Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Balanta felicitari pt bebei, important sa stea cat mai mult in burtica, dc stai la pat, trebuie sa fie ok, fina mea avea colul de 2,8 cm la 21 saptamani + contractii si a dus sarcina pana la 35 saptamani.
Sper nu-ti pierde speranta, eu am amh 0.28 si am ramas natural, urma sa fac o inseminare inainte de FIV si s-a intamplat, insa mie doctorul mi-a zis ca la un amh mic se fac stimulari puternice pt a obtine cat mai multe ovocite, el a avut rezultate cu sarcina in evolutie cu amh de 0.1. acelasi cu al tau
Valy iti tin pumnii la urmatorul control, o sa fie bine, gandeste optimist. 24+ cu fetita
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
varsta bb-ilor dupa fiv este 17s si 4 z, dar dupa eco, suntem mai mari .
multumesc tuturor pt gandurile bune!
amary, si eu zic ca si paula: daca bebe-ii se dezvolta ok, nu mi-as face griji de IRuri si placenta. sigur, ai putea mari doza de clexane, dar cred ca nu te-ai simti bine sa iei tu decizia asta. dar daca ai face o zi 0.4, o zi 0.6? si asa ti s-ar parea aiurea?
asa e, e greu cu gemenii dpdv pozitie. la mine, cel nazbatios cand isi baga un picior in col, cand pune capul pe col (asta din ce am vazut la eco - cine stie ce mai face cu colul in restul timpului...)
referitor la medicatia pt tiroida, poate e bine sa o eviti cat poti daca pana acum nu ai mai luat. nu e asa grozav sa o introduci in sarcina daca inainte nu ai luat. ai tsh bun, de ce e asa important acum ft4?
eu incerc sa raman optimista la modul general vorbind, ça am observat ca daca ma necajesc, mi se intareste burta.
paula, ce mari sunteti!
sper, m-ai lasat masca cu amh-ul tau...
despre doza mea de clexane, nu imi fac griji de aici inainte, avand in vedere ca voi sta in pat. daca bb-ii vor fi ecografic bine dezvoltati in continuare, cred ca nici macar antiFXa nu mai fac.
sunshine, carpediem
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Sper eu inainte cu 6 luni de a ramane insarcinata, am facut stimulare cu puregon, am ramas si atunci, dar s-a oprit in evolutie, atunci nu stiam de trombofilie, la mine puregonul a actionat pe termen lung. 24+ cu fetita
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Valy, imi pare rau, nu stiu ce este ARSA :(
Madalina, la sfarsitul listei cu gravide – C3 – scrie ca medicamentele din lista B (unde e Clexane 50%) sunt compensate 100% pentru gravide si lauze. Dar multi dr nu iau in seama asta, din pacate. http://dl.transfer.ro/transfer_ro-03mar-216c926a7e8.zip aici gasesti un raspuns al casei de asigurari, cu ordinele.
Irina, si eu am sangerat la greu si la gingii si nazal si fara medicatie, in sarcina. Dna dr Avram mie mi-a raspuns numai la telefon (chiar si fara sa fi mers la o consultatie la dansa). Dar vezi ca nu e chiar asa de preventiva, mai preventiva este dna dr Uscatescu.
Balanta, mult mult noroc si sa suporti usor imobilizarea. Si eu am o masa de genul asta de care m-am mai folosit http://www.okazii.ro/catalog/66393457/masa-pliabila-laptop-cu-cooler-mousepad-si-suport-pahar-e-table.html dar e greu cu mainile in sus, insa mai luam mouse-ul in pat si macar merge de citit, daca nu de tastat.
Amary, stiu cum e, la mine glicemia nu scade si tot cresc insulina, rezistentele sunt pe la 0,77...sa vedem ce se intampla dupa ce scot aspenter (maine seara ultima oara). O s-o intreb pe dna dr Avram daca trebuie sa fac 0,6, ca initial asa imi daduse, insa si-a amintit ca am Aspenter si a redus la 0,4.
Sper, multumiri ca te ocupi.
La Clexane 0,4 trebuie sa treaca 12 ore pentru rahi+epi, dar la doza mai mare trebuie sa treaca mai mult? Sau tot 12 ore? Nu mai am prospectul la indemana
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
balanta - ma bcur ca snteti bine! orice efort e mic fata de bucuria pe care o vei avea!
Paula - ce bine suna -"atat de aproape de termen" inca un pic si gata
sper - mult noroc daca ai nevoie de pregnyl (stiu ca se foloseste, mai am eu vreo 3 fiole si ti le dau cu drag (sa fie cu noroc)
mary - fruntea sus, trebuie sa fie bine
Fetelor, va pup pe toate si sa avem numai vesti bune!
app: azi era programata (reprogramata) la ceza, gabriela rusu. acum cred ca e cu fetita ei, gabi, asteptam vesti despre minunea ta si despre tine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Danezza, stim doar ca a aparut pe FB bebica GabrieleiRusu, Maria Elisa, e o dulceata, confirma inca o data ca bebeii 'clexanei' (ea a facut Innohep) sunt frumosi tare.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Off topic
Fetelor multumesc pt gandurile voastre. Am fost daramata dupa obtinerea rezultatului dar apoi cand am citit de reusite cu 0.1 si 0.2 mi-am mai revenit. Eu am inca foliculi antrali, deci mai am ceva rezerva dar e pe duca. Dr mi-a zis ca se astepta la un asa rezultat, nu a zis ca nu ma stimuleaza a spus ca ramanem pe aceeasi schema cu 150 ui de menopur . Important e sa obtin 2-3 ovocite bune care sa se fertilizeze.
Raluca in cazul meu cu FSH mare si AMH mic nu sunt de folos stimularile puternice, ovarele nu mai au de unde scoate foliculi multi iar dc scoate acestea pot fi goi. Data trecuta am avut 325 gonal F si din 7 fol doar 2 ovocite iar unul nu s-a fertilizat. Au crescut doar foliculii antrali vazuti in zi 3, altii nu au mai aparut si au crescut inegal.
Am avut un sg embrion fertilizat de 8 cel in zi 3, s-a prins dar am pierdut sarcina din cauza trombofiliei( doza mica si pauza mare la punctie
).
Cunosc 2 cazuri cu reusita la doze mici de stimulare.
Balanta pe una din fete cred ca o cunosti f bine, e vb de Fireyes
, a facut la Biogenesis miniFiv cu 150 menopur, a transferat 2 embrioni si acum posibil sa aiba sarcina gemelara.
Analiza mea AMH e facuta la renumitul Synevo dar nu e lucrata in Germania. Au inceput sa le faca in Bucuresti iar la comentarii scrie ca am declarat ca sunt zi 3 iar eu nu am facut asta, eram in faza luteala. Nu stiu cat de bine e facuta dc o fac pt prima data ei aici. Nu o mai repet pt ca oricum fac acelas tratam, dc DOAMNE FERESTE am punctie oarba voi plati doar 600ron pe langa chelt cu tratamentul. Fac o ultima incercare cu outele mele apoi voi lua drumul catre BRNO.
Danezza multumesc , mai am si eu 3 fiole , nu prea as vrea sa mai fac mult timp pregnyl din cauza trombofiliei dar dc o sa am nevoie te voi contacta. Cand expira?
Dara inca nu ma ocup de subiect, nu am parola. O voi putea face doar pana in luna mai-iunie, apoi nu stiu cum voi sta cu psihicul . Dc nu voi mai putea intra pe DC tb sa invete una din voi sa se ocupe de paginuta sau poate va aparea o graviduta care stie.
Va pup pe toate si pe clexanei
Speranta
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Fetelor am o prietena graviduta cu gemenasi si cand a redus utrogestanul la 200mg a inceput sa aiba contractii. A reintrodus 600mg utrog dar degeaba. Are 25 sapt iar medicul i-a recomandat progesteron injectabil dar nu are. Credeti ca o ajuta un duphaston?
Are cineva cateva fiole de progesteron de 100mg in plus?
Dc da, o rog sa-mi lase un nr de tel pe PM. Problema e urgenta, multumesc
Speranta
![](floare.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
eu stiu ça duphastonul poate da efecte teratogene asupra fetusului daca e luat dupa sapt 12.
stiu ca fetele au gasit prg inj pe okazii. eu am prg inj de 60 mg, dar nu ma pot lipsi de el, ca nu stiu cand mai am nevoie sa fac, avand in vedere situatia mea.
pana gaseste inj, pt contractii poate face nospa+scobutil injectabil.
de asemenea, sa incerce sa puna lutinus in loc de utro. mie mi l-au recomandat dupa cerclaj, ca cica se resoarbe mult mai bine ca utro (se si pierde/scurge mai putin decat utro).