off Topic.
Cat despre conspiratii, fie ele locale, nationale, regionale sau universale, acestea exista in masura in care fiecare le percepe ca atare, fie ca nivelul e la licitatia de la primarie sau la nivel de OMS, diferite organizatii, etc. ,ca e vizibil sau nu, ca unora le place sa le vada sau nu. (Doar un exemplu: gripa porcina.) Nu intru in polemica, fiecare alege si vede ce vrea, intelege cum vrea si crede cum il taie capul. E vorba de dezvoltarea libera a gandirii, de data asta…
viviana spune:
Tu ai spus: "Mai bine cenzurat si safe decat dezvoltarea libera a personalitatii".
Si asta nu mi s-a parut Ok.
Ai scris 2 postari total diferite.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
PQ007 spune:
Imi asum integral cele scrise, cu conditia sa fie complete. Pentru mine e OK, daca citatul e "complet", deci nerupt, nescos din context:
“Mai bine cenzurat si safe decat dezvoltarea libera a personalitatii si riscul... cat casa! Mai ales la varsta copilariei “ Deci, in doua vorbe, prioritatea merge catre siguranta in detrimentul dezvoltarii personalitatii, daca ai identificat ca parinte ca riscul e mare. Nu pot explica mai bine decat atat, pe scurt.
Nu ma leg de interpretare, care deh, e “personala” doar, asa cum stim cu totii…
Eu, "personal", nu consider cele 2 postari ale mele a fi, citez “total diferite”. Eu vad ca doar se completeaza una pe alta, a 2a postare venind tocmai in a completa cadrul si clarifica contextul. Asta daca nu o luam iar ca pe o chestie de interpretare... Si neavand de gand sa scriu “parerea mea” peste tot, poate c-ar trebui sa folosesc o prescurtare pt.asta: IMHO, care e deja uzitata si “patentata”.