Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

buna....
deja am si uitat ce vroiam sa va zic...
diana, ce vesti ne mai dai despre Mirciulica? Cam urata situatia cu transferul, sper sa iei cea mai buna decizie
Cuchilici, offf, prin cate ai trecut!! Stai cumintica in pat si totul va fi bine! Multe burtici fac la fel, oricum nu mai e f mult si vine bebita, iar atunci vei avea destul de "umblat" dupa el
ooo, Andreea, acum incepe adevarata "distractie", umblat dupa acte si minuni, eu una m-am saturat de cat am avut de umblat (cu nunta, cu concediile, cu scoala de soferi, cu facultatea, imediat cu actele pt indemnizatie). De cand sunt insarcinata, n-am avut liniste deloc...chiar vb cu sotul ca stau acasa si nu am timp sa ma plictisesc, mie mi-a trecut asa de repede timpul...parca a zburat!! Nu-mi vine sa cred ca de maine intru in prenatal...azi e ultima zi de risc maternal...

Virgi, tu spuneai ca ti-ai facut bagajul de spital...ajuta-ma putin si pe mine, te rog...am 2 camasi de noapte (cu nasturi pt alaptat), un halat, papuci de casa,vata si absorbante, trebuie sa-mi pun pasta si periuta de dinti, sapun, servetele, perie de par, iar pt bebita, pampers.Mai trebuie si altceva??? Imediat imi fac o listuta si vad ce mai trebuie sa cumpar.

pupici

Irina 30+ cu Kinder surprise
AMR 10 saptamani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Neatza si de la noi, venim si noi la cafea!
Nu stiu despre voi, dar eu m-am cam saturat sa vin la munca in fiecare zi, devine din ce in ce mai greu sa stau toata ziua cu frundu pe scaun, plus ca vremea asta ma omoara, m-am saturat de ea pana peste cap. Trebuie sa ma imbrac gros pt ca afara e frig, iar la birou ma iau toate caldurile...urasc sa port ciorapi lungi sub pantaloni, dar mi-e frig fara ei afara.

Blanca, micuta iubitoare de iarna...uite ca ti-a ajuns si tie, hihi...da, si eu parca ma mai trezesc la viata cand vine luna martie, chiar daca e inca frig afara, parca am speranta ca in curand se va incalzi si scapam si noi de cojoace.
Super scumpa mobila aia din camera Evei...eu zic sa mai ceri o parere-doua, pera jecmanesc astia oamenii, nu-mi vine sa cred ca peste tot o fi asa de scump. Ce faci cu canapeaua pe care doarme ea acum si cu celelalte chestii pe care le scoti din camera ei?

Vaccin antigripal eu nu as face, nu faceam nici cand nu eram insarcinata, iar atitetanos nu am facut cand eram insarcinata cu David, nicio dr nu mi-a zis de el, asa ca am presupus ca nu e asa important, desi am auzit de fete care l-au facut. Nici nu stiu daca l-am facut vreodata...ziceti voi ca trebuie facut la 10 ani? Habar n-aveam.

Noi nu am inceput sa ne pregatim cu nimic pentru bebita . Patutul lui David e in dormitor, desfacut, doar trebuie sa-i cumparam saltelula noua, cred ca vom mai lua o comoda, apoi trebuie sa vedem ce avem de la David si nepotica si sa luam ce ne lipseste.

gyan, eu te cred ca acum iti plac copiii mai mult la distanta, dar cand vine copilul TAU, se schimba total datele problemei, sa nu ai nicio ingrijorare din pct asta de vedere.

Diana, Doamne ajuta sa luati hotararea cea mai buna si care ii va oferi lui Mirciulica cele mai bune conditii. Sunteti intr-o sitatie tare dificila, dar Doamne Doamne e mare si cu siguranta veti gasi solutia cea mai buna. Pupam inimosul!

Irina, wow, deja intri in prenatal? Ce frumooos!
Pt bebe mai ia hainute, vreo 3 schimburi, samponel, paturica.

Ma reapuc de munci, va pupacesc!

Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Pupaceli si de la noi! Buna dimineata!

Irina uite lista mea cu bagajul pt spital. Rog fetele sa-mi spuna dc mai e ceva ce nu am trecut, sau sunt lucruri in ea in plus, inutile.

Bagaj spital

Bebe

3 schimburi pt 3 zile – 2 bucati costumas intreg, 2 bucati body+pantalonasi+manusi, 3 caciulite subiri
Paturica
Pampers nr 2
Servetele umede pampers.
Scutec de finet
Biberoane – 2 buc
Prosop
Sampon
Baneocin + apa oxigenata
Crema de galbenele pt fundulet si vitamina A sau Bepanthene
Paturici pipi
Unghiera
Ser fiziologic, batistuta sugarului.
Crema pt prevenirea iritatiilor de la scutec.
Betigase de urechi cu aparatoare.

Mami

Un cearceaf alb
2 camasi de noapte speciale de alaptat + halat
5 perechi chilotei de unica folosinta sau din cei cu talie inalta.
Papuci, 3 perechi sosete.
20 buc. Tampoane de vata portionata de la Sensiblu, infasurate in fasa sterila.
Garmastan
Periuta de dinti, pasta de dinti, sapun protex, prosop, hartie igienica, Detartrant, elastic de par, incarcator telefon.
Piepten, deodorant, servetele umede.
Pompa de muls
2 bustiere, tampoane de sani.
Cosmetice

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Blanca, ti-am trimis un PM.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel Victor 25s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Dienutza poate ar trebui sa ramai totusi aici, unde ai cat de cat siguranta. Daca se poate, de ce sa te mai stresezi si cu asta? Cu drumul, cu incertitudinea capacitatii medicilor de la Lisabona?
Nu stiu, zic si eu.
Uffff, ca multe mai ai pe sufletel.

Irina cu prenatalul cum procedezi? Medicul ginecolog iti da recomandare si medicul de familie in baza ei iti da concediu lunar?
Sau cum e?
De luni intru si eu in prenatal.

Iulia scumpa, mai ai o luna si poti sa intri si tu in prenatal. Mai rezista pana atunci. Oricum, pt mine, voi toate care mergeti la serviciu si mai aveti si bebei acasa sunteti adevarate eroine!

Legat de miere, stiu ca trebuie evitata in sarcina din cauza riscului de botulism. Si eu am mai mancat, dar ff putin.
Oricum, mi se par sansele fff mici ca tocmai in sarcina sa faci botulism de la miere.

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Da, este sigur de a mânca miere în timpul sarcinii. Mierea reprezint#259; un risc pentru copii sub 1 an, deoarece aceasta poate contine spori de bacterii care cauzeaza botulismul

In nici un caz nu faci tu, gavida fiind, botulism daca manci miere in sarcina..cum se intind zvonurile astea. Mierea este contraindicata bebelusului dupa ce se naste pana intr-un an.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Elly mi-a stat un pic inima cand ai zis de botulism, dar apoi am dat o cautare pe google si am gasit asta:
Incubatie: La adulti, simptomele incep de obicei dupa 12 sau 36 ore de la consumul de alimente infectate.La sugari, acest interval este de 3 pina la 30 de zile. In cazul botulismului contactat prin rani, simptomele se instaleaza dupa 4 pina la 14 zile.

Deea 25+ cu dolofanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Burticutelor, cand va aud pe toate cu patuturi, mobile, hainute, carucioare, bagaj de spital... ma apuca o disperare... Ma gandesc ca imediat vine puiul (adica, chiar imediat, poate in 4 saptamani ori mai repede) si eu nu am decat 2 perechi de sosetele, 4 body-uri (cu maneca scurta, evident ) si doua periute mici "de dinti" (adica de molfait) pe care le-am luat asa, ca erau prea dragute ca sa nu le iau. Tare va mai invidiez, dar lasa ca va veni si vremea nostra .

Elly, eu as ramane aici ca asa mi-am facut planul, dar cand in fiecare zi imi spun mai mult sau mai putin subtil ca pe la sfarsitul saptamanii mi-ar da drumul "acasa", ma simt ca un caine de pripas. In final, am sa las cardioloaga sa decida ca ea cunoaste cele mai importante elemente - starea lui, la ce sa ne asteptam la nastere si competenta colegului ei din Lisabona.

Anitta, mai devreme stateam de povesti cu puiul si mi-am amintit dintr-o data ca Diana e unul din numele la care va ganditi acum . Am uitat sa-ti zica ca mie-mi place .

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica10 spune:

buna,

si eu am nascut prematur, m-au tinut pe gynipral ca sa reuseasc sa implinesc termenul de prematuritate si atunci mi-au facut si dexametazona, in 2 doze.

ref la bagajul de spital, eu n-am taiat unghiile prea repede (oricum la spital a stat infasata, apoi acasa cateva zile cu manusi); iar in urechi am sters-o (si o sterg si acum) cu un colt de finet sau prosop. acum depinde de la un spital la altul, fiecare e cu recomandarile lui, stiti vorba cate bordeie..
Elly, am vazut ca ti-ai trecut in lista si biberoane, dar nu si lapte praf (iti dau din spital?). Poate o sa ai laptic si n-ai nevoie deloc de ele!
Vata portionata gasiti si la Mega Image, are mult bumbac si banuiesc ca e mai ieftina decat la Sensiblu (unde mie mi se par cam piperate preturile). Pentru cele care aveti probleme cu hemoroizii, nu uitati sa va luati si cremele/ supozitoarele.

O zi buna va doresc!

Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (ian 2011) si 22s
think pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

mi-a iesit un monstru la urocultura :)))))))))))))) STEPTOCOC HEMOLITIC DE TIB B..

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput