Nu vrea sa iasa afara

Nu vrea sa iasa afara | Autor: Kiara

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 2.8 ani nu mai vrea sa iasa afara. E drept ca eu nu pot iesi afara din cauza cerclajului si nu vrea sa iasa fara mine, dar nici daca ii zic ca ies eu cu ea afara nu mai vrea sa iasa. Nu mai stiu ce sa inventez, cum sa fac sa o determin sa iasa. Daca a iesit din casa, pe urma sta aproape o ora afara, dar greul este sa o imbrac si sa o fac sa iasa pe usa.

Copiii vostri fac faze d-astea? Daca da, cum ii convingeti? Ce pot sa fac, ca imi pare rau de vremea frumoasa de afara ca ea sa stea in casa...

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Kiara,

Incearca sa stai de vorba cu ea, sa vezi care este problema. Poate s-a speriat de ceva afara, poate ii este teama ca tu nu bte simti bine si nu vrea sa te lase singura, poate este bulversata de venirea pe lume a viitorului fratior...
Numai ea te poate ajuta sa intelegi care este cauza.

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Mitu, crezi ca n-am intrebat-o? Imi zice senin: nu vreau sau n-am chef si cu asta imi inchide gura. Banuiala mea este ca nu iese pentru ca nu am nici eu voie sa ies si a vazut ca am pacalit-o de cateva ori sa iasa ori cu veriosara mea ori cu maica-mea ori cu taica-su si acum nu mai vrea sa iasa cu nimeni sub nici o forma.

Acum sta pe balcon si se uita la copiii de pe strada, dar tot nu vrea sa iasa.

Nu stiu cum sa fac pentru ca cu cat insist mai tare sa iasa afara, cu atat e mai hotarata ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Daca ai o persoana apropiata care te poate ajuta roag-o sa o duca cel putin o ora in parc, la plimbare sa ii arate magazine, dupa paine... orinde dar sa fie ceva nou pentru ea sa nu aiba timp sa se gandeasca ca tu nu ai voie sa iesi si sa devina interesata acele plimbari. Nu este nevoie sa stea in fata blocului sa se joace poate sa faca cumparaturi cu o vecina sau o ruda... important este sa fie in preajma la alte persoane care sunt sanatoase si pot sa umble. Sorry daca expresia mea a sunat ca si cum tu esti bolnava grav, imi pare rau dar nu am vrut sa te supar. Poate sa ii cumpere o bomboana dintr-un magazin, copii iubesc asa ceva. Verisoara mea a patit ca tine... fata ei de 4 ani nu mai vroia sa iasa afara pentru ca a fost implicata intr-un accident rutier. MAma ei a trebuit sa stea cu picioarele rupte in pat, iar fetita s-a speriat foarte tare. La ea a functionat treaba cu plimbarile si mersul la magazine. Ea ii zicea (dute cu buni la magazin si cumpara-mi si mie ceva bun tare ca mami nu poate sa mearga). Asa ca fetita in fiecare zi a mers si ii aducea ceva bun la mami sa nu o mai doara picioarele. Dupa o luna si-a revenit si a vrut sa iasa singura si sa se joace cu alti copii. Mult noroc cu toate.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

O fi comoda. Poate cand o scoateti afara merge prea mult pe jos si nu-i place. Depinde cum percepe iesitul afara: plimbare sau joaca. Eu zic, pentru o perioada, cand o scoateti afara faceti un program concret (te duci direct la leagane si o lasi sa se joace, mergeti direct la un topogan etc). Fi-miu daca se uita la desene sau se joaca in casa exact la fel face. Dar ii spun ca mergem la leagane (nu ne plimbam) sau la magazin si are voie sa-si ia ceva bun... si sa vezi ce-i sticlesc ochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaGrace spune:

Si fetita mea are acelasi gen de comportament, dar o tine doar cite un scurt timp. De exmplu nu vrea sa mearga afara pentru ca are maieuri cu Mini mouse si nu vrea sa se imbrace ca sa nu o acopere pe Mini..., dar ii spun ca Mini o asteapta pina cind se intoarce, sau ca la Mini ii este frig si vrea un tricou..., alta data refuza pentru ca chiar nu are chef si atunci ii spun ca mergem sa vedem daca catelul negru...al vecinilor mai e acasa... Cred ca trebuie sa 'inventezi' o poveste legata de ceva ce-i place cu siguranta si sa faci abuz de respectiva poveste ca sa o lamuresti sa iasa afara.

Pe de alta parte incearca sa nu faci te ingrijorezi prea tare, copii la virsta asta au tot felul de toane. Asigura-o ca tu esti bine, doar ca trebuie sa stai in pat si ca o sa o astepti sa se intoarca.

Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Sa nu credeti ca n-am incercat toate variantele posibile si imposibile. A venit mama, n-a vrut sa iasa afara, vine verisoara mea in fiecare zi sa stea cu noi, nu vrea sa iasa nici cu ea, ii promitem ca ii luam kinder, milka, carut, tot ce stim ca ii place ei, tot nimic.
Sunt zile in care dupa o ora de incercari o convingem si daca iese pe uso pe urma sta o ora afara, in sensul; ca merge pe la magazine, in parc nu vrea sub nici o forma. Ieri a fost prima data dupa mai bine de o luna cand a mers cu mamaie si tataie in parc si dat in leagane si topogan. Ma gandesc ca poate i-or fi trecut hachitele.
Zilele trecuite i-am atuncat o jucarie pe geam si asa am convins-o sa mergem sa luam jucaria.
In fiecare zi trebie sa-mi storc creierii cum sa fac sa o determin sa iasa afara.
Mai astept sugestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

si noi avem aceeasi problema de ceva vreme. mara are 2 ani si 4 luni. ea este un copil pe care cu greu il tii in casa, care cand ploua sta cu nasul lipit de geam sa vada cand se termina ploaia. de vreo 2-3 saptamani, daca ii spun sa mergem afara, raspunsul este invariabil NU. trebuie sa o ademenesti cu tot felul de povestioare. eu cred ca a ajuns la varsta la care l-a luat pe NU in brate si astept sa- treaca!

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

S-ar putea sa fie si adaptarea organismului la schimbarea anotimpului. Faptul ca acum e mai frig, ca nu prea mai ai ce face pe afara, ca parcurile sunt galbejite si iti ingheata mainile ...etc. Sincer, nici mie nu-mi vine sa ies din casa. Iar vara nu-mi vine sa stau in casa. Iarna, cand da zapada e iar frumos, da' toamna nu stiu, e nasol.

Mergi la inceput