Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Blanca, eu zic sa-ti intrebi medicul. Eu cred ca as face testul de anticorpi anti B, mai ales ca esti la a doua sarcina. Din cate stiu eu, RH-ul nu e o problema decat in situatia inversa, cand mama are negativ si tatal pozitiv.

Despre toleranta la glucoza am inteles ca se mai face si de rutina (preventiv) prin unele parti, in sapt 28-30. Nu stiu daca implica vreun risc, dar daca dr va zice ca totul e ok si nu e nevoie, poate n-are rost sa va intepati degeaba si sa stati nemancate aiurea.

Am uitat sa zic ca nu-mi vine sa cred ca se discuta dea despre bagajul de spital.Ce-i drept, eu si sunt printre mezinele odiseii (ca varsta a sarcinii, nicidecum ca varsta a mamei - acolo intru la babe). Sincera sa fiu, si mie mi se pare dubios sa ai nevoie de detartant, dar nu fiindca nu ar fi nevoie, ci tocmai fiindca ar putea fi nevoie. Mi se pare foartea aiurea sa trebuiasca pacientele sa dezinfecteze toaletele din spitale, dar pot sa inteleg de ce simte Elly nevoia sa o faca. Eu nu cred ca voi umbla cu domestos-ul dupa mine, dar mai vad la fata locului. Eventual il trimit pe sot la cumparaturi. Ma gandeam mai degraba la niste servetele dezinfectante.

Aever, ma sperii . Pai daca eu par organizata si planificata, nu stiu cine e haotica . Casa e vraiste, vrem sa ne apucam sa renovam pe aici (vreau sa schimb instalatiile, geamurile si sa zugravesc camera lor, care acum e pe post de depozit) si nici macar nu stim de unde sa incepem. Nu am cumparat inca absolut nimic pentru ele, cu exceptia pernei aceleia de gravide care am inteles ca se poate utiliza si la alaptat, restul sunt doar proiecte. Am zis sa astept targurile de la sfarsit de martie, poate gasim acolo ceva care sa ne placa mai mult decat ce am vazut pana acum. Daca nu, Kiabi (haine), Ikea (mobila) si amazon scrie pe noi. La haine e o mica problema, fiindca pe mine personal ma enerveaza regula cu roz/bleu (v-am mai zis eu candva ca nu vreau "printese", ci copii), iar majoritatea hainelor pentru copii merg pe stereotipia asta. La Kiabi am mai vazut si verde, galben, crem, bej, rosu, albastru, portocaliu etc si arata foarte dragut. In plus, parca si varietatea e mai mare sau asa mi s-a parut mie.
Deja mi-am facut cosul de cumparaturi pe amazon si il mai modific cand imi mai vine vreo idee, dar de comandat n-am comandat nimic. Oricum, va recomand cu mare caldura review-urile de pe amazon, chiar daca nu cumparati produsele de acolo. Mie mi s-au parut foarte utile.

Despre scutecele refolosibile nu pot sa scriu mai mult decat se gaseste oricum pe net. Nu am experienta cu ele (si nici cu cele de unica folosinta). Exista un topic pe aici pe DC despre ele, dar am vazut ca au aparut tot felul de polemici si conflicte personale, asa ca nu m-am bagat.

Alma 24+ (de 3 ori femeie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000

Erau la Ikea ceva protectoare de scari, sau poti face pe comanda..pt bebi ce patut ei? Cred ca ar fi cazul sa o transferi pe Amana si pat mai mare si sa profiti de patut pt noul bebic?

Normal..parerea mea..

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 26s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

De la Ikea am luat pentru partea de jos a scarilor, pentru sus nu am gasit la nicio firma. Unde se fac pe comanda?
Pai ieri a venit patutul Amanei, cel din link, care mai tarziu se face pat de mijloc, lat 148 lung 210, super ok. Lui bebita ii va reveni deocamdata patutul ei, da.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Alma, sunt de acord 100% cu ce ai scris despre Amazon. De acolo ma "inspir" si eu si ma las ghidata 90% de review-uri. Ca si tine, am deja un "wish list" de vreo 20 de produse . Insa mie mi se pare ca nu prea livreaza in Romania, ori o fac la costuri maricele. Ma insel? Tu de pe .co.uk comanzi?

Si pe mine ma bate serios gandul scutecelor reutilizabile (macar partial, cum ziceai si tu, ca acum chiar nu as umbla cu ele dupa mine prin concediu si prin oras), in primul rand pentru ca mi se par mai putin pline chimicale de care am de gand sa ma feresc cat pot. Asa ca, orice concluzie a studiului vostru e mai mult decat bine venita .

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Salutare, burtici! Vad ca v-ati pus pe ''vorbit''la greu.

Alma, ma bucur pentru vestile bune!

Diana, pupicei stabilizatori inimosului!

Andra, felicitari pentru ghemotocul sanatos!

Virginia, ti-a placut metoda, hm? De inventiva is inventiva...oioi, mai ceva ca tiganii aia ce vindeau Pantene umplut cu apa si cu pungulita de sampon pusa ''pentru proba'' sub capac.

Aever, vad ca si tu calculezi ca mine - si eu am tot invartit saptamanile de sarcina pana cand am ajuns la concluzia ca dupa 21 mai (37s implinite) poate veni linistita bebelina, asa ca eu sa o astept cat de repede dupa aceasta data.

Deea, ziceai intr-un post ca ti se va administra antibiotic in travaliu si la bebe dupa? E obligatoriu la bebe dupa sau ce ti-a zis medicul? Aici nu se mai da si la bebe daca mama a apucat sa ia perfuzia cu 5 ore inainte de nastere.

Alma & Onutza, aici testul de glucoza e obligatoriu intre 26-28 saptamani, nu conteaza cat ai crescut in greutate sau la a cata sarcina esti sau altceva.

Ca tot vorbeati despre martisoare, vroiam sa intreb si eu dar a intrebat cineva inainte de ce va abtineti? ..Se pare ca raspunsul unanim a fost : sotul! Al meu e latino cu ''sangre caliente'', avem martioare de putem face si cadou (glumeam, sa nu solicitati ca scot ''scorkia'', vorba Virginiei).

Scutecele reutilizabile...nu stiu daca stiti cati cacacei face un bebe pe zi (muuuuuulti, muuuuuuulti) si ca scutecele alea trebuie curatate bine inainte de a le baga in masina de spalat...plus ca caca ala iese asaaaaa de greu din tesuturi de nu va puteti imagina. Or fi poate mai sanatoase, dar munca e dubla/tripla pentru mami( ma indoiesc ca tati se baga la curatat cu ''mana libera'' )..eu una nu imi fac mai mult de lucru sigur. , mai ales ca Ilinca pare sa tolereze foarte bine Pampersul..a avut iritatii urate o data sau de doua ori intr-un an..si alea cand a mancat prea multa portocala.

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 6a (25+) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

A mea nu a avut nici o iritatie de la scutec (fie el Pampers, Pilo sau Huggies), a fost si ea rosioara dar cand am inceput diversificarea si in functie de ce manca insa cu unguent i-au trecut repede.

Oricum scutecele de unica folosinta sunt inventii minunate, alaturi de batista bebelusului si masina de spalat..eu nu le-as schmba pe nimic...

"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000

A mea nu a avut nici o iritatie de la scutec (fie el Pampers, Pilo sau Huggies), a fost si ea rosioara dar cand am inceput diversificarea si in functie de ce manca insa cu unguent i-au trecut repede.

Oricum scutecele de unica folosinta sunt inventii minunate, alaturi de batista bebelusului si masina de spalat..eu nu le-as schmba pe nimic...

Haaa, bine ca te-am prins cu batista bebelusului. Spune-mi si mie, nu s-a speriat Eva de zgomot? Pt voi a functionat ok?
Aici nu am vazut, dar nici nu am cautat ce-i drept, noi avem un aspirator nazal (varianta manuala a batistei, daca vrei) si suntem destul de multumiti de el. Eram doar curioasa sa aud o experienta personala cu batista asta minune.

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... in luna a 6a (25+) :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Batista bebelusului e o inventie minunata, ma gandesc cum ar fi fost viata mea fara ea
Blanca, stii unde se fac porti de siguranta la comanda?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Buna fetelor,

DIANA - daca nu vrei sa folosesti pampers sau alt scutec de asta comercial, vezi ca mai exista si scutece de unica folosinta BIO. Ceva de genul asta:

http://www.amazon.com/Earths-Best-TenderCare-Chlorine-Diapers/dp/B001TUZI3Y/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1330697436&sr=8-2

Le-am mai folosit si noi, dar ma rog, eu folosesc in mod regulat pampers, n-a patit nimic copilul. Nici macar "rushes" nu a avut vreodata. Nici nu l-am lasat cu pipi sau caca la fund, si intotdeauna l-am dat cu o crema naturala pentru fundulet care i-a protejat pielea foarte bine.

ALMA - si eu as proceda la fel. Mai degraba mi-as lua o bona decit bunicile. Si tot la fel am cea mai buna soacra din tot Universul, de mama nu mai zic, insa imediat dupa ce nasti ai nevoie de un timp de acomodare si nu sa stai sa fii atenta, delicata, diplomata etc. Din ce mai vad pe aici, parintii de gemeni isi iau, in general o bona, macar pentru perioada de inceput pina intra intr-o anumita rutina. Am avut si la odiseea lui Bryce cel putin 2 mamici de gemeni, da' uite ca nu mai tin minte cum au procedat. Voi mai stiti Blanca sau Uliasi?

Cit despre carucior, nu stiu care iti e bugetul, noi am gasit un carucior dublu foarte bun, si destul de compact ca asta e una din problemele carucioarelor duble, sunt enorme si grele. Noi am ales modelul asta. E foarte versatil si poate fi folosit si ca "single" si ca "double" plus ca-ti poti aranja scaunele dupa cum vrei etc.:

http://www.cityministrollers.com/Baby-Jogger-City-Select-Double-Stroller-Ruby-Red-p/csrby2.htm

Va pupam si sa aveti un weekend placut,

Clara - mami lui Bryce si Kaeden - 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica10 spune:

Eu sunt mai in urma cu cititul, dar mai vin cu cate o completare:

Alma, bravos ca sunteti bine, sa o tineti tot asa!! Ref la info utile, mai bine ti le salvezi tu in laptop, ca ar fi cam greu sa se faca separat cate un link pt fiecare topic (eu asa am in calculator, fisiere cu idei de papa bebe, cosmetice bebe, dr recomandati, locatii de vacanta..).

Stokke, de-asta avem, e cel mai bun dupa parerea mea, daca ii gasiti hibe sa-mi ziceti si mie, ca io n-am reusit intr-un an. Am cumparat acum unul sport, tip umbrela de la mothercare si-am zis sa-l incercam si sa o obisnuim si pe cea mica cu el. Dupa prima plimbare l-am strans repede si-am zis ca o mai rasfatam pe don'soara pana cand vine noul locatar de Stokke.

Batista bebelusului e prea intens recomandata, dupa parerea mea. Si eu am chinuit copilul la inceput cu aspiratorul. Apoi trageam eu cu gura la capatul furtunului unde tb pus aspiratorul. Dar mucii ies in general cu ser, muuuuuuuult ser.
Aici te pune doctorul sa ii pui ser daca are muci; daca are febra pana in 39 te trimite acasa cu paracetamol si-atat; si sa stai cuminte s-o pandesti timp de 3 zile sa vezi cum evolueaza. La diaree (noi am avut 3 sapt, dar nu agresiv) la fel, nu faci nik, lasi virusul sa iasa din corp singurel; doar saruri de rehidratare. Deci mult zen si copilul (corpul) se reface in majoritatea cazurilor singur.

Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (ian 2011) si 22s
think pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Eu cu BB am avut experiente ok si f bune..cat sunt mici nu se pot opune chiar f tare, am cumparat aspirator mic special pt BB, nu am atasat la aspiratorul de casa (desi cand sunt la mama sau soacra le folosesc) am dat pe viteza si zgomotul cel mai mic si am tras..si ce iese de acolo nene nici in 100 de ani nu scoti cu pompite si altele..plus ca la BB poti trage si tu cu gura de ex ( e un furtun lung, nu iti vine nimic in gura).
Cand a mai crescut era obisnuita si statea/sta super..a fos to perioada cand noaptea se mai speria de la zgomot dar J. il pune ain pat sub plamuma si se atenua zgomotul.
Mie mi se pare f f f utila..si nu am chinuit copilul deloc, nu am tinut-o strans, ii baga in nas si ii aratam mucisorii..apoi isi baga singura..depinde cum il iei de la inceput..insa mi se pare de mareeee folos.

Clara din cate imi amintesc eu la odiseea cealalta fetele cu gemeni s-au descurcat singure la inceput cu ceva ajutor de la sot si parinti din cand in cand, nu au alaptat desi s-au chinuit si cand a fost momentul au dat copii la cresa/bona ( pe la cca 2 ani).
Clara il mai tii pe Bryce in carucior? Si eu ma gandeam s aiau o treapta din aceea care se ataseaza pe carut pt ea, altfel nu vad de ce as tine-o in carut..de dormit nu cred ca mi-ar dormii acolo, nici nu ar mai avea loc la cei peste 95 cm ai ei acum da rla vara..

Andra ma gandeam la un mobilar ceva..nu stiu altfel.

Mergi la inceput