Cursuri inainte de nastere !
Buna...
Am si eu o nelamurire :-Cite dintre voi a-ti fost la cursurile pentru nastere ?
Eu am fost ieri de la 9am pina seara la 6pm la aceste cursuri si dupa ce am ajuns acasa am realizat ca aproape 99% din ce sa discutat la cursuri eu stiam de la TV si de pe forum bineinteles...absolut nimic nou de care sa ma mir ....eu am acasa casete video cu exerciti pentru mamici cu burtici de aproape 30 de minute pe cind acolo nici 3 minute nu au durat exercitiile... (tot ce ma socat a fost cind au pus video cu o nastere si am vazut faza cind a iesit placenta)tot ce sa vorbit a fost despre C section , nasterea indusa...plus ca m-am speriat de moarte cind am vazut cum se face Epidrula (a aratat totul pe marele ecarn de am crezut ca o sa lesin)...dar nimic sa ma faca si pe mine sa ma descurc la nastere ,...despre respiratia hi-hi-hi-hu-hu-hu nici macar nu sa deschis subiectul...sau despre impins ...cu toate ca au fost in aceea zi la cursuri peste 20 de cupluri nimeni nu a parut prea interesat sa intrebe... este oare timp pierdut degeaba cu aceste cursuri,sau ma insel?dupa ce am iesit afara ,majoritatea cuplurilor discutau de nelamurirea in legatura acestor cursuri...
Cele care a-ti practicat aceste cursuri de birth, va ajutat cu ceva la nastere?
Multumesc
Raspunsuri
ruxij spune:
Eu, poate contrar foarte multor altor persoane, nici nu m-am gandit sa ma duc la nici un fel de kk de curs din asta. Le consider absolut inutile (parere absolut personala si netransmisibila). Femeile nasc de mii si mii de ani si ai sa vezi ca nu ai nevoie sa te invete nimeni cum sa respiri si cum sa impingi. Cel putin la mine asa a fost, ma bucur ca nu m-am dus sa ma mai si sperii degeaba, n-am simtit nici un fel de nevoie de nici un fel de curs cand a fost sa nasc, m-am dus la spital, pac, am nascut si gata acasa a doua zi :)) Ce cursuri? Toata lumea ma intreba si ma considerau cam needucata pentru ca nu dadeam doi bani pe aceste cursuri, dar imi mentin parerea. Daca sunt fete pe care le-a ajutat cursul, ma bucur pentru ele. Eu nu am fost si nu am avut nici un fel de problema, nastere ca a mea doresc tuturor, iar eu as mai putea sa nasc de 10 ori, asa de usor mi s-a parut. Tu faci cum crezi si simti tu.
Numai bine si nastere usoara!
ruxij
cataghe spune:
Ma simt datoare sa intervin cu o parere de observator extern, ca sa zic asa. Am vazut multe nasteri si pot sa va spun ca nu sint doua femei care nasc la fel, totusi concluzia mea este ca, facind abstractie de gravidele care nasc foarte usor cum s-a intimplat din cite am inteles cu ruxij (felicitari, ruxij!), exista o diferenta sensibila intre cele care au facut cursurile pentru gravide si celelalte. Acuma, sigur ca este foarte important cum sint organizate aceste cursuri si ce reusesc ele sa te invete. In special exercitiile de respiratie mi se par foarte utile. In general, gravidele care au facut cursuri sint mult mai echilibrate, sint mai orientate si stiu mult mai bine ce au de facut, si isi suporta mai bine travaliul. Ceea ce spun este concluzia experientei mele din Romania, si poate si din Romania dintr-o anumita zona, totusi eu asta am observat. Mie imi pare rau ca nu am stiut de cursurile astea cind am fost gravida, cred ca m-ar fi ajutat foarte mult daca as fi cunoscut exercitiile de respiratie.
Elena, eu nu stiu cum sint organizate cursurile astea in America, dar in Romania stiu ca ele se intind pe perioada ultimelor luni de sarcina si ca se face totul gradat, treptat. Daca e cazul si acolo, atunci poate ca unele din cursurile urmatoare te vor lamuri mai bine cu ceea ce te intereseaza.
Inca o data, e o parere personala, e adevarat ca sint gravide care nasc foarte usor cu sau fara cursuri, dar pentru celelalte, care alcatuiesc majoritatea, eu cred ca sint utile daca sint facute asa cum trebuie.
Va pup pe toate si va doresc mult noroc si curaj!!!
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Corina spune:
Draga Elena,eu am fost la cursuri in ultima luna de sarcina.E adevarat ca nu ne-au pus filme cu nasterea,dar in prima sedinta am intrebat noi tot ce ne interesa iar moasa ne-a explicat cu o rabdare nemaipomenita.
Celelalte sedinte au fost despre respiratie,exercitii de relaxare si ne-a invatat cum sa impingem corect;daca nu o faci cum trebuie risti sa ti se sparga venele de pe fata si git.
Pot sa spun ca exercitiile de respiratie m-au ajutat in timpul contractiilor ,dar apoi eu am avut o cezariana in urgenta deci tot ceea ce am invatat la cursuri nu am putut pune in aplicare.
Parerea mea este sa te duci mai departe,sigur te vor invata cum sa respiri si sa impingi,plus multe altele.
Pupici pe burtici
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
ruxij spune:
Am uitat sa adaug ca aceste cursuri nu au cum sa iti strice oricum, deci tu nu te lua dupa mine, ti-am zis ca ai interbat cum a fost la noi, tu du-te in continuare.
Da, eu am nascut f.f. usor (au zis un caz asa la 1000 la prima nastere), poate dc. ai mai multe probleme or fi bune de ceva totusi.
ruxij
Mazarica spune:
Eu am fost la cursuri in ultimele 2 luni de sarcina. Le-am urmat pe cele de la Maternitatea Giulesti. Eu una am fost incantata de ele, ptr. ca ne intalneam mai multe burtici , vedeam ca nu sunt singura care nu poate dormi noaptea, care are bazdaci in cap, ca nu eram singura chinuita. Primul lucru pe care ne-a invatat a fost respiratia. Noi n-am vazut casete, dar am vorbit foarte mult de nastere, de ce se intampla, am pus toate intrebarile care ma chinuiau, inclusiv cat sa dau si cui. Am nascut cu anestezie peridurala, am inteles ca aceste cursuri se impun, pentru a te invata sa impingi. Eu cu toata anestezia am simtit nevoia sa imping si am aplicat si ce am invatat acolo. Am facut gimnastica pentru burtici, vedeam ce am cumparat fiecare pentru bbsi ce ne-ar mai trebui, tot felul de maruntisuri.
Nu pot sa zic ca m-a ajutat extraordinar de mult, dar moral sigur m-a ajutat,iar fizic am facut cunostinta mai devreme cu etapele nasterii(tipul respiratiei e in functie de momentul travaliului) .
Fie ca le urmezi sau nu, nastere usoara si multa sanatate.
Elenalove27 spune:
Dragele mele va multumesc foarte mult .
Deci eu sunt in 37 de sapt iar la cursuri erau numai burtici de 20 pina in 30 de sapt. la care am intrat in vorba cu o burtica de 30 de sapt si mi-a spus ca ea este tot la prima si ultima sedinta si ea la fel ca si alte burtici au asteptat aproape 1 luna de zile aceste cursuri si este si ea foarte dezamagita ca nici ea nu sa astepat sa fie cum a fost.(O alta mamica a spus ca mai bine plateste Doula decit sa merga la cursuri).
Cu toate ca am platit ceva banuti ,o alta sedinta nu cred ca as mai gasi doarece si eu am asteptat 1 luna programarea iar spitalul si orele de cursuri sunt pline pina in Ianuarie...asa ca o sa invat acasa ce pot din casetele video care le am cu exerciti de respiratie ..etc.
Ruxij tare mult imi doresc sa am si eu o nastere ca a ta.
Elena cu burtica 36 saptamini
http://community.webshots.com/user/elenalove27
simonab spune:
stiu ca si la maternitatea mea se faceau cursuri dar nu am fost si se mai faceau vizite si prin spital ca sa vezi sala de travaliu, si altele dar nu m-am dus ... cand am nascut moasa m-a certat ca de ce nu stiu sa respir dar oricum nu cred ca ma ajuta mare lucru ... parerea mea ....
Cricor spune:
Buna,
Eu am fost la dou cursuri: unul pentru ingrijirea copilului (pierdere de vreme) si celalat pentru nastere. Al doilea a fost mai interesant, dar cum spui si tu vazusem la TV cam totul, inclusiv nasteri, anestezii epidurale, etc... Cand am nascut, nu mi-a amintit nimic din exercitiile de respiratie, deci pentru mine cursul a fost complet inutil. Oricum asistenta care sta cu tine, iti cam spune cum sa respiri ca sa nu te superventilezi (ca mine).