Strengari de Martie-Aprilie 2012 -39 Hai Aredwynn!
Raspunsuri - Pagina 19
mart_apr2012 spune:
Tala, nu ne strici ziua, in niciun caz. Mie dr mi-a zis ca ce-i peste 5-10% ca percentile si sub 95% e bine. Tu pe unde esti cu greutatea? Ca io la bebe sunt peste cat trebuie, ne-am nimerit cu extreme.
Oricum bebica prietenei mele s-a nascut cu 2600 bine merci acu' in decembrie si e f. bine. Nu cre' ca e diferenta nici fata de Ronina si afara recupereaza major oricum. Cica mai mare delay au cei mai grasuti la adaptare, decat cei mai micuti. Asa mi-a zis dr. si nu era de incurajare, ca na, a mea e maricica.
dara76 spune:
Tala, scuze, eu eram mai sus pe userul comun, o trecusem pe Emmaella.
LE:
Am fost foarte incantata azi c-a primit si bebelusa martisoare si le-am pus pe burtoc si le-am pozat :)
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
J.D. spune:
Monna, multumim. Finn este bine, a scapat de otita - bine ca am luat/o din pripa - si de maine merge iar la gradi.
Bubu, eu stiam de cofeina ca ar face sa dispara durerile de cap dupa rahi anestezie. Uite si aici ce spune un medic
Solutia pentru simptomele neplacute este rehidratarea energica, initial prin perfuzii, apoi prin ingestia de lichide. Se poate asocia tratament cu preparate care contin cofeina (cocktail gen Fasconal), vitamine din grupul B, simptomatice, sau chiar oxigenoterapie hiperbara (HBO) daca se intrevede o componenta ischemica a migrenei.
Apropos de medicamente - Panadol si Nurofen nu se dau bebeilor mai mici de 3 luni, asa ca nu va repeziti sa cumparati.
Tala, . Cam greu de gasit activitati pentru copiii in casa. Finn nu e foarte interesat in desen sau pictura, platelina nu/i place cum se simte la mana, cantatul la instrumente muzicale il apuca ori la 6 dimineata ori seara chiar inainte de culcare, etc. Insa toata ziua s/ar juca cu masini, trenuri, avioane, barci si ar sta cu cartile in brate.
Finn Constantine 15.10.2009 si 32+ Euan Tudor
Tala spune:
da Dara chiar ma intrebam de ce intri undercover, dar m-am prins ca tu esti. Stiu ca bebeii mai mici recupereaza repede, dar eu ma intreb acum doar daca e ceva in neregula de nu ia in greutate. David a fost mereu acolo unde trebuie din punctul asta de vedere. N-a fost urias la nastere, a avut 3250, dar nu cred ca in 18 zile asta mica mai ia 1kg. Eu sunt si stresata de nodul pe cordon, doctorita mi-a tot spus sa monitorizez cu grija miscarile si fara sa vreau incep sa gandesc nu tocmai pozitiv
sovietica spune:
Mona mercic de link. Tu practici posturile? Diseara fac concurs de mers in 4 labe cu picii. poate se amuza si Iustin si lasa de la el :))
Tala si mie mi se pare greut cu copil acasa si cu starile si hormoneii dinaintea nasterii. Pe cartea aia "cresterea copilului pana la 5 ani" te-ai uitat? e pe docs. poate iti mai vine vreo idee de activitate. Te uiti direct la activitati pe grupa voastra de varsta.
Franqois bine ai venit! si tu ai 2 pui? ce varste au? poate ai scris, dar am ratat
Azi am iesit pana la Mall. Am venit cu moralul sus, ca am fost claxonata cand mergeam prin fatza unui liceu. Mi-am pus blugii stramti si o geaca-gogosar scurta si pufoasa a Omului, prin care nu prea se vede ca-s bortzi. Ba chiar cineva mi s-a adresat cu "domnisoara" :)) si n-am decat 36 de ani
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr
dara76 spune:
J.D., paracetamol (substanta activa din Panadol) se da si celor sub 3 luni, dar la recomandarea medicului (care probabil cantareste situatia, gravitatea ei, etc.). http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=2088 . La Nurofen da, stiu ca dupa 3 luni.
Meg, de la ce varsta e ok sa mergi cu copilul in munti sus? Ma refer la cabane sus, altitudine, etc.
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
Tala spune:
JD bine ca ati scapat.
David deseneaza f mult (pot spune ca consumat copaci intregi de hartie ), mai si modeleaza cu plastelina sau fimo, construieste cu Lego sau Hero Factory, se mai joaca si pe calculator (dar nu-l las mult) insa e clar ca-i lipseste un tovaras de joaca. De aici mi-e teama ca o sa-i vina dezamagirea cu surioara - nu sunt convinsa ca a inteles clar ca nu se va putea juca cu el f repede (sau niciodata avand in vedere si diferenta de varsta) desi il tot avertizez.
LE: Sovi...cool ...si mie mi-a inseninat un derbedeu ziua cand m-a fluierat (eram la volan si nu se vedea ce troneaza sub pelerina )
Merci mult ca mi-ai zis de carte chiar vroiam sa intreb care este pt ca stiam ca a fost pusa aici.
Dara eu stiu ca e ok sa mergi cu bebe la altitudine de la nastere (explicatia fiind ca sunt mame care nasc la altitudine pt ca acolo locuiesc) - am citit intr-o carte asta dar evident nu mai stiu in care.
buburuza1979 spune:
Panadolul mai are si altele pe langa paracetamol... si oricum am inteles ca daca e de siropel cu paracetamol e de preferat Eferalganul in locul Panadolului...
dar se dau dupa 3 luni!
sub 3 luni se poate apela la supozitorul cu paracetamol pentru bebei, taiat pe jumatate.
dar rare sunt cazurile de febra la copii asa mici... eventual poate aparea dupa vaccinul de 2 luni un puseu febril dar e destul de mic si nu e periculos.
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
36+ cu Mara Ioana
emmaella spune:
dara-multumesc
sovietica-super mami
Tala-stai linistita ca totul este in regula cu greutatea micutei
mona-multumesc.Vreau si eu primavara!
franqois-felicitari pentru vestile bune
Emma,mami de Andrei(7 ani) si37+ Anastasia
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
sovietica spune:
Tala, arata-i filmulete cu nou-nascuti. Noi suntem in plina campanie, le curg balele cand le arat filmuletele cu ei in maternitate sau bebelusi. Sasa, pare ca a inteles, ca a zis ca abia asteapta sa mai creasca sa ii traga o minge in cap, dar acum il mai lasa :))
Nu dispera, poate nu va fi usor in primele luni, dar veti culege si roadele de a avea 2 prunci
Buburuza desi eu inca n-am incercat eferalganul, pot sa confirm ca si alte mamici au zis la fel dupa ce le=au incercat pe cele doua. Data viitoare mi-am propus sa iau si eu eferalgan.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr