Si azi citim. 2

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Galisia, nu vreau sa las intrebarea ta fara raspuns, in acelasi timp nu stiu ce raspuns sa-ti dau. Ma gandesc ca poate n-am folosit prea inspirat sintagma "placere personala", pentru ca in general citesc de placere, chiar si atunci cand ma simt "obligata" sa citesc un autor pe considerentul ca e un clasic despre care "nu se cade" sa nu stiu si eu cate ceva sau e un contemporan apreciat de lume, de critica sau un autor despre care prea vorbeste lumea ca sa nu incerc si eu etc. Totusi, nu sunt adepta "torturii de dragul artei", ce nu merge, nu merge si gata.
Nu vreau sa lungesc vorba fara sa zic nimic. Sunt destule carti, care la vremea cand le-am citit au fost "in top" si repede "detronate" dupa o noua lectura. Un exemplu care imi vine acuma repede este "Mananca, roaga-te, iubeste". Mi-a placut tare mult cand am citit-o, si la scurta vreme n-am mai stiut de ce, chiar daca imi aminteam clar ca m-a facut si sa zambesc, si sa lacrimez. Deci, ar fi pe lista, pentru ca mi-a placut atunci si n-ar mai fi pentru ca nu ma mai impresioneaza amintirea ei. In general, lectura care imi este cea mai placuta este cea din prezent. Daca insisti () o sa ma straduiesc pentru o listuta, intr-o ordine aleatoare... Habar n-am cand ar fi gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

glim, multumesc de raspuns.
te intrebasem pentru ca "m-am prins " ca citesti mult si cu pasiune si gustul ,parerile ,experientele celor ca tine ma intereseaza si ma inspira.
sigur ca nu o sa-ti cer acum o lista ,da pe parcurs ce-ti vin idei,posteaza cate un nume,un titlu,o impresie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Ma faci sa ma simt responsabila.
Am sa incep de la prezent, insa s-ar putea sa nu-ti placa faza prin care trec. Si anume cea a "concretului", ca sa o numesc asa, dupa ce am avut un serios conflict intern de rezolvat. Am terminat de curand, Evelyne Lever - "Pe esafod, Maria Antoaneta ultima regina a Frantei", in paralel cu Benedetta Craveri - "Amante si regine. Puterea femeilor" (se poate descarca www.scribd.com/doc/41837979/Amante-si-regine" target="_blank">aici) acum citesc Carolly Erickson - "Viata extravaganta a lui Henric al VIII-lea" si se pregateste, de aceeasi autoare, "Elisabeta I, regina virgina".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

[b]glim[/b,literatura cu subiect istoric e una din favoritele mele; m-au fascinat mereu personalitatile care au facut epoca.
"Amante si regine" mi-a placut mult de tot,intelegi din ea ca marile destine au platit cu vieti pe masura.
din acceasi categorie merge henri troyat/ecaterina,ivan cel groaznic,tarinele...ca si cartile lui zweig/maria stuart,maria antoaneta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mystique2012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

la marea repezeala:
Ion
[portretul lui] Dorian GrayKim - Rudyard Kipling

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu acum savurez si ma declar de Harper Lee`s "To kill a mockingbird".

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sa va spun ce carti am comandat aseara:

Pentru fata: Jocurile foamei - ca tot insista.

Pentru mine: Jose Saramago - Evanghelia dupa Isus Cristos

Pentru Celcesforaie: "Civilizatia. Vestul si restul" - Niall Ferguson; "Reflectii asupra unui secol XX uitat" si "Cabana memoriei" amandoua de Tony Judt.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Printre picaturi, cand prind un pic de timp, zilele astea citesc Martin, 'Peregrinarile lui Tuf' (inca nu am iesit din 'starea SF')Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Am terminat o carticica mica cu 2 nuvele de Carlos Fuentes. Mexican pina in virful unghiilor. Recomand si celor carora le plac vampirii si alte de genul asta.

Am inceput "Souvenirs d'enfance" de Tagore. Sper sa gasesc timp sa citesc in week-end-ul asta prelungit cu toata treaba pe care o am.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Pentru cine nu este deranjat de lectura electronica in limba engleza, www.scribd.com/doc/52586960/Royal-Weddings-Through-Time" target="_blank">aici este o interesanta "trecere in revista" a nuntilor regale din Anglia.

Mergi la inceput