Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 10
Andra_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellyshor Pupaceli si de la noi! Buna dimineata! Irina uite lista mea cu bagajul pt spital. Rog fetele sa-mi spuna dc mai e ceva ce nu am trecut, sau sunt lucruri in ea in plus, inutile. Bagaj spital Bebe 3 schimburi pt 3 zile – 2 bucati costumas intreg, 2 bucati body+pantalonasi+manusi, 3 caciulite subiri Paturica Pampers nr 2 Servetele umede pampers. Scutec de finet Biberoane – 2 buc Prosop Sampon Baneocin + apa oxigenata Crema de galbenele pt fundulet si vitamina A sau Bepanthene Paturici pipi Unghiera Ser fiziologic, batistuta sugarului. Crema pt prevenirea iritatiilor de la scutec. Betigase de urechi cu aparatoare. Mami Un cearceaf alb 2 camasi de noapte speciale de alaptat + halat 5 perechi chilotei de unica folosinta sau din cei cu talie inalta. Papuci, 3 perechi sosete. 20 buc. Tampoane de vata portionata de la Sensiblu, infasurate in fasa sterila. Garmastan Periuta de dinti, pasta de dinti, sapun protex, prosop, hartie igienica, Detartrant, elastic de par, incarcator telefon. Piepten, deodorant, servetele umede. Pompa de muls 2 bustiere, tampoane de sani. Cosmetice Elly 30+ cu Babyboom AMR 9+ saptamani! |
Elly, sa pui pe lista si sutiene alaptat, sunt excelente!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 10 luni) si viitoare mami de baietel Victor 25s+
blanca000 spune:
Elly dar pentru ce Detartant?..ai de gand sa freci prin bai pe acolo sa le iei depunerile de calcar?????
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
uliiasi spune:
Blanca, sorry pt monstrulet :(. Tre sa iei antibiotic pt el, nu? cand ai consultatia?
Eu nu mi-am luat nimic de curatire a baii in bagajul de spital...dar nici nu m-am atins de nimic. De WC nu m-am atins, dus am facut cu slapii in picioare..
Nu va recomand f tare sa va luati biberoane...lasati bebeii sa traga din san, sa stimuleze lactatia. Pana vine laptele o sa dea la neonatologie supliment. Cu seringa, probabil. Sper ca nu cu biberonul...Acum depinde de spital, dar la CF2 nu se foloseste biberonul(e posibil sa se leneveasca bebe la supt daca da de biberon). Plus ca daca il folosesti odata, trebuie sterilizat....unde il spalati/sterilizati acolo?
Eu recomand sa intrebati medicul vostru cu ce trebuie luat, pt ca depinde f mult de la un spital la altul, e f posibil sa nu va lase sa aduceti o multime de chestii, sau sa va zica sa aduceti altele de care nu stiati.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
blanca000 spune:
Joi am programamre la Nayel, o sa duc o proba de urocultura si maine la un alt laborator si joi ii zic sa imi ia cultura de col sa vedem ce iese, asta pana sa ma arunc in antibiotic. .
Da, si eu zic sa nu luati biberoane, va carati aiurea cu ele, daca e cazul le dau asistentele la neonato supliment de lapte, voi incercati sanul. De sterilizat le sterilizeaza ei in spital (la CFR asa faceau Iulia) insa sa stai sa le ceri non stop asta mai bine o tzatzica..sa fiti atente cum va arata asezarea la san, ideea nu e sa prinda sfarcul in gurita ca va umpleti de rani ci tot mamelonul..eei o sa deveniti experte atunci.
Bagajul cat mai basic ca oricum daca e nevoie de ceva vine tati cu cele trebuincioase de acasa.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui blanca000 Elly dar pentru ce Detartant?..ai de gand sa freci prin bai pe acolo sa le iei depunerile de calcar????? ------------------------------------------- Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 25s+ Clara "Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo |
Apropo de Detartrant si lighioana ta din urocultura, Blanca. Au o legatura stransa.
Cand am fost internata, eram in rezerva cu o tipa care era in 38 de sapt si trebuia sa nasca. Facea Amoxicilina intravenos pt ca luase din wc-urile din spital un streptococ hemolitic de tip B. Fusese pe la 30 de sapt internata, facuse inainte de internare urocultura si era ok, si dupa ce s-a externat a repetat-o si i-a iesit lighioana.
Asta in conditiile in care nu s-a asezat in niciun caz pe wc-uri in spital.
Asa ca si eu cand am fost acum internata mergeam la baie cu detartrantul dupa mine. Dadeam in wc, trageam apa si apoi faceam....din avion.
Si am vazut cum se face curatenie in baie: vine infirmiera, ia dusul si da cu el in wc, in cada si pe jos si...gata! Nu dezinfecteaza cu nimic, ca cik nu au cu ce...e magazia goala.
In concluzie, nu ma despart de detartrant
Am updatat lista de bagaj, ms pr sfaturi. Uite de lapte praf n-am intrebat, dar o sa intreb. Biberoanele le sterilizez acolo, o sa iau de la o prietena un sterilizator.
Si eu sper sa nu fie nevoie de biberoane si sa curga lapticul valuri vaaaluri!
Edit: detartrantul e din ala si dezinfectant pt ca mi se pare combinatia mai puternica si mai eficienta.
Sau merge si cloramina, dc preferi.
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
Shoshonik spune:
Buna ziua, dragelor. Sunt inca la mama, dar am intrat repejor sa va zic noutatile.
Noi am facut singuri mobila, in sensul ca am dat comanda, la o firma, am zis ce pal vrem, de 18 grosime, cate bucati, dimensiunile, cantuit sau nu si unde sa dea gauri pt balamale. Patul(dublu) l-a montat Cezar, si comoda, sifonierul a fost montat de mine si tata( are 2m inaltime, cu 4 usi) si mai avem masca de chiuveta cu blat( blatul continua pana la aragaz, peste masina de spalat vase, ca sa fie ca o masa mai mare). Si totul a costat 1400 lei, insa am folosit pal mai gros decat e in comert( Carefour, Praktiker) si nu am pus placaj la spate, ci tot pal pentru o rezistenta mai buna. De curand am pus si 2 usi culisante pe hol, pt ca avem debarale, una a devenit cuier. Ideea e ca tata se pricepe si lui Cezar ii place iar eu profit de ei.
Bebita e bine, chiar prea bine. Are 1018g, e cu o saptamana mai mare pt ca e " lung, chiar foarte lung"-exprimarea dr, seamana cu tat'su. Am ras de ne durea burta pe toate pt ca bebe e urecheat, scanez diseara si pun pe picasa poza sa radeti si voi- tot de la tati i se trage. Are capul rotund si doua urechi mari si comice; mi-l imaginam un martian verde cu urechi departate, asteptam sa falfaie... Si apoi, marea intrebare: Unde tine mainile, tot pe capusor? NU dragelor, bebelusul meu are preocupari...rusinoase...unii copii au ca jucarie cordonul, am meu e tare smecheras si putin needucat( se rezolva), si se juca cu... testiculele... Toata ecografia a stat cu manuta acolo, le pazea bine. Piciorusele le-a asezat bine in ficatul meu, iar capusorul undeva prin stanga. Mami a fost foarte emotionata si uimita, nu-i vine sa creada ca e asa de mare: unde incape??? Cam asta a reusit sa zica. A fost uimita ca a vazut picioruse, manute, urechiuse,cel mai mult i-a placut cand a ascultat inimoara si cand a vazut coloana si coastele. A vorbit si cu dr si ii place de ea, e multumita. Vitamine trebuie sa iau, insa voi incerca o pastila la 2-3 zile. Insa...cred ca v-am zis ca ma doare burta, jos. Ieri am avut contractii, doua, dureroase rau. S-a uitat dr bine la col, nu mi-a zis nimic( de obicei nu spune daca e de rau) insa trebuie sa iau 3 no-spa pe zi, timp de o saptamana( desi luam atunci cand ma durea sau era tare-tare burta, nu ceda nici durerea si nici burta) si gynipral 1 la 12ore tot o saptamana. Daca nu cedeaza, continuam tratamentul. Mi se pare ciudat ca stau mereu in pat, maxim o ora stau la bucatarie, si totusi ma doare burtica. Va trece oricum. M-a laudat ca nu m-am ingrasat mult si ca am mamica tanara.
Cam atat, m-am bucurat ca bebe nu are mai mult de 1kg, singura mea frica e sa nu creasca prea mare si sa fie nevoie de cezariana( nu am bazinul "chiar mare") dar m-am linistit.
Va pup pe toate, Diana ma bucur ca esti putin mai optimista si sper sa se rezolve toate asa cum e mai bine pentru tine si bebita.
Mihaela26+ cu Edward-Flavius
Mirina5 spune:
Multumesc pt listuta, m-am apucat de completat bagajul mai am de cumparat cate ceva, dar se rezolva zilele astea.
Elly, intrebai de prenatal..medicul de familie imi da prenatalul, fara nici o recomandare de la ginecolog.Eu am fost in risc maternal pana acum, ala e 120 zile (dat tot de medicul de familie), azi e ultima zi, de maine intram in prenatal.Pt risc am avut nevoie de mai multe hartii, dar acum, intru direct.
Despre biberoane, am inteles de la cumnata mea ca nu-ti da voie in spital, au ei sterilizate.Lapte praf (pana vine lactatia) iti dau tot ei (nu stiu insa daca toate spitalele procedeaza la fel).Voi intreba si medicul ginecolog, vineri, cand merg la control.
Am copiat listuta si am bifat ce e in bagaj.
Fetelor, cand cautam hainute pt bebita, m-a prins iar melancolia...ce mici sunt hainutele si firave...imi erau asa dragi...
Ca era sa uit...mai avem nevoie la spital de niste acte pt cele care nasc la stat:
Buletin (copie si original)
Adeverinta salariat
Carnet gravida + analizele din sarcina.
Am si pus-o pe mama sa-mi faca rost de adeverinta, ca oricum e valabila 3 luni si imi va folosi.
Si pana la sfarsitul lunii, ma apuc de pregatit actele pt indemnizatie, ca sa fie totul gata pana vine bebita.
Plus ca m-am apucat de curatenie generala in casa si toate hainutele cumparate sau primite le-am spalat bine cu Vanish si le-am pus in dulapior.
Elly, ai putea sa pui listuta si pe FB, iar eventual, modificarile le pot face cele cu experienta
pupici
Irina 30+ cu Kinder surprise
AMR 10 saptamani!!
Shoshonik spune:
citat din mesajul lui Mirina5 Ca era sa uit...mai avem nevoie la spital de niste acte pt cele care nasc la stat: Buletin (copie si original) Adeverinta salariat Carnet gravida + analizele din sarcina. Irina 30+ cu Kinder surprise AMR 10 saptamani!! |
Si trimitere de la medicul de familie mai trebuie...parca. Eu voi lua si Garmastanul, pt sani. Azi l-am cumparat si diseara incep sa il folosesc, mi-a aratat dr cum sa fac.
Mihaela26+ cu Edward-Flavius
ella81it spune:
Buna!
Nu imi vine sa cred ca vorbim despre bagajul ptr.spitalmai e putin si ne vom tine fluturasii,floricelele in brate
ELLY ms.ptr listaAm cumparat si eu hainutele ptr.Mateo mai am sa le spal si sa le pun in geanta,altceva nu imi trebuie la spital imi da de acolo tot.
Ptr. mine trebuie sa cumpar tot incasi nu stiu cum o sa fac!Am zis ca astept pana la 36 sapt.si apoi ies la cumparaturi
De cateva zile caut pe net camasi ptr.alaptat ,as vrea sa cumpar on line,dar parca e altceva cand merg prin magazine
DIANA grea decizie ai de luat! ptr.Mirciulica!
TZUKY imi plac mult toate lucrusoarele luate ptr.bebesa le stapaneasca sanatos!
SHOSHONIK m-ai facut sa rad credeam ca doar eu fac glume pe seama bebelusului meuAl meu are nasul borcanat
Duminica am fost la carnvalala fost foarte frumos.Acum pana pe 15 martie am zis ca nu mai ies nicaieri.Atunci am control si abia astept sa vad ce face Mateo.
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
uliiasi spune:
A, Irina, bine ca ai zis de acte, uitasem de ele.
Eu carnet de gravida nu am avut la sarcina cu David si nici acum nu mi-a facut nimeni. Nu m-a intrebat nimeni niciodata de asa ceva.
Analizele sunt utile daca va intreaba cineva, dar nu m-a intrebat nimeni nici de ele.
In schimb, pe langa ce a zis Irina, mai trebuie trimitere de la dr de familie (ceea ce mi s-a parut f stupid...daca nasti brusc si nu apuci sa iei trimiterea? ma rog...). Cred ca trimierea asta a fost primul lucru de care m-au intrebat cand am ajuns la spital sa nasc.... Si asta e valabila o luna de cand o fac dr de familie, deci sa o faceti din timp. Dar....intrebati mai intai la dr vostru, e posibil ca nu la toate spitalele sa fie nevoie de asta. La CF2 a fost nevoie.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze