Strengari -41 Bv Gabriela,Oana, Anca, Monna!!
Raspunsuri - Pagina 14
nelli spune:
FELICITARI ANCA!!!!SA VA TRAIASCA SCUMPETEA MICA SA FITI SANATOSI !!
Mona sa auzim vestile bune cat de curand
33+ Maria-SiminaDoamne ajuta-ne sa fim cu totii sanatosi!
dara76 spune:
Bubu, asa am avut si eu impinsaturi la greu ultimele nopti de-am zis ca nasc, ca nu mai rezista ori colul, ori apa...sa speram ca nu e cazul nici la tine, nici la mine.
Ronina, lucrurile astea care suna urat (clorhidrat de tiamina 5 mg, riboflavina 2 mg sub forma de riboflavina sodiu fosfat dihidrat, clorhidrat de piridoxina 2 mg, nicotinamida 20 mg, D-pantenol) sunt in traducere, in ordine: vit B1, vit B2, vit B6, vit B3, vit B5. Adica tiamina = vit B1...si tot asa, ti le-am detaliat fix in ordine. Acum nu am idee de la ce varsta se dau, dar drept sa zic, nu am auzit pana acum sa fi facut B-urile rau cuiva, dar na, nu pot sa bag mana in foc. Dar zic ca sa nu te sperii de toate numele alea ciudate, ca ele sunt cele 5 vitamine B enumerate. Restul, excipientii, de obicei sunt in doze f.f.f. mici, asa, reziduale - ca orice chestie la care scrie "excipient". Dar ca orice lucru nou la bebe mic, poate trebuie testat un doza f mica si cate unul pe rand sa vezi sa n-aiba alergie la ceva. Din cate stiu eu, B-urile sunt contra anemiei si ar mai da pofta de mancare.
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
SuperMami_1 spune:
Felicitari, Anca! esti o mamica foarte curajoasa! Mult curaj si cu alaptarea! sunt sigura ca o scoateti la capat! foarte fain ca nu te-ai rupt tare si ai nascut repede.
si mie mi se pare deplasata replica asistentei...tipic pt o asistenta din Ro...ma gandeam ca totusi isi mai cenzureaza astfel de reactii la spital privat
Bubu ,imi plac numele alese pt puiutii tai
Hai Monna!Hai Andi!
Miha, mamica fericita de Rares si 34+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
dara76 spune:
Sunt incantata ca deja primesc de pe wish list carrier Manduca si scaun de masina de la 9 kg in sus (unul ieftin, dar nu aveam deloc).
Nasa a luat deja hainute de botez si hainute separat si cica vor lua si Manduca :)
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Bubu, asa am avut si eu impinsaturi la greu ultimele nopti de-am zis ca nasc, ca nu mai rezista ori colul, ori apa...sa speram ca nu e cazul nici la tine, nici la mine. |
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
36+ cu Mara Ioana
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SuperMami_1 Bubu ,imi plac numele alese pt puiutii tai |
merci
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
36+ cu Mara Ioana
Tala spune:
Dara si eu am primit azi bani pt carusel, dar acum stau sa ma gandesc daca sa iau sau nu . David cel putin era oripilat de carusel (de zgomotul pe care il facea). Cred ca voi pastra banii mai bine pt scaunul de masina.
Ana_30 spune:
Fete dragi,
Felicitari mamicutelor si strenagreilor care s-au nascut deja: Bia_mi, Anca, Oanace si tin pumnii Monnei sa fie totul bine si Andrei sa vina pe lume sanatos si mancacios.
Aici, toate bune, mai am si eu o sapt. de lucru si gata!! Vine si mama la sfarsitul saptamanii, asa ca abia astept. Weekendul asta am fost la cursurile antenatale si am aflat o multime de lucruri interesante. Eu in general nu prea am rabdare sa citesc si mi-e mai usor cand le aflu de la cineva prin viu grai. A fost o moasa foarte draguta care a prezentat si scriu si aici niste lucruri care mi s-a parut mie mai interesante, in special pentru primele zile de viata ale bebelusului, poate va ajuta si pe voi:
- ne-a aratat o biluta ca la jocul acela chinese checkers si ne-a zis ca asa-i de mare stomacul bebelusilor la inceput. De asta cica mananca foarte des si se satura repede. Cei care sunt hraniti cu formula, in general isi umplu mai repede stomacelele si nu au nevoie atat de repede de mancare. De asta sunt mai linistiti.
- ne-a zis ca nu e nevoie sa tai unghiile in primele zile de viata, ci cu mult mai tarziu, pentru ca poti sa-i lovesti. Si mai bine sa folosesti ori niste manusele/sosetele/mansetele bluzitei, pt. ca sa nu se zgaraie
- temperatura: a zis ca e bine sa fie mai rece, decat prea cald, dar sa nu urmarim cu termometrul, nu e necesar.
- bebelusul se spala numai cu apa in primele luni. De fapt vata inmuiata in apa pentru fata si apoi doar cu apa pe par si pe trupusor. Zicea ca un lighean mic e cel mai bun. La fel si buricul noului nascut, nu se spala decat cu apa, fara talc, fara dezinfectant.
- cica n-are rost sa cumperi intercom, ca cica daca il auzi plangand te gandesti ce s-a intamplat, iar daca nu-l auzi te gandesti daca este bine.
-pentru fetele diabetice, sau cu diabet gestational se recomanda sa inceapa sa stoarca lapte dinainte de a naste, dar dupa 37 de saptamani, pentru ca e posibil ca bebelusii lor sa aiba mai multa nevoie de calorii, fiind invatati din timpul vietii uterine. Laptele matern poate fi tinut in congelator 6 luni iar in frigider 2 zile.
-ne-a recomandat sa folosim un wrap, care se cheama ring sling. Arata cam asa: http://www.google.co.uk/search?hl=en&gs_nf=1&cp=8&gs_id=1a&xhr=t&q=ring+sling&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1424&bih=725&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=O7FTT--7DdCf8gPr8I3wBQ
Se poate folosi de la 3 saptamani pana la trei ani. Mie mi s-a parut usor de folosit si de asta am si comandat unul acum cand am venit acasa. Se poate si alapta in el si cica bebelusii stau foarte linistiti acolo.
Din nou, aici se merge pe principiul ca "less is more", ceea ce mie imi place foarte mult. E cu mult mai usor de tinut minte.
Daca imi amintesc alte lucruri mai scriu, si scuze daca s-au mai discutat chestiile astea inainte si nu am stiut eu.
Au fost distractive cursurile astea: la sfarsit m-a distrat o tipa care se interesa de nasterea in apa. La un moment dat a intrebat daca ar putea si partenerul ei sa intre cu ea acolo in cada. Nu pot descrie ce fata a facut bietul partener si ce speriat parea de posibilitatea asta. Cred ca l-a luat complet pe nepregatite...unde mai pui ca era si jumatate cat dansa.
Ma opresc aici, ca am scris un roman. pe toate.
36+ cu Pisicuta
dorinutza82 spune:
Bia, e o frumoasa Rebeca! Inteleg ca durerile de cap au trecut complet? Ai facut ceva special sa treaca sau au trecut de la sine?
Apropo de carusel, eu nush de unde sa iau din acela pt patut din plasa, de voiaj. La Stef am avut pt pat din lemn si ne-am chinuit sa-l ancoram, s-a stricat pana la urma....
Astept cu nerabdare vesti despre monna si bb Andi, numai refresh-uri dau
Aaaa si va intrebam dimineata daca ar fi prea devreme sa spal si calc hainutele sapt ce vine. Va trebui sa le iau iar la mana pana nasc oare? Nu mai tin minte cand le-ati pus voi la punct, le-ati astupat cu ceva in dulap?
Pupici!
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 32+ cu
dara76 spune:
Ana, merci de ideea cu laptele, am sa ma interesez si eu.
Eu de sling stiu ca nu e chiar asa de recomandat la inceput, ci mai degraba wrap simplu, nu sling cu inele. Adica de genul asta wrap elastic pentru bebe mic: http://www.wrap.ro/html/instructiuni_de_folosire.html
si sling mai tarziu un pic.
Tala, mie mi-a fost recomandat calduros caruselul de la VTech de catre toata mamicile, unul cu 40 de melodii si gaste.
Dorinutza, eu am pus hainutele calcate in pungute alimentare in bagaj, nu cred ca bantuie chiar asa streptococi prin casa, in ultima camera, sa intre in bagaj. Nu cred ca le mai iau la mana, daca nu ma apuca vreun val hormonal mai deosebit :) Bine, n-am pus fiecare hainuta intr-o punguta, ci asa, mai multe grupate.
33+ Miruna Sanziana