Unde gasesc paste din radacina de konjac?
Am vazut intr-o emisiune Dr. OZ, despre aceste paste, care cica nu au calorii deloc, poti sa le mananci cu orice, iar in stomac se umfla, astfel incat mananci f. putin si te saturi.
Sunt japoneze si se numesci shirataki. Am cautat prin supermarketuri, dar nici vorba de asa ceva.
Stiti ceva de asta?
Raspunsuri
dulcetica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tlaura Am vazut intr-o emisiune Dr. OZ, despre aceste paste, care cica nu au calorii deloc, poti sa le mananci cu orice, iar in stomac se umfla, astfel incat mananci f. putin si te saturi. Sunt japoneze si se numesci shirataki. Am cautat prin supermarketuri, dar nici vorba de asa ceva. Stiti ceva de asta? Laura, mama lui Andrei Poze |
Am vazut si eu emisiunea si am avut aceeasi reactie!
Daca le identificam, pariez ca nu-s bune la gust.
carolinah spune:
Din cate stiu eu nu sunt in Romania.
In Europa aici: http://www.miraclenoodle.com/eu.html
Cristina_C spune:
M-ati facut curioasa si am vazut ca se gasesc pe amazon. Presupun ca livreaza in Romania.
rall spune:
Pe Amazon UK: http://amzn.to/xZXnj6 (adica vin la posta locala, nu trebuie sa platiti taxe vamale) insa costa 20 lei pt. 250gr + transport.
Cam scumpicel si cica miros rau a peste
coracora spune:
Nu miros a nimic, daramite a peste....
Vedeti ca exista si varianta uscata, eu din aceia am folosit. Se combina foarte bine cu legumele si carnea; au un gust total neutru, ca atare imprumuta aromele legumelor / carnii folosite.
Din aceeasi planta se face si miracle rice-ul, din acela nu am mancat inca.
tlaura spune:
Dulcetica, dr. Oz. spunea ca au un gust neutru, si in functie cu ce le combini, imprumuta din gustul alimentului respectiv.
Eu am vazut pe net ca se gaseste sub forma de suplimente nutritive (capsule), dar mai spunea cineva pe un forum ca nu sunt bune de nimic sub aceasta forma. De aceea ma incapatanez sa gasesc pastele. Plus ca nu imi place sa inghit pastile fara sa fiu 100% de continutul lor.
Mai asteptam pareri.
tlaura spune:
Acum am vazut ca am mai primit raspunsuri; eu am inceput sa scriu mai demult, dar cu o pauza mare dupa.... hai ca iar m-au intrerupt telefoanele astea! Nu stiu ce am vrut sa mai spu.
Oricum, ideea e ca pe un anumit forum, nu cred ca pot sa-l dau aici, spuneau ca se gaseste in supermarketuri.
coracora, ce inseamna varianta uscata? Si tu esti in Ro?
Rall, nu stiu prin ce procedee se cumpara de pe amazon, si nu cred ca voi putea cumpara de acolo. Pretul nu mi se pare f. mare, avand in vedere ca suplimentele cu konjac sunt cam 60 de lei/ cutia.
coracora spune:
Tlaura, nu locuiesc in Romania.
Varianta uscata inseamna ca acesti noodles se vand si sub forma de "rotocoale"/ cuiburi asemanatoare pastelor tagliatele.
Varianta umeda este forma de comercializare de baza (noodles in pungute pline cu apa).
tlaura spune:
Nu mai gaseam subiectul...!
Coracora, ziceai ca noodles se gasesc in pungute cu apa??????!!!!!
Eu ma uitam dupa taitei din astia uscati!
Multumesc de informatie, oricum!
Rugamintea ramane valabila, daca vedeti pe undeva, anuntati-ma si pe mine, va rog frumos!
carolinah spune:
Eu nu mai folosesc taitei de orez, ci de fasole mung: http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-accesorii-cadouri-si-alte-produse-vermicelli-din-soia---mung-bean-423.html
Au indice glicemic mai scazut si proteine mai multe decat cei de orez.
Nu sunt fara calorii ca cei pe care ii cauti tu, dar o alternativa f buna!