Bobocei de Sept-Oct 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 14
Ramona_bm spune:
Buna dimineata!
Mihaela felicitari pentru fasolicaAbia astept si eu sa merg la eco sa vad ce face bb, unde s-a fixat si cati s-au fixat. Cu medicamentele nu are rost sa te stresezi. Acidul folic e singurul necesar daca functioneaza organismul tau cum trebuie. Eu am luat cateva capsule de utrogestan la prima sarcina asa de capul meu dar le-am redus si apoi intrerupt dupa prima ecografie cand am vazut ca bb-ita e bine. Vitamine am luat abia in ultimul trimestru desi nu aveam carente mari. Acum nu am mai luat nimic inafara de acid folic si, la fel ca Gabrielle, sunt cu broscuta calare pe mine ori de cate ori ma are la dispozitie. Pana acum nu am avut nici o problema si sper sa decurga la fel sarcina.
Anda ca sa apara graviduta la semnatura trebuie sa stergi spatiile din cuvant in loc de g r a v i r e d trebuie sa fie gravired.
Ma retrag sa-mi beau cafeluta si sa mai citesc din urma.... va pup pe toate
fericita de Elisa Maria (26.10.2010)
5+
lalu85 spune:
Buna ziua burticilor
Astazi ma simt si eu mai bine, asta dupa ce ieri am avut o ameteala puternica si imi tremura tot corpul...nu stiu de la ce...doar banuiesc ca mi-a scazut glicemia. Dar dupa sedinta de acupunctura mi-am revenit
mihaela, ar fi bine sa iei acid folic, in rest nu-ti fa griji dak toate analizele ti-au iesit bine, nu vad de ce sa iei alte medicamnte de sustinere sau vitamine, daca nu e cazul. Linisteste-te ca medicul tau stie el ce stie
Va imbratisez
lalu85 14+
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici!
Nu prea ma bazez pe memorie, deci o iau pe sarite care cum imi vin in minte:
1. utro eu mai iau doar 200mg seara vaginal. Luni am fost la analize si de vineri seara am luat oral, ca sa fiu sigura ca nu ramane ceva pe acolo.
2. Mihaela, si eu stiam ca acifolul e musai de luat. Mie data trecuta mi l-a oprit in trim 2. Daca-ti ies analizele mai cumva, doctorul te va ajuta cu vitamine. Si neaparat sa ai no-spa la tine mereu. Nu e bine sa stai si sa induri crampele si junghiurile aferente sarcinii. Unii doctori chiar recomanda 40mg de no-spa pe zi. Eu luam numai la nevoie, acum iau cam 1 la 2 zile, cand ma mai junghie burta.
3. cred!!! ca sunt pe drumul cel bun. Nu mai sunt asa gretoasa, chiar daca nu rup inca frigiderul (asa cum imi doresc), reusesc sa inghesui cate ceva la stomac (supa de curcan, salate, ceva fructe). Iar ieri... spre surprinderea mea, bulina mi-a cerut sa ii dau KFC. Eu foarte rar mananc fast-food si atunci alegerea e intotdeauna McD. Nah, am luat un meniu si l-am mancat fara nicio jena, se pare ca bb e deja junkie
Bebe dragonel la bord !
Tzuki spune:
salutare adunare!
spun si eu prezent, asa sa fiu in condica .
mie dr mi-a recomandat sa iau acid folic toata sarcina si dupa, daca alaptez. cica nu face rau, dimpotriva. e drept ca nu l-am prea ascultat in sarcinile anterioare, de fapt si vitaminele din ultimul trimestru le-am sarit in pas sprintzar. le luam din flacon, ma uitam la ele, ele la mine si renuntam. a fost ok totul, insa nu va recomand sa faceti ca mine.
burtica mea de 11 sapt si vreo 3 zile (dupa ovulatie calculat) nu se prea vede, de fapt nici nu ma astept pana pe la 20-23 de sapt sa se vada ceva.
in rest, numar zilele pana la eco morfologica.
o zi frumoasa va doresc
bb 3
anidaz spune:
Va salut si eu!
Mie dimpotriva ,daca pana acum mi-a fost rau asa din cand in cand ,acum in afara de fructe orice mananc altceva ajunge la toaleta in maxim juma de ora,
In rest sunt bine.
Manu eu zic ca aici ramai cu noi ,nu te mai muti tu niciunde cred,Doamne-ajuta sa va vedeti sambureii si tu si Ramona cat mai repede ,pentru prima data.
Mihaela felicitari pentru fasolica si zic si eu ca si fetele ,acid folic musai,preintampina spina bifida si e chiar recomandat dinainte de sarcina.
Dana nu s-a intors de pe unde e plecata?
10+
BB Zepa
mari.danciu spune:
Salutare burtici. Ma bucur ca voi sunteti ok.
Noi suntem un pic in stres cu analizele la CMV. Le-am repetat pentru a 3-a oara si au iesit tot pozitive. De data asta mai mici ca prima oara: IgG 2,9 si IgM 2,28. Inca nu am mers cu rezultatele la medic, mai trebuie sa asteptam pana luni. Totusi medicul de la analize spunea ca sunt 100% ok. Sa fie oare adevarat? Nu mai stiu ce sa cred.
Eu iau utrogestan inca de la inceputul sarcinii pe cale orala. A fost o perioada si cand luam si cate 4 la zi. Dar ce ma supara mai tare este fierul lichid, care nu-mi place deloc.
Nici acum, in sapt 9 nu avem simptome. Trezirea o am in fiecare dimineata la ora 4 fix. Pe zi nu pot sa dorm, desi mi-as dori. In ultimele zile ma simt un pic ametita.
De cateva zile nu am mai mers nici la munca. Am observat ca de la efort imi apar mici pete maro. Asa ca stau in pat si vizionez filme, va citesc pe voi si ascult muzica.
Va doresc tuturor sa aveti o sarcina usoara si la termen. dulci.
[9w5d]
lalu85 spune:
mari.danciu, nici eu nu inteleg mare lucru cu CMV-ul asta. Mie mi-a iesit cand am facut analiza IgG pozitiv si IgM negativ si ma pus sa repet peste 2 saptamani. O sa merg si eu sa repet sa vad cum iese.
lalu85 14+
mlhaela spune:
Ah, acid folic iau si eu inca de la inceputul sarcinii, dar asta il consideram obligatoriu de-asta nu l-am numit. M-ati mai linistit...
Va pup!
6+
gaitica78 spune:
si eu am luat foarte mult timp acid folic si inainte de sarcina si acum iau, pe langa magne b6, vitamina e si utrogestan
seara frumoasa!
7+
anda82 spune:
Fetelor vreau sa va intreb si eu, daca iau elevit, mai trebuie sa iau si acid folic?
Eu ma simt bine, ma dor usor sanii, iar dimineata pe la 4 trebuie sa pap ceva ca am arsuri.
Sper ca bebica sa fie bine, ca mai este mult pana la urmatoarea eco.
In rest am toata ziua plina cu fetita mea de 7 luni.Fetele care mai aveti copii, ii luati in brate?Nu afecteaza sarcina?Mie dr mi a spus ca nu, insa uneori cand o iau ma mai doare burta si nu are decat 8 kg.
toate fetele
[g r a v i r e d] 9