Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ?
Raspunsuri - Pagina 8
zambitoare spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui flaviutza
Si eu si eu, snur galben si olimpiade nationale. dar in blugi sau cu fustite din alea, scurticele , plisate, stil majoreta!Terminat prin 2000 liceu. Blugii/pantaloni, sunt comozi pentru ca ei nu stau sfinti ca noi la birou, se agita,invart, stau cu fundul la sueta pe banci in pauze,etc. si nu ecomoda fusta,sarafanul nici atat. Lasand gluma la o parte, nu exista nici o legatura intre performantele scolare / fusta pana in pamand si codite impletite. Zambitoare, asta a fost si a functionat atunci, dar acum, copiii se imbraca altfel! gandesc si se exprima altfel, inclusiv vestimentar. Atunci asta era standardul vestimentar, unanim acceptat. Sa trimiti un copil imbracat in uniformele alea, azi e sinonim cu nuca-n perete! Eu vad uniforma asa: camasa tip office alba/roz pal, fustita carouri plisata obligatoriu usor deasupra de genunchi / pantalon mulat de stofa totul asortat cu o cravata haioasa si un taior tineresc, eventual negru tivit cu alb ca in modelul mentionat de mine , imbracat de domnisoara Selena Gomez. Eu cred ca domnisoarele ar fi de acord cu asa ceva. |
Nu am vrut sa spun ca exista o legatura intre performanta scolara in sine si felul in care se imbraca elevul/eleva,evident ca nu are cum ! totusi cred ca uniformele au rolul lor,in imbunatatirea disciplinei scolare,etc... Dar daca si Presedintele SUA ajunsese la un moment dat sa sustina introducerea uniformelor in scolile publice din cateva state de acolo ,ma gandesc ca sunt argumente destul de solide pentru....
lala spune:
Uniformele nu au nici o legatura cu imbunatatirea disciplinei in scoala.
Pentru mine, (mama de baiat), 'uniforma' formata din blugi si camasa/bluza/tricou alb este OK. Atat blugii cat si tricourile pot fi achizitionate la preturi rezonabile din hypermarketuri sau magazine cu profil sportiv si pot fi purtate si in alte ocazii. Copiii cresc repede si investitia in uniforme ca cele propuse de tine nu isi prea are rostul.
Personal consider ca impunerea uniformei(a nu se intelege cod de vestimentatie) in scolile de stat, reprezinta o afacere banoasa pentru firmele care produc asa ceva si au 'intrare' in scoala respectiva; cei care insista pe acest concept nu urmaresc decat propriul castig.
zambitoare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lala Uniformele nu au nici o legatura cu imbunatatirea disciplinei in scoala. Pentru mine, (mama de baiat), 'uniforma' formata din blugi si camasa/bluza/tricou alb este OK. Atat blugii cat si tricourile pot fi achizitionate la preturi rezonabile din hypermarketuri sau magazine cu profil sportiv si pot fi purtate si in alte ocazii. Copiii cresc repede si investitia in uniforme ca cele propuse de tine nu isi prea are rostul. Personal consider ca impunerea uniformei(a nu se intelege cod de vestimentatie) in scolile de stat, reprezinta o afacere banoasa pentru firmele care produc asa ceva si au 'intrare' in scoala respectiva; cei care insista pe acest concept nu urmaresc decat propriul castig. |
De ce crezi ca scolile cu prestigiu cat de cat ,atat private cat si de stat (si aici ma refer si la cele din strainatate ) au introdus veritabile uniforme ,si nu doar un vag "cod vestimentar" (dress code ) ? Crezi ca doar ca sa faca un ban,sau numai ca elevii sa se distinga vestimentar de cei de la alte scoli ? Cu siguranta ca exista si o componenta,care pledeaza pentru o mai buna disciplina scolara !!
greieras spune:
Pe langa noi este o scoala privata clasele 1-12 la care uniforma este obligatorie, dar ce mi-a placut este ca nu au doar un anumit model. Scoala accepta tot ce este uniforma de la o anumita firma, si orice culoare. Dupa ce cumpara uniformele, parintii le duc la scoala care le va pune sigla scolii pe ele. Atat baietii cat si fetele pot alege din mai multe culori si modele, dupa gustul fiecaruia. Cred ca e o idee excelenta, in felul acesta este putina diversitate si flexibilitate. Uite www.landsend.com/ix/school-uniforms/School-Uniforms/Girls/index.html?seq=1~2~3&catNumbers=679~680&visible=1~2~1&store=le&sort=Recommended&pageSize=24&tab=13&pageSize=24&pageSize=24&pageSize=24&pageSize=24&pageSize=24&page=1" target="_blank">aici firma de la care au voie sa-si cumpere, si modelele din care isi pot alege.
anya spune:
Daca firma respectiva are preturi ok - merge. Fiind o scoala particulara, cand semnezi contractul stii la ce te bagi. Pentru noi preturile respective sunt mari. Pentru voi, nu stiu, poate sunt ok.
In Romania, la o scoala de stat, trebuie sa te incadrezi in bugetul celui mai amarat din scoala, iar amarati sunt destui. Aici, pe DC, particip la strangerea de fonduri pt copiii care vor sa mearga la scoala dar nu au nici macar caiete. Cand pentru ei este o problema cu ce se incalta ca sa ajunga la scoala, sa ceri uniforma deja mi se pare prea mult. Pentru scolile particulare, pentru cele "de fitze" - de acord -sa fac acum vor, dar pentru marea masa nu e ok.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170464&whichpage=1
ruxandra_sb spune:
Eu sunt pro-uniforma.
Si cred ca orice scoala care se respecta ar tb sa aiba uniforma. Sau macar un dress-code strict.
Nu sarafane din acelea urate.. sau sacourile din poliester.. brrr.. mai degraba imi place linkul pus de greieras.
In primul rand cred ca ajuta la disciplina si evitarea unor excese. Apoi si cei mai modesti, sau dimpotriva, bogati copii nu vor iesi in evidenta cu ce n-au/au ei. S-ar scuti si timp pretios.. cumparaturi (mamaaa... nu mai am nici o bluza, Vioricai i-a cumparat mama ei trei in w-e )
Presiunea asta este la nepoata mea la scoala.. unde n-au nici macar un dess-code.. asa ca da-i si cumpara, sa nu ramana mai prejos.
Apropo.. de ce ziceti ca este un cost suplimentar.. hainele celelalte nu costa?
Dar nici ca mama de baiat nu-i usor . Unul asteapta sa-i aleg eu hainele de cu seara.. cu celalalt sunt adevarate lupte ce sa-si aleaga/se razgandeste/se schimba si raschimba. Daca ar avea uniforma ar fi mai simplu pt toata lumea.
(ca o paranteza.. materialele sintetice de calitate au multe proprietati superioare bumbacului )
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
Lali spune:
citat din mesajul lui ruxandra_sb (ca o paranteza.. materialele sintetice de calitate au multe proprietati superioare bumbacului ) Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Dar totusi exista persoane care nu le suporta pe piele.
Eu nu stiu care sunt acele sintetice de calitate despre care vorbesti dar in familia mea de exemplu hainele sport din material sintetic (presupuse de mine ca sintetice de calitate la momentul cumpararii) au sfarsit prin a ramane in dulap nepurtate. Din cauza neplacerilor cauzate.
Da, sunt de acord, se spala usor, se usuca repede, nu trebuiesc calcate. Aici se opresc cunostintele mele actuale privind calitatile sinteticelor.
sorana spune:
citat din mesajul lui ruxandra_sb Apropo.. de ce ziceti ca este un cost suplimentar.. hainele celelalte nu costa? Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Off topic. Scuze, dar se vede ca nu ai fetita . Pai celelalte haine sunt obligatorii. Alea de scoala nu. In mintea fiica-mii evident
lala spune:
citat din mesajul lui zambitoare De ce crezi ca scolile cu prestigiu cat de cat ,atat private cat si de stat (si aici ma refer si la cele din strainatate ) au introdus veritabile uniforme ,si nu doar un vag "cod vestimentar" (dress code ) ? Crezi ca doar ca sa faca un ban,sau numai ca elevii sa se distinga vestimentar de cei de la alte scoli ? Cu siguranta ca exista si o componenta,care pledeaza pentru o mai buna disciplina scolara !! |
Despre scolile din strainatate putem discuta mult si bine. Nu putem importa in Romania diverse concepte motivand ca in alte tari au dat rezultate fara sa tinem seama de nivelul de trai.
In Romania, uniformele, de cele mai multe ori de proasta calitate, sunt o afacere banoasa si sigura la inceput de an scolar. De exemplu, in al doilea semestru mamele catorva fetite din clasa fiului meu au dorit sa achizitioneze inca un sarafan pentru ca unele copile au crescut in inaltime, altele s-au ingrasat. Lasand la o parte faptul ca firma nu mai avea de unde sa procure material cu acelasi imprimeu preturile erau mult mai mari decat la inceputul anului.
Dress code-ul impus la inceputul an scolar, respectiv bluza/camasa alba si pantalon/fusta de culoare inchisa mi se pare OK si accesibil,din punct de vedere material, tuturor.
Fie ca ne place sau nu copiii se vor diferentia in continuare prin accesorii (camasa/hanorac peste tricou, bratari si oja in cazul fetelor, genti, incaltaminte).
zambitoare spune:
citat din mesajul lui anya Daca firma respectiva are preturi ok - merge. Fiind o scoala particulara, cand semnezi contractul stii la ce te bagi. Pentru noi preturile respective sunt mari. Pentru voi, nu stiu, poate sunt ok. In Romania, la o scoala de stat, trebuie sa te incadrezi in bugetul celui mai amarat din scoala, iar amarati sunt destui. Aici, pe DC, particip la strangerea de fonduri pt copiii care vor sa mearga la scoala dar nu au nici macar caiete. Cand pentru ei este o problema cu ce se incalta ca sa ajunga la scoala, sa ceri uniforma deja mi se pare prea mult. Pentru scolile particulare, pentru cele "de fitze" - de acord -sa fac acum vor, dar pentru marea masa nu e ok. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170464&whichpage=1 Anya |
Corect,ai semnalat o problema cat se poate de reala si f.serioasa. Multi copii sunt provin din familii amarate,sarace ,ce mai,asta e tristul adevar.
Ideal ar fi,daca s-ar putea,ca in scoala de stat unde se cere uniforma ,parintii cu venituri foarte limitate sa poata beneficia de o anumita subventie strict pentru a acoperi o parte din costul uniformei.... dar din pacate.....