Colectia de toamna-iarna 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 11
corap spune:
anuca mariei mai are mult roz de trait pana la scoala .
pe mine nici macar nu ma mai deranjeaza (asa cum m-ar deranja negrul ala, de ex.)
edit: cica n-ar trebui adeverinta, cf. ordinului
" Listele copiilor care sunt înscrisi si frecventeaza grupa mare, pregatitoare pentru scoala în anul scolar 2011-2012, în format electronic needitabil, sunt puse la dispozitia fiecarei unitati de învatamânt care are clase de învatamânt primar de catre comisia judeteana/ a municipiului Bucuresti, înainte de începerea primei etape de înscriere."
(urasc sa plimb adeverinte...)
maria_alexia spune:
adevarul e ca imi place perioada asta de roz. i se potriveste si ... macar stiu o treaba cand trebuie sa-i iau ceva. roz sa fie
noi am primit adeverinta ca pe un soi de diploma de absolvire, am vazut-o pozitiv .
lavi02 spune:
Corap, super, multam ca ai cautat in ordin!
Da, si eu prefer rozul vs negru.
Si Silvia are o colega rockerita, eu cred ca e mai mult influenta parintilor. (Tatal ei lucreaza in domeniul muzical)
gabitaco spune:
Mateea a renuntat de mult la roz... nici nu stiu daca a atars-o vreodata. Si ea prefera combinatii de negru si rosu, negru si gri, manusi fara degete, parul in vant ...o mica rock-arita ... cu fuste tutu - negru si rosu, pantaloni stramti, geaca de piele pana in talie - dar cred scena a modelat-o asa. E mult mai matura decat alti copii, prefera sa asculte muzica in loc sa se joace, e pasionata de viata artistilor consacrati, si ghici, care e instrumentul preferat ... chitara electrica .
Mateea e si ea inscrisa oficial in clasa I, e tare nerabdatoare sa inceapa scoala, i-am cumparat deja ghiozdan de la herlitz si ma tot uit dupa camasute, tricouri, vrem sa ii reamenajam camera ... si parca mai ieri cumparam teste de sarcina ... si uite au trecut 6 ani....
Lavi ... imi place energia pozitiva pe care o emani prin mesajele tale ... o sarcina usoara in continuare si sa dea DD ca totul sa fie OK la nastere.
Anda - sanatate multa poetului.
meems spune:
Mie nu imi place rozul prea mult la fetite si spre fericirea mea, nici fiica-mii. Culoarea ei preferata e rosu, de multa vreme deja, si eu am imbracat-o mult in mov, galben, verde, portocaliu, inca de cand era bebelusa.
Anda, sanatate multa poetului! Eu zic sa faci tu acasa cu el karaoke in seara asta, sa mai uite de necazul cu ratatul petrecerii.
Gabitaco, mie imi place mult de artista ta , sa mai intri cu vesti despre voi.
Lavi, ce draguta si grijulie Nati cu lucrusoarele d-soarei Zu! Bafta cu vazutul apartamentului.
Bic, ce mult ma bucur ca esti mai bine! Am fost luni la voi in oras, dar nu te-am sunat ca am trecut repede doar; ne-am oprit sa mancam ceva, si apoi o tura rapida pe la Boardwalk.
Noki_Lara spune:
Moama, cat de in trenduri suntem. S-o iau metodic:
- trendul de baza e cu Nichita - Sarah e bolnava, are streptococ beta-hemolitic, amigdalita, febra, frisoare, dureri de cap&co. Si noi visam la gratar lavinesc in week-end.Deci cu Nic e in dublu trend: boala si party ratat.
Asa ca Ando, sanatate si voua!
- roz+fucsia+derivate rulz Ei ii sta foarte bine si-n rosu (mie una nu, delooooc) si-n portocaliu. Dar primul instinct e roz.
Asa si eu, Maria, nu am rezistat sa nu-i cumpar de pe aeroport un plush (io niciodata nu cumpar asa ceva)- o broasca testoasa roooooooz si cu ochii maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaari. Kind of pufosenie :)
- trendul cu scoala. Ne-am inscris si noi, am dus si adeverinta d ela gradi, dar nu ne bucuram pana nu vedem listele afisate, ca la noi va iesi sigur cu scandal.
Lavi, mi-o si imaginez pe harni-Nati punand alea la loc, in timp ce Silvi, cu un aer usor plictisit, scrie la mate Tare aia cu plantele incluse in numarul de suflete din apartament.
ilenutza spune:
Corap nu trebuie sa astepti prea mult
Trebuie sa va anunt dragelor ca voi deveni mamica de fetita in prima jumatate a lunii iulie!
Nu mi-a fost usor sa ma impac cu ideea, nu era programat, asteptat, dorit , etc, o pusesem in cui cu bebelusala, dar asta este!Am aflat in ziua de Mos Nicolae si cum nu imi sta in fire sa avortez... vom avea si o fetita acum!!!
Ati fost alaturi de mine, mai ales la Victor!Ceea ce a fost minunat!Si am vrut sa imparatsesc cu voi aceasta veste!
M-am ingrasat 6 kg pana acum si sper sa nu mai pun prea mult ca m-am chinuit sa slabesc si aveam o silueta de care eram multumita inainte!!
Lavi noi am reusit sa ne luam apartament in sept anul trecut si inca nu am terminat de renovatProblema e ca e la 4 fara lift asa ca dr mi-a interzis sa ma mut pana nasc!!!Si nu stiu cum o sa fac cu caruciorul sau copilul in brate pana la 4, asta e o maaare problema pt mine!Oare alte mamici cum or fi facut?
Va puuup!
Ile, mami de Victor si Andrei
lavi02 spune:
'neata,
Ilenutza ce veste!!!!
Felicitari!!! Sarcina frumoasa sa ai, nastere usoara si bebe sanatos!
Chiar ma gandeam ca eu cu Miha suntem in trimestrul III deja si nu avem cui sa predam stafeta
Hai ca e foarte frumos, o fetita dupa 2 baietei, daca ai aflat de ea de Mos Nicolae probabil termenul e in august, nu? Zi-mi te rog DPN-ul sa completez in lista de pe prima pagina, daca vrei.
Alt motiv de bucurie pentru mine - voi avea "colega" cu 3 copii, nu credeam ca voi avea.
Solutii la pb caruciorului: una ar fi sa-ti iei un caucior foarte usor cu care sa poti sa urci etajele. Eu mi-am luat Chicco Lite Way, 7 kg, se poate folosi de la nastere, e fara landou, practic e un carut sport care se lasa complet pe spate. Are o husa de iarna misto, husa de ploaie, noi l-am luat de la magazinul Chicco. avantaj la un carut din asta - te misti foarte usor prin oras cu el ca mereu sunt cateva trepte de urcat si de coborat.
Alta solutie e sa lasi caruciorul undeva la parter, ori pe holul blocului dar se umple de praf cand se matura scara, ori in biroul administratiei daca aveti asa ceva, la scara voastra sau la scara vecina (asa am facut eu la Silvia), ori in portbagajul masinii personale (asa face fina mea).
Maria eu sunt de acord cu tine ca nu l-ai inscris pe Cristi la scoala germana. Exista persoane care iubesc limba si cultura germana si o invata cu placere (de ex Sarah, bunica-mea, fata vara-mii care a terminat si liceul nemtesc si a fost olimpica la germana), exista persoane care o tolereaza si o pot invata (de ex Miha80 sau mai am eu o prietena care acum traieste la Viena) si exista persoane care nu au nicio afinitate catre ea ca sa zic asa, de exemplu eu, sora-mea si Virgil. Cred ca v-am mai povestit: in copilarie, pe la varsta gradinitei, venea bunica la noi cu "das buch" sa ne invete germana, eu si sora-mea de ale naibii nu colaboram deloc, pur si simplu nu ne placea cum suna, nu ne placea si punct. Bunica vorbea in germana, incerca sa ne provoace si pe noi sa raspundem dar noi nu voiam. In schimb apoi am facut 1 an franceza cu matusa-mea cu mare placere. (matusa, profa de franceza se stabilise in Bucuresti dar atunci a stat 1 an in Timisoara).
Asa ca daca copilul a gasit un motiv de bucurie si sarbatoare ca a scapat de nemti, lasa-l in pace, se va realiza in viata profesional si personal si fara limba asta. Important e sa faca ce-i place si sa fie fericit.
Gabitaco eu sunt asa pozitiva din cauza sarcinii si pentru ca lucrurile negative mari nu am cum sa le schimb, ma streseaza, ma supara dar nu am cum sa le schimb prea mult (problema de sanatate a soacra-mii si posibila problema la inima a lui Zu) si prefer sa nu-i induc un stres si copilului framantandu-ma foarte mult cu ele. Incerc sa fiu pe cat de linistita pot. In rest, maruntisurile, nu le bag in seama, nu conteaza. Ce sa fac, sa ma plang acum ca m-am culcat la 12 si la 6 jumate am fost treaza, ca nu mai am somn, ca ma doare cateodata incheietura piciorului, ca merg des la baie si alte prostioare?
De unde ai gasit ghiozdan Herlitz? Si Silvia a avut in clasele I si II, am gasit in Cora, apoi n-am mai gasit, dar am gasit in Kaufland unul foarte bun, noname cred.
P.S. Daca vreti sa stiti parerea mea despre ghiozdane din experienta Silviei si a colegilor ei, intrebati-ma, ca sa nu vorbesc iar neintrebata.
Am vazut ieri apartamentul ne-a placut, mi se pare ca are energie pozitiva, m-as muta acolo, si scara e curatica, orientat majoritar est si 2 dormitoare spre sud, sa vedem daca ne intelegem la bani. Dezavantajul principal - e mai departe de metrou Tineretului si de gradinita, e foarte aproape de Timpuri noi. Avantaj mare al pozitiei - e foarte aproape de scoala, se ajunge la scoala dupa colt, practic fara sa traversezi nicio strada, ceea ce e super avantaj la cate eleve am eu "pe teava".
Cu banii il las pe Virgil sa negocieze, apartamentul e scos recent in vanzare, probabil proprietarii nu s-au lamurit cat de blocata e piata si cam care e nivelul la care chiar se tranzactioneaza, am zis cu Virgil ca nu ne cramponam neaparat sa-l luam, nu vrem sa facem un credit prea mare asa ca sa vedem. Daca isi gasesc pe altii sa le dea mai mult decat suntem dispusi noi sa dam asta e.
ilenutza spune:
Lavi , eu vreau sa stiu cum trebuie sa ma pregatesc de scoala, cam ce anume trebuie sa cumpar-ghiozdan, rechizite, birou, etc.daca vrei sa ne impartasesti experienta ta de mamica de scolar.
DPN 20 iulie
Ile, mami de Victor si Andrei