CLASA 0 LA SCOLI VOCATIONALE IN BUCURESTI
Buna tuturor!
As vrea sa stiu daca mai sunt parinti care vor sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare la licee vocationale in Bucuresti.
Cum vi se pare faptul ca aceste scoli nu organizeaza clase pregatitoare ??
A aparut azi si un articol pe EVZ care explica mai multe despre aceasta si as vrea sa gasesc mamici in situatii asemanatoare.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/surpriza-scoli-fara-pregatitoare-969272.html
Edit:am mai gasit un articol
http://www.informatia-zilei.ro/mm/educatie/elevi-talentati-sau-de-circumscriptii-la-liceele-vocationale
Raspunsuri
Carmina04 spune:
Sunt singura care doreste sa-si inscrie copilul in clasa pregatitoare la o scoala vocationala in Bucuresti??
matahut spune:
Daca nu au o programa pentru programul vocational specifica clasei pregatitoare, atunci nu are rost sa organizeze clase pregatitoare. Inteleg ca oricum nu ar face decat orele de cultura generala in acest an - deci exact si nimic mai mult decat la scolile obisnuite. Nu cred ca e o mare problema ca cel mic sa faca pregatitoarea la alta scoala (eventual cea de circumscriptie sau cea mai convenabila pt parinte) si dintr-a I-a sa fie mutat la vocational, daca ia testul de aptitudini.
Neplacut este intr-adevar atunci cand mai ai un copil in scoala primara la vocational (vezi cazul din artiolul postat)
Carmina04 spune:
Nici pt mine n-ar fi prea mare problema dar sunt exact ca in situatia de mai sus,plus ca stau la marginea orasului iar scoala fetitei e in centru......deci,e o mare problema pt ca nici la scolile de langa scoala fetitei n-am sanse fiind zona de centru.Ma gandesc chiar la varianta de-a refuza sa-l nscriu in clasa pregatitoare chiar daca face la vara 6 ani,gandindu-ma ca nu-i asa grav avand in vedere ca alti copii cu exact 2 luni mai mici decat al meu sunt obligati sa inceaa clasa pregatitoare abea la anul(al meu fiind nascut in iulie)
anya spune:
Daca face 6 ani in vara ai putea sa-l dai in clasa 1. Decat sa-l trambalezi la alta scoala, sa schimbe colectivul...chiar daca mai mititel, probabil va face fata in clasa 1 (copiii de azi sunt istetei tare).
grigutza spune:
Cunosc parinti cu copii nascuti in iunie si iulie 2006 care au decis sa isi duca copii direct in clasa I. Eu personal am avut aceasta dilema, probabil o voi avea pana cand imi proceseaza inscrierea zilele urmatoare, unul din argumente fiind si cel spus de tine, sa il las sa mai copilareasca...Eu din cate am inteles, legea nu ne permite sa ii reinscriem in gradinita, tu cum te-ai gandit sa refuzi inscrierea lui la clasa pregatitoare, ai gasit o "portita" a legii?
Carmina04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grigutza Cunosc parinti cu copii nascuti in iunie si iulie 2006 care au decis sa isi duca copii direct in clasa I. Eu personal am avut aceasta dilema, probabil o voi avea pana cand imi proceseaza inscrierea zilele urmatoare, unul din argumente fiind si cel spus de tine, sa il las sa mai copilareasca...Eu din cate am inteles, legea nu ne permite sa ii reinscriem in gradinita, tu cum te-ai gandit sa refuzi inscrierea lui la clasa pregatitoare, ai gasit o "portita" a legii? |
Nu am gasit portita,dar o caut daca e nevoie!