Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Pina acum inscrierea in scoala se facea ( cel putin teoretic ) tot in fct. de circumscriptie. Ce e asa nou acum?
Insa pina acum nu se putea demonstra daca cei din circumscriptie chiar reuseau sa se inscrie sau nu. ( personal cunosc cazuri de acum 1-2 ani care au fost refuzati de scoala arondata ).

Acum s-au inflamat toti pt ca nu mai e loc de spaga, ca nu se vor inscrie copii lor inaintea altora.
Si cred ca si unii directori de scoli sint scosi din pepeni, pt ca nu mai au locuri de scos la mezat ( 200 euro locul ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Da, Catrinik, in mare, ai dreptate, lucrurile sunt mai transparente acum. Dar cum ramane cu cei care isi fac vize de flotant sau buletine in circumscriptie? Nu e tot o forma de eludare a legii? Mai au cei care se inscriu in etapa a II-a (fiindca nu au dorit/putut sa isi faca viza de flotant in circumscriptie pentru a se inscrie in etapa I) egalitate de sanse? Nu.

Am vazut si conferinta de presa de la ora 14. Dl Ministru parea cam pe dinafara, cel putin in legatura cu cine trebuie sa faca evaluarea.
Altfel, mi s-a parut mai mult decat comic cum renumita scoala 11 are doar 5 copii mari si lati in circumscriptie pe 100 de locuri disponibile (cls I plus pregatitoare). Nu pot sa nu ma gandesc daca nu au facut special asa, o arondare fff mica, pentru a da posibilitatea cat mai multor bastani sa isi inscrie copiii, dupa ce vor fi fost inscrisi cei care au prioritate generala (cei cu dizabilitati, orfani etc). E ceva ciudat la mijloc, puteau sa arondeze mai multe strazi scolii - circumscriptia, daca va uitati, e fff mica si era oarecum firesc sa fie doar 5 copii in ea. Si probabil ca in apropiere sunt alte scoli care dau pe afara de copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu am inteles ca se fac si redistribuiri de locuri/clase in functie de rezultatul recensamantului (si banuiesc ca si de spatiile disponibile in scoli?). Bineinteles, nu bag mana in foc pentru nimic dar asa ar fi si logic si normal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

N-am vazut transmisia (sunt la job:) dar mi-a zis cineva ca ar fi declarat pt scoala 56 ca au cf recensamantului 53 de locuri ocupate din 175. Sunt 53 ocupate dar... la pregatitoare iar pt pregatitoare sunt doar doua clase - asa ca nu mai sunt locuri pt etapa a doua. Restul de 5 clase sunt de a 1-a si e mare batalie si la ele. Asa o fi si cu scoala 11. In afara de ce au acuma, zilnit multi isi schimba resedinta - din aceasta cauza recensamantul e doar orientativ.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Eu am inteles ca se fac si redistribuiri de locuri/clase in functie de rezultatul recensamantului (si banuiesc ca si de spatiile disponibile in scoli?). Bineinteles, nu bag mana in foc pentru nimic dar asa ar fi si logic si normal...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

La ce te referi exact?
Am inteles ca acolo unde sint mai multi recenzati decit locurile disponibile vor incerca o mica suplimentare de locuri. Si daca nu e de ajuns vor ajusta circumscriptia, adica vor mai lua din strazi.
Iar acolo unde au foarte putini copii recenzati nr. de locuri ramine acelasi, nu se micsoreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik
acolo unde sint mai multi recenzati decit locurile disponibile vor incerca o mica suplimentare de locuri.

Intr-adevar de asta stiam eu. Dar am inteles ca se suplimenteaza nr de clase, nu de locuri (adica nu se fac clase de 40 de elevi), dar uite ca nu stiu sa spun vreo sursa sigura din care stiu eu asta
De modificarea arondarilor nu stiu, nu prea m-a interesat, la noi e clara treaba...

Mie mi se pare normal ca la o arondare dupa ureche sa nu se potriveasca prea bine cu situatia de pe teren - sa ajunga situatii cu 5 copii la 100 de locuri. Dar de asemenea mi se pare normal sa se ajusteze acum in functie de rezultatele recensamantului (ceea ce intr-un fel sau altul inteleg ca s-ar face), iar anul viitor sa iasa mai bine din prima evident, nu va iesi perfect nici atunci, ca nu stiu cat s-au recenzat si copiii mai mici, dar oricum, ar trebui sa aiba o situatie de ansamblu mai clara.

Mergi la inceput

da da ... ai dreptate. am scris eu gresit.
ca vor sa suplimenteze cu cite 1 clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

asa am inteles si eu ieri de la Oana Badea si azi de la Ministru:

- daca la recensamant au iesit mai multi copii in circumscriptie decat numarul posibil care pot intra in scoala (nu vor da voie la mai multi de 25 de copii/clasa), strazile din periferia circumscriptiei vor fi arondate la alta scoala apropiata.
Exemplu a fost scoala 79 (sau 97 ???) care poate primi 150 copii (atat intra efectiv in scoala) si au recenzat 180 in circumscriptie, deci vor reajusta strazile (cele din periferia circumscriptiei vor merge la alta scoala din apropiere)

- daca la recensamant au iesit mai putini copii decat pot ei scolariza, vor scoate aceste locuri la etapa a 2-a de inscrieri. Exemplu a fost scoala 11, care ptr pregatitoare a recenzat 5 copii in circumscriptie, si ei pot scolariza 2 clase de copii (50 copii), deci in etapa a 2-a au libere 45 locuri. Atentie ca nu au pomenit nimic de cati copii de cls a 1-a au recenzat...

Mergi la inceput

Si ia uite ca tocmai am aflat si eu ca la scoala care ma intereseaza, daca esti flotant, cer si actul de spatiu.

Da da ... stiu, e ilegal, se poate face contract de comodat.
Dar unde se pot reclama lucrurile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Si mare atentie pentru cei cu viza de flotant - cautati sa o faceti pe strazile de langa scoala, fiindca ar putea la rearondare sa pice strazile periferice.

Mergi la inceput