Strengari de 2012-Hai Gabriela!Hai Maria Elisa! 40
Raspunsuri - Pagina 4
megbeng spune:
scrisesem la capitolul vechi...reiau aici:
sovi, m-am uitat la pozicile tale de pe FB..pai cred si eu ca te claxoneaza lumea, domnisoara!!
tala si eu l-am tot avut pe matei acasa, ba racit, ba a lipsit educatoarea si te inteleg f bine cu sentimentul ca abia mai poti sa te joci de-a robotii si altele. uite cam ce am mai facut noi:
- biscuiti de casa..ii place f mult sa ma ajute prin bucatarie si in felul asta l-am tinut si ocupat si am facut si ceva util
- pictat (nu ii place nici sa deseneze, nici sa coloreze,,)
- decupat, cu foarfece cu diverse modele (cred ca le stii, nu cele cu lame drepte si cu diverse forme...)
- dintre activitatile serioase ii plac niste arti de activitati de la teora, de ex: www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1285&category=06" target="_blank">asta ,www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=6888&category=06" target="_blank">asta,www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1015&category=06" target="_blank">sau asta ; cu cartile astea pot sa il tin ocupat si 2 ore, dar sa fiu si eu langa el
- i-am cumparat (era de mult in plan..) www.decathlon.ro/RO/mt-200-149105970/" target="_blank">trambulina asta din decathlon si cand are prea multa energie topaie in voie
- l-am scos in parc cam 1 ora/zi
- de 2 ori/saptamana mergem la karate
- ii pun niste CD-uri educationale din colectia www.piticlic.eu/piticlic.htm" target="_blank">piticlic
- uneori il culc de pranz si imi trag sufletul cam 2ore..
- ii plac f f mult jocurile gen "nu te supara, frate!", "cararea pierduta", etc; cu colectia www.cauti.ro/produse/detalii/d-toys-colectie-35-jocuri-basme~~5328292.html" target="_blank">asta iar il tin ocupat 1-2 ore fara sa se plictiseasca
dara, despre mersul la munte nu stiu sa iti dau un raspuns stiintific; oricum, la noi in tara pana pe la 2000-2500m nu e o problema de aclimatizare. daca vrei sa mergi cu cortul, sunt mai multe de luat in considerare..insecte, temperatura..ca idee noi am facut prima iesire cu matei la munte la 1 an si 4 luni, cand am facut traseul piatra-arsa-babele, iar prima iesire cu cortul la 2 ani, dar am stat doar 1 noapte ca ne-a prins ploaia, apoi de la 3 ani a fost absolut ok.
laurraa spune:
JD, esti o fericita! dr meu nu vrea :(
buburuza, sa merg pana la costanta? 5-- km? hmmm....:) mersi de sugestie :*
De la sarcina Mayei intre mine si dr s-a legat o prietenie, vb f deschis, iar de VBAC nici nu vrea sa auda, desi el este un dr ffff bun. Ma mai documentez sa merg cu situatii si date exacte.
Fetelor care sunteti la prima sarcina, luati cezariana doar ca pe o optiune medicala strict necesara.....e tare urata....
va pup si multumesc de sugestii si re-primire
mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) printesa noastra, minune mica si 35+ Octavian
povestea nasterii
dia_tm spune:
Multumim de capitol nou!
...uff, cand am vazut 3 randuri de motate ma intrebam ce s-a intamplat in ultimele ore ... dar daca e mai mult rpeventiv, fiindca se apropie termenul, m-am linistit...
Anca, nastere usoara!
Mada, LA MULTI ANI !
Ronina ce bine ca ati reusit o masa directd e la san! mult succes in continuare, sa fie tot mai simplu si tot mai bine!
Gabriela, mai doua zile (doar) pana la marele eveniment? ...ce emotionant...
Walli, ce bebelus mare ai tu acolo in burtica! cum a reusit sa se infasoare asa cu cordonul ...clar la bebe le palce sa se joace si cucordionul, dar parca totusi asa e un pic exagerat; oricum, va tinem pumnii sa fie totul ok fara nici un fel de probleme!
Franqois, felicitari pentru vesti bune despre bebe!
J.D. super ca a scapat Finn de otita!
Laura, bine ai revenit!
Am revenit si noi de la dr. (si dupa un mini-party intre fete de 1 martie, cu multe tortulete extrem de delicioase - daca tot am scapat de cantarit de dimineata...).
Concluzia dr. e ca suntem amandoua ok si bebelina ei eu
Tensiunea mea iar a crescut un pic (130/90), asa ca raman in concediu; e ok... vad eu cum fac sa mai prelungesc statul cu bebelina dupa ce se naste; cel putin acum stiu o treaba, ca pe la servici nu ma mai vad colegii pana prin septembrie, decat in vizita .
Bebelina are 2,35kg ...hmmm...e bine, e in limite normale, dar eu sunt un pic stresata pentru ca inainte era destul de bine peste medie; am revazut pe ecran graficul cresterii ei...a fost o vreme buna peste medie, acum a revenit la medie; momentan e ok, dar daca o tine tot asa o sa ajunga sub medie. Acum o luna imi spunea dr. ca va fi clar peste medie, undeva in zona 3,5-4,0kg daca ajunge la termen; acum imi spunea ca spera sa ajunga la 3kg...
Dr. spune ca o cauza poate fi si tensiunea, ca daca e tensiunea mai mare bebe creste mai incet ... eu sunt un pic stresata ... cum mi-a tot atras atentia sa am grija cu kg am icnercats a mananc mai putin; in ultimele 2 saptamani si-un pic am pus 300g... ma intreb daca nu cumva e si asta cauza; n-as vrea sa iau prea mult in greutate, dar prefer sa pun cateva kg in plus si sa creasca bebe ok decat sa risc sa nu aiba ea destul doar ca sa nu iau eu in greutate ... ufff....
Diametrul biparietal indica peste 37 saptamani; circumferinta capului peste 35 de saptamani, lungimea femurului peste 35 saptamani...iar circumferinta abdomenului doar 32 de saptamani (cand calendaristic ar fi 34 de saptamani) ... mi se pare un pic ciudat ... sper sa evolueze ok si sa fie totul bine (probabil sunt doar eu un pic paranoia).
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
dia_tm spune:
Anca, mai trebuie totusi sa adaug ceva... dupa parerea mea ai cam de mult contractii... as sugera totusi o vizita la maternitate (sau la dr. tau) ... si bebe resimte contractiile si macar sa iti faca o monitorizare sa te asigure ca totul e bine si ok...probabil e totul ok, dar eu una stiu ca n-as rezista atata timp fara sa am o asigurare, o confirmare ca e totul ok.
laurraa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui megbeng scrisesem la capitolul vechi...reiau aici: sovi, m-am uitat la pozicile tale de pe FB..pai cred si eu ca te claxoneaza lumea, domnisoara!! tala si eu l-am tot avut pe matei acasa, ba racit, ba a lipsit educatoarea si te inteleg f bine cu sentimentul ca abia mai poti sa te joci de-a robotii si altele. uite cam ce am mai facut noi: - biscuiti de casa..ii place f mult sa ma ajute prin bucatarie si in felul asta l-am tinut si ocupat si am facut si ceva util - pictat (nu ii place nici sa deseneze, nici sa coloreze,,) - decupat, cu foarfece cu diverse modele (cred ca le stii, nu cele cu lame drepte si cu diverse forme...) - dintre activitatile serioase ii plac niste arti de activitati de la teora, de ex: www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1285&category=06" target="_blank">asta ,www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=6888&category=06" target="_blank">asta,www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1015&category=06" target="_blank">sau asta ; cu cartile astea pot sa il tin ocupat si 2 ore, dar sa fiu si eu langa el - i-am cumparat (era de mult in plan..) www.decathlon.ro/RO/mt-200-149105970/" target="_blank">trambulina asta din decathlon si cand are prea multa energie topaie in voie - l-am scos in parc cam 1 ora/zi - de 2 ori/saptamana mergem la karate - ii pun niste CD-uri educationale din colectia www.piticlic.eu/piticlic.htm" target="_blank">piticlic - uneori il culc de pranz si imi trag sufletul cam 2ore.. - ii plac f f mult jocurile gen "nu te supara, frate!", "cararea pierduta", etc; cu colectia www.cauti.ro/produse/detalii/d-toys-colectie-35-jocuri-basme~~5328292.html" target="_blank">asta iar il tin ocupat 1-2 ore fara sa se plictiseasca dara, despre mersul la munte nu stiu sa iti dau un raspuns stiintific; oricum, la noi in tara pana pe la 2000-2500m nu e o problema de aclimatizare. daca vrei sa mergi cu cortul, sunt mai multe de luat in considerare..insecte, temperatura..ca idee noi am facut prima iesire cu matei la munte la 1 an si 4 luni, cand am facut traseul piatra-arsa-babele, iar prima iesire cu cortul la 2 ani, dar am stat doar 1 noapte ca ne-a prins ploaia, apoi de la 3 ani a fost absolut ok. |
cati ani are printul? si noi vrem o trambulina dar mi=e teama fara aparatori si am zis ca ne pastram pentru la vara sa iau pentru curte una mare cu plasa. Dar pare super si asta
mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) printesa noastra, minune mica si 35+ Octavian
povestea nasterii
Tala spune:
Meg multumesc pt sugestii. Asa citindu-va pe voi imi dau seama ca face si el destule, dar imi zice ca se plictiseste. Eu nu-l mai culc la pranz de ceva vreme pt ca nu are nevoie de somnul asta (doarme mami insa ). Piticlic stie pe de rost, carti/povesti citim inainte de nani. Fise ca la gradi nu vrea si il inteleg, sau cel putin nu-l fortez, o sa aiba timp de ele la scoala. Construieste mult (inclusiv din hartie, cartoane, sarme, scotch...nici nu vreau sa-ti povestesc ce opere arhitecturale am prin casa ), dar ideea este ca vrea sa ma implic si eu mai mult. Din pacate pt el nu-l duc la activitati extra sau prin parcuri pt ca nu mai pot.
Azi chiar mi-a fost f greu pt ca am impresia ca fac si otita. N-am avut niciodata asa ceva, dar daca ma doare urechea si simt canalul auditiv asta poate sa fie nu? Pitica se impinge de am impresia ca o scap, ma dor si ochii si capul...sunt o plangacioasa...
monna3 spune:
dia_tm bravo, important e ca voi sunteti bine amandoua . si la mine erau o groaza de masuratori pe acolo si toate aratau ca bebe e peste 38 de saptam de m-am si speriat dar moasa mi-a zis ca-i ok, sa nu-mi fac griji... acu nah...
Tala la plangacioasa
Monica, fericita 37+ cu Cezar-Andrei
AMR: 3 saptamani
Tala spune:
Dia eu am inteles ca bebe creste pe etape, adica sapt asta se dezvolta nu stiu ce, sapt viitoare alt ceva, asa ca daca doctorul nu a zis nimic poate e totul ok.
Laura noi am avut trambulina in curte, am avut tobogan in casa, tot ce are nu mai este interesant , mai bine dam bani in parc , dar clar nu e la fel la toti copiii, plus ca al meu e mai domol, nu e genul activ, mai mult analitic.
aredwynn spune:
Strumfy, nu sunt dureroase, doar din cand in cand e cate una mai intensa care parca parca doare putin, ca o crampa. Dureroase sunt senzatiile alea naspa ca la menstruatie, ca m-am obisnuit deja cu contractii.
Dia, am fost marti seara la dr, am facut tns si eco si era totul ok. Bataile inimii erau intre 120 si 160. Eu am de mult contractii, insa doar de ieri, dupa eliminarea dopului am observat un pattern regulat (7 minute). Pana ieri erau fara program. Am vorbit cu doula, nu si-a facut probleme. Iar bebe vad ca e activa, se misca. Si eu imi faceam probleme ca probabil o afecteaza contractiile, dar am vazut ca a fost ok marti. Dar daca nici maine nu observ vreo schimbare, o sa sun medicul. In seara asta incerc o baie fierbinte, cum zicea JD, ca parca si sa tina asa la nesfarsit contractiile astea nu ma prea incanta.
Anca, 39+ cu Natalia
megbeng spune:
asa..sa continuam (s-a trezit matei intre timp si imi era sa nu dispara mesajul pana dau send..)
supermami, la IRIS nu am mai ajuns....vinerea trecuta ne-a venit mobila si la 9 seara eram franta de oboseala, abia mai statea in fund, daramite sa conduc pana acolo si apoi sa tzopai...dupa ce nasc de acum..cica prin iulie ar fi concertul aniversar iris-35 de ani.
despre filmulete...da...si noi i-am pus filme de cand avea 0-1 an, e f incantat si de el in filme si ca asa va fi si surioara lui..
la desene animate am noroc, al meu e mai pacifist asa..se uita pe youtube la tom si jerry, pantera roz, droopy, road runner si altii din aceeasi generatie; a avut etapa scooby-doo dar i-a trecut duap ce si-a dat seama singur ca viseaza monstruleti noaptea daca se uita prea mult.
hai aredwynn!!
hai magddalena!!
hai strumfy!!
apropo de baia fierbinte....ma intrebam si eu..oare daca ti se rupe apa cat esti in cada...iti dai seama?
laura, matei are 5 ani..dar beleaua acum e ca vrea sa sara din pat pe trambulina..are pat supraetajat..si la asta nu m-am gandit, la naiba! din fericire e destul de mare sa inteleaga...dar totusi sunt imprevizibili astia micii..astept sa treaca elementul noutate
meg,dematei(9.02.2007) si cu 38+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)