Ma ingrijorez prea mult?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Cristinuk da, asa-s medici si aici mai superficiali, si tu ca pacient nu esti decat un numar.."next", "volgende" si atat...
Si noi avem o problema la care inca nu i-am gasit o rezolvare ptr ca pediatra spune ca nu-i nimic grav.
De cand era bebe, de pe la 4-5 lunite, copila inainte sa-mi adoarma imi tremura, era ca si cand e in transa(am deschis si un subiect aici pe forum..)inainte de un anisor, simptomele erau mai multe, sau na atunci le-am observat mai bine..tremurat, clipiri dese din ochii, privire fixa (privire in gol), miscari involuntare ale mainilor, nu reactiona cand o strigam..apoi isi revenea ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Am intrebat pediatra..e normal si doar dupa varsta de 1 an daca aceste simptome persista atunci sa ne ingrijoram.
Are aproape 3 ani si simptomele inca sunt, insa nu ca inainte..tremuratul nu mai e asa des, insa a ramas privirea fixa, clipirile dese din pleoape, necontrolat, respiratia accelerata, miscarile incontrolabile ale mainilor (mai exact miscarea degetelor), nu reactioneaza cand o strig, sau o intreb ceva... isi revine, e ok, apoi se intampla la fel asta pana imi adoarme.
Pediatra mereu mi-a zis ca-i normal la varsta asta, nimic ingrijorator si cu timpul vor disparea. Aceste simptome se repeta mereu inainte de somn, fie ca-i cel de pranz, fie ca-i cel de noapte. Uneori dureaza mai mult, alteori nu..depinde cat de obosita este sau nu.
Am cautat raspunsuri si nu am gasit...aici pe forum mi s-a recomandat sa merg la un neurolog, nu am fost, ptr ca la fel trebuia sa trec pe la pediatra, iar ea m-a asigurat ca nu-i nimic grav..deja a devenit normal acest "ritual" iniante de somn si nu i-am mai dat asa mare importanta..si acum realizez ca am gresit, si am lasat lucrurile neterminate ..o mare greseala.
Nu am facut nimic in privinta asta, ca pana acum am avut incredere in pediatra, si daca ea spune ca nu-i nimic grav atunci poate asa este ..insa de cand cu faza" ca poate-i gripa" deja am inceput sa nu mai cred toate raspunsurile pe care mi le da.

E posibil ca sa ma insel in toate privintele, sa fiu o mama prea grijulie, prea paranoica..dar mai bine sa stiu ca al meu copil nu are nimic, decat sa apara alte complicatii si sa fie prea tarziu.

Sanatate multa micutei tale

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Eu zic sa mai cauti si alte pareri in cazul meu a fost bine ca le am cautat al cincilea pediatru dupa o ora de discutii si argumente a zis ok hai sa mergem la alt neurolog alta echipa etc

Am ales pediatru prima data dupa renume o vedeta scrie in reviste da sfaturi la tv credeam ca sunt pe maini bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Picky, in primul rand schimba doctorul. Trebuie sa gasesti unul cu care sa rezonezi, sa ai incredere in el. Fetita mea nu are pediatru, merg cu ea la doctorul nostru de familie care se ocupa si de copii. insa sunt ff multumita de el. Acum o luna mi-a facut febra. Ok am zis, e racita, antitermice etc. Dupa 4 zile inca avea febra. am chemat doctorul de la sos medecin acasa (doctorul nostru era bolnav). Asta o intoarce pe toate partile, nimic. Nu avea nimic. Totusi mi-a zis ca daca febra nu trece in 3 zile sa merg sa-i fac o analiza de urina, si o raza la plamani (tusea un pic, dar cand o asculta nu se auzea nimic). Am zis, nene esti nebum, ce raza??? Febra nu a trecut, urina ok, am mers la raza : pneumonie. Asta in conditiile in care copilul avea stare gen buna, si doar tusea un pic.
Aici asta e protocolul la febra : urina apoi raza.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Picky....mergi la pediatru si cere trimitere, daca zice ca nu e nevoie, zi-i ca pe tine nu te multumeste o simpla parere la o simpla privire, vrei mai mult si e dreptul tau sa vrei mai mult cand e vb de copilul tau. nu aplica atitudinea umila si intelegatoare, fi ferma si hotarata, ca sa inteleaga ca stii exact ce vrei si nu ai dubii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Piky_toto: imi pare rau ca n-ati rezolvat cumva problema. Probabil este ceva respirator daca la urina n-a iesit nimic. Poate ph urinei e usor modificat de la febra, deshidratare sau medicamente si o ustura. Multa sanatate ii doresc micutei.

Mergi la inceput

Am facut programare ptr luni la o alta pediatra la un alt spital. Am fi vrut maine dar era in concediu. Chiar daca febra ii va trece pana luni vom merge sa mai cerem o parere. O sa mai intru sa va dau vesti cand vom stii si noi mai multe.

Multumesc mult pentru toate raspunsurile

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Picky, in primul rand schimba doctorul. Trebuie sa gasesti unul cu care sa rezonezi, sa ai incredere in el. Fetita mea nu are pediatru, merg cu ea la doctorul nostru de familie care se ocupa si de copii. insa sunt ff multumita de el. Acum o luna mi-a facut febra. Ok am zis, e racita, antitermice etc. Dupa 4 zile inca avea febra. am chemat doctorul de la sos medecin acasa (doctorul nostru era bolnav). Asta o intoarce pe toate partile, nimic. Nu avea nimic. Totusi mi-a zis ca daca febra nu trece in 3 zile sa merg sa-i fac o analiza de urina, si o raza la plamani (tusea un pic, dar cand o asculta nu se auzea nimic). Am zis, nene esti nebum, ce raza??? Febra nu a trecut, urina ok, am mers la raza : pneumonie. Asta in conditiile in care copilul avea stare gen buna, si doar tusea un pic.
Aici asta e protocolul la febra : urina apoi raza.

Exact asta e protocolul si in Portugalia, daca copilul are febra mare care se ridica iar la intervale mici dupa ce a luat antitermice, si daca dureaza mai mult de 5 zile - analiza la urina si radiografie la plamani. In general se considera viroza normala daca are febra 3-4 zile, si nu aud nimic cand ii asculta la plamani, se uita in gat si urechi. Daca febra nu e foarte mare si daca raspunde bine la antitermice te mai lasa inca o zi doua, sub observatie. In cazul nostru febra revenea la 3-4 ore, peste 39 șC, si am facut radiografie si analiza de urina, care nu au acuzat nimic, si ne-au trimis acasa cu antitermice, fiind reevaluata zilnic. Febra a trecut dupa inca o zi jumate, era deci viral.

Si inca ceva, daca febra dispare 2-3 zile, si apoi reapare, de cele mai multe ori e vorba de o alta viroza, fara legatura cu prima, poate doar organismul mai slabit, si se incepe iar procedura de la inceput, sub observatie 3-4 zile, etc.

In general am fost multumita de sistemul asta, desi mamei, i se parut anormal sa nu i se dea nimic pt muci sau tuse, sau sa tuseasca cu saptamanile. A avut momente in care facea 5-6 viroze aproape legate, la cateva zile de diferenta intre ele. Dar asta e, isi face imunitatea. Si functioneaza, daca atunci cand a intrat la gradinita a facut viroza asta super-urata, care a tinut o saptamana, la interval de 4 zile a facut-o pe a doua care a tinut 3 zile, asta vara virozele o tineu 48 de ore, iar acum deja ii trece febra in 24 de ore, chiar cand a fost vorba de o gripa super-urata cate ne-a tintuit la pat cate 2 zile si pe mine si pe sotul.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Daca virozele, si atata timp cat copilul e sub observatie continua, nu mi se par a fi neaparat o problema, totusi atitudinea pediatrei in legatura cu tremuratul, care se manifecta de trei ani si nu trece, nu mi se pare deloc in regula! Viroze fac toti copii (desi tb tratata cu seriozitate fiecare in parte), totusi tremuratul nu e deloc ceva des intalnit, si mi s-ar parea normal sa ii se gaseasca o explicatie. Ai incercat sa o filmezi si sa ii arati filmul medicului? ca ma gandesc ca nu te crede numai din ce povestesti. As merge neaparat la un neurolog, chiar daca as trece peste capul pediatrei.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Pisi ok, poate cum spui si tu, sunt doar viroze si atat, dar eu nici de asta nu sunt sigura atata timp ca exista acel "poate" spus de doctora. Acum doua saptamani cand a facut febra si am fost la ea..era poate-i viroza, nu erau nici atunci simptome decat putin rosie in urechea dreapta, dar nu muci, nu in gat, nu la plamani nimic..am intrebat-o at daca nu cumva poate sa fie gripa..ne-a zis clar ca nu are cum sa fie gripa ca la gripa stai la pat, nu esti asa activ cum era Stefi cu febra de peste 40...dupa 5 zile am mers din nou la ea ca febra nu-i trecea nici cu antitermice..adica mai jos de 38,6 nu scadea..a controlat-o nu mai avea absolut nimic, nici macar rosu in ureche..si atunci ne-a zis ca "poate-i gripa"..pai acum sincer eu nu pot merge doar pe presupuneri..

Inca ceva, aseara la urgenta, cand stagiara scria in computer ce simptome are, adica ce-i spuneam noi, a dat si o cautare la fisierul cu datele de cand am fost noi in decembrie la urgente, sa vada care au fost simptomele si ce a avut. A plecat din camera de garda si a lasat acel fisier deschis...al meu sot, plimband-o pe Anna in brate, "a aruncat" un ochii spre computer si i-a sarit in ochii cuvantul pneumonie. Apoi a citit toata fraza. Scria ca pe data de 26 decembrie la ora 23 ne-am prezentat la urgente, unde copila a fost diagnosticata cu pneumonie. si ca nu a fost cazul de internare si i s-a administrat tratamentu, la domiciliu. Am ramas socati la ce scria acolo. Clar am fost pe data respectiva la urgente dar a fost diagnosticata cu infectie in gat, amigdalele erau pline de puroi, si ne-a dat amoxiclav...dar in nici un caz nu ne-a zis de pneumonie...si nici pediatra nu a zis nimic (aceea era fisa pe care i-au trimis-o pediatrei). Deci ce sa mai inteleg?! Daca era pneumonie dece noua ni s-a spus doar de puroi in gat?! (asta stiu sigur ca avea ca m-am uitat si eu in gatul ei). Ne-am gandit si la varianta ca poate s-a gresit diagnosticul cand s-a scris acea fisa...oricum dupa cum ne-a tratat la urgente aseara nu mai avea rost sa despicam firul in patru la ce a fost acum 2 luni...

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Uite vezi, asta e ingrijorator febra fara nimic altceva. Nu e ok sa-ti zica poate e aia sau aia. Trebuia sa iti dea sa faci analize, o raza.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput