Nasterea la Arcadia - Iasi (34)
Raspunsuri - Pagina 14
DadaIna spune:
LenaC daca oul e luat direct de sub gaina e bine de lasat 7 zile.Oricum acuma pe frigul asta e aproape imposibil sa mai gasesti oua proaspete pentru ca iarna gainile fac oua rar.Cel putin eu iarna nu am un ou de la gainutele mele.
Alex@ndr@C spune:
asa stiu si eu cu ouale. nu e bine sa fie consumate imediat. dar dupa 2-3 zile e ok.
DadaIna spune:
Dupa 7-8 zile aroma oualor este mai pregnanta si gustul lor este mai puternic.Gasiti oriunde pe net aceste informatii.
Alex@ndr@C spune:
eu am simtit in ultima vreme ca niste intepaturi scurte acolo, jos.
la 35 de sapt, la control mi-a zis dr. k e coborata cam prea tare bebita , si mi-a dat sa iau gynipral. am luat pana la 38 de sapt, adica pana duminica. deci am cam 2 zile jumate de cand nu am mai luat nici gynipral nici nospa. e oare vre-un semn? sau ma leg eu de orice ca nebuna?
abia astept sa imi tin in brate fetita si poate am luat-o razna...
oricum, burtica nu e chiar foarte coborata...inca o mai simt destul de sus.
uff...abia astept
gravidacori spune:
cu adormitul la noi..la fel..DOAR la san adoarme,a adormit singura de maxim 5 ori in vara.mie imi place ca adoarme la san ,e f placut, dar cateodata o ia somnul fix cand eu fac ceva ,de ex. mancare , si trebuie sa opresc tot si sa ma bag in pat cu ea.daca e sotul acasa si ii este somn o plimba el in brate prin casa si mai adoarme si asa cateodata.sotul ma intrebat kiar odata ...cand nu o sa mai alapte cum va adormi?...asa ca astept s eu idei ca si OIYOY
VACCIN..nici nu stiam de el..deci nu am facut..
DADA, cand vad cat papa antonia si a mea mai deloc parca ma ia o grija cat mine de mare..nu stiu ce sa fac,ma gandesc k poate nu fac eu ce trebuie si am un stres k ii e foame..desi nu pare.o sa mai vad dupa ce ies dintii complet care-i treaba si ce zice si medicul.
DadaIna spune:
gravidacori eu spun sa nu te mai stresezi atat.Avem un exemplu demn de urmat si printre noi.Ionela a inceput diversificarea cu Tudor tarziu din cate imi aduc eu bine aminte si sa nu fi de ochi are baiatul sanatos.Cum spuneam: daca fata iti este vioaie, nu te stresa inutil.Eu cred ca un copil caruia ii este foame sau nu se satura incepe sa planga sa urle sa tipa ca altfel nu are cum sa isi manifeste starea de foame.Daca acestea lipsesc NO stress!!!
La noi parca totul a decurs de la sine si pentru noi totul a fost foarte usor.Din cate vad, multumesc celui de sus, am un copil care nu face de loc figuri la masa.Ce ii dau aia mananca.Cred ca aici imi seamana pentru ca nici eu nu sunt figuranta la masa.:))
Si borsuletul il papa cu mare pofta.Vad ca ii place mai acrut.
oana.irina spune:
Merci fetelor!
DaDa, ai dreptate, mi-a parut rau ca nu i l-am dat dimineata, la noi prima masa este pe la 11-12. I l-am dat la 16 amestecat cu dovlecel la abur cu cateva fire de patrunjel verde, si l-a mancat pe nerasuflate. Carnea am rarit-o. La inceput i-am dat o saptamana in fiecare zi. Acum incerc sa ii dau de 3 ori pe saptamana. Saptamana asta cred ca o sa ii dau si vita.
Lena, da stiu ca nu trebuie sa fie mai proaspete de 2 zile si mai vechi de 10-12 zile. Mi le-a adus mama de la tara de la gainutele ei si sunt numerotate
DadaIna spune:
Si uitasem sa intreb...Ionela cand ai timp dupa ce sarbautoriti, poate intri pe fuga si imi scrii un rand sau poate o alta mami sa raspunda.
E posibil sa se "intarce" bebe singurel?Vad ca gaza mea mai mult se joaca cu laptele din biberon si bea acum mai multa apa decat lapte.Am ajuns sa ma storc degeaba ca din 3 bidonase cat bea, de cand am inceput diversificarea de vreo 3 zile mai bea 1 bidonas jumate toata ziua si nici nu ii acopera necesarul de lichide zilnic.Trebuie sa ii dau apa si cu aia se joaca mai mult ca isi umple gurita si o lasa sa i se prelinga pe la colturile guritei.Cu laptele la fel se joaca.
Daca refuza in continuare sa bea din laptele meu ce solutii sunt?
Ce dau mamele copiilor dupa ce intarca?Exclus la noi laptele praf.Laptele de vaca de la ce varsta se introduce in siguranta?
Sper sa fie totusi o faza trecatoare pentru ca nu as vrea sa refuze laptele asa curand insa intreb sa fiu pregatita in caz de se intampla.
Multumesc!
oana.irina spune:
DaDa, uite acest articol. Este un articol documentat, iti prezinta variantele
http://diversificare.ro/alimente/2012/02/ce-lapte-oferim-copiilor-dupa-incheierea-alaptarii/.
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Claudia, elefantelul este super cute http://gabi-jucariiecologice.blogspot.com/2010/01/animale-salbatice-2.html am vazut si la carefour puzzle din lemn Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
da il vazusem si eu
Noi asteptam papucei :)