Evaziunea ca solutie
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Marius, nu mai tin minte cam cum era pe vremea PSD. In ultima vreme ei au batut moneda pe impozitarea averilor mari. In schimb, sistemul actual am impresia ca a favorizat exact firmele mari si in rest a cam ras tot ce insemna mica afacere de familie. Din cunostintele apropiate stiu vreo 4 care au inchis afacerile, sau au injumatatit angajatii sau abia se tarasc. Asta sigur n-a fost un sistem fiscal sanatos. Nimeni nu-i dispus sa munceasca in primul rand pentru stat si cam asta-i perceptia, ca statul protejeaza si favorizeaza hotia prin legile pe care le face.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Da - a fost initiat de PSD acest sistem si exista si in prezent cand este PDL.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Si eu cred ca amenzi care ar duce pana la falimentarea evazionistului ar fi de ajutor. Dar cine sa le aplice, fratilor? |
asta e de fapt problema. ca nu mai gasesti oameni incoruptibili.
un inspector care merge in control si ar trebui sa dea amenzi prefera sa ia spaga de la firma respectiva decat sa-l amendeze si sa nu se aleaga cu nimic, sau poate se mai alege si cu amenintari.
si chiar de-ar veni controlul controlului, tot ar prefera si aia sa ia mita decat sa aplice legea corect.
problema e ca de la mic la mare, toti vad banii statului ca ceva foarte impersonal (daca pot zice asa) si care merita fentat.
Ramonika
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
guvernul PDL a introdus impozitul forfetar care a pus lacat pe multe firme, apoi a marit TVA-ul, nu face nimic impotriva celor ce maresc costul carburantului in fiecare saptamana, ba pune si ceva accize in plus (tva aplicat peste pretul cu accize mi se pare iarasi o chestie total anti-economie), coruptia, spaga, contractele pe banii publici atribuite asa cum stim toti, dar ne facem ca nu stim, birocratia exorbitanta la ce inseamna proiecte pe bani de la uniunea europeana, investitii enorme din bani publici sau europeni in proiecte total inutile si aiuristice care au ca unic scop bagatul de bani in niste buzunare.
eu personal am retinut un sigur moment care a impulsionat intreprinzatorii si m-a facut si pe mine personal sa fiu multumita de o masura guvernamentala: introducerea cotei unice de 16%. Ala a fost momentul pe care eu personal l-am perceput ca fiind unul bun. Poate gresesc si nu e asa, dar asa l-am vazut eu atunci.
editez, ca uitasem din lisat de "minunatii", ordonantele de urgenta si schimbarile legislative facute peste noapte care creaza un puternic sentiment de neincredere si nesiguranta investitorilor mari, seriosi, care isi fac planuri si strategii pe cativa ani, nu de azi pe maine.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](images/user_woman.png)
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 guvernul PDL a introdus impozitul forfetar care a pus lacat pe multe firme, apoi a marit TVA-ul, nu face nimic impotriva celor ce maresc costul carburantului in fiecare saptamana, ba pune si ceva accize in plus (tva aplicat peste pretul cu accize mi se pare iarasi o chestie total anti-economie), coruptia, spaga, contractele pe banii publici atribuite asa cum stim toti, dar ne facem ca nu stim, birocratia exorbitanta la ce inseamna proiecte pe bani de la uniunea europeana, investitii enorme din bani publici sau europeni in proiecte total inutile si aiuristice care au ca unic scop bagatul de bani in niste buzunare. eu personal am retinut un sigur moment care a impulsionat intreprinzatorii si m-a facut si pe mine personal sa fiu multumita de o masura guvernamentala: introducerea cotei unice de 16%. Ala a fost momentul pe care eu personal l-am perceput ca fiind unul bun. Poate gresesc si nu e asa, dar asa l-am vazut eu atunci. editez, ca uitasem din lisat de "minunatii", ordonantele de urgenta si schimbarile legislative facute peste noapte care creaza un puternic sentiment de neincredere si nesiguranta investitorilor mari, seriosi, care isi fac planuri si strategii pe cativa ani, nu de azi pe maine. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nu numai mari ci si SRL-uri...cand zici ca e ceva batut in cuie ..poc ! ..te trezesti ca a mai aparut nu's ce ordin care modifica modificarea....
Suntem praf !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Supraimpozitarea apare din nevoie. Din nevoiua statului de a incasa aceleasi sume de bani pentru a sustine sistemul de stat plus toate furturile. Si pentru ca nu pot/nu vor sa colecteze impozitele le majoreaza sau introduc unele noi pentru cei care deja platesc.
Din multe discutii cu finantisti diversi din cei care controleaza firmele pot sa va spun ca firmele care sunt rau platnice sunt evitate de inspectorii ce controleaza. De ce ? Pentru ca ei au procent din amenzi sau spaga si aceastea sunt mult mai usor de incasat de la o firma care inca traieste si careia ii gasesti nod in papura decat de la o firma rau platnica care ori isi da duhul, ori patronii sunt niste smecheri cu proptele peste capul inspectorilor.
Daca in timpul unui control am semnalat diverse firme cunoscute ca rau-platnice si ca oameni care-si fac SRL dupa SRL cu scopul de a insela, inspectorii au ... "uitat" notitele pe masa. Cand le-am adus aminte, mi-au spus pe fata: "Si noi ce sa le facem, doamna ?"
Cam asta e mentalitatea si atunci cea mai simpla solutie de a aduna bani la buget este sa sufoci firmele care mai respira. Pe termen scurt te-ai scos, pe termen lung cui ii pasa ?
Cat despre micsorarea impozitelor asta este clar o solutie de a scoate bani negri la lumina. Eu am asistat la mai multe momente din acestea, cel mai bun exemplu a fost acum cativa ani cand s-a redus impozitul pe profit de la 25% la 16%. In acel moment multi au renuntat la a-si mai umfla cheltuielile in scopul scaderii impozitului. Pentru ca, de la un anumit nivel e mai usor sa platesti si sa faci bani in continuare decat sa-ti pierzi energia cu alte prostii.
Din pacate nivelul de colectare a taxelor si impozitelor este unul foarte scazut la noi, asta se stie. Asa ca fraierii care (inca) mai platesc vor fi incarcati si mai mult pentru ca aparatul de stat e slab, slab, slab si super corupt.