Gravidute cu tromobofilie -cap 14-

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Vio, fetele cu FIV-uri ar trebui sa te sfatuiasca. Cred ca amary si balanta, mamicile de gemenasi.
Am vazut in trecere o discutie la aspirante pe tema asta. Era o fata, asistenta parca, care isi doza inainte de punctie. Trebuie sa ai macar 5 zile de cand faci anticoagulantul pentru antifxa. alexcred ca a consiliat-o un pic, parca... Tot in urma discutiei aceleia, s-a postat si protocolul asta.
http://www.cardioportal.ro/pdf/protocoale/protocoale_4.pdf?phpMyAdmin=LAPYS8VYVpMlZAH0k1mvv51DAQc
Vezi ultimul tabel de pe ultima pagina care spune cum cand si cu cat se suplimenteaza sau scade o doza.
Sper sa-ti fie de folos.
Si bine ai venit pe forum ca ai stat ascunsa pana acum.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 26+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Vio, eu cred ca e OK Clexane 0.4 pana la test pozitiv sau pana cand ai rezultatul la antiFXA. Asteptam sa scrie si alte fete cu fiv cand au facut antiFXA, eu am facut la 14 zile, dar vad ca se poate si mai devreme, dar nu te lua dupa mine, ca se pare ca am avut doza mica, asa ca sa faci cat mai repede.
Musette se refera la Trombofilia, o cauza a infertilitatii, casuta aspirantelor mutante.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Vio, tinem pumnii stransi . Eu zic ca pentru FIV ajunge acea doza, apoi sigur iti va da medicul 0.6, mi-a dat mie care aveam pe atunci 58 kg.

Apropo, dupa nastere in cele 6 sapatamni cu ce doza ati facut? Eu inca fac de 0.6 si ma gandesc sa mai scad ca am deja 4 saptamani de la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

Musette, Alex, suzieq
multumesc fetelor

draga Musette, am fost super aglomerata in ultimul timp ... trebuia sa-mi termin treaba la serviciu ca sa pot pleca in CO.
felicitari pentru eco si rezistente; hai ca mai este putin ...

Alex, scuze ca te intreb, ai descoperit pana acum vreo cauza ?

suzieq, dr. nostru ginecolog este singurul care mi-a recomandat 0,6 de la inceput dar, dr. cu care fac Fiv nu a fost de acord, asa ca fac de 0,4 momentan. Cum este in postura de mamica ? e cuminte Vlad ?

balanta probabil este plecata la eco ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Musette, felicitari pt. eco, tine-o tot asa!

Viotimis, as vrea sa te ajut dar gemenii mei sunt obtinuti intamplator si natural, pot doar sa-ti spun ca si eu am inecput la 6s cu 0.4.

Dara, Paulici, Smaddy, Gabriela tinem pumnii, mai aveti putin!

Balanta, te asteptam cu vesti bune de la eco....

Cat despre mine, vestile nu-s chiar roz... Placenta a ajuns la grad II-III, are microcalcifieri si mici necroze (acum 3 saptamani mi s-a zis la alta morfofetala ca e de grad 0 ?!?!!?)...Ombilicalele la limita maxima...Bebeii deocamdata cresc, dar in ritmul asta, numai o minune m-ar putea ajuta sa ajungem sanatosi macar in luna a opta....
Sunt trista, desi mie nu mi se pare deloc bine, dr. U. nu a marit doza de Clexane, sunt in continuare pe 0.4, mie mi se pare putin, am 76 kg. De-abia am fost la Fundeni, dar cred ca mai fac o incercare sapt viitoare...

Amary 23+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amary, vezi ca asa stateam si eu pe la varsta sarcinii tale. Doar ca tu ai gemeni si tre' sa fie mai greu. Acu' vezi si tu ce obtii. Tin pumnii!!

33+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viotimis spune:

de 1 Martie pentru toate fetele
o primavara frumoasa cu BB-i sanatosi si la termen !

amary09 multumesc oricum,

la Dr. Avram Simona ai incercat sa mergi pentru o parere ?

iti doresc sarcina usoara si la termen !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

buna fetelor.

iar sunt disperata cu lacrimi in ochi. am facut ieri eco de 16 saptamani-avem fetita cu fundita-totul este ok-dar nu a putut sa vada toata inimioara din cauza ca era intoarsa cu spatele si a vazut un vas aberant la baza cordului-posibil ARSA-drept pt care ma duc saptaman viitoare iarasi sa vedem-si daca tot apare facem amniocenteza ...si....consult genetic...si....[bang]
pe net nu gasesc nici o informatie...sa ma lamuresc cat de cat...e si risc de down...sunt turbata.
nu ma gandesc decat c-o sa ma puna sa renunt la sarcina-nu mai pot.
daca aveti vreo idee ss ma lamuriti-va rooooooog nu ma ocoliti.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+16 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

amary, scuze, nu stiu de ce ramasesem cu impresia ca ai facut FIV. Iarta-ma, nu am fost eu atenta cred.
Iti zic un secret. Eu mi-am marit doza singurica in disperare de cauza. Dr. U mi-a introdus doar primele 3 doze matinale (intai doua, apoi trei). Cand m-am dus la ea am introdus-o si pe a patra si i-am zis cat iau 4 fara sa ii zic ca eu am introdus-o. I s-a parut perfect. Apoi si pe a 5-a (tot din cauza rezistentelor). Acum fac zilnic sincer de vreo saptamana si ceva. Nu stiu daca ultimul doppler a iesit asa bine de la dozele astea, de la aspenter sau de la diazepamul care ma culca mai profund... Cert e ca am luat ultimele analize antifxa, tatal meu a scotocit dupa protocoale de administrare (a gasit niste publicatii f. interesante despre trombofilie ale prof. Vladareanu de la Elias) si am stabilit doza impreuna. Ne-am asumat asta pentru ca IR-urile tot stagnau desi eu avansam si bebe tot pierdea cate 2-3 zile.
Nu zic sa faca cineva la fel, Doamne fereste. E o chestiune pe care am decis-o eu pentru mine pe principiul ca nimanui nu-i pasa mai mult de copilul meu decat mie si celor din familia mea.
Placenta mea e gradul 2 dar eu fac progesteron injectabil saptamanal (tot decizia mea, nu a ginecologului) pentru ca menajeaza foarte mult placenta.
Una peste alta, cred ca trebuie sa tragi un pic de medicii tai (si gineco si hemato) ca nu e ok sa stai asa. Insista un pic pana la nivelul sugestiei. NU lua de capul tau insa daca nu ai un cadru medical cu care sa te consulti... zic eu ca sa nu se dea cu rosii in mine dupa acest mesaj.
Te pup si abia astept sa postezi poze cu doi bebici, unul cu hainite roz langa unul cu hainite bleu. Ai sa vezi, asa va fi.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 5 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, joi, vineri, duminica),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 27+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu am facut 0.6 .. acum fac 0.4 dar cam o zi da una nu (asta pt ca mai si uit)

citesc din urma si daca nu se trezeste bebe, revin

Citat:
citat din mesajul lui suzieq

Vio, tinem pumnii stransi . Eu zic ca pentru FIV ajunge acea doza, apoi sigur iti va da medicul 0.6, mi-a dat mie care aveam pe atunci 58 kg.

Apropo, dupa nastere in cele 6 sapatamni cu ce doza ati facut? Eu inca fac de 0.6 si ma gandesc sa mai scad ca am deja 4 saptamani de la nastere.

Mami de soricel Vlad, 01.02.2012
MTHFR C677T Homozigot

Mergi la inceput