Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
irina, eu de la 5s imi suflu nasul cu cheaguri de sange. Nu e nimic anormal. Mai multe fete reactioneaza asa. Ai PM cu numerele asistentelor de la Fundeni. Ele stiu sigur ca Clexane e injectabil si nu pastila.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
![](smiley_pregnant.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Valy, 16 sapt cred ca e devreme pt depistarea unor anomalii fetale, cu atat mai mult cu cat zici ca nu avea pozitie taman buna.
Nu-ti mai face griji, ca le transmiti si lui BB si ii fac mai rau decat acea posibila ARSA. Asteapta si o a doua parere, eventual pe un ecograf mai performant, poate chiar morfologia fetala.
Mi-au venit analizele si de la Factor XIII si gena PAI 1 si sunt ambele negative, asa incat deocamdata raman doar cu cea din semnatura.
Ma puteti adauga la gravidutele de pe prima pagina:
Niccostea, 30 ani, MTHFR A1298C heterozigot, tratament: Folate 800 mcg - 1/zi, Prenatal Caps - 4/zi, DHA-250 2/zi, Lecithin - 2/zi, Gr8-Dophilus 2/zi, Utrogestan 2/zi, UM: 09.10.2011 DPN: 15.07.2012
Astept morfologia (5 martie) si apoi ma duc si la dr. Uscatescu, parca o sa stau mai linistita daca am 2 opinii diferite ca pot sta linistita
Ma bate gandul sa merg si la un genetician, aveti vreo recomandare?
Sa aveti o primavara frumoasa, cu multi clexanei sanatosi!
Later edit: scriu printre picaturi, pana am apucat eu sa scriu deja ati trecut la altele...
Irina, mi se pare esential ca ginecologul care iti urmareste sarcina sa stie ce si cum cu trombofilia, sa fi avut alte gravidute urmarite pana la nastere cu trombofilie. Altfel... iti zice cum mi-a zis dr care m-a urmarit pe mine la inceput: ca bolile cardiovasculare si AVC-urile din familie nu reprezinta o recomandare pentru analizele de trombofilie
19+
MTHFR - A1298C heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Sa aveti o primavara frumoasa, plina de bucurii, fetelor!
Valy, eu zic sa nu disperi, stiu ca e usor de zis si greu de facut, dar si eu cred ca la 16 sapt poate nu se vede asa clar, precum se vede la morfofetala de la 22 sapt, de exemplu. Du-te si repeta echo la alt echografist, dar unul ff bun si intre timp incearca sa te linistesti, trebuie sa fie bine bebele tau!
Irina mie mi se pare f putin sa incepi cu 0.2 clexane la 76 kg cate ai zis tu ca ai. Este doar parerea mea, 0.2 e frectie la picior de lemn. Dar tinand cont ca iei si Thromboass...eu si multe fete de aici am luat Aspenter care are doza de 75 mg, nu de 100 ca Thromboass.
Eu am facut cateva zile dupa cezariana tot 0.8 fractionat in 2 prize, apoi am facut o cutie intreaga de 0.6, azi o termin si de maine incep cu 0.4 si merg cu el pana la finalul celor 6 sapt.
Dana, ce mai faceti voi?
Mami implinita de bebe Matei Gabriel
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Dana si eu am uitat aseara si am facut jumate de seringa dimneata la 5, oricum am zis ca saptamana asta sa fac de 0.4 si saptamana viitoare, adica ultima sa fac o zi da si una nu. Asta daca tin minte si nu uit .
Ce face Eva?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
Irina sangerarile nazale sunt normale in sarcina, si eu am si am avut si cand luam Thromboass de 100 si acum cand nu mai iau deloc.
Mada8lina am sa caut maine in baza carei legi si articol mi s-a spus mie anul trecut, dar nu stiu daca s-au facut modificari, mie dr de familie continua sa imi dea 100% compensat toate cele 30buc. Oricum si aici si pe celalalt site am scris in baza carei legi si carui articol. Mie cei de la casa de sanatate mi-au dat aceste informatii.
Noapte buna tuturor
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Port in burtica darul ingerasului nostru DPN 07.04.2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Fetelor vad ca aveti probleme cu sangerarile nazale, am tras-o si eu tare saptamana asta cu o astfel de sangerare si mi s-a recomandat o crema Emofix se numeste aici, am dat de 2 ori si gata s-a rezolvat problema mea. Poate reusiti sa o gasiti si in Romania la farmacie sau un produs similar.
Elena 25+ poate cu
![](images/user_woman.png)
irina21 spune:
Fetelor, dna doctor Avram raspunde la email-uri?
Puteti sa-mi dati si mie adresa dumneaei?
As vrea sa-i transmit si dumneaei un email sa vad ce tratament mi-ar recomanda...
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament pregatitor recomandat: Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 3/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, Metformin - 1/zi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui suzieq Dana si eu am uitat aseara si am facut jumate de seringa dimneata la 5, oricum am zis ca saptamana asta sa fac de 0.4 si saptamana viitoare, adica ultima sa fac o zi da si una nu. Asta daca tin minte si nu uit ![]() Ce face Eva? Mami de soricel Vlad, 01.02.2012 MTHFR C677T Homozigot |
si eu am ineput sa fac cam doua zile da, una nu .. daca tot uitam sa le fac :D
printesa e bine .. cu exceptia unei jumatati de ora seara cand o apuca durerile.
in rest papa, doarme si .. alte necesitati :)
ieri am facut o lunitza si i-am facut tort!
la multi ai si pt vladut
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valy27/valy27.jpg)
valy27 spune:
parca ma mai linistiti fetelor.
acum imi fac programari peste programari sa mai cer si alte pareri.
multumesc pt gandurile voastre bune.poate ajuta-pe la domnul subconstient.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+16 sapt, doamne ajuta in continuare.
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
fetelor, scriu f greu, ca sunt in pat la 180 grade. bebelusii sunt bine, au si un avans de 5 zile dpdv ecografic.
insa...colul mi-a facut figura si s-a scurtat brusc, iar orificiul intern s-a deschis (forma de v sau palnie, cum i se mai zice), iar bebelusul care este pozitionat in stanga jos, langa col, lovea de zor cu un piciorus in acel orificiu, ceea ce evident ca nu era bine deloc... contractii nu am simtit sa am, asa ca am facut cerclaj; m-au pus cu capul mai jos decat trunchiul la cerclaj. am sangerat mult, desi intrerupsesem clexane de 48 de ore (de unde am dedus ca sangerarea nu avea legatura cu clexane, ci cu "calitatea" colului) dar dr a reusit sa imi aduca canalul cervical la 3.1 cm (nu vreti sa stiti cat era inainte de cerclaj ). am facut injectii la greu, inclusiv prg injectabil, care evident ca mi-a lasat galme. acum am "doar" 3 injectii/zi pe care mi le face sotul. sunt in repaos absolut la pat si asa voi ramane toata sarcina.
va multumesc ca v-ati gandit la mine
cine se pricepe este rugat(a) sa se ocupe de prima pagina/capitol nou. eu nu voi mai putea, avand in vedere pozitia pe care o am...