Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
SabinaY. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carpatina Salutam revenirea SabinaY! Cate alfabete sunt in Japonia? uite cum ma faci tu curioasa si zau daca zilele astea am timp de googalit... ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Multumesc!
Pe langa cele 1500~2000 de semne kanji, (ideograficele imprumutate din limba chineza) pe care incep sa le invete din primul an de scoala primara, semestrul doi, sunt doua alfabete folosite, hiragana si katakana. Hiragana, cel pe care Erika reuseste sa il citeasca, este folosit alaturi de kanji, ajutand la scrierea particulelor si a articula cuvintele.
Katakana, este folosit pentru neologisme, cuvinte tehnice,nume proprii, numele plantelor si al animalelor (de ex, cele de provenienta latina), dar si pentru a scrie onomatopeele.
Si, ca sa fie postul complet, las o poza si cu minunatii kanji (care inca imi dau de furca), www.travel-around-japan.com/c-lng-kanji1.gif" target="_blank"> aici , cu cei mai utilizati kanji, invatati in clasa I.
mandarinutza spune:
Sabina Y, foarte frumosi minunatii kanji!
Tomally, de ce frica de nascut? sti deja mamica cu experienta. O sa vezi ca la bb2 totul decurge mai usor, de la nastere pana la bb si mamica mai linistiti si senini.
Roxana_G spune:
Pe fuga, acusica decolam si nici bagajul nu e gata.
Annisia, sunteti minunati.
Carpatina, job ul nu e secret, se numeste Director. Este interesant dar si solicitant. Cat despre 20 km...no way.
Cecilia, exact despre asta era vorba. Un job lejer presupune salariu mic, un job care sa merite presupune multa munca. Iar tu preferi mai mult timp liber...
Sabina Y, recunosc, am exagerat cu anotimpurile alea.
Cam asta. Andrei e asa fericit ca plecam, cica i a zis Miss ca e tara margelelor si sa le aduca si lor. iar Alex asteapta elefantii.
Va pup, sa ne auzim cu bine.
carpatina spune:
La multi ani Maruntzica!
La multi ani Toma_lly!
La multi ani cecilia_L!
Ani multi si plini de impliniri, iubire si bucurii!
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Erina
Da Carpatina. Chiar azi am mai facut un pas important! |
Sa fie cu noroc!
=====================
carpatina spune:
Tomally, mult curaj la nastere (inteleg cu frica .. mi s-a intamplat si mie) si un bebe sanatos si cooperant!
=====================
cecilia L spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carpatina La multi ani Maruntzica! La multi ani Toma_lly! La multi ani cecilia_L! Ani multi si plini de impliniri, iubire si bucurii! ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
multumesc mult
Erina spune:
La multi ani dragi doamne!
Mara o mare imbratisare pentru tine.
Cecilia numai bine.
Tomitza bebelus sanatos si la multi ani fericiti!
Roxana vacanta cum va doriti! Cat de frumos si exotic, abia astept povestiri!
Annisia spune:
Salutare de la mare!
Ce fac fetele? Se distreaza? Desi vremea asta nu prea te imbie la distractiune, iar la munca nici atat. Hihihihi...
Cecilica iti doresc mult succes in noul drum pe care vrei sa-l urmezi. Te admir ca ai curajul sa spui: GATA, imi ajunge, pana aici! Iti va fi greu, dar sunt convinsa ca rezultatele iti vor spune ca ai luat decizia corecta. Si la multi ani fericiti, santosi si plini de impliniri pe toate planurile (mai putin la silueta, ca asta nu o doresc nimanui). Eu una imi doresc pentru tine sa vii cu vestea de bb2. Cred ca acum ar fi cel mai bun lucru si ai avea timp berechet sa te reorganizezi, sa te reinventezi. Cum bine spunea o europarlamentara celebra: SUCCESURI!
Tomitza nici nu te mai recunosteam fetita. Zau ca te-aii facut o femeiusca pe cinste. Eu te-am cunoscut o copilita. Iti prieste, bravos! Cat despre teama, eu ar fi trebuit sa umblu cu pampersi in ultimul trimestru de sarcina. Desi avemimpresia ca daca am mai trecut prin asta suntem experte, iote ca fiecare sarcina si nastere ne aduc noi temeri, emotii imense si redeschid chestii la care ne credeam imunizate deja.
Krissule, ti-a spus bine mama Carpatina. Cam asa vroiam sa ma exprim si eu, dar as fi fost mai despuiata la limba. Cand nu o scoti la timp, na de vezi... Ori poate undeva in adancurile tale iti doreai o noua sarcina. O sa-ti invingi toate gandurile si vei reusi sa le duci pe toate la bun sfarsit. Mie numai sa-mi spui daca bat clopote de nunta?! Hihihihi...
SabinaY, momentan nu stiu iubita cum e cu doi baieti, ca eu stiu numai cu trei-patru. Hahaha... Fabi e mult prea mic si nu imi face probleme. Yanis ma ajuta sa-l cresc si am eu asa o vaga impresie ca abia il asteapta pe fratiorul lui sa creasca si sa-l ia in primire la nebunii. Mi-a spus din maternitate ca sa se faca si bebe asta mare mai repede sa-i faca si lui curat in camera...
Si am lasat la final pe doamna directoare sa ne spuna si noua in ce domeniu avem pile. Ca asa e romanul invatat sa stie cate un director pe peste tot, ca nu se stie cand se poate folosi de el. Noi vrem sa te folosim cat mai des, dar, mai ales, sa-ti fie tie de folos noul job si sa te simti bine in fotoliul de director. La mai mare ca putirinta este!
La multi ani pentru sarbatorite, sarcini usoare pentru noile mamici curajoase (le asteptam si pe altele sa le urmeze exemplul, ca timpul trece si papanasii au nevoie de companie la nazbatii).. Si va pupez!!!