Strengari -41 Bv Gabriela,Oana, Anca, Monna!!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ce ma bucur Mona ca toata vijelia asta de evenimente a venit cu vesti bune! Bine ai venit Andi! sa te bucuri de viata la maxim alaturi de parintii tai!
Dana sa stai cuminte de acum! nici mie nici macar acum nu-mi vine sa cred ca sunt gravida (la David m-am dezmeticit mai devreme) in ciuda celor 22 de kg, insa nu ma lasa sa uit tot asa starile proaste. Eu era sa lesin doar citind, tu care vrei sa muti muntii la ce te asteptai?.
JD legat de incetineala neuronala (ca sa zic asa) eu nu simt ca s-ar fi remediat f tare nici dupa prima sarcina (dar poate nu e o marturisire pe care trebuie musai sa o fac )
La multi ani Oliver! sa ai o zi frumoasa si sa treaca repede raceala!
Oana ma bucur mult ca ai intrat sa ne dai vesti, abia astept pozici
Ronina te inteleg cu ordonatul (la mine parca era mai rau ca inainte de nastere), dar sa nu faci greseala sa scapi asta de sub control (eu mutam singura sifonierul in fiecare sambata sa spal dupa el). Pupam Biancuta si pe mamicuta ei
Dara bravo pt carusel, dar si pt nasa constiincioasa. Tare nasul, adica el nu vrea sa se lepede [oare e corect cum am scris?], nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

BRAVO, MONNA! BUN VENIT CEZAR-ANDREI!!

AREDWYNN, felicitari pentru nasterea frumoasa si usoara! Bun venit Nataliei! Si eu sunt de parere ca ai fost foarte, foarte curajoasa, sa stai asa mult timpo cu contractii, la prima nastere, fara sa mergi la spital. Va doresc sa ramaneti toata viata impreuna, fericiti si iubindu-va fara margini!

Citat:
citat din mesajul lui dana_cp
Sunt cretina, nu inteleg de ce ma ambitionez sa ma port ca si cand NU as fi in luna 9a..

dana, asa ma ia si pe mine valul, am momente cand uit a sunt in luna a 9a sau cand nu vreau sa ma port ca si cum as fi...azi inca il mai duc eu pe matei la karate... parca vad ca iar se minuneaza mamicile de acolo ca inca nu am nascut, ca burta e mare, etc, etc.

Bia_mi, ba eu cred ca e foarte bine ca o pupi toata ziua pe Rebeca; la varsta asta au nevoie de cat mai multa dragoste si apropiere fizica de parinti si mai ales mamici! despre fire..eu zic sa urmaresti ce se intampla acolo..nu mi se pare normal sa ramana pe loc, cum zici si tu, daca erau fire rezorbabile nu te chemau de la inceput..

ani, multumim ca ne tii la curent!!

dara, ronina, ah, si eu am inceput sa o iau razna cu ordonatul, dar cum la noi acum e cam totul nou, toate celel 3 camere rearanjate si aratand as abine mi-ar parea rau sa se faca dezordine si sa nu mai vezi ce frumos e! plus ca si lui matei ii prinde bine sa prinda notiunea de ordine, nu?

marci, la multi ani puiutului Oliver!

mai, eu cred ca sunt mai pe dos si cu siguranta mai putin documentata...mie nu mi se pare asa comod wrap-ul sau slingu-ul ..si vad ca mamicile cu experienta spun ca e mai comod cand mai ai un pitic dupa tine...eu nu ma vad alergand dupa matei sau aplecand-ma sa il imbrac cand il iau de la gradi sau tinandu-l de mana pe la locul de joaca unde nu ajunge singur si cu bebe atasat de mine; nu vad cum ar fi comod, cred ca va trebui sa probez mai intai cu unul de imprumut (wrap-ul, nu bebele) ca sa vad daca EU as fi in stare sa il folosesc..

eu sunt mare fan carucioare, ma fascineaza, nenicule! ma uitam la ele si dupa ce a crescut matei, am mers cu amicele la cumparat carucior cand erau ...sunt cu carucioarele mai ceva ca majoritatea femeilor cu bijuteriile ...cred ca-s cu defect eu pe undeva..nu ma vad facand piata/cumparaturi cu 2 maini ocupate de sacosa si bbe atarnat de mine..daca plange sau se foieste? asa pun cumparaturile in cosuyl caruciorului si am libertate de miscare pentru bebe.... o sa mai studiez problema!

meg,dematei(9.02.2007) si cu 38+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Felicitari Aredwynn!!

Felicitari Mona!!

Sa aveti bebei sanatosi si mancaciosi!!!

Ma bucur ca sunteti bine si voi si bebeii!!

Aredwynn, chiar ca ai fost curajoasa ca ai stat asa mult acasa, dar probabil ai fost derutata ca nu erau chiar regulate contractiile de la inceput. Eu la prima nastere m-am dus de doua ori la spital noaptea (la ora 12, la ora 3) si doctorul de garda mi-a zis ca nu nasc si m-a trimis acasa. Dimineata m-am dus din nou si era doctorul meu, care m-a oprit la spital si am nascut in jur de ora 17.

Supermamy si dara va multumesc ca mi-ati admirat admirat baietii..
Eu sunt agitata cu inscrile la clasa pregatitoare, trebuie sa-l inscriu pe piticul cel mic.

37s cu Andrei si mamy de Ioan si Stefan

Mergi la inceput

franqois, bafta cu inscrierea! la ce scoala va merge piticul?

unde sunteti, fetelor??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ah Bia chiar nu gresesti ca-ti pupicesti minunea. Si eu l-am albit pe David si l-am tinut in brate maxim. Cu toate avertismentele 'prietenoase' ale celor din jur ca o sa-l rasfat uite ca de fapt el n-a plans cand il puneam in patut (pt ca probabil se satura si el de atata tinut in brate si pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Hei, Monna, ce bine sa te auzim, ce rapida ai fost! Recuperare rapida! Cum te simti?

La multi ani pentru Oliver! Sa fie sanatos si norocos! :)

Lol, Tala, nu cred ca nu vrea sa se lepede, cred ca nu-i placea sa-l oblige cineva sa faca ceva :P – seamana cu noi :) - plus ca i se parea caraghios si se gandea ca va rade lumea de el, ceva de genul asta – fiind si tanar tare (e mai mic ca noi special, adica printre alte calitati, ca adica te poti baza foarte tare pe el, a fost si sa fie mai apropiat de varsta bebicii) cred ca-i 'vizualiza' mental pe prietenii care vor rade de el la faza asta. Culmea e ca el stia Crezul, ca i-a mai trebuit nu stiu unde, parca nu tot botez, si noi nu-l stim pe dinafara.

Meg, nici eu nu cred ca-i extrem de comod wrapul la inceput, doar ca am citit ca-i cel mai safe si sunt hotarata sa capat dexteritate cu el, chiar daca asta necesita mult exercitiu din partea mea. Din tot ce-am citit, din restul poate sa cada bebe daca te apleci, din asta nu, daca-l pui cum trebuie. De-aia si cica ar fi cel mai safe. Wrap elastic pt. bebe mic si neelastic pentru bebe mare. Dar mai tarziu eu nu ma bag la neelastic, ca pe mine nu ma sperie reglatul curelelor de la Manduca, e acelasi principiu ca la rucsacii banana, cred ca tu stii despre ce vorbesc. Adica am vazut ca era trecut asta la inconveniente, ori mie nu mi se pare ca e inconvenient, ci tocmai, ca daca stii principiile reglarii, face sa nu mai simti greutatea cand e bebe mai mare, daca le reglezi bine.
Eu am mers pe ideea lui Sovi, ca nu vreau sa stranute careva deasupra carutului in magazin, ea-si facea cumparaturile cu wrapul. Oricum o sa folosesc ambele, si carut, si wrap. Dar wrap iau in special si pentru colici, sa fie ski-to-skin plimbat bebe prin casa si sa fie mai usor cand fac ture, sa nu-mi cada mainile. Ca nu cred c-o sa-l imbrobodesc pe sot cu wrap-ul :P Plus ca carrier-urile mai au cumva functia aia terapeutica/de dezvoltare a lui bebe, din culturile vechi, indieni nativi, etc. - care-si "purtau" copiii. Bine, n-as exagera, ca si invers, mai e treaba cu independenta. Cam astea-s in capul meu, nu zic ca tre' sa faci asa, ci ce m-a determinat pe mine sa ma agit sa le iau.

CIca oricum in primele luni de viata nu exista "rasfat" si nici nu "se invata asa", e doar exprimare de nevoi din partea lui bebe. Noi sa stam ca gandacii rasturnati pe spate si sa nici nu ne putem misca, cum ne-ar fi? N-am chirai toata ziua dupa cineva? Ca doar nu ne asteptam la bebe sa fie martir. Desi ceea ce poate parea manipulare poate aparea vag si mai devreme, cica abia pe la 10 luni se incepe ca unele chiar sa fie manipulari. De inteles si ele, de altfel, tre' sa-si asigure cumva si copilul satisfacerea nevoilor si nu are tot atatea mijloace ca noi la dispozitie. Asa ca Bia, e foarte bun mult dragalit la bebe.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Tala, nici la mine nu redresat nimic. dupa ce creste nitel bebe 2 ma apuc de studiat iar. Sotul ma bate la cap sa ma inscriu la facultatea de filosofie.

Mie mi se pare mult mai simplu sa ai bebe in wrap cand mai ai alt copil. Am vazut mamicicle in parc si pe strada. E greu sa fugi cu carutul dupa copil, printre copilasi, mamici, masini, sa urci si sa cobori borduri, nu mai spun de urcat in tramvai, coborat la metrou, etc. La cuymparaturi clar voi folosi wrap/ul. Finn de mana cu mine si in cealalta mana voi avea carutul de cumparaturi. Din ala de care folosesc mosii. supermarketurile sunt destul de departe de noi, trebuie sa schimb metrou si autobuz, sau 2 metrouri, metrou si tramvai.

Dara, mie mi se pare super simplu sa reglezi curelele de la carrier. se rezolva in 30 secunde. chiar nu mi se pare ca manduca sau ergo au vre/un inconvenient.

Eu am dureri puternice ca la menstruatie de cateva zile. Bebe nu mai are loc si ma inghionteste continuu. Finn a adormit cam prost ultimele 2 nopti si m/a cam obosit. Gata cu plangerile.

Bia, este normal sa o pupi continuu pe Rebeca. tine/o aproape cat de mult poti pentru ca va creste repede si vei duce dorul perioadelor cand era complet dependenta de tine.

Ronina, vroiam sa/ti mai spun ca in loc de pipeta poti folosi o seringa mica de plastic de 5 ml. Stiu ca in unele spitale asa le dau bebeilor lapte pentru a nu se obisnui cu biberonul.

Finn Constantine 15.10.2009 si 32+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

J.D. si eu sunt curioasa daca-mi voi reveni sau raman asa, cu lapsusuri, mai multa neindemanare, delay-uri, etc. Am prietena care mi-a zis ca si-a revenit, alta ca nu. Sunt de acord cu ce-ai zis. Asa am si eu senzatia cu locul, o fi si de la inaltime? Eu am 1,60 cm.

Sunt incantata c-am ajuns la 34, s-a mai luat un pietroi de pe inima, se mai luase unul si la 32 :). Chiar simt la propriu. Acum ramane prematuritate mai 'light' asa in caz de ceva.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

da, uite, la asta nu ma gandisem...sa folosesc wrap-ul prin casa..tin f mult la atingerea "skin to skin"..la matei mergea f bine..cat il alaptam, cand il mai culcam ziua pe burtica mea

in magazin poate sa stranute lumea in nasul tau oricum..cu mijloace de transport in comun circul de 2-3 ori/an, deci n-or sa fie probleme cu scarile...ma mai gandesc si astept sa vad experietnele voastre, nu cumpar inainte wrap.

mai, noi azi nu trebuia sa facem galerie de motzate aici? parca strumfy era programata la ceza??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

buna dimineata

felicitari Monna mama asta da surpriza!!!
bun venit bebe Andi!!!!!

noi tot 2 in 1,nici nu ma mai astept sa se declanseze ceva natural,oricum maine merg la spital ca fac 40 de saptamani si fac monitorizare,vedem maine ce si cum.

Meg din cate stiu Strumfy nu avea programata cezariana e la termen si ea ,de fapt deocamdata am ramas eu si ea nenascute inca(care suntem la termen).

o zi buna va doresc,va pup

Mada 39+ MAYA-ELENA
AMR ??

Mergi la inceput