Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ?
Raspunsuri - Pagina 10
Lali spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxandra_sb
Nu ma refer la intretinerea lor.. ci la performate. De ex. pe ger/frig bumbacul pe piele e varza. Mult mai buna e lana. Iar cele mai bune haine de corp (termoizolante) sunt din material sintetic. Alpinistii/exploratorii au pana si chilotii din "plastic". Si io am fost initial oripilata "cum sa port plastic direct pe piele??" Dupa ce-am incercat, nu le-am mai dat jos. Si repet, ma refer la cele de calitate.. nu la cele de duzina, gen Decathlon. Cu toate ca merg si acelea.. binisor. Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch) |
Eu te inteleg, crede-ma insa ca plasticul propus in uniformele scolare in RO nu are nici o legatura cu underware-ul de ski sau alpinism de care vorbesti.
Acelea functioneaza si la noi dar totusi e vorba de activitati fizice sustinute in conditii extreme (ski, alpinism)... nu e cazul la scoala.
Eu, cand am spus ca nu am suportat imbracamintea m-am gandit la ceva mai de zi cu zi, adica imbracamintea sintetica sport (tricouri, trening) produse de firme gen Nike, Adidas, etc.
adinag spune:
In Austria nu se poarta uniforme. Poate or fi ceva scoli private care sa aiba, insa nuam auzit inca de ele.
Fiica-mea este in clasa a treia si (inca) nu au existat comentarii la scoala pe tema imbracamanitei (la nimeni, nu ma refer doar la ea):
eunu inteleg ce problema au unii cu blugii, care-i problema lor? Daca unii se simt bine cu ei, de ce ar imbraca altceva? Daca unele fete/femei poarta fuste, care-i problema? Nu pricep... Si adica iarna la -15° ar fi de preferat sa mearga fetele in fusta/sarafan? Eu imi amintesc ca nu ne lasau cu pantaloni pe dedesubt si muream de frig sau mergeam incomod cu 3 perechi de ciorapi si urammomentul mersului la toaleta...
De curiozitate am intrebat-o pe fiica-mea cu i s-ar para ideea de a merge cu uniforma la scoala. A fost socata :D. Cica ea vrea sa-si hotarasca stilul. Se pare ca deja a meditat mai mult asupra temei stilului decat credeam eu, ca mi-a vorbit dfestul demult ce idei avea pana a decide care-i stilul ei: sporty, cool si comod...
In principiu ii place sa poarte fuste, insa nu la scoala si nu cand s-ar putea ivi ocazia de joaca, pentru ca nu i se pare comod. Zice ca din primavara,mai ies afara in pauza mare, o mananca in natura si fac ceva pe acolo si cica nu poate face roata cu fusta ca ii vine in cap si o rad baietii :D. Iarna e prea frig cu fusta.
Modelele aratate, in afara de cele ale Flaviutzei parca, sunt oribile. Cine imbraca asa ceva?Poate mama mea, la 78 de ani.
In ce priveste machiajul,mi se pare ok machiaj decent (rimel) la liceu. Orice e absolut interzis devine disproportional de important.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Eu te inteleg, crede-ma insa ca plasticul propus in uniformele scolare in RO nu are nici o legatura cu underware-ul de ski sau alpinism de care vorbesti. Acelea functioneaza si la noi dar totusi e vorba de activitati fizice sustinute in conditii extreme (ski, alpinism)... nu e cazul la scoala. |
Pai nici io nu ziceam c-ar avea legatura cu uniformele din materiale sintetice. Ci doar ca "plasticul" nu e musai bau-bau.
Si sa stii ca noi nu le purtam doar la ski sau pe munte.. ci si in oras, la sanius/iesit in parc. Sunt minunate pe sub costumul impermeabil.. ca sa rezistam fara probleme la ger si tavalit in zapada. La fel cum tot iarna nu ies la zapada cu manusi tricotate, ci cu manusi impermeabile.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
zambitoare spune:
citat din mesajul lui adinag In Austria nu se poarta uniforme. Poate or fi ceva scoli private care sa aiba, insa nuam auzit inca de ele. Fiica-mea este in clasa a treia si (inca) nu au existat comentarii la scoala pe tema imbracamanitei (la nimeni, nu ma refer doar la ea): eunu inteleg ce problema au unii cu blugii, care-i problema lor? Daca unii se simt bine cu ei, de ce ar imbraca altceva? Daca unele fete/femei poarta fuste, care-i problema? Nu pricep... Si adica iarna la -15° ar fi de preferat sa mearga fetele in fusta/sarafan? Eu imi amintesc ca nu ne lasau cu pantaloni pe dedesubt si muream de frig sau mergeam incomod cu 3 perechi de ciorapi si urammomentul mersului la toaleta... De curiozitate am intrebat-o pe fiica-mea cu i s-ar para ideea de a merge cu uniforma la scoala. A fost socata :D. Cica ea vrea sa-si hotarasca stilul. Se pare ca deja a meditat mai mult asupra temei stilului decat credeam eu, ca mi-a vorbit dfestul demult ce idei avea pana a decide care-i stilul ei: sporty, cool si comod... In principiu ii place sa poarte fuste, insa nu la scoala si nu cand s-ar putea ivi ocazia de joaca, pentru ca nu i se pare comod. Zice ca din primavara,mai ies afara in pauza mare, o mananca in natura si fac ceva pe acolo si cica nu poate face roata cu fusta ca ii vine in cap si o rad baietii :D. Iarna e prea frig cu fusta. Modelele aratate, in afara de cele ale Flaviutzei parca, sunt oribile. Cine imbraca asa ceva?Poate mama mea, la 78 de ani. In ce priveste machiajul,mi se pare ok machiaj decent (rimel) la liceu. Orice e absolut interzis devine disproportional de important. |
Nimeni nu a spus aici ca ar fi de "preferat" ca fetele sa mearga iarna cu fusta/sarafan (si fata mea a mers toata iarna numai cu pantaloni,deci.....) Eu am mentionat fusta & sarafanul ca alternative la vesnicii pantaloni ,pentru primavara/vara/toamna,cand si vremea e OK pt.asa ceva... Nu inteleg in ce sens sunt "batranesti" uniformele ? Doar sunt create pentru scolari,nu pentru alte varste !!
adinag spune:
Batranesti in senstul de batranesti . Hai mai uita-te o dat ala linkul pus de tine de ex.aici: http://www.beaverwood.bromley.sch.uk/media/images/Uniform.gif. Ce fata de 12-13 ani s-ar simti bine cu fusta si incaltamintea astea? Observ ca ai tu ceva cu fustele astea lungi, dar arta aiurea tare. Nu cred ca s-ar simti bine fata ta. Ai intrebat-o ce i-ar place ei? Sau care sunt gusturile ei in general, cand isi alege ceva de imbracat, la shopping, fara a fi influentata?
A propos si mama mea a fost invatatoare, insa se pare ca ea a inteles mai bine cum se simt elevele in uniformele alea si ma intelegea perfect cum ma simt. Eu stiu ca avea zile si prin clasa a 6-a, a 7-a cand variam camasa, am mers candva cu una roz pe sub sarafn ;). Ciorapi din aia albi oricum nu mai purtam, ma si certase direcctoarea scolii ca nu mai arata bine la varsta mea.
Si aici fetele imbraca atunci and vremea este ok fuste/rochii. Dar de ce este nevoie de uniforme si nu pot imbraca rochiile si fustele pe care le au oricum acasa? Ca la pantaloni/jeans.
ingridnen spune:
da, al meu poarta uniforma si eu imi dau pumni in cap in fiecare dimineata cand trebuie sa-l imbrac (se mai imbraca si el, dar cu nasturii incheiati stramb si camasa iesita din pantaloni)
La noi la scoala catolica este obligatoriu...
Ingrid si Cristi 9 ani
zambitoare spune:
citat din mesajul lui ingridnen da, al meu poarta uniforma si eu imi dau pumni in cap in fiecare dimineata cand trebuie sa-l imbrac (se mai imbraca si el, dar cu nasturii incheiati stramb si camasa iesita din pantaloni) La noi la scoala catolica este obligatoriu... Ingrid si Cristi 9 ani |
Ar fi foarte bine daca si biserica Ortodoxa ar avea atatea scoli ca si cele catolice,pentru ca sunt scoli de calitate in toate privintele,din ce am auzit, plus modestia si decenta caracteristica unei scoli religioase,in tinuta elevilor.
Mada spune:
si eu am fetita tot la scoala catolica, tot unde are si ingriden baiatul
pt mine chiar a fost un atu faptul ca au uniforme, au si cei din clasele mari.
fetitele sarafan albastru cu o gentuta neagra atasata pe curea, fff dragute mi se par, plus camasa alba sau albastra
baietii parca au sacoul albastru si pantaloni negri, nu stiu daca au si vesta, nu mai stiu.
ps au ca m-am uitat in poze
http://family.webshots.com/photo/2165040600058095726EcDGNW
prima zi de scoala
cei din clasele mari au fetele sarafane bleumarin si baietii sacou si pantalon tot asa
eu sunt ff multumita
Ilinca si Rares
anya spune:
Toate 3 scolile se stat si nonconfesionale din zona in care locuiesc au uniforme la clasele mici. La una din ele, unul din motivele pt care nu am vrut sa-mi dau copiii a fost "uratenia" uniformei. Culoarea albastra ca cea de la scoala catolica si cu funda galbena la gat . Am preferat sacoul rosu cu pantaloni negri. Evident ca nu a fost singurul criteriu, dar a inclinat si el balanta.
Daca la clasele mici copiii nu comenteaza prea mult, deja cam de printr-a 7-a (fetele si mai devreme) incep sa-si formeze parerile proprii referitoare la stil, moda. Sunt de acord cu un dress code, dar de aici si pana la impunerea de uniforme mi se pare o cale lunga.
Mada, la ce folosesc gentutele? Nu sunt incomode?
Sustin ideea ca biserica orodoxa sa-si fac asi ea scoli, poate asa n-o sa mai fie bagata pe gat religia in scolile de stat (stat declarat laic, nu?).
Mada spune:
nu sunt incomode, sunt ff usoare sunt din acelasi material doar culoarea difera si Ilinca mea are servetele in ea sau batista, altceva nici nu incape.
eu chiar nu le vad urate si nu le-am vazut urate nici inainte sa dau fetita la scoala.
adinag, merge da si iarna in sarafan si chiar nu vad un impediment, ii pun dres gros si colanti negri sau albi (mai ales in zilele cand are sport, isi da doar sarafanul jos)
Geaca lunguta si cizme si gata, in clasa e cald,in zilele ff frigoase a avut si un pulover deasupra de sarafan
Ilinca si Rares