Ma ingrijorez prea mult?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Picky_toto

Asteryaro si fetita lui Desiree ce a avut?!
Cristinuk sa inteleg ca de alcelasi sistem ca si in Be te lovesti si in Franta.. ce a avut copilul tau? sanatate in continuare.
Belleane asa-i e ca nici antitermicele nu-s bune, de multe ori am aplicat si chesti babesti, precum comprese cu otet diluat cu apa, sau doar comprese cu apa sau bai ca sa-i reduc temperatura. Si chiar daca ar fi traumatizant macar m-as linisti sa stiu ca m-am ingrijorat degeaba.
J.D noi nu avem o cauza clara a acestor febre dese si de lunga durata si asta ma ingrijoreaza.
Simonix vad ca si tu te-ai lovit de acelasi simtem ca si noi...Ma bucur ca al tau baietel este bine si nu mai aveti probleme acum. Eu nu sunt de acord cu operatia de polipi sau cu operatia de amigdale..nu la varsta asta...nu pot spune clar ca la ea ea o problema cu polipi ptr ca fac comparatie cu o prietena al carui baietel pana sa ajunga la drene i-au facut otite in repetate randuri si deja nici drenele nu-l prea mai ajuta..deci clar la noi problema nu-i asa grava. De cand a inceput gradinita a inceput sa fie asa bolnavicoasa, pana atunci o singura data in 2 ani jumate a luat antibiotic ca facuse rosu in gat. Insa din noiembrei pana acum a avut 1 singura data otita grava unde s-a administrat antibiotic si o singura data puroi in gat unde la fel s-a administrat antibiotic (aici am ajuns la urgente, asta la 2 zile dupa ce fusesem la pediatra ca avea febra si nu vazuse nimic in gat)..Infectia a mai recidivat la 2 sapt dupa terminarea antibioticului dar a facut minuni comprese cu cartof ras la gat (nu ma asteptam dar a dat roade)..iar otita a mai avut de vreo 2 ori inceput de rosu in ureche dar am folosit otipax si a ajutat. Am fost si la un orl-ist ptr un consult(ptr ca si mezina mi-a facut de 2 ori otita) si o alta parere si sincer am fost total dezamagita de ea..ok, chipurile copilele aveau intr-o ureche secretii, si ptr cea mare ne-a dat trimitere sa facem radiografie ca doar poate fi sigura daca are sau nu polipi. Am refuzat categoric, ptr ca nu mi s-a parut normal sa ne dea o astfel de trimitere..ea respira pe nas normal si noaptea(doar cand a fost racita s-a intamplat sa mai respire pe gurita), nu sforaie si ..am intrebat apoi pediatra si a zis ca nu-i cazul sa vb de polipi la varsta asta. Plus ca scoaterea polipilor si a amigdalelor duc la alte riscuri..de ex copilul poate face mai usor pneumonie.
Exudat se face si in Be, stiu cazuri, numai ca nu toti medici fac...din pacate..de aceea cred ca in Ro e bun acest lucru.

Am cautat sa mergem si la un homeopat, putini care ii gasim aici...am gasit unul, am sunat, i-am explicat problema cum ca avem 2 fete si ca am vrea sa cerem si parerea lui in ceea ce priveste virozele astea dese...stiti ce ne-a raspuns?! ..ca doi copii ptr el e prea mult, ca el vrea sa munceasca mai putin (in conditiile in care programul lui de lucru era de DOAR 1 ora pe zi) si sa cautam pe altul apoi ne-a inchis telefonul in nas (fara sa se scuze si sa incerce sa ne ajute cu alte referinte)

Ok stiu ca aici a racii, sau a avea o viroza, sau a avea otita, sau a avea muci, a avea paduchi e absolut normal ptr ei, dar totusi nu inteleg de ce nu se da o mai mare atentie cand e vorba de un copil.
Stiu un caz unde a fost implicat un copil roman...parinti au ajuns la urgente uc el ca avea febra si se simtea rau...l-au controlat, nu i-au facut analizele..avea rosu in gat..a doua zi de dimineata copilul a murit..apendicita. Clar se intampla si in Ro multe cazuri triste, dar totusi imi pare ca dau o mai multa atentie cand ajungi la medic si/sau la urgente..fata de aici.
Am fost in decembrie fix pe 26 cu fata la urgenta, nu-i placut sa te cari cu 3 copii la urgenta dupa tine, plus unul lasat acasa, ca avea la fel febra mare si acuza dureri puternice de burtica (ca si acum). Am ajuns la ora 9 seara si de abia la 12 noaptea am intrat la pediatrul de garda. Ardea ff tare, nici nu puteai sta langa ea, era rosie in obraji..am dezbracat-o in maieut si chilotei in sala de asteptare...nu am avut ce face decat sa asteptam ca erau ff multi copii bolnavi si un singur pediatru (aici vb de spitalul de pediatrie)

Da si de ce trebuie sa se suprainfecteze ca sa fie bagat copilul in seama?! Ca si la urgente la maternitate, nu?! mergi nu te baga nimeni in seama..atata vreme cat nu ai febra si doar sangerari e ok..te tine 3 zile in spital...apoi te trimite acasa..pierzi sarcina..asta e, a fost o infectie..dar deh nu era necesara o analiza atata timp cat nu exista febra...(cazul unei prietene de-a mea) ca sa nu mai zic de ce atentie am avut eu parte la ambele nasterii.da asta-i alta treaba...

Selene sunt de acord cu tine, mai bine sa-l controleze bine si sa stiu eu ca nu-i nimic grav..decat sa cer apoi o explicatie si sa nu mi-o dea nimeni..Si mai ales cand e vb de sanatatea copilelor mele, nu ma pot culca pe o ureche la ce raspuns imi da pediatra.

Ema tu stii mai bine cum au stat lucrurile si de cate ori m-am plans voua de problema febrei si de raspunsurile primite de la pediatra.

Acum e ok, nu am reusit sa o culc la amiaza, febra e stabila insa imi tot acuza dureri de burtica. Ea in ultimul timp imi cam face si kk ff tare, ca si cand ar fi constipata..dar nu pot zice ca-i chiar constipata ptr ca imi face zi de zi sau o data la doua zile..insa e ff tare si mai inchis la culoare decat de obicei....plus ca azi vad ca-mi face si pipi ff des.

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Asta este sistemul din Belgia Picky_toto! Nu vreau sa mai imi amintesc ce am mai avut si eu de tras cu fetita mea! Doctorii mi se par slab pregatiti, indiferenti la problemele pe care mamele raporteaza ca le-ar avea cu copilul iar de cele mai multe ori gasesc de spus ca nu este nimic de care sa te ingrijorezi fara prea multe explicatii, iar daca ei considera ca nu sunt necesare unele analize, nu le poti face fara trimitere pe care numai ei pot sa ti-o dea ! Greu, foarte greu de gasit un pediatru bun iar atunci cand il ai, trebuie sa faci cu saptamani inainte programare pentru un consult! Incearca sa schimbi pediatru pana cand il vei gasi pe cel de care vei fi multumita! Noi inca nu l-am gasit dar nu renuntam la cautari!
Asa cum spunea si emanouela
"nu, nu te ingrijorezi prea mult....si e absolut normal sa te ingrijorezi atata timp cat copilul tau nu e bine...", deci insista, iar uneori poti incerca sa exagerezi putin cu simptomele pe care le are copilul pentru a obtine ceea ce doresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

cat de inchis la culoare e scaunul fetitei ? e aproape negru ? ii administrezi ceva pe baza de fier ?

din cele descrise de tine, cred ca fetita ta are infectie urinara, e posibil sa fi "urcat" spre rinichi. unde anume, in ce zona iti spune ca apar durerile de burtica ?

ca sa-ti raspund la prima intrebare, fetita lui desiree a avut leucemie, acum e bine.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

A avut si scaune in care kk era negru..azi vad ca a fost ok. Nu-i administrez nimic pe baza de fe si nici alte vitamine..
Cand o intreb unde o doare la burtica imi arata in jurul buricului sau jos la burtica...
Ok si daca e infectie urinara de ce acum 2 saptamani la analiza la urina nu i-a aparut?!

Off imi pare rau ptr micuta, sa dea Domnul ca sa scape definitiv de aceasta boala si sa fie sanatoasa.

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Picky_toto: mai are simptome de raceala cu nas curgator, tuse, dureri de urechi, cap, musculare... sau doar simptome de urinare frecventa, dureri abdominale sau si una si alta?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui belleane

Picky_toto: mai are simptome de raceala cu nas curgator, tuse, dureri de urechi, cap, musculare... sau doar simptome de urinare frecventa, dureri abdominale sau si una si alta?

Te iubim, printesa Victoria!!!

Tusea o are de mult timp... si o deranjeaza doar in somn..ptr asta ii fac aerosoli si ii dau sirop homeopat, stodal. Dureri de urechi, cap, gat, dureri musculare nu acuza.. Nasul i-a curs pana acum vreo cateva zile, dar nu sa ma ingrijorez. Si micutei ii curge nasucul, dar nu are alte simptome.
Doar durere de burtica si de picioare imi acuza de cateva zile. Cand facea pipi imi spunea ca o ustura jos...azi nu mi-a mai zis asta ci doar facea pipi des si acuza dureri de burtica..Imi cerea sa-i dau siropel(nurofen ce i-am dat ptr febra) ca sa nu o mai doara.

Vdrag mult succes sa gasiti un pediatru bun.

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

kk negru, daca nu este asa de la fier sau alte alimente, cel mai des inseamna hemoragie oculta, adica undeva in sistemul digestiv se produce o sangerare; si nu este vorba despre partea finala a sistemului digestiv, respectiv rect/colon, pentru ca ar fi aparut firisoare rosii de sange in scaun.

cand mergi la medic nu uita sa mentionezi acest scaun negru, sa-i faca testul pentru hemoragie oculta.

iata ce medicamente pot determina hemoragia oculta : "medicamente care produc sangerare gastrointestinala: aspirina, corticosteroizi, antiinflamatoare nesteroidiene (indometacin, ibuprofen, sulindac); medicamente care produc colita (ex.: metildopa si unele antibiotice)"

e posibil sa fie de la antibioticul administrat fara protectie (probiotic) sau de la antitermice/antiinflamatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Picky_toto, Daria mea a facut primul set de analize de sange la 1 luna, colectat din vena, nu din degetel, nici n-avea sange destul (motivul: icter prelungit, neluat in greutate niciun gram timp de o saptamana).

De atunci, a mai facut inca... 2 sau 3 seturi de analize de sange, tot asa, colectat din vena, si inca 2 sau 3 tubulete de-alea. Nu mi-a placut, a fost suparata ea rau, dar, daca a trebuit, ce era sa fac? Sa stau si sa ma uit la ea cum... nu trece?

Ea nu facea febra, dar era palida, incercanata, nu manca...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Picky, sumar de urina sau urocultura?

Urocultura e necesara pt. depistarea infectiilor urinare. Si procedura cred ca o stii: se spala bine zona genitala cu apa si sapun, se clateste f. f. bine, NU se sterge, se colecteaza jetul DIN MIJLOC, FARA sa se atinga marginile recipientului cu mana sau alte obiecte.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Mergi la inceput

Am venit de la urgenta..am stat mai bine 3 ore pe acolo..mai are rost sa va spun ca am venit de acolo cum am plecat?! ..imi e sila de sistemul lor, de raceala cu care trateaza un caz ...

I-am explicat la o stagiara ce si cum, care sunt simptomele...din toate a inteles ca probele e la urinat..i-au luat si i-au facut analiza...am asteptat si dupa aia o ora...si ce credeti?! cum banuiam ..e ok...
A controlat-o, urechii, gant, palapt, ascultat nu are nimic..de ce e febra?! pai posibil o infectie virala..dar sigur nu-i bacteriala ca aparea la urina..la rinichi e ok, asa ca ei nu considera ca e cazul sa faca o analiza mai complexa..si daca vreau asta sa ma duc in timpul zilei la un cabinet pediatric si sa cer acolo ..am cerut dar ca si ei nu considera pediatra ca e cazul de asa ceva..ca la ei se trateaza cazurile urgente.iar copilul meu nu-i un astfel de caz...pai sa nu te apuce nervi?!

Asa ca voi vedea ce voi face mai departe, eu nu pot lasa si sa zic ca ei ca poate e o infectie virala si poate de aceea are febra ca la varsta ei e normal astfe de infectii..

Cam astea-s vestile ...

Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Fata mea are secchele de Atac cerebral intrauterin de la 4 luni am vazut ca nu isi misca mana dreapta ca pe stanga uita de ea si pediatru mi a zis ca nu are nimic ca a iesit ok la toate testele si ca e stangace

Apoi de gura mea m a trimis la neurolog unde dupa o consultatie foarte sumara si fata in urlete pe la noua luni abia a zis ca nu are nimic
Inca doi au zis la fel pediatrii
Sansa mea a fost un medic de le pmi care m a trimis la alt neurolog si ala m a ascultat are o portiune afectata in ventricolul lateral stang care se ocupa de motricitatea pe partea dreapta

Cu baiatul la fel ca tine am patit febre pana la 6 luni am cerut teste m au internat o zi la spital si i le am facut pe toate genetic echo abdominale sange a iesit ok m am linistit ca erau viroze

Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Tot zbuciumul a durat 2 ani cum ziceam
Nu sunt de acord nici eu sa lasi un copil pana ajunge sa i scoti toate alea amigdale polipi tuburi in urechi

Fata nu raceste des macar atat si frate su vad ca s a oprit si el de la o vreme ultima raceala am tras o de craciun

Eu le dau bronchovaxom plus homeopate plus ghimbir cand tusesc numai la asta am vazut rezultate (la nici un sirop de tuse nu le am vazut) dupa doua doze de ghimbir a dormit o noapte intreaga fara sa se scoale din cauza tusei

Mergi la inceput