Relatia ginere-soacra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

arata-ti disponibilitatea si lucrurile se vor aranja. dar daca vii acasa si te asezi la masa pusa si te ridici apoi si te opresti in fata calculatorului ... normal ca mama are nevoie de ceva ajutor. (nu am zis ca asta faci, era doar o presupunere)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dana, fara suparare, sunt atatea tinere familii care locuiesc in aceeasi casa cu parintii sau socrii si au parte si de intimitate, poate nu atat cat si-ar dori, insa o au.

e adevarat, cand stai de la inceput la casa ta, fara parinti sau socri in casa, te simti cumva "invadat" cand ajungi in situatia lui brody. insa el pune problema prea transant, ca si cum soacra e de vina pentru toata situatia. nu soacra e de vina, ea vine saraca sa-si ajute fata si nepotul, o face de dragul lor in primul rand si pentru ca fiica o cheama in continuare, nu se poate dispensa de ajutorul ei; nu-i usor nici pentru soacra, o persoana trecuta de prima tinerete, sa renunte la obiceiuri si tabieturi, sa-si lase casa balta si sa se mute in casa altuia.

problema e mai degraba la sotia lui brody, asa cum ai spus si tu dana, ea este cea care intretine situatia actuala. pe de o parte are dreptate si sotia lui brody, are incredere deplina si se bazeaza pe ajutorul neconditionat oferit de mama ei. insa ar trebui sa realizeze ca se poate dispensa usor-usor de ajutorul mamei, sau ca poate angaja pe cineva s-o ajute, iar mama ei sa-si reia viata alaturi de sotul ei (nu-i usor nici pentru el, saracul, sa stea singur-cuc atatea zile pe saptamana, sa se descurce cu mancarea, etc. daca nu a fost obisnuit pana acum).

brody, mi se pare ciudat ce spui tu, ca sotia te-a pus in fata faptului implinit, ca nu ati discutat inainte de nasterea copilului. pai cum iti imaginai tu ca sotia s-ar fi putut descurca singura dupa nastere ? normal ca a facut cel mai firesc gest si si-a chemat mama in ajutor, stiind ca aceasta poate veni. ca situatia treneaza de mai multe luni, asta e alt aspect, pe care tu trebuie sa-l lamuresti cu sotia, nu cu soacra.
si mai este un aspect : copilasul are doar cateva luni, nu cumva sotia ta are o usoara forma de depresie post-natala sau se simte depasita de noua postura, de mamica, si are nevoie de sustinerea si ajutorul mamei ei ? e si asta o varianta de luat in calcul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Proaspata mamica are nevoie de ajutor fizic, nu de cearta.
Chiar daca va permiteti o bona, eu cred ca ea are nevoie de mama, pe care o iubeste si in care are incredere, nu de o straina.
Esti sigur ca tu sau o straina puteti egala ajutorul dat de mama soacra la ingrijirea nou nascutului ?
Ai rabdare sa mai creasca copilul si sa se mai inzdraveneasca sotia.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brody spune:

Corina draga, sunt atatea cupluri care locuiesc cu socrii si se inteleg perfect, si sunt cel putin la fel de multe care nu se inteleg. Nu cred ca exista o lege sau o obligatie scrisa sau nescrisa de a locui cu parintii/socrii pe termen lung.

Apoi - spui ca trebuia sa ma astept sa se intample asta. Imi pare rau, se pare ca nu am fost suficient de inteligent sa prevad. Stiam ca soacra-mea va veni la noi, dar nu stiam ca va sta atat de mult - asta e problema mea de fapt.

De acord ca mama s-ar putea sa se simta coplesita, sa-si piarda rabdarea... Dar totusi, copilul este cuminte, noaptea nu plange, zilele grele au fost putine, si nu atat de grele comparativ cu altii, si cand au fost probleme m-am implicat si eu.

1-2 zile de sprijin matern pe saptamana nu sunt suficiente?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

brody, mi se pare ciudat ce spui tu, ca sotia te-a pus in fata faptului implinit, ca nu ati discutat inainte de nasterea copilului. pai cum iti imaginai tu ca sotia s-ar fi putut descurca singura dupa nastere ?

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Corina, sunt multe femei pe lumea asta care s-au descurcat singure si/sau numai cu sotul. Eu nu am avut o zi de ajutor de la nimeni, in afara de sotul meu si uite ca ne descurcam.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Victoria, si eu m-am descurcat singura dupa ce am nascut, dar mi-as fi dorit tare mult sa am o mama care sa ma ajute. Sotul m-a ajutat, dar dupa ce venea de la seviciu, deci nu se poate compara cu ajutorul continuu al unei mame.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

victoria, tu esti poate una dintre norocoase.

nu cunosc nici-o alta mamica, printre rudele si colegele mele de la job, care sa nu fi avut nevoie de ajutor, macar in primele saptamani de dupa nastere, fiecare dintre ele fiind la primul copil. si eu am apelat la ajutorul mamei mele in prima luna dupa nastere, pentru ca am nascut prin cezariana, sotul lucra 10-11 ore/zi (in perioada de vara cam asa e programul celor din constructii, profita la maxim de durata mare a zilei), n-aveam cum sa ma descurc singura, as fi dat in depresie cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmeen spune:

O zi frumoasa, tuturor!

...dupa cate am inteles, este vorba de primul copil, deci eu nu ma mir deloc ca proaspata mamica se simte cu totul in siguranta la adapostul experientei propriei mame - si indraznesc sa cred ca aceasta siguranta se rasfrange pozitiv asupra intregii familii - de aceea este si copilul bine, slava Domnului .... cum au spus si alti postatori, odata cu cresterea copilului si a abilitatilor noii mamici, se va clarifica situatia - ai incredere, nimeni nu s-a nascut invatat...din proprie experienta (daca imi permiteti), la primul copil, am beneficiat si eu de ajutorul mamei, si sunt si acum recunoscatoare, pentru tot ce am invatat atunci de la ea...cu al doilea si la al treilea copil m-am descurcat foarte bine si singura, cu toti 3, chiar zambeam aducandu-mi aminte cum disperam la primul, din orice si din nimic, alergand imediat, cu o incredere de 1000%, la mama.... asta nu inseamna ca nu as fi fost fericita sa o stiu langa mine, insa daca eu m-am descurcat singura, nu inseamna ca le doresc si altora sa se lipseasca de apropierea si sprijinul pe care il primesc...numai bine va doresc, la toata familia!!!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Din ce spui, brody, eu remarc si un deficit de comunicare intre tine si sotie: ea nu ti-a spus ca vine mama atata timp, apoi nu si-a spus parera cand tu i-ai spus ca situatia nu-i convine.Si mai remarc dorinta ta de a ajuta, dar doar cand stabiliti ca soacra sa nu mai vina.Dar daca intai ai ajuta-o? Sa vedem apoi ce se intampla.
Ma gandesc ca sotia se simte si singura si ca are nevoie de cineva pentru sprijin sufletesc pentru o perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Desigur ca ideal ar fi sa existe un ajutor. Spuneam, insa, ca acolo unde nu este, se descurca mamele si fara. Eu aveam o prietena aici care era mama singura! Nu a avut pe absolut nimeni langa ea si s-a descurcat, ba in plus, copilul a avut si 2 operatii pana la un an. Deci, daca trebuie si nu ai alte solutii, se poate.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput