Intrebari despre : Iphone, Ipad, Ipod & co !

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Se joaca un timp dupa care se plictisesc . Copilul meu de 9 ani are Ipod cu muzica si joculete si acces la Ipadul familiei, insa s-a saturat de mult. Recunosc ca era fascinat la inceput de ideea de touch screen. Are si mobil si, la fel, nu-l foloseste decat foarte rar, ca dovada ca uita de el si mai tot timpul sta descarcat pe undeva. La scoala are voie sa-l ia daca vorbeste afara, nu in clasa, altfel i-l confisca. Il lasa acasa, nici nu-i trebuie, dar sunt copii in clasa care mereu au mobilul la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

si la noi sunt 3 sau 4 fete care au deja mobil ... ca sa le sune parintii ... asta mi se pare exagerat, in plus consider asta o expunere in fata hotilor.
pe de alta parte cu mobilul poti afla imediat unde e acea persoana.

ma gandeam la Iphone ul 3 ca asa as putea lua si o cartela reincarcabila si la nevoie as putea suna si eu fetele acasa.
si Giulia se satura de lucruri relativ rapid, inca e insa incantata de mp3 playerul contrafacut care a costat parca 50 de lei :-))) si merge beton :-))) pe locul I inca e bicla noua :D

dar tot trebuie sa i iau ceva de ziua ei care sa o inbucure mult :-)

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

O sa iti raspund la partea a doua a postarii.

La ce se folosesc: Evident la multe chestii. Jocuri, fotografiere, vizionare filmulete sau poze, citit, scirs notite, conectare la internet. Poti sa faci o poza si sa o trimiti instant prin email. Sau sa o postezi pe faceboook. Poti sa citesti stiri, sa descarci jocuri. Poti sa asculti muzica, sa conversezi cu prietenii prin messenger sau altele. O multime de lucruri.

Pe Ipad poti sa si lucrezi in Word, Exel - de fapt in softuri similare.

Un smartphone (precum Iphone sau Samsung GalaxyS), o tableta, un laptop . . . sunt instrumente pentru adulti. Pentru unii sunt fitze, dar altii chiar lucreaza pe ele si au nevoie pt job (sa trimita/citeascsa mailuri), sa intre pe internet, etc.

Toate (despre produsele Apple) se contecteaza la internet wireless. Pt toate exista 'aplicatii' pentru navigare pe net, business, jocuri.

Am un prieten (om de afaceri) cu trei copii. Nici unul dintre copii nu are asa ceva. Tatal lor are si Iphone si Ipad. Cand sunt in timpul liber sau in vacanta, tatal ii lasa sa se joace pe gadget-urile astea. Si toti trei se distreaza de minune.
O alta cunostiinta, isi lasa baiatul (12 ani) sa se joace pe Iphone, dar nu i-a cumparat asa ceva si timpul de joaca este limitat.

Parerea mea este ca sunt chestii foarte scumpe (nu numai cele de la Apple) si nu constituie o necesitate pt un copil de 8,9,10 sau chiar 15 ani. Mi se par niste bucurii mult prea costisitoare pentru parinti care pot fi si 'periculoase'. Eu am asa ceva (sunt adult) si pot spune ca produc dependenta. Zici ca te uiti la cateva poze pe net, dar de fapt trec 2 ore si ramai cu ochii benoclati in micul ecran. Zici ca te joci 5 minute un joc, dar de fapt trec 3 ore.

Imi place f mult ce spun fetele din Germania. As fi foarte bucuroasa sa existe asemenea reguli si la noi.

Cred ca poti sa cumperi un Iphone sau ceva cu touchscreen (eventual SH) pentru tine. Sau pentru un adult din familie. Apoi, ii poti permite si controla accesul la bucuria 'touchsreen-ului'.

Nu cred ca lucrurile astea sunt pentru copii (indiferent de cat de atragatoare par) si copiii pot avea acces la asemenea tehnologii fara sa fie detinatorii unor aparate care nu au nici o utilitate practica pentru ei.

Eu asa as proceda. As lua ceva nu prea scump pentru mine si as lasa copilul sa se joace sau sa se amuze cu poze, muzica, povesti in timpul liber.

Mergi la inceput

Faza e ca ea vrea doar pt joaca deocamdata.
La internet se poate conecta dp laptop, de care s a saturat in 3 saptamani. Am testat pt ca nu vroiam razboi de gherila si am lasat-o, fiind vacanta, sa se joace cu toate cd urile ei cu jocuri. Cam atata a tinut o si dependenta de dvd ul portabil.
Mai avem un pic si incepem iesitul in parc si nu va mai dori oricum altceva.

Dar cadou de ziua ei tot trebuie sa cumpar :-)

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Faza e ca ea vrea doar pt joaca deocamdata.
La internet se poate conecta dp laptop, de care s a saturat in 3 saptamani. Am testat pt ca nu vroiam razboi de gherila si am lasat-o, fiind vacanta, sa se joace cu toate cd urile ei cu jocuri. Cam atata a tinut o si dependenta de dvd ul portabil.
Mai avem un pic si incepem iesitul in parc si nu va mai dori oricum altceva.

Dar cadou de ziua ei tot trebuie sa cumpar :-)

Tocmai asta mi se pare 'dificil'. Cu tehnologia asta nebuna, copiii isi doresc 'jucarii' foarte costisitoare. Ori toate astea nu sunt doar jucarii si nu pot avea preturi de jucarii.
In plus, daca se va plictisi repede. . . ce faci cu atatia bani cheltuiti pentru cateva saptamani de joaca?
Dar daca simti ca i-ai face o mare bucurie, iti sugerez sa iei o tableta mai ieftina. . . dar nu stiu daca va putea fi multumita. Tu stii mai bine.

Ca aspect tehnic stiu ca tabletele (telefoanele) mai ieftine. . . au un touchscreen mai .... .lent. Merge mai greu si nici nu se compara cu IPad sau IPhone.
Apoi, culorile si claritatea imaginii sunt mult mai slabe.
La unele, conexiunea wireless ori e mai lenta, ori are probleme. Nu la toate.

Daca fetita ta nu a mai folosit asa ceva sau nu a vazut pe la colegi scule mai peformante, atunci cred ca va fi bucuroasa. Dar daca stie cum functioneaza un Iphone, cred ca va fi putin dezamagita. Dupa ce 'pui mana' pe un Iphone, e greu sa mai gasesti vreo satisfactie in alte marci, mai ieftine.

Asta presupun, nu stiu cum sunt copiii in ziua de azi Dar eu eram tare dezamagita daca nu aveam ceva ce vazusem eu ca e 'foarte tare'.

Mergi la inceput

ea vrea orice cu touchscreen :-)
dar daca e telefon si mai bine, nu l va lua la scoala ca stie ca nu o las eu, dar sa fie cumva in randul lumii. se va multumi, ca daca nu, ii insir ce alte facilitati are cand mai face referiri si comparatii si stie ca nu are de castigat :-)

mai am timp de gandire, poate va dori altceva ...

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

ea vrea orice cu touchscreen :-)
dar daca e telefon si mai bine, nu l va lua la scoala ca stie ca nu o las eu, dar sa fie cumva in randul lumii. se va multumi, ca daca nu, ii insir ce alte facilitati are cand mai face referiri si comparatii si stie ca nu are de castigat :-)

mai am timp de gandire, poate va dori altceva ...

Cu asta sunt absolut de acord. Nu vad nici un rost ca un copil sa mearga la scoala cu telefoane sau alte aparate de ultima generatie. Inteleg utilitatea unui telefon mobil, atata vreme cat e unul simplu de pe care se poate suna si la care se poate raspunde. Cam atat consider eu strict necesar.

In rest, pentru acasa, sigur ca e natural sa ii faci copilului bucurii si sa il si rasfeti din cand in cand. Macar la ziua de nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Si noi avem 2 i-pad unul nou si cel care a aparut prima oara. Sunt utile la drum lung. Pot pune desene, sau colora, puzzel, jocuri prescolare cu alfabetul si numere.

Nu pot sa spun ca sunt inebuniti dupa ele.

Eu m-am suparat pe gradinita ca vroiau sa cumpere ipaduri pt copii de 1-6 ani. Mi se pare un lux si daca isi doresc copiii consider ca e mai mult alegerea parintilor. La gradinita consider ca banii ar fi mai bine investiti in alte jucarii.

Desi suntem mari fani apple atat eu cat si sotul nu cred ca sunt pt copii decat cu acces limitat si in nici un caz iphone 4s. Daca vrei sa ii cumperi un Iphone cumpara 3GS care e mult mai ieftin, usor de folosit are si camera si poate avea aplicatii de invatat engleza.

Mergi la inceput