Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ?
Raspunsuri - Pagina 9
ruxandra_sb spune:
Citat: | ||
Eu nu stiu care sunt acele sintetice de calitate despre care vorbesti dar in familia mea de exemplu hainele sport din material sintetic (presupuse de mine ca sintetice de calitate la momentul cumpararii) au sfarsit prin a ramane in dulap nepurtate. Din cauza neplacerilor cauzate. Da, sunt de acord, se spala usor, se usuca repede, nu trebuiesc calcate. Aici se opresc cunostintele mele actuale privind calitatile sinteticelor. |
Nu ma refer la intretinerea lor.. ci la performate.
De ex. pe ger/frig bumbacul pe piele e varza. Mult mai buna e lana.
Iar cele mai bune haine de corp (termoizolante) sunt din material sintetic. Alpinistii/exploratorii au pana si chilotii din "plastic".
Si io am fost initial oripilata "cum sa port plastic direct pe piele??" Dupa ce-am incercat, nu le-am mai dat jos.
Si repet, ma refer la cele de calitate.. nu la cele de duzina, gen Decathlon. Cu toate ca merg si acelea.. binisor.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
greieras spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Daca firma respectiva are preturi ok - merge. Fiind o scoala particulara, cand semnezi contractul stii la ce te bagi. Pentru noi preturile respective sunt mari. Pentru voi, nu stiu, poate sunt ok. In Romania, la o scoala de stat, trebuie sa te incadrezi in bugetul celui mai amarat din scoala, iar amarati sunt destui. Aici, pe DC, particip la strangerea de fonduri pt copiii care vor sa mearga la scoala dar nu au nici macar caiete. Cand pentru ei este o problema cu ce se incalta ca sa ajunga la scoala, sa ceri uniforma deja mi se pare prea mult. Pentru scolile particulare, pentru cele "de fitze" - de acord -sa fac acum vor, dar pentru marea masa nu e ok. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170464&whichpage=1 Anya |
Ai dreptate, preturile sunt mari si pentru aici, dar exista o sumedenie de alte firme cu preturi mai mici de jumatate si care au aceeasi calitate. Partea faina la scoala asta este ca multi dintre elevi doneaza scolii uniformele care le-au ramas mici, si poate orice parinte sa se duca si sa-si aleaga ce are nevoie de acolo fara sa dea un ban. In felul acesta are oricine acces la uniforma, chiar daca nu isi permit sa plateasca $$$$.
Despre scolile din strainatate putem discuta mult si bine. Nu putem importa in Romania diverse concepte motivand ca in alte tari au dat rezultate fara sa tinem seama de nivelul de trai. In Romania, uniformele, de cele mai multe ori de proasta calitate, sunt o afacere banoasa si sigura la inceput de an scolar. De exemplu, in al doilea semestru mamele catorva fetite din clasa fiului meu au dorit sa achizitioneze inca un sarafan pentru ca unele copile au crescut in inaltime, altele s-au ingrasat. Lasand la o parte faptul ca firma nu mai avea de unde sa procure material cu acelasi imprimeu preturile erau mult mai mari decat la inceputul anului. Dress code-ul impus la inceputul an scolar, respectiv bluza/camasa alba si pantalon/fusta de culoare inchisa mi se pare OK si accesibil,din punct de vedere material, tuturor. Fie ca ne place sau nu copiii se vor diferentia in continuare prin accesorii (camasa/hanorac peste tricou, bratari si oja in cazul fetelor, genti, incaltaminte). |
Pai si aici firmele isi schimba modelele de la an la an, dar raman niste parametrii dupa care se fac uniformele, si atunci nu conteaza ca porti uniforma de acum 5 ani, diferenta nu va fi prea mare. Deci nu trebuie sa aiba sarafanul neaparat de aceeasi culoare sau acelasi model. Faptul ca scoala isi pune sigla pe el inseamna ca este acceptat si intra in cerintele scolii.
Aici sunt foarte stricti la scolile private. Nu au voie cu oja la scoala, cu bijuterii ... Chiar si puloverele si hanoracele sunt de obicei tot parte din uniforma. Fetele pot purta la alegere fuste, sarafane, rochite sau pantaloni, dupa anotimp sau dispozitie. Deci practic uniforma nu estepentru uniformizare (la scoala asta) ci pentru a avea niste limite clare cand este vorba de decenta.
sorana spune:
[/quote]
Pai si aici firmele isi schimba modelele de la an la an, dar raman niste parametrii dupa care se fac uniformele, si atunci nu conteaza ca porti uniforma de acum 5 ani, diferenta nu va fi prea mare. Deci nu trebuie sa aiba sarafanul neaparat de aceeasi culoare sau acelasi model. Faptul ca scoala isi pune sigla pe el inseamna ca este acceptat si intra in cerintele scolii.
Aici sunt foarte stricti la scolile private. Nu au voie cu oja la scoala, cu bijuterii ... Chiar si puloverele si hanoracele sunt de obicei tot parte din uniforma. Fetele pot purta la alegere fuste, sarafane, rochite sau pantaloni, dupa anotimp sau dispozitie. Deci practic uniforma nu estepentru uniformizare (la scoala asta) ci pentru a avea niste limite clare cand este vorba de decenta.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011
Evil thrives when good men do nothing
[/quote]
Cu asta sunt si eu de acord. Adica fara oja, machiaj si bijuterii, dar cu alegere pantalon/fusta si bluza/camasa. Pana la urma, daca mai e si "libertate" la culori (fara slipici si alte minuni) se cheama mai mult "dress code" decat uniforma.
Chiar daca nu sunt de acord cu uniforma, asta nu inseamna ca mi se pare ok sa vii la scoala machiata si in bluza cu paiete sau in blugi taiati si tricou cu Rammstein. Pana la urma asta tine de un fel de bun-simt - tinuta trebuie sa se potriveasca locului in care mergi (nu te duci la Ateneu in blugi taiati si nici la concert rock in rochie de seara).
zambitoare spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui greieras
Ai dreptate, preturile sunt mari si pentru aici, dar exista o sumedenie de alte firme cu preturi mai mici de jumatate si care au aceeasi calitate. Partea faina la scoala asta este ca multi dintre elevi doneaza scolii uniformele care le-au ramas mici, si poate orice parinte sa se duca si sa-si aleaga ce are nevoie de acolo fara sa dea un ban. In felul acesta are oricine acces la uniforma, chiar daca nu isi permit sa plateasca $$$$.
Pai si aici firmele isi schimba modelele de la an la an, dar raman niste parametrii dupa care se fac uniformele, si atunci nu conteaza ca porti uniforma de acum 5 ani, diferenta nu va fi prea mare. Deci nu trebuie sa aiba sarafanul neaparat de aceeasi culoare sau acelasi model. Faptul ca scoala isi pune sigla pe el inseamna ca este acceptat si intra in cerintele scolii. Aici sunt foarte stricti la scolile private. Nu au voie cu oja la scoala, cu bijuterii ... Chiar si puloverele si hanoracele sunt de obicei tot parte din uniforma. Fetele pot purta la alegere fuste, sarafane, rochite sau pantaloni, dupa anotimp sau dispozitie. Deci practic uniforma nu estepentru uniformizare (la scoala asta) ci pentru a avea niste limite clare cand este vorba de decenta. Gloria si Eva (22 dec. 2004) www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157629124424141/detail//" target="_blank">Vara 2011 Evil thrives when good men do nothing |
Si este o politica foarte buna nu doar in scolile private,si in cele publice ar fi normal sa fie asa,la interdictia machiajului,bijuteriilor ma refer. Au timp suficient sa le poarte cat doresc in afara scolii ! Si iarasi revin, multor parinti pur si simplu nu le pasa,din moment ce le permit sa se duca asa la scoala ?
De ex, acest site chiar american,vad (Bronx,New York adresa) de uniforme scolare si accesorii ,f.bine pus la punct, la sectiunea destinata uniformelor pt. fete, au destule modele si design-uri dragute ,decente :
http://schooluniforms.com/girlsuniforms.html
Pantofi clasici de scoala si tot pt.fete ...deci se poate chiar si in America!
http://schooluniforms.com/femaleshoes.html
flaviutza spune:
Sincer, am dat cu google si multe din modele....le poarta batranele pe la tara. Inclusiv pantofii din ultimul post,are bunica-mea perechi din astea. Mi se pare aiurea sa imbraci un copil, care ar trebui sa fie decent ,da, dar vesel, tineresc, copilaresc, in haine de batrani!
Chiar m-am uitat cu atentie si am vazut uniformele astea, fete si baieti, in josul pagini, superbe!
http://blog.couponalbum.com/category/baby-and-kids/page/90/
J G spune:
Din punctul meu de vedere, un adolescent arata ideal imbracat in tricou, jeans si bascheti. Le sta foarte, foarte bine, si fetelor si baietilor.
Nu cred ca as fi de acord cu uniforma incepand cu clasa a 5-a, dar cu dress-code, da. Adica pantaloni/fusta bleumarin, camasa alba, bluza bleumarin. Ar arata bine. Acum in toamna vom incepe clasa 1, scoala are uniforme, ma voi asigura ca poate purta pantaloni si ca nu-s de poliester ordinar...
Zambitoare, te rog sa nu te superi ca-ti zic insa toate hainele pe care ni le-ai aratat sunt urate si batranesti.
danaionela spune:
Nici eu nu sunt PRO uniforme. Eu nici pe ale mele nu le imbrac la fel, decat foarte rar si anume atunci cand vor ele sa fie imbracate ca si gemenutele.
Eu una nu vad legatura intre machiaj, uniforma, si invatatura. Crezi ca daca poarta uniforma o sa invete mai bine? Sau daca se machiaza este ultima fufa? Eu ma uit la mine, nu am purtat nici uniforma, nu am fost nici usa de biserica si nu pot sa spun ca nu am invatat. Am fost mereu printre primii.
Daca ma gandesc la costuri, poate as fi de acord. Intredevar o uniforma este mai economica pentru parinte, dar asta nu il impiedica pe cel care are potential financiar sa nu vina cu ceva in plus.
Si iar mi se pare aiurea ca nu sunt intrebati cei carora li se adreseaza, ci parintii trebuie sa decida in locul lor si la acest capitol.
sorana spune:
Danaionela eu nu nu zic sa arate neingrijita. Adica de la o varsta mi se pare firesc sa fii epilata si sa te machiezi daca te duci la o petrecere sau intr-un club sau seara la opera.
Dar la 12-14 ani sa vii machiata strident la scoala (care oricum e in cursul zilei si cu un machiaj de seara arati ca o toapa) mi se pare pur si simplu aiurea.
Iar dress code avem cu toii, adica si noi, adultii, nu doar copiii.
Nu are nici o legatura cu cat de bine inveti ci mai degraba cu cei 7 ani de acasa.
Eu sunt chiar anti-uniforma dar de pe la 4 ani ii tot explic fiica-mii ce si unde se poarta. Adica ii tot explic ca nu e ok sa se duca in locul de joaca in rochie de seara (ca vroia si asta) asa cum nu se duce la nunta in trening.
zambitoare spune:
citat din mesajul lui sorana Danaionela eu nu nu zic sa arate neingrijita. Adica de la o varsta mi se pare firesc sa fii epilata si sa te machiezi daca te duci la o petrecere sau intr-un club sau seara la opera. Dar la 12-14 ani sa vii machiata strident la scoala (care oricum e in cursul zilei si cu un machiaj de seara arati ca o toapa) mi se pare pur si simplu aiurea. Iar dress code avem cu toii, adica si noi, adultii, nu doar copiii. Nu are nici o legatura cu cat de bine inveti ci mai degraba cu cei 7 ani de acasa. Eu sunt chiar anti-uniforma dar de pe la 4 ani ii tot explic fiica-mii ce si unde se poarta. Adica ii tot explic ca nu e ok sa se duca in locul de joaca in rochie de seara (ca vroia si asta) asa cum nu se duce la nunta in trening. Sorana si Monica (28.09.2002) |
Exact! Nu numai ca e aiurea si nepotrivit sa mearga la scoala machiata,nu doar strident,ci sub orice fel,ce se face gaura in cer daca eleva,chiar si de liceu nu se fardeaza ? asta nu pot sa inteleg.
sorana spune:
Zambitoare ce sa zic ... depinde. Eu imi amintesc ca in liceu foloseam fond de ten si rimel pentru la scoala. Nu ruj si fard de pleoape dar ....
Nici nu mi-ar place sa aiba 15 ani si sa nu se epileze, de exemplu. Un pic de feminitate si cochetarie nu strica.