Relatia ginere-soacra
Raspunsuri - Pagina 5
Nati spune:
Noi nu am avut ajutor de la nimeni nici 10 minute, dar ne-am descurcat, nu a fost usor deloc, dar am stiut ce ne asteapta : oboseala mare!
Cu toate ca erau momente cand imi doream sa o am pe mama la noi macar 5 ore, am zis ca e mai bine sa ne descurcam singuri, e copilul nostru, efortul nostru.
Dar sincer daca as fi locuit in tara, nu cred ca as putea sa o am pe mama la mine 5 zile/saptamana non stop pentru cate luni, ani?
Odata pe an mergeam in tara 3 saptamani, in care parinti mei ne-au cerut in mod expres ca vor sa stea ei cu nepotul si sa aiba grija de el, nu am avut nimic impotriva, ba ne-a picat bine ca am avut timp pt noi doi in particular.
La fel cand au venit parinti mei aici in vizita, sau ingrijit ei de nepot, ca asa au vrut, le-am zis sarumana si ne-am vazut de timpul nostru in doi.
brody, vorbeste cu sotia si intreab-o cat mai are nevoie de ajutorul mamei ei, daca se poate descurca 4 zile singura cu bebe si doar 2 zile sa vina mama ei sa o ajute.
Implicate si tu mai mult in familia pe care v-ati format-o amandoi, nimeni nu zice ca e usor in primul an cand apare bebe, dar rasplata e pe masura, asa va consolidati relatia.
AkaManah spune:
Brody are perfecta dreptate! Nu vad de ce trebuie sa traiesti cu soacra in casa daca tu esti pe picioarele tale. Eu zic ca atat sotia cat si soacra profita: sotia isi mai rezerva momente alaturi de mama si soacra a gasit o portita ideala de a se strecura in familie. Sunt de parere ca nu e loc de jena si fineturi in aceasta situatie. Calm, hotarat, clar se expune situatia partilor. In functie de reactie o iei la fuga dupa flori si ciocolata sau iti rezevi din timp o camera la un hotel.
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AkaManah Eu zic ca atat sotia cat si soacra profita: sotia isi mai rezerva momente alaturi de mama |
Ok, intrebare este de ce sotia simte nevoia "sa profite" si sa isi rezerve momente alaturi de mama? Pt ca nu are cordonul ombilical taiat, sau pt ca are nevoie emotionale, fizice (nevoie de socializare, de suport emotional, de ajutor la menaj sau la ingrijit copilul), pe care ar trebui sa i le satisfaca sotul, dar nu o face?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Ok, intrebare este de ce sotia simte nevoia "sa profite" si sa isi rezerve momente alaturi de mama? Pt ca nu are cordonul ombilical taiat, sau pt ca are nevoie emotionale, fizice (nevoie de socializare, de suport emotional, de ajutor la menaj sau la ingrijit copilul), pe care ar trebui sa i le satisfaca sotul, dar nu o face? |
Ah, Laura...daca era vorba de un barbat care nu se mai desparte de ma-sa (ca au fost destule povesti cu "mamosi"), mama ce papara lua...asa, la o doamna, stati sa vedem, poate e neglijata, nu e ajutata...
Interesant!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ilia_99 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Ah, Laura...daca era vorba de un barbat care nu se mai desparte de ma-sa (ca au fost destule povesti cu "mamosi"), mama ce papara lua...asa, la o doamna, stati sa vedem, poate e neglijata, nu e ajutata... Interesant! |
si ca sa continui pe acelasi ton, rufus.. daca sotul nu-i satisface nevoile, poate vrea domnul, poate domnul..:)) ca vine si momentul ala, cred.
Rufus spune:
Nu stiu ce moment vine, vorbesc de momentul asta, nu cred ca tanara mama are nevoile de care pomenesti...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
corap spune:
daca tot te agaseaza atat soacra, intra in cic, trimite sotia la serviciu (daca inca alapteaza ii vei duce copilul cand ii e foame), trimite soacra acasa sa nu ti se vanture printre picioare si problema-i rezolvata.
ramiris spune:
citat din mesajul lui corap daca tot te agaseaza atat soacra, intra in cic, trimite sotia la serviciu (daca inca alapteaza ii vei duce copilul cand ii e foame), trimite soacra acasa sa nu ti se vanture printre picioare si problema-i rezolvata. |
Daca alapteaza chiar are dreptul la program de 6 ore.
Rufus, daca sotia nu avea "cordonul obilical taiat" ar fi avut-o pe mama in casa pe tot timpul casniciei nu numai dupa nastere. E clar ca acum are nevoie de ajutorul pe care-l primeste de la mama. Probabil ca daca l-ar primi de la sot efectiv nu numai declarativ soacra ar pleca singurica.
Eu zic ca daca brody s-ar duce acasa si ar zice "mama soacra, ia da-te la o parte ca vreau eu sa imbaiez copilul azi ca e al meu si mi-e drag si nu vrem sa se supere tata socru pe noi ca te-am monopolizat si-l neglijezi" s-ar prinde soacra de aluzie. Si cred c-ar fi si linistita sa vada ca fiica ei primeste ajutor.
Doar ca daca se apuca el sa faca baie copilului sa continue s-o faca si dupa ce pleaca soacra ca alfel mi-e ca vine inapoi .
Rufus spune:
citat din mesajul lui ramiris Rufus, daca sotia nu avea "cordonul obilical taiat" ar fi avut-o pe mama in casa pe tot timpul casniciei nu numai dupa nastere. |
Nu putem sa fim exacti doar pe presupuneri.
Interventia mea a vrut sa remarce diferenta asta de abordare...evident, daca ne dam cu presupusul, putem presupune orice, inclusiv ca se doreste alungarea lui brody prin prezenta soacrei.
Daca un barbat merge des la ma-sa, vine cu idei de acolo si isi face nevasta nefericita, e un fatalau, isi pune mama inaintea familiei. Daca sotia lui brody aduce in casa nu sfaturile, ci chiar persoana mamei, e normal, ca poate are nevoie.
Recunoasteti ori ba, e exagerat.
A, a venit si la mine fosta soacra cand Ioana era de cateva luni...a stat vreo 3 saptamani, era greu, noi locuiam in garsoniera...dar a plecat, frate, slava Domnului, ca doar nu m-am insurat cu ea.
AkaManah spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Ok, intrebare este de ce sotia simte nevoia "sa profite" si sa isi rezerve momente alaturi de mama? Pt ca nu are cordonul ombilical taiat, sau pt ca are nevoie emotionale, fizice (nevoie de socializare, de suport emotional, de ajutor la menaj sau la ingrijit copilul), pe care ar trebui sa i le satisfaca sotul, dar nu o face? |
Partinire in stare pura. Ce sa faci...feminismul... De unde stii ca sotul nu o ajuta?1 De ce familia tanara nu e lasata sa se acorde in liniste? Orice interventie exterioara nu va ajuta deloc acest proces. Un bebe inseamna asumarea unor responsabilitati si o noua etapa de adaptare la ele. Daca vine soacra si face totul (desi ma indoiesc de asta) barbatul cand isi mai asuma rolul de partener activ in famile?! Eu il inteleg si il aprob. Restul..e bla bla...
P.S.
Noi am ajuns sa facem totul impreuna. Nu am fost panicat nici un moment sa ii fac prima baitza copilului desi am avut oferte de la mame si de la asistente de la maternitatea din spital. Nici nu au stiut ca am imbaiat copilul. Mama si soacra vin, stau 2-3 ore, si pleaca. Asa imi convine de minune. Dupa masa e numai a noastra si asa trebuie sa ramana.Orice s-a spune e greu sa mai fie prezenta inca o persoana in casa.
Rufus ce spui tu se poate rezuma asa: daca ma superi, nu mai merg la mama...vine mama la noi! Brrrr...
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!