Scoala dorita, sau cea de circumscriptie?
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Cind s-a schimbat asta cu etapa 3? Ca pina acum iti pastra locul pina in etapa 3. |
Niciodata si nimeni nu a specificat ca s-ar pastra locul cuiva care-l va refuza in etapa I.
grigutza spune:
Deci uite cum inteleg eu:
Daca te-ai recenzat, copilul apare intr-o baza de date comuna ca apartinand scolii x, tu in schimb ai vrea sa incerci la scoala y, o scoala mult mai buna. Daca in prima etapa nu mergi la scoala x, ei pe baza recensamantului iti vor pastra locul si in etapa a doua vor anunta ca locuri libere doar cele rezultate din diferenta nr total aprobat (25*nr clase) - nr recenzati.
In a doua etapa vor afisa toate scolile locurile libere, deci vei vedea la scoala y cate mai sunt. Vei merge cu dosarul, dupa terminarea perioadei vor afisa si daca nu prinzi loc la ei mergi in etapa urmatoare la scoala de circumscriptie unde pe baza buletinului si a faptului ca ai fost recenzata iti vor da un loc.
De altfel eu ma gandesc ca in mod normal, daca la scolile bune vor merge multi in a doua etapa, la o scoala ca x a ta, nu vor fi doritori in a doua etapa, daca nici tu care stai aproape nu optezi pentru ea din prima, de ce as veni eu si mai de departe la acea scoala?
Mie secretara de la o scoala buna imi spunea ca cine are nervii sa treaca si de a treia etapa fara sa duca dosarul la circumscriptie are prioritate in a patra etapa acolo unde a fost respins in etapa doi, desigur daca mai scoate scoala locuri in etapa a patra (locuri ale celor din circumscriptie care nu au venit nici in a treia etapa, suplimentare de clase daca au spatiu etc.).
Eu din metodologie si completarile ulterioare, cele cu recensamantul, am inteles ca iti asigura un loc in circumscriptie daca te-ai recenzat si il pastreaza pana in etapa a treia.
catrinik spune:
Cum nu?
De fiecare data s-a specificat clar acest lucru: pina in etapa 3 locul iti este asigurat. Si la scoli, si inspectorii, si la sedinte, si la conferinte ...
Cei din circumscriptie care nu vor sa se duca in et I au tot dreptul sa incerce la alta scoala ( in et II ). Daca acolo sint refuzati se intorc in scoala de circum. Exact pt asta este et III.
Ce intelegeti din asta?
1. Exemplificarea modului in care se stabileste numarul de locuri libere, in sensul art. 8 din Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013
De exemplu, daca in circumscriptia scolara a unitatii de invatamant Minerva exista 40 de copii care trebuie inscrisi la clasa pregatitoare si 61 de copii care trebuie inscrisi la clasa I, atunci scoala primeste prin planul de scolarizare 2 clase pregatitoare (50 de locuri) si 3 clase I (75 de locuri). Ca urmare, numarul de locuri libere este de 10 la clasa pregatitoare (50-40) si 14 la clasa I (75-61).
2. Exemplificarea modului in care se stabileste numarul de locuri disponibile, in sensul art. 26 din Metodologia privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013
De exemplu, daca la unitatea de invatamant Minerva, mentionata la pct. 1, au ramas neocupate in etapa a doua de inscriere 5 din cele 10 locuri libere, iar din cei 40 de copii din circumscriptia scolara care trebuiau inscrisi in clasa pregatitoare, 36 au fost inscrisi, 34 la Minerva si 2 la alte unitati de invatamant, atunci la unitatea de invatamant Minerva exista in total 11 locuri disponibile pentru a patra etapa de inscriere. Cele 11 locuri se compun din cele 5 locuri ramase libere, 4 locuri neocupate de copiii din circumscriptie inca nedistribuiti, respectiv din cele 2 locuri lasate neocupate de copiii din circumscriptie care sunt inscrisi la alte unitati de invatamant.
claujro spune:
Te poti intoarce in etapa a III-a la scoala de circumscriptie si te vor primi. Ca locul din prima etapa e "rezervat" sau nu, n-are relevanta, e doar o problema ce tine de cuvinte.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui catrinik De fiecare data s-a specificat clar acest lucru: pina in etapa 3 locul iti este asigurat. |
Cine si cand a specificat asta?
Caci daca ar fi cum spui tu etapa a IV-a ar fi fost si ilogica, si inutila.
catrinik spune:
Nu. Abia dupa etapa 3 se elibereaza locul, tocmai pt cei care vin in et 4.
Eu asa inteleg ... si asa mi s-a confirmat, inclusiv de la scoala si inspectorat.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui catrinik Nu. Abia dupa etapa 3 se elibereaza locul, tocmai pt cei care vin in et 4. Eu asa inteleg ... si asa mi s-a confirmat, inclusiv de la scoala si inspectorat. |
Pai asa spune, ca cineva ti-a spus asta. Nicidecum ca este oficial.
Mie mi-au spus exact pe dos. Si ceea ce mi-au spus se pupa cu ordinul ministrului. Ca daca se ocupa locurile in etapa a III-a, pa si pusi, etapa a IV-a la voia computerului. Altfel, ce rost ar mai avea etapa a IV-a daca toti ar fi rezolvati in etapa a III-a?
Poate au vrut sa-ti spuna altceva, ce a remarcat un antevorbitor. Ca in general lumea fuge de scolile mai slabe, iar acestea nu vor fi nicidecum solicitate in etapa a II-a, prin urmare cei ce nu le-au ocupat in prima etapa aproape sigur isi vor gasi locul neocupat cand se vor intoarce in etapa a III-a.
Lucrurile se schimba cu scolile cautate. De exemplu sunt arondat la 79. Dar optez pentru 97. Insa nu reusesc sa intru in etapa a II-a la 97 si ma intorc cu cererea la 79. Ghinion, la ce batalie este acolo voi fi pasat direct in etapa a IV-a, unde ajung poate hat tocmai la 189.
catrinik spune:
Nu ne intelegem si pace ...
Ce am inteles eu din exemplu ( care e din metodologie ) si mi-a fost confirmat de mai multi:
- prima oara se duc cei din circumscriptie
- a 2 cei care vor la alte scoli si se duc pe cele 10 locuri libere. 10 de la 50 (aprobate) - 40(recenzati)
- in a 3 te intorci la circum. daca ai fost refuzat in et 2 (pe cele 40 locuri)
daca ai fost acceptat in etapa 2 ramii inscris acolo, deci abia acum se deblocheaza locul de la circum, la sfirsitul et 3.
- in a 4 se duc cei care nu au fost acceptati in et 2 si nici nu s-au dus in et 3, pe ce locuri au ramas libere in tot Bucurestiul.
Sint cumva grupate 1-3 si 2-4.
Vezi si in exemplu cum se compun cele 11 locuri.
Androix spune:
Art. 26 La incheierea celei de-a treia etape de inscriere se considera locuri disponibile, pe langa locurile ramase neocupate dupa a doua etapa de repartizare, si locurile copiilor din circumscriptia scolara respectiva care au fost inmatriculati la o alta scoala, in etapa a doua de inscriere, sau care nu s-au inscris in nici o unitate de invatamant in etapele anterioare. Exemplificarea modului în care se stabileste numarul de locuri disponibile, in sensul prezentului articol, se regaseste în Anexa nr. 1b.
Deci locurile copiilor din circumscriptie sunt asigurate pana la sfarsitul etapei a III-a.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!