Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Buna fetelor!
Diana, companiile aeriene te primesc in avion daca ai pana la 7 luni. Oricum eu te sfatuiesc sa te gandesti serios daca sa zbori cu avionul sau nu. De la diferentele de presiune se contracta ciudat tare burtica si bebe simte si se incordeaza si el, fereasca sfantul de turbulente sa te sperii ca e si mai si. Cel mai bine ar fi sa mergi cu trenul sau masina, parerea mea, sa nu risti nimic.
Anxy probabil ca te inteapa si inima si ficatul sau alte organe din cauza ca se intinde mandra si te mai si articuleaza, se intampla des la sarcinile pozitionate sus. Cred ca poti resimti si dureri de coaste.
Fetelor eu o trag tare de tot de 3 zile cu sangerari nazale, astazi de disperare mi-am pus in nas picaturi de ulei de migdale, am luat si o crema impotriva sangerarilor, Emofix, in caz ca nu se rezolva pana maine.
Bebe cred ca si-a schimbat iar pozitia ca simt ca umbla pe la col iar, asa ca stau iar in pat.
Si, colac peste pupaza, din graba s atermin cu masa de pranz sa ma intind in pat...am scapat cutia cu smantana i frigider si l-am facut de comanda, s-a razbunat si a ricosat cutia pe mine. Am spalat jumatate de ora frigiderul, bucataria si...hainele mele. Mi-e clar ca imi cedeaza si ultimul neuron.
Elena 25+ poate cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui maimutzica10
Nici mie nu mi-au cerut; in schimb, ca dovada a asigurarii mi-au cerut adeverinta de salariat. Se pot aduce toate pana la plecare. Chit ca cer sau nu diverse acte, stati linistite ca nasc (si se externeaza) gramezi de tiganci fara job, fara medic de familie si fara analize, echografii dupa ele.. ![]() Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (ian 2011) si ![]() think pink |
Mie mi-au cerut si de la medicul de familie si de la serviciu si la fel si prietenelor mele, ca au nascut la stat sau la privat in aceeasi perioada cu mine.
Chiar, eu daca intru in prenatal direct din CIC ce mai aduc de la serviciu? Stie cineva ce se intampla in cazul asta?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita
![](fetita.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Elly ce zici..modificam si noi listuta de pe prima pagina astfel incat sa punem caruciorul la sfarsit si sa putem adauga numele? E cam ciudat acum cu caruciurul dupa nick si apoi UM, DPN....
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
25s+
Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shoshonik/Shoshonik.jpg)
Shoshonik spune:
Raspund repede ca trebuie sa plec.
Garmastan a costat 35 lei, 20 g, e micut, am intrebat daca trebuie aruncat dupa o anumita perioada dupa desfacere;nu, are un sistem care elimina( parca) bulele de aer, deci il pot folosi si dupa nastere. Cu el ma dau doar pe mamelon si trag( dureros putin) ca si cum ar suge bebe, pentru formarea lor si pt desfundarea canalelor( se pare ca am un fel de colostru, ceva),pe restul sanului continui cu masaj si ulei de migdale dulci, iar gynipralul pt 5 zile, una la 12 ore a fost 3,5 lei( tare nu??? credeam ca ma costa si asta muuuult).
Am sris gresit, ma refeream la trimitere de la medicul de familie. Din ce stiu eu, poti cere una, nedatata, si cand mergi la spital sa nasti pui tu data, sau ceri cat mai aproape de DPN, oricum e valabila 30 zile, cand expira mai ceri. Eu voi naste la privat si tot am nevoie de trimitere si adeverinta de salariat.
Pupici.
Mihaela26+
cu Edward-Flavius
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Fetelor, aveti grija acum spre sfarsitul sarcinii la stimularea prea puternica a mameloanelor si sfarcurilor. Se pot genera contractii cu treaba asta. Se elimina nush ce hormoni, pt ca corpul interpreteaza ca suge copilul, nu incercati sa va declansati lactatia de pe acum.
(asta era un semnal de alarma pe care il tragea moasa cu care am facut cursurile prenatale cand eram insarcinata cu David).
Si mai usor si cu mangaierea burticii circular, cica are acelasi efect, este chiar un exercitiu de intensificare a contractiilor in timpul travaliului.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shoshonik/Shoshonik.jpg)
Shoshonik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui uliiasi Fetelor, aveti grija acum spre sfarsitul sarcinii la stimularea prea puternica a mameloanelor si sfarcurilor. Se pot genera contractii cu treaba asta. Se elimina nush ce hormoni, pt ca corpul interpreteaza ca suge copilul, nu incercati sa va declansati lactatia de pe acum. Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si ![]() ![]() www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David Poze |
Dar daca dau doar cu crema? Cum am zis, ce mi-a aratat dr era totusi cam dureros... Eu am mameloanele formate...
Mihaela
![](smiley_pregnant.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/felicityhope/felicityhope.jpg)
felicityhope spune:
Salutari- o iau de la capat.Am scris un mesaj intreg,voiam sa pun un link si..s-a blocat computerul.uff.
Deci vorbeam despre cit de repede a trecut timpul.Miine ajung sa pun si eu 30 saptamini la semnatura.
Am vazut ca cineva spunea ca o sa faca ceva cumparaturi dupa 36 saptamini.Eu una vreau sa pun totul in ordine pina la Pasti.Dupa,vreau relax si voie buna.Oricum am inceput deja sa ma simt "grea".Ma misc incet,nu ma pot apleca sa ma incalt,ma doare spatele...etc.
Shoshonik-ce platesti tu la privat este diferenta dintre costul total si ce acopera CAS-ul?
Am vazut citeva din achizitiile pt bebe.Sa va fie de bine si sa le folositi cu totii bucurosi si sanatosi.
Noi am avut o surpriza f frumoasa ieri: delivery pt salteaua pt crib- baby shower present de la servici,si se pare ca mai este si un crib pe drum. 28+
Alexander Matthew
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Shoshonik
Dar daca dau doar cu crema? Cum am zis, ce mi-a aratat dr era totusi cam dureros... Eu am mameloanele formate... Mihaela ![]() ![]() |
Pai cred ca depinde si de tine acum. Nu cred ca ar trebui sa tragi de ele pana ce te doare. COlostrul apare inca de pe acum, dar nu tre sa tragem de dumnealor sa-l scoatem, ci atunci cand vine momentul porivit, adica cu gurita lui bebe acolo...
Si eu aveam mameloanele formate cand am nascut, dar tot am facut niste ragade, mama, mamaaaaa, cred ca a trecut cel putin o luna pana s=au vindecat...Dar...nu stiam faza cu clatitul cu apa dupa ce suge bebe. Cred ca v-am mai povestit(asta a aflat-o sora mea cand a nascut de la o asistenta de-acolo de la ea) ca saliva lui bebe ar fi acida si grabeste formarea ragadelor si ar trebui sa ne clatim dupa fiecare supt. Dar doar cu apa, nu si cu sapun. CU sapun doar odata pe zi, la dusul principal.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Eu nu am avut niciun fel de adeverinta cand am nascut-o pe Eva si nicio trimitere de la nimeni. Am vb despre asta cu dr inainte si mi-a zis ca nu este nevoie, in primul rand gravidele beneficiaza de gratuitate, atat la analize cat si (mai ales) la nastere. Poate daca se naste la privat si se deconteaza parte din costul nasterii atunci ai nevoi de adeverinta. Parerea mea. Totusi voi intreba si data aceasta ca sa n-am surprize ptr ca nu va fi acelasi spital ca la Eva.
Vaccin nu fac. De niciun fel. Eu am pierdut postarea initiala si nu am inteles ce e cu antigripalul.
Mi-am facut si eu listuta ptr bagaj, e prea devreme sa le si bag in valiza, oricum va trebui sa cumpar parte din ele.
Nu stiu daca v-am mai zis eu am folosit glicerina boraxata ptr sani si nu am facut nicio ragada, in plus fereste si pe bb de afte. M-a invatat asistenta de acolo.
Am facut o listuta si cu ce va mai trebui sa cumpar efectiv ptr bb, nu e chiar scurta, lool
Eu am o stare de nervi, si ieri si azi socramiu cu sotul au gaurit pereti sa puna etajere si dulapuri ma enerveaza la culme, stiu ca ptr noi fac toate astea dar chiar si asa, cat de greu sa fie sa pui un nenorocit de dulap in perete, am o mie de nervi.
In fine...
Diana iti doresc sa iei cea mai buna decizie!
Va pup pe toate!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Tin sa va spun de la inceput ca-s un pic suparata, m-a suparat Elly...M-am simtit atacata ca am intrebat de Detartrant, desi nu mi s-a parut ca am intrebat sententios, eram sincer uimita de ce ne-ar trebui asa ceva. Am zis ca imi trece pana citesc ce s-a scris pe forum, dar nu mi-a trecut, asa ca sper sa nu va suparati daca sunt mai transanta.
Cu Detartrantul ala tot asa cred, ca n-are sens. Povesteai de o prietena care a luat streptococ din spital. Daca nu s-a asezat pe Wc n-avea cum sa aiba de acolo Streptococul. Nu neg ca l-a luat din spital, insa ar insemna sa speli toata baia si clantele inainte sa mergi la wc si chiar imi pare prea mult. Daca e sa te gandesti ca pui mana pe clante si poate te tii de ceva pereti prin baie ca sa poti face din picioare(ca gravida fiind cred ca ti-e cam greu sa stai asa pe picioarele tale fara alt sprijin) si dupa ce ai terminat treaba te stergi cu hartia pe care o tii in mana. In mana pe care ai pus-o pe o gramada de obiecte gen clante, pereti, cum ziceam. Si asta era doar un exemplu, nu mai zic de tampoane sau mai stiu eu ce instrumentar intra in contact cu zona intima.
Asa, urmatorul punct, gravidele sunt asigurate prin lege, ca si copiii. Daca esti gravida nu mai trebuie sa fii si altceva(cum ar fi salariat) ca sa fii asigurata. Toate gravidele beneficiaza de asistenta medicala gratuita(cam atat cat gratuiteste sistemul). Stiu ca se cere trimitere de la medicul de familie, parerea mea e ca e o masura suplimentara sa fie spitalul acoperit. Trimiterea de la medicul de familie nu trebuie luata nici in ziua internarii dar nici cu 3 luni inainte. Trimiterile sunt valabile 30 zile si NU se pot da fara data. Cred ca pentru oricine a scris facturi sau a vazut un facturier e clar de ce. Si formularele pentru retete arata exact la fel. Oricum fix in momentul asta mi se pare ca nici n-ar trebui sa avem discutii de-astea, adica e atat de evident pt mine de ce nu se poate lasa trimiterea fara data. Pe de alta parte ele fiind valabile 30 zile zic ca e suficient timp cat sa nu conteze atat de mult data in care au fost emise. Pentru urgente(inclusiv nasterea prematura) nu e necesara trimiterea, desi unele spitale cer trimitere dar se poate aduce ulterior. Asta sa fie ultima voastra grija, trimiterea de la medicul de familie.
Eu ma simt din ce in ce mai pe dinafara cu forumul, se pare ca eu am alte preocupari decat asta. Ma intreba cineva pentru ce alerg, pentru lucru sau pentru chestii personale, raspunsul e pentru amandoua. Am un munte de acte de schimbat si acum sunt blocata la capitolul buletin. Si azi am primit un raspuns pe care nu-l vroiam, ca s-ar putea sa dureze 2 luni si poate mai bine pana sa pot sa-mi schimb buletinul. Asta ar insemna prin mai. Si credeti-ma ca buletinul e cea mai mica problema a mea legata de acte...N-as vrea sa intru in detalii, ideea ar fi ca dupa ce imi fac buletinul urmeaza o alergatura de aproximativ o luna cu mers zilnic sau o data la doua zile pe la diverse institutii ca sa schimb diverse acte ce tin de munca mea. Si perspectiva e nasoala rau in momentul asta...sa imi schimb buletinul in luna a 8-a si sa alerg sa rezolv totul pana nasc? Parca vad ca o sa nasc intr-un autobuz jegos cu niste mosnegi lafaiti pe scaunele rezervate si uitandu-se urat la mine. Da, azi am avut minunata experienta de a calatori cu autobuzul si desi am prins intr-un final un loc chiar pe un scaun rezervat batrani bolnavi, gravide mi-am luat niste priviri urate de la o tanti care pusese ochii pe loc si de la un gras care statea pe scaunul de langa si care aproape ca statea si pe mine. Si n-as zice ca nu se vede ca-s gravida, cel putin pe la magazine mai vad vanzatoarele alea de la casa, nu ca ar face prea mare diferenta.
Anyway, va aud pe voi ca va pregatiti, ca va cumparati, una-alta, eu nici nu stiu cand ne mutam in casa noua, n-avem mobila, nu am curaj sa hotarasc mobila pana nu e gata casa(nu stiu de ce) si mai e si perspectiva asta de alergat dupa acte. Deci o sa nasc ori intr-un autobuz de care ziceam, ori pe la vreo coada la vreo circa financiara ori pe pardoseala din casa noastra noua si goala. Si ma mai cearta si Elly ca nu-s de acord cu listuta ei...ceea ce nici nu-i adevarat(mie doar detartrantul ala mi se pare in plus)
Andreea, 24+ cu BebeLUnu