Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 2
Mercedes spune:
riloasa-nu poti inscrie copilul in doua locuri. Din cate am citit eu din metodologie scrie clar ca, calculatorul nu te va accepta a doua oara pentru inscriere.
Ce n-am inteles prea bine.. este ca calculatorul iti repartizeaza copilul la invatatoarea x sau exista in program vreo optiune, stiti voi ceva?
Androix spune:
Eu ti-am mai spus o data dar cred ca nu ai citit: nu se mai face pregatitoare din toamna la gradinita. Si in al doilea rand, cu inscrierea electronica nu mai poti depune dosare la cate scoli vrei ci la una singura, indiferent daca le spui tu sau nu, te da calculatorul pe tava nu e nevoie sa spui tu.
Scrie asta foarte clar aici in metodologia pe care o cauti: http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg/Metodologie_clasa_pregatitoare_2012-2013.pdf
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Mercedes spune:
Am postat art 9 si 10 dupa link ul lui androix... asa ca il sterg ca n am vreme sa corectez acum s si t-urile
androix
catrinik spune:
Art. 9. (1) În situatia în care într-o unitate de învatamânt numarul cererilor de înscriere de la parinti din afara circumscriptiei scolare este mai mare decât numarul de locuri libere definite conform art. 8, vor fi aplicate criterii de departajare, stabilite în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
(2) Criteriile generale de departajare a copiilor, care se aplica în situatia în care la o unitate de învatamânt exista mai multe cereri pentru înscrierea copiilor din afara circumscriptiei decât locuri libere, sunt urmatoarele:
a) existenta unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
b) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti sau provine de la o casa de copii;
c) existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un parinte sau provine dintr-o familie monoparentala;
d) existenta unui document care dovedeste ca unul dintre parinti este cadru didactic/cadru didactic auxiliar/angajat în învatamânt;
e) existenta unui frate/a unei surori a copilului, înmatriculat/înmatriculata în unitatea de învatamânt la care se solicita înscrierea.
(3) În cazul în care numarul cererilor de înscriere de la parinti din afara circumscriptiei scolare este mai mare decât numarul de locuri libere, criteriile generale de departajare se aplica succesiv, în ordinea în care apar ele la alin. (2).
(4) Fiecare unitate de învatamânt va stabili criterii specifice de departajare, care se aplica în situatia în care pe ultimele locuri exista copii aflati la egalitate din punctul de vedere al criteriilor mentionate la alin. (2).
(5) Criteriile specifice mentionate la alin. (4) nu pot fi discriminatorii si trebuie sa tina cont de faptul ca toti copiii au drepturi egale de acces la educatie, indiferent de conditia sociala si materiala, de sex, rasa, nationalitate, confesiune.
(6) Este interzisa includerea printre criteriile specifice mentionate la alin. (4) a oricaror tipuri de teste, examene si altele asemenea.
(7) Criteriile specifice mentionate la alin. (4) nu pot include existenta unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului aprobat prin ordin al ministrului educa#355;iei, cercetarii, tineretului #351;i sportului pentru înscrierea în clasa pregatitoare si în clasa I, sau orice alte proceduri care nu respecta spiritul si litera prezentei metodologii.
(8) În cazul în care la o unitate de învatamânt, pe ultimul loc liber, este înmatriculat un copil din alta circumscriptie scolara, fratele sau geaman/sora sa geamana va fi admis/admisa la aceeasi unitate de învatamânt, peste numarul de locuri alocat.
Art. 10. (1) Criteriile specifice de departajare mentionate la art. 9 alin. (4) sunt stabilite în consiliul de administratie al unitatii de învatamânt, si se transmit, spre aprobare, comisiei judetene/a municipiului Bucuresti.
(2) Criteriile specifice de departajare aprobate se anunta public, la data mentionata în calendarul de înscriere, prin afisare la sediul unitatii de învatamânt.
(3) Modificarea criteriilor specifice de departajare dupa aceasta data este interzisa.
riloasa spune:
Poate sa faca pregatitoarea la gradinita ca au scoala si sunt acreditati, dar prefer la scoala ca la anul ar trebui sa intre direct in clasa 1 si cu evaluare ar intra. Eu zic ca tot de acum ar fi mai bine sa inceapa decat la anul. Multumesc ca mi-ati raspuns. Dar
matahut spune:
Stie careva daca pentru scolile unde trebuie aduse invatatoare noi pentru pregatitoare s-au facut deja "repartizarile" si daca nu, cand ar trebui sa aiba loc acest proces. Cu alte cuvinte, cand am putea afla cine va prelua clasele pregatitoare acolo unde toate invatatoarele care termina seria in aceasta vara vor lua clasa I? SI cine vor fi aceste invatatoare - banuiesc ca tinere absolvente, doamne venerabile de la pensie, educatoare cu dubla specializare sau invatatoare carora li se restrange postul acolo unde predau pana acum?
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui riloasa Poate sa faca pregatitoarea la gradinita ca au scoala si sunt acreditati, dar prefer la scoala ca la anul ar trebui sa intre direct in clasa 1 si cu evaluare ar intra. Eu zic ca tot de acum ar fi mai bine sa inceapa decat la anul. Multumesc ca mi-ati raspuns. Dar |
Chiar daca clasa pregatitoare se face in cladirea gradinitei, ea tot de o scoala apartine. Dupa parerea mea dilema ta e daca sa il dai la scoala care organizeaza pregatitoarea in spatiul gradinitei pe care o stii, sau la alta scoala Tot la scoala va fi, diferenta e de cladire...
zax spune:
revin si eu din pacate cu aceeasi intrebare fara raspuns, cu speranta ca poate cineva stie mai multe
maine incep inscrierile si noi inca nu stim ce facem; e cazul celor care vor merge la scolile de minoritati; nici scoala nu stie nimic si se ia cu mainile de cap ca ministerul si-a luat mana de pe ei;
stiti ceva despre asta?
diana_jors spune:
Hm, eu nu stiu nimic, dar cred ca ar trebui sa insisti la scoala, pentru ca ei sa insiste sa se lamureasca si situata lor. Desi eu personal nu vad ca scolile cu predare in alta limba sa se supuna altor reguli, nu vad ce i-ar impiedica sa faca pregatitoare exact ca celelalte... mai ales ca legea, daca stiu eu bine, nu zice ca se aplica doar scolilor cu predare in limba romana...