Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 24
iubu77 spune:
deci cu aerosolii..la padure etc m-au spart..
Doamne suntem intr-un alt film..teoria e frumoasa insa realitatea va fi dramatica!!!!
poohy spune:
Iubu, tot nu inteleg de unde stii tu sigur ca peste tot realitatea va fi dramatica?
Chiar as vrea sa aud (citesc) ce sta la baza acestor afirmatii
eu am vazut des copii veniti cu clasa in parc (de la scoala de cartier - pe vremea cand imi faceam veacul prin parc cu carucioarele)
As protesta rau daca ar impune uniforme dintr-un anumit material... Adica Manu are (o urma de) dermatita atopica, refuz din start sa mi-o imbrace in plastic. Numai ca din cate stiu scolile te lasa sa iti faci uniforma cu ce material vrei, atata timp cat respecti modelul/culorile
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
coracora1 spune:
Si mie mi se pare aberanta introducerea Religiei ca materie de studiu de la 6 ani. Mi se pare pur si simplu o indoctrinare a copilului aplicata la o varsta cand acesta cu greu poate intelege cu adevarat ce se doreste de fapt de la el. Cred ca poate chiar impacta multinvocata dezvoltare psihica a copilului, afectandu-i personalitatea (evident, depinde si de copil si de felul cum ii esre expus subiectul) Unii ar putea intelege ceva de genul: sa-i invatam de mici sa fie supusi, cu capul plecat si fara prea multa initiativa. Scuze, si eu sunt ortodoxa dar consider ca religia si cultul religios tin de intimitatea individului si a familiei sale nu de o propovaduire aplicata maselor largi la varste din ce in ce mai fragede.
riloasa spune:
Eu cred ca totul va fi mult mai bine decat ne asteptam. O sa vedeti ce clase or sa se faca si ce dotari. Funeriu, o sa demonstreze la toti ce va face. Eu l-am ascultat la emisiune si a zis ca o sa bage cele mai bune Educatoare. Pai trebuie sa aiba specializare si atunci nu au cum sa nu fie bune. Singurul lucru care a stranit atat scandal a fost cu scolile arondate. Aici cred ca si-a dat seama ca a gresit, dar nu maipoate schimba legea, si atunci imediat au fost informate scolile sa isi schimbe atitudinea, adica sa fie ca inainte. O sa vedeti ca totul va fi bine, eu am mare incredere. Si de la anul daca era la scoala tot trebuia sa ii pun After Scool. Eu trebuie sa il mut si pe cel mic de la gradinita sa fie unul langa altul. Dar sunt sigura ca voi rezolva. Daca lasa de anul asta grupa pregatitoare in gradinita, credeti ca la anul directorii scolilor spuneau ca pot face clase? Nu, va zic sigur. In nici un an nu s-ar fi gasit spatii. Asa ca se vor mobiliza toti si va spun ca o sa se rezolve.
dandana spune:
eu nu cred ca vor face nici-o dotare! nu au bani pt bai ok si voi credeti ca vor face mobilier special?
acum eu sunt cam ipocrita pt ca la noi chiar vor avea mobilier special, va fi cel de la step chiar si pt clasa traditionala
poohy spune:
e simplu: daca e cum zic ei, comanda de mobilier s-a dat deja, si banii sunt de la minister, ca "el" se ocupa
baile tin strict de scoli, nu cred ca vine ministerul sa le curete/sa le spele/sa schimbe toaletele
acum ramane de vazut ce va fi (mie nu mi se par nici bancile sfarsitul lumii), daca se tin de cuvant sau nu, dar daca nu ai inside information din minister nu stiu cum poti sa zici ca va fi dezastru...
partea cu baile - ce stiti - se poate angaja de catre parinti cineva care sa se ocupe - in plus - de bai? permit scolile asa ceva? nu cred ca ar veni o suma foarte mare pe copil (s-ar putea chiar sa vorbesc prostii, nu stiu cum functioneaza totul)
anya spune:
Cu religia se rezolva foarte usor. In primele zile de scoala parintele face o cerere prin care solicita ca fiul/fiica lui sa fie retrasa de la ora de religie. Daca scoala are alt optional - il pune la dispozitie. Cum evident ca nu au (marea majoritate), copilul poate fi luat acasa mai devreme - dac ae ultima ora - sau poate face altceva (sa se joace, sa faca teme-la clasele mai mari). Eu am copilul mai mare retras de la religie, asa ca nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba .
Pentru ca e atat de mare presiune pusa pe treaba asta cu pregatitoarea, pentru ca e an electoral, eu cred ca se vor stradui sa faca totul cat se poate de bine.
Lala_D spune:
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererile depuse de mai multe asociatii ale parintilor prin care acestia solicitau suspendarea si anularea ordinului ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare, asa-numita "clasa zero", anunta televiziunile de stiri.
dandana spune:
eu nu am zis ca va fi dezastru!
eu nu vreau sa mearga copilul meu la scoala la 6 ani, chiar daca e grupa 0, vreau sa fie supravegheata permanent
voua va e clar ce se intampla daca lipseste doamna? am citit undeva aici pe forum (chiar de scoala noastra) ca ii trimitea acasa! CUMMMMM? la 6 ani pe strada, in centrul bucurestiului?
nu stiu daca ati vazut dar, cel putin in teorie, parintii nu intra cu copiii in scoala, de unde poti avea certitudinea ca a ajuns in clasa? ca s-a dezbracat? au 6 ani, de altele le arde lor! pot sa stea si toata ziua uzi
poohy spune:
Dandana, ma refeream la Iubu nu la tine
pe noi in primara ne supravegheau permanent. nu am auzit nici acum de cazuri de copii trimisi acasa fara parinti - daca au terminat mai devreme... Asta tine mai mult de colaborarea cu scoala - la fel ca si problema toaletelor. Nu are nici o legatura (pentru mine) cu pregatitoarea, pentru ca nici la 7 ani nu vreau sa mi-o trimita singura hai-hui prin Bucuresti (in vremurile noastre)