problema cu lapticul de seara!
Buna!
Am si eu o problema cu Stefan.
Acum are 1 an si 7 luni si de la 3 luni mi-a dormit bine,foarte bine;de la 9-9jum-10 seara pana dimineata la 8-9-10 nu se trezea deloc.
El a fost hranit exclusiv cu lapte praf,Milupa de la nastere pana la 1 an si 5 luni.
Apoi am incercat sa ii dau lapte de vaca,din alimentara,cu 1.5%grasime.(Am incercat si lapte de vaca de la o cunostiinta ce locuieste la casa si are vaca,dar se constipa de la el,datorita grasimii.)Nu am avut deloc probleme pana acum.Manca foarte bine,dormea bine.Dar de vreo 2-3 saptamani a inceput sa se trezeasca noaptea,uneori si de 2-3 ori sa ceara lapte si plange.Am incercat sa ii dau ceai noaptea,am incercat sa ii dau ultima masa mai tarziu,pe la 7jum-8, si sa ii dau ceva mai consistent crezand ca poate nu se satura cu ceea ce manca pana acum.Nimic nu a dat rezultate.
I-am facut de curand si analizele,totul e in regula.Pediatra spune ca e ceva de moment si atata timp cat comportamentul lui e la fel ca inainte de aceste probleme,nu am de ce sa imi fac griji.
As vrea sa imi spuneti daca voi v-ati confruntat cu astfel de probleme si cum ati reusit sa treceti peste ele.Astept recomandarile voastre!
Sa fii om e lucru mare!
Raspunsuri
Sara_Maria spune:
Fetita mea are 1 an si 10 luni, papa tot Aptamil de la Milupa. 3 luni am alaptat, insa apoi a refuzat sanul complet si am trecut pe Aptamail. Intotdeauna a mancat noaptea. Si acum! Nu am incercat niciodata sa ii scot masa de la 4-5 dimineata. Am considerat ca din moment ce ii e foame, eu de ce sa ii dau ceai? Cand va fi mai maricica si va manca mai mult seara va scoate singurica masa de noaptea. Vom incepe la 2 ani si gradinita, probabil va fi mai obosita (program, activitati, etc) si atunci probabil nu se va mai trezi sa pape.
Sfatul meu, ia-l incet si nu incerca sa ii dai apa in loc de mancare. E in crestere, organismul cere papa sa le dam papa :-).
Laura25 spune:
Ai mei au cerut (si au primit) lapte noaptea pana spre 3 ani.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Cafea spune:
Baietelul meu are 1 an si bea tot Aptamil pe la 3-4 dimineata. El nu a avut pana acum nici o noapte in care sa nu ceara lapte, si ii e clar tare foame spre dimineata.
Poate baietelul tau are un puseu de crestere si are nevoie de mai multe calorii o perioada. Mananca la fel in timpul zilei? Ai putea eventual cateva zile sa incerci sa ii dai mai mult sa manance? (Evident, nu sa-l fortezi, dar poate i-a crescut apetitul si trebuie sa maresti portiile?). Eu una nu i-as da mai tarziu de mancare, sa aiba un pic de timp sa digere.
Si inca ceva, off topic insa. Aici se recomanda sa le dai copiilor sub 2 ani lactate integrale, daca ii dai lapte integral din comert la fel se constipa? Esti sigura ca de la lapte se constipa?
mami_stefi spune:
Deci pe mine nu ma deranjeaza ca puisorul meu imi cere noaptea laptic.Nu sunt deranjata ca vezi-Doamne imi strica somnul! Nici pe departe. Ma trezesc,il iau in brate,mergem impreuna la bucatarie si pregatim lapticul,ii vorbesc bland si calm,chestii care mi se par absolut firesti si normale in comportamentul unei mamici.
Lucrul care ma ingrijoreaza pe mine e ca pana acum .. deci mai bine de un an in care am avut parte de multe evenimente cel putin deranjante pentru micut(mutat,galagie,canicula,etc),nu s-a trezit nici macar odata si acum brusc,se trezeste ca ii e foame... si mai si plange de numa .
Da,din cauza laptelui se constipa,cum am incetat sa ii mai dau si-a revenit. Si da,am incercat sa ii maresc si portiile de mancare din timpul zilei dar,tot se trezeste.
Multumesc pt raspunsuri !
Sa fii om e lucru mare!
mami_stefi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Sigur nu ii ies caninii sal alte masele??? |
Are toti dintisorii si primele doua randuri de maselute :)
Si chiar daca ar fi vorba de asa ceva,nu cred ca s-ar manifesta asa,deoarece pana acum la nici o eruptie dentara nu a facut febra sau alte minuni din astea. Nimic. Vedeam numai ca i-au mai iesit niste dintisori
Aseara a dormit 10 ore legate . de la 10 seara pana dimineata la 8.Poate o fi cum a zis pediatra,o chestie de moment.
Sa fii om e lucru mare!
diuta_20 spune:
Fetita mea a avut perioade si perioade.Sunt luni in care se trezeste noaptea sa manance si luni in care nu mananca noaptea.Tine foarte mult de masa de seara.Daca mananca bine seara nu mai are nevoie noaptea de laptic si nu se mai trezeste.O sa se regleze singur.
Baby1320 spune:
Joshua al meu a renuntat la laptele de noapte de curand, de cand i-am schimbat numarul si consistenta meselor: am trecut de la 3 mese + 2 biberoane pe zi la 5 mese + 1 biberon seara. A renuntat in mod natural la biberonul de la 5 dimineata.
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
mami_stefi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Baby1320 Joshua al meu a renuntat la laptele de noapte de curand, de cand i-am schimbat numarul si consistenta meselor: am trecut de la 3 mese + 2 biberoane pe zi la 5 mese + 1 biberon seara. A renuntat in mod natural la biberonul de la 5 dimineata. Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010 |
Stefan mananca dimineata la 9 micul dejun(iaurt sau crenvursti,ou fiert,branza,lapte cu orez,etc),la 11 o gustare(un fruct,o prajiturica facuta in casa),la 13 pranzul(de obicei ciorbita sau supa).Apoi face nani. De obicei in jur de 2 ore. Dupa ce se trezeste mananca felul doi. Ultima masa este in jurul orei 19 .. Apoi pe la 21:30 isi bea lapticul si adoarme. Uneori se trezeste peste noapte,alteori nu.
Ideea e ca eu cred ca mananca foarte bine. Este destul de grasut. La 82 de cm are 15 kg.
Sa fii om e lucru mare!