Biciclim?
Salut,
Inainte de bebe mergeam des pe bicicleta. Cat am fost gravida sotul a mers si la munte, trasee coborari chestii. Eu prefer inca doar biciclismul urban.
Acu sotul insista sa il angrenam si pe cel mic in de-ale pedalatului, jos palaria desigur, intentie minunata dar eu cred ca e mult prea mic!
Zice ca sa ii luam de pe acum scaun din acela de bicicleta pt ca:
1. in mod sigur nu e prea mic ca doar scrie acolo de la nu stiu cate luni, ori al nostru face 1 an
2. i se va parea placut
3. e foarte sigur
Argmentele mele contra sunt:
1. la 1 an un copil abia asteapta sa isi foloseasca propriile picioare, la mersul abia descoperit. Se va plictisi in scaun si va urla si sa vezi atunci cum o sa il plimbam cu o mana si cu ailalta tinant ghidoane si altele
2. eu nu vad nimic sigur la chestia aia. a , ok, nu cade din bicicleta, dar poate sa cada CU TOT cu bicicleta, cum am vazut vara trecuta. Un tatic neatent, bicicleta scapata din mana si zdrang la pamant au fost si bicicleta si copilul ingrozit si de cazra si de imobilitatea fortata (sa cazi ca gardu la pamant legat de picioare si trup nu poate fi fun)
3. sunt de acord cu scaunul ala dar dupa ce vorbeste cat de cat. Sa zica el, sa il aud EU 'mai incet / mi-e sete / vreau jos". Nu sa pedalez eu ca zarghita cu vantu in plete si ala micu mai stiu eu ce sa faca.
DARRR accept si ca poate is eu prapastioasa si voila topic pe aceasta tema. Aveti scaun pt copii la bicicleta, unde mergeti, de la ce varsta, cum e.
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Personal nu am, copiii mei sunt mari. Dar aici foarte multi care au copii mici au asa ceva. Majoritatea umbla cu bicicletele la serviciu, merg in plimbari in dupamesele sau zilele libere si nu am auzit de probleme.
Copilul sa aiba neaparat casca pe cap. Sa faceti mai intai plimbari scurte, sa se obisnuiasca. Nu am vazut copii mici plangand pe bicicleta, la toti le place.
Copiii mei sunt mari acum, biciclim toti 4 si pot spune ca sunt niste momente minunate acelea in care mergem la plimbare cu bicicleta. Noi folosim bicicleta verile cand mergem la munca, copiii merg la scoala cu bicicleta.
Spor, sunt sigura ca ii va placea celui mic.
codruta mihaela spune:
Daca nu e o investitie prea mare puteti sa incercati.Vedeti cum reactioneaza copilul.
Am vazut la un concurs ca o mama avea un scaun din asta pe bicicleta si a participat impreuna cu copilul.Era un concurs de mountainbike si bebe era sub un an.M-am gindit cite zguduituri a suport copilul, dar bebe parea ok.
Nu stiu pe unde veti face plimbarile dar marea mea problema cind mergem cu bicicletele sunt cainii.
anya spune:
Eu zic sa-i faci cadou sotului de "iepuras" un scaun de bb pt bicicleta si sa o luati usor cu plimbare pana in parc. Daca bb pare incantat de afacere, incercati o plimbare-doua pe trasee scurte. Vedeti cum se comporta pe teren, cum e cu logistica. Alegeti trasee usoare astfel incat riscul sa cadeti sa fie cat mai mic.
alex_andra spune:
eu am vazut, in trafic, acum 2 zile, un tatic care bicicla si avea un baietel in carca, intr-un fel de ghiozdan. Adica un fel de marsupiu de spate.
Baietelul avea vreo 4 ani.
adinag spune:
noi am folosit scaunul cu succes de la un an si ceva. Nici eu nu am vazut inca sa planga un copil in el, al meu a si adormit acolo de cateva ori :D.
Insa as alege trasee nepericuloase, in sensul ca sa nu fie in mijlocul Bucurestiului, unde de poae agata o masina etc.
msl1 spune:
Da am avut pt fata mea cea mare
De pe la vreun an pina pe la 3 a avut scaunel atasat pe bicicleta mare ( a lui tata-so nu pe a mea, ca eu nu am echilibru destul pt asa ceva); i-a placut f mult, nu a plins niciodata si nici nu a cazut niciodata; dupa 3 ani i-am luat bicicleta si roti ajutatoare pe care o foloseste si azi ( 5 ani jumate); daca ai dubii despre scaunel atasat poti sa cumperi un fel de rulota sau nici nu stiu cum sa-i spun in care sa-l pui pe copil si se ataseaza de capatul bicicletei, este ca un fel de carucior atasat la bicicleta. de acolo nu cade sigur si bicicleta are mai mult echilibru banuiesc cu chestia aia atasata.
theo_2004 spune:
msl in Ro si mai ales in Bucuresti e fff riscant cu acele carucioare atasate la bicicleta.
http://www.decathlon.co.uk/childrens-trailer-id_8018607.html
la asa ceva te referi, nu? e fff periculos in Ro!
eu zic ca modelul celor de la Taga e super, dar o galagie de bani!
J.D. spune:
Theo, de ce acel chariot foarte periculos in bucuresti?
Taga in alta ordine de idei e o fita si ar merge numai prin parc sau pe asfalt. In nici un caz la munte.
Ina, cand mai creste bebe putin cumparati/i si lui o bicicleta balance bike. Are 2 roti dar nu are pedale. Dupa 1 an jumate - 2 ani de practica pe acea bicicleta, ii puteti lua una cu pedale. Va merge fara probleme si fara roti ajutatoare. Nu/si au rostul acele roti ajutatoare. Mai mult incurca. Recomand early rider. sunt de lemn, cele mai usoare de pe piata si se pot folosi de la 18 luni.
Si aici e plin de bebei in scaunele pe bicicleta parintilor. Puteti incerca pe traseu scurt prin parc la inceput. Si neaparat casca de protectie.
Finn Constantine 15.10.2009 si 32+ Euan Tudor
adinag spune:
J.D. are perfecta dreptate, rotile ajutatoare mai mult incurca si copiii pot cadea destul de urat (raman deseoti agatate prin ceva). In afara de asta nu dezvolta deloc simtul echilibrului, opiii au o pozitie complet ne-naturala cand merg cu roti ajutatoare.
Acuma daca e din lemn sau din altceva, depinde de buzunar. Al meu a avut una chiar ieftina, cu care s-a descurcat de minune si de la 3 ani si 4 luni merge fara roti ajutatoare, a inceput direct asa.