Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui toby79

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Citat:
citat din mesajul lui toby79

E un semn si asta , ca totul e facut pe dos si gandit cu fundul in legea asta.

Tu te-ai inscris? ca stiu ca era cu cintec la tine ...

Inca nu m-am inscris, dar voi incerca cu siguranta zilele acestea.Da si inca este cu cantec la mine, pt. ca desi am buletin cu adresa arondata, desi am facut si contract de comodat , din ce am auzit nu ma vor accepta.Pt. ca de , cica fiecare scoala isi face "propriile reguli".O sa scriu aici cu siguranta ce mi se va intampla acolo.Am chiar in cap sa si filmez cu telefonul mobil,binenteles daca ma vor lasa, dar pana la urma este institutie publica, nu proprietatea lor privata, nu ?

Pt Bucuresti stiu ca este telefonul 0800 801 100 pt abuzuri.
In alte orase nu stiu care a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

ptr inscrierea electronica iti tb: buletinul parintelui care il inscrie si certificatul de nastere al copilului (plus rezultatul de la evaluarea psihosomatica-unde e cazul).

ptr dosarul ce ramane efectiv in scoala:
- 2 dosare cu sina
- copii in dublu exemplar dupa: buletinele ambilor parinti (fata-verso, daca exista viza de resedinta=flotant), certificat nastere copil (daca e cazul: copie dupa certificat divort si incredintare minor)
- adeverinta de la medicul de familie cu vaccinarile si pe care sa scrie: apt ptr scoala
- adeverinta de la gradinita daca a frecventat in 2011/2012 grupa mare-pregatitoare ptr scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine, ca vad ca de-aici ma informez mai bine si mai usor decat de pe site-ul ministerului ...

UNDE trebuie facuta inscrierea asta si de catre cine ? De parinti ?
Noi am depus dosarul la scoala si ne-au spus ca EI fac inscrierea pe calculator si ca pe noi nu ne mai intereseaza nimic.

Unde pot VERIFICA daca mi-a fost inscris copilul unde am vrut ? Un link, daca se poate ?

Este o ceata totala ... Bona mea mi-a spus azi ca au anuntat la TV ca s-au sistat inscrierile pt pregatitoare, ca nu sunt conditii in scoli si ca se va face in gradinita ??? De atunci stau pe toate posturile si urmaresc toate stirile, dar n-am aflat nimic despre asta

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Multumesc Inaf78, imi fac curaj si poate merg si eu maine si va relatez cum a decurs inscrierea in cazul nostru
Burtocika, inscrierile se desfasoara incepand de azi si pana pe 16 martie pentru cei ce opteaza pentru scoala de circumscriptie. Daca tie ti-a spus cineva de la scoala respectiva (secretara, directoare etc.) ca iti vor introduce "EI" datele in calculator, ori aceasta discutie ai purtat-o cu mult timp in urma (cand nu aparuse metodologia), ori este o neintelegere la mijloc si nu cred ca poti sta asa, sperand ca datele sa fie inscrise si copilul sa primeasca un loc doar pentru ca asa au zis "EI"
Toti parintii(tutorii) trebuie sa isi inscrie personal copilul si sa primeasca o copie a fisei de inscriere pe care o vor semna.
Prima zi de inscriere a fost azi. Tu cand ai depus dosarul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Grigutza, eu am depus dosarul acum vreo 3 saptamani (deci se cunostea noua metodologie). Nu am primit nici o hartie la mana, ai dreptate ca trebuie sa-mi dea ceva ...

O sa merg maine sa verific. Pe net se poate verifica undeva ?

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Pe net poti verifica doar circumscriptia scolii si planul aprobat de minister (nr de clase pentru anul scolar 2012-2013)http://www.ismb.edu.ro/
Poti verifica inca o data aici daca adresa ta e arondata scolii respective.
Presupun ca este vorba de scoala de circumscriptie daca spui ca deja ai dus dosarul si l-au si acceptat in urma cu trei saptamani. Nu prea au procedat conform legii, dar ce sa mai spun
Tu trebuie sa mergi din nou la scoala cand iti faci timp si cred ca iti vor da si tie o copie cu cererea tip de inscriere care apare aici http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/pregatitoare/clasa_preg.php completata cu datele copilului tau, din dosarul depus deja si va trebui sa o semnezi dupa ce verifici corectitudinea celor inscrise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Toby, eu nu cred ca nu te vor accepta. Sunt obligati sa te inscrie.

In fituica aia care ne-au dat-o de la gradinita pe data de 22 februarie scrie(citez de pe ea): " nu vor fi admise documentele de identitate facute cu 1 saptamana, 1-2-3-4-5...8 luni inainte de inscriere la unitatea noastra scolara".
Vedem ce va fi.O sa va tin la curent.

Mergi la inceput

Se pare Toby ca nu numai in Targoviste se practica aceasta "interpretare" diferita a legii. Uite ce sustine o directoare din Ploiesti:
http://www.telegrafuldeprahova.ro/ploiesti/educatie/viza-de-flotant-nu-ofera-garantiia-inscrierii-la-scoala-dorita-13362

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui grigutza

Se pare Toby ca nu numai in Targoviste se practica aceasta "interpretare" diferita a legii. Uite ce sustine o directoare din Ploiesti:
http://www.telegrafuldeprahova.ro/ploiesti/educatie/viza-de-flotant-nu-ofera-garantiia-inscrierii-la-scoala-dorita-13362

In textul acesta vad ca face referire mai mult la vizele de flotant.Eu mi-am schimbat buletinul efectiv cu adresa noua.Mai mult, mi se pare aberant, ca sa ceri actul de proprietate.Pai o persoana care isi schimba domiciliul inseamna neaparat, ca si-a cumparat un imobil pe numele lui ?De unde nascocirea asta ?Ei au auzit cumva de " statul cu chirie " ?De contract de inchiriere sau de comodat ?Inseamna dupa logica lor, ca cine nu are act de proprietate pe numele lui , dar sta in circumscriptia scolii sub diferite forme :chirie, comodat , sau pur si simplu la rude , nu va fi inscris.Acesta cred ca este un mare abuz ! Ca multe altele, de altfel, ale acestui guvern in ultimul timp.Trist este ca incepem sa ne obisnuim cu ele si sa nu mai zicem nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Eu am inscris ieri baiatul la grupa pregatitoare, cu actul de identitate original si copie si certificatul de nastere a copilului original si copie. Secretara completeaza formularul on-line, intrebari gen locul de munca, adresa completa, telefon, adresa email. o listeaza, semneaza parintele, o valideaza in sistem, primesti un exemplar cu nr. de inregistrare.
Nu e valabila nici o alta inscriere anterioara, este obligatoriu sa inscrii copilul acum in perioada anuntata si sa primesti un formular dupa inscriere.
Atata vreme cat te incadrezi in prevederile legale, adica ai domiciliu sau resedinta in circumsciptia respectiva, nu poate nimeni sa-ti refuze inscrierea.
La Cluj au fost f. multi parinti care au sunat la inspectorat si au intrebat daca e valabila viza de flotant, raspunsul a fost da, legea prevede ca tb. sa ai domiciliul sau resedinta in circ. respectiva.

Mergi la inceput