Strengari -41 Bv Gabriela,Oana, Anca, Monna!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Odiseea asta sigur nu-i pt gravide!!! Oana ce surpriza! eu n-am trait asa emotii pe mp de nu stiu cand...
Felicitari Oana, ma bucur nespus ca sunteti bine

Incep deja sa ma incurc in numarat strengarei

As vrea sa avem vesti si de la Bia, Ronina si Ruxandra desi sunt constienta ca au alte trebi.

Stiu in ce hal se schimba viata dupa nastere. Mie una, dupa ce am nascut, mi s-a parut un mit acea implinire, miracol trait.Nu zic ca nu ma bucuram (plangeam de bucurie...dar si de teama). Eu am plans si cand mi-am luat catel realizand ca la un moment dat il voi pierde. Tinand copilul in brate plangeam realizand cu adevarat ce responsabilitate inseamna pentru TOATA viata. Cum tot timpul voi sta cu teama sa nu pateasca nimic. Astea toate pe langa stresul ca n-am lapte, ca suge o ora incontinuu dormind si intrebandu-ma daca chiar suge. Ma simteam asa de stangace si singura. Sa mai spun ca in spital nu l-am auzit cand a plans prima data (m-a trezit o colega de salon), sau ca plangeam langa el pt ca ii era foame si bantuiam noaptea pe holuri sa gasesc o asistenta sa-i dea ceva sa manance. De cand am nascut mi-a sarit atat de des inima din piept incat cred ca s-a batatorit deja. Sincer, in prima perioada am simtit doar frica (ma gandeam ca sunt eu defecta si e din cauza ca am nascut prin cezariana si nu natural uite de aia nu mi s-a declansat mie simtul matern asa cum trebuie). Bucuria fara margini am simtit-o cand mi-a zambit prima data (la 6 saptamani) - pana atunci am fost zombie - obosita, speriata, traita in dureri atroce si sentimente de vinovatie impletite cu o frica fara margini. Eu chiar n-aveam cui sa spun astea - ma gandeam sa nu-mi ingrijorez sotul, prietene cu copii care sa inteleaga ceva n-aveam, parca eram abandonata in padure. Adevarul este ca nu te pregateste nimic pt ce vine dupa nastere. Eu speram sa scap de stresul misca bine sau putin, dar am dat peste celelalte milioane de stresuri - caci in burtica nu cere de mancare si n-are dureri, indispozitii, nu-i e frig si incomod...asa astepti sa treaca 2 sau chiar 3 ani sa-ti vorbeasca pt ca in primul rand sa-ti spuna ce-l doare.
Scuze ca am cazut in borcanul cu melancolie, dar incerc sa ma pregatesc pe mine cred pt ce va urma, iar :). Si-mi permit sa va dau un sfat: verbalizati ce simtiti, in felul asta trece mai usor perioada asta de tranzitie.
pup mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Apropo de sutiene de alaptare pentru cine doreste eu am comandat asa ceva www.astratex.ro/sutien-mama-lisa/lenjerie-pentru-gravide-si-mamici" target="_blank">http://www.astratex.ro/sutien-mama-lisa/lenjerie-pentru-gravide-si-mamici.
A sosit e ok, e cam brodat dar sigur nu cred ca o sa-l port neaparat cu ceva transparent, asta sigur. E bumbac 100%.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
35 Victor Gabriel

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, merci pentru link.

Tala, multe multe multumiri ca ne-ai impartasit experienta ta. Pentru mine conteaza enorm si o sa ma ajute sa nu ma simt ciudata macar cand o sa trec prin d'astea. Eu am mai vazut ce descrii tu, frica, vinovatie, epuizare, etc. si la vara-mea care a nascut natural, deci cu cezariana nu cred ca are mare legatura decat ca mai esti si taiat pe burta si pe uter. Si corpul tre' sa vindece mai multe chestii deodata.
Ba chiar mai citeam pe undeva si ca trebuie sa te "vindece" de sarcina, la modul ca in sarcina ai vase dilatate, volum de sange urias, hormoni la cote alarmante, probleme de coagulare si in afara cezarienei, tre' sa le readuca la normal si pe astea.

In afara de postul anterior cu baby blues, imi mai povestea o prietena ca s-au facut studii la triburi din alea amazoniene sau culturi mai primitive si acolo tot tribul/satul are grija de proaspata mamica la fel ca de un bebelus, toata perioada de 40 de zile cel putin si procentele de baby blues sunt mult mai scazute.

33+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Ce bine mi-ar prinde un trib intreg
Ce-am mai simtit dupa nastere a fost diferenta de atitudine fata de mine - iainte de nastere am fost parca ocrotita exagerat (gen buricul pamantului etc) si apoi am disparut din peisaj cam brusc. Nu eram geloasa pe copil dar totusi! tocmai ce fusesem taiata pe cateva straturi de burta. Evident ca nici lucrul asta n-am avut tupeul sa-l reclam (ca poate paream ciudata, cum poate par si acum). Dar toata lumea se asteapta parca sa functionezi perfect si mai ales dupa o cezariana e cam dificil totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

OOOOOOOOOOOauuuu ce rasturnare de situatie:felicitari, Oanace! Bun venit Emma! Sanatate multa si laptic cat cuprinde!
Acum a pus si sotul Gabrielei o poza pe facebook cu bebelina
Tala,multumim pentru sinceritate si fecicitari pentru curaj si pentru spartul ghetii! cred ca dupa nastere aici ne varsam toate ofurile

Miha, mamica fericita de Rares si 34+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Oanace felicitari!!! Bine ai venit pe lume bebe Emma!!! Oana recuperare usoara si rapida si laptic mult pt bebelina
Tala multumim mult pt impartasirea experientei tale si pt sfat... acu de dimineata (4.30) daca tot nu aveam somn ma gandeam si eu ce-o sa fie dupa nastere si m-a cam luat putin cu frica... sper sa fie bine. Ma gandeam si eu ca oare o fi fost vina mea ca bebe nu s-a intors? Oare puteam sa fac ceva mai mult ca el sa se intoarca? Imi dau seama ca sunt intrebari la care n-ar trebui sa ma gandesc, dar deh... hormonii isi cam fac de cap

Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei

AMR: who knows????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Oana Feticitari. Sa creasca Emma mare si sanatoasa.

Anca eu cred ca ar fi bine sa mergi la spital sa vezi care e situatia, mai ales ca ai avut scurgere maronie.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+ Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Deci trebuie sa spunem
Felicitari Gabriela!!!!

Miha, Monna, cu placere, acum mi-a fost usor, insa in perioada aceea (imediat precedenta nasterii si chiar ani dupa) m-am simtit vinovata pt ce am simtit si greu m-am lamurit ca nu aveam de ce. Sper ca proaspetele si viitoarele mamici de aici sa fie mai constiente ca e ok si chiar recomandat sa cauti, sa ceri si sa primesti ajutor (si nu ma refer la ajutorul soacrelor...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Bine ai venit pe lume bebe Maria Elisa!!! sa fii sanatoasa si sa-ti bucur parintii
Gabriela felicitari! Refacere usoara si rapida si laptic mult pt bebica!!

Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei

AMR: who knows????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

buna ziurile si de la mine!

Oanace si Gabriela, felicitari mamicilor! refacere rapida si mult laptic pentru pitici!

mami deSerban Alexandru 15.07.2009
36+ cu Mara Ioana

Mergi la inceput