Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
miha81 spune:
Pe realitatea este in direct o conferinta de presa privind inscrierea in clasa Pregatitoare si evaluarea
pozeBianca
poohy spune:
Eu incep sa fiu stresata de anul asta cu arondarea, desi Manu sta la gradi anul asta Si asta pentru ca ne mutam cel mai devreme in toamna la anul, pai eu cum o inscriu din primavara? Unde mai pui ca nu vreau la scoala de circumscriptie, ci la cea de peste drum Si acum vad ca strazile de dupa mine toate sunt arondate la scoala la care vreau, dar strada mea se rupe la jumatate si eu am nimerit in jumatatea care nu apartine de scoala
Stie cineva ceva despre scolile 192/179? Poate si 177, dar nu cred, ca e cam departe si stiu copii acolo...
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
toby79 spune:
"Clasa pregatitoare, atacata in instanta. Curtea de Apel Bucuresti judeca pe 29 februarie cererea parintilor de suspendare a ordinului privind inscrierea in clasa pregatitoare.
80 de parinti au depus in instanta cereri de suspendare si de anulare a ordinului Ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat, vineri, pentru 29 februarie, judecarea acestor cereri, informeaza Agerpres.
Mihai Radu, avocatul parintilor, a declarat ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin. Potrivit acestuia, ordinul prevede "o metodologie greoaie" si "reduce dreptul parintilor de a alege scoala copilului".
"Din punctul de vedere al Ministerului si al Guvernului a existat o problema cu procedura, in sensul ca nu ar fi fost indeplinita procedura de citare. Reprezentantul Ministerului Educatiei nu a fost pregatit pentru astazi (24 februarie - n.red.), in ciuda faptului ca joi au fost pregatiti cu declaratii oferite media in acest subiect. Acest ordin prevede o metodologie greoaie si reduce practic dreptul parintilor de a alege scoala copilului. Sunt 80 de parinti care au atacat ordinul pana in acest moment", a declarat Radu Mihai, citat de Agerpres.
Sectia de contencios administrativ fiscal a CAB va lua in discutie pe 29 februarie, la ora 15,00, cererea parintilor de suspendare, in prima etapa, a ordinului Ministerului."
danaionela spune:
Nu vreau sa par rautacioasa, dar prin ce li se ingradeste parintilor dreptul de a alege o scoala? Scrie undeva ca nu au voie sa dai copilul la scoala X sau Y...
Eu zic ca sunt lucruri mult mai delicate cu aceasta lege, dar faptul ca se spune ca se ingradeste dreptul parintelui, mi se pare o aberatie..
Cu toate ca si eu sunt in aceeasi situatie ca mare amjoritate de aici, mi se pare normal ca sa aiba prioritate cei care apartin de scola X si apoi ceilalti... Daca ma pun in partea cealalta a baricadei, adica sa apartin de o scoala si sa nu-mi pot inscrie copilul acolo ca vin nu stiu cati din afara nu-mi convinea...
Trebuie sa fim obiectivi... si sa vedem unde sunt cu adevrat problemele. Mi se pare o problema faptul ca nu au inca o programa, ca nu au clasele pregatite sa primeasca copilasi mai mici, dar nu vad o problema ca au prioritate cei care apartin de o anumita scoala, fata de mine care vin din partea celalata de sector..
Acuma si cu clasa 0 la gradi sau la scoala, dupa cum vad parerile sunt impartite ca si dovada multimea de parinti care s-au dus la evaluare cu cei mici, pe care vor sa-i dea la scoala, si care banuiesc ca si asa i-ar fi dat tot la scoala.
Eu sunt constienta ca aceasta lege are multe lacune, ca sistemul nu este pregatit, ca este o aberatie in general, dar sa te duci sa dai in judecata pentru ca li se ingradeste dreptul parintilor de a alege o scoala , mi se pare o prostie , mai ales ca nu este asa...
Si apoi ne mai miram de ce sunt tribunalele pline...
In fine... asta este... asteptam data de 29 februarie...
toby79 spune:
Nu stiu, parerea mea este ca anul acesta scolile nu sunt pregatite sa preia acesti copii.Nu au spatii, nu au cadre, salile trebuiesc mobilate si utilate, nu a aparut programa, nimic.Ar trebui sa lase copii si anul acesta in gradinite, iar pana la anul fiecare scoala sa aiba timp sa-si pregateasca din toate punctele de vedere terenul pt. a prelua acesti copii.Ar trebui infiintate chiar niste comisii speciale pt. treaba asta sa verifice in fiecare scoala, daca indeplinesc criteriile pt. inceperea clasei pregatitoare.Dar anul acesta , dupa parerea mea ar trebui sa-i lase in continuare in gradinite.
poohy spune:
e aiurea asta cu "ingradirea dreptului de a alege scoala"
adica ce vor, legea junglei, bataie cine ajunge primul, cine da mai mult?
cumva trebuie reglementat, si asta cu circumscriptia pare cel mai ok
nu ca pe mine ma avantajeaza :P
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
miha81 spune:
Fetita mea face 6 ani in decembrie 2012. astazi suntem si noi programati la evaluarea psihosomatica pentru clasa pregatitoare in principiu. Spun in principiu pentru nu au aparut inca programele pentru clasa zero si clasa intai si imi este teama ca clasa pregatitoare o va tine pe loc.
La ora 14 Ministerul Educatie Calin baba si purtatorul de cuvant Dan Suciu fac declaratii pe tema clasei pregatitoare. Sper ca o transmita vreo televiziune in direct. Sunt tare bulversata....
pozeBianca
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha81 La ora 14 Ministerul Educatie Calin baba si purtatorul de cuvant Dan Suciu fac declaratii pe tema clasei pregatitoare. Sper ca o transmita vreo televiziune in direct. Sunt tare bulversata.... |
B1 din ce vad eu acum la TV se pregateste sa transmita.
Clasa a IV-a